ادامه واردات نهادههای دامی به کشور از بندر امام
نرخ جوجه یکروزه کاهشی شد/ مرغ منجمد از ترکیه وارد میشود
عوامل تغذیه ای موثر در نطفه داری و جوجه درآوری تخم مرغ
برطرف شدن ممنوعیت توسعه صنعت دامپروری و طیور
حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی قیمت داروهای دامی را افزایش نمیدهد
بیماری قانقاریا در طیور | علائم و درمان
برگزاری مانور اجرای طرح ملی تشدید کنترل و نظارت بهداشتی
۲۵ کامیون ایرانی در مرز اوکراین-روسیه گرفتار شدند/ گمرک ورود کرد
قیمت جهانی کالاهای اساسی همچنان تحت تاثیر تحولات اوکراین و روسیه
عوامل موثر در کاهش جوجه درآوری
تصمیمی برای حذف ارز ترجیحی در تخم مرغ وجود ندارد
تاثیر مذاکرات روسیه و اوکراین بر بازار کالاهای اساسی کشاورزی چه بود
سه پیشنهاد تولیدکنندگان مرغ و تخممرغ درباره حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی
احتیاجات و کمبودهای اسید آمینه ای
انواع گوشت قرمز با قیمت مناسب در روزهای پایانی سال عرضه میشود
راهکارهای مقابله با استرس گرمایی در طیور
پیش بینی افزایش ۳۰ تا ۴۰ درصدی قیمت غلات
تولید مرغ از نیاز کشور پیشی گرفت/ آرامش بازار در شب عید
دستهای پشت پرده قیمت گوشت را مصنوعی افزایش دادهاند
ممنوعیت ثبت سفارش 9 قلم نهاده دارویی مشکلات تولید کنندگان را افزایش داد
قیمت هر شانه تخم مرغ به 53 هزار تومان رسید
«گران» برای مصرفکننده، «زیان» برای تولیدکننده
حذف آنی ارز۴۲۰۰تومانی فاجعه ای جبران ناشدنی برای صنعت مرغداری است
استفاده از جلبک اسپیرولینا در تغذیه طیور
قیمت گوشت نجومی شد/ رایزنی دولت برای واردات گوشت قرمز و دام زنده
اسیدی فایر چیست و در پرورش طیور چه استفاده هایی دارد؟
مرغداران به دنبال آزادسازی صادرات
تأمین 65 درصد نهادههای کشاورزی از سامانه بازارگاه
تخم مرغها روی دست مرغداران ماندند
آیا فراورده های طیور فقط گوشت و تخم مرغ است؟
عرضه گوشت تنظیم بازار تا کی ادامه دارد؟
افزایش قیمت خوراک دام در بازارهای جهانی همچنان ادامه دارد
کاهش اتلاف آب مرغداری تخمگذار و گوشتی
قیمت مرغ به ۴ هزار تومان زیر نرخ مصوب کاهش یافت
نوک چینی طیور چیست و چه اهمیتی دارد؟
قیمت تخم مرغ در بازار زیر نرخ مصوب آمد
بستر مرغداری چه شرایطی باید داشته باشد؟
گزارشی از تلفات تب کریمه کنگو نداشتیم
مروری بر نیازهای پروتئینی طیور
نگهداری از گوساله ها پس از دوره نوزادی
چرا مرغ در تهران گران شد؟/ نظارتی بر بازار نیست
واردات گوشت برزیلی فاسد تکذیب شد
تفسیر نتایج آزمایشگاهی الایزا در واکسیناسیون علیه بیماری گامبوروی طیور
گوشت مرغ ماه مبارک رمضان تامین است
ملاحظات مدیریتی برای کاهش تنش حرارتی
حداکثر قیمت مرغ در بازار ۳۱ هزار تومان است/ توزیع ۷۲ درصد میوه تنظیم بازاری شب عید در بازار
عوامل کلیدی در شکل گیری میکروبایوتای دستگاه گوارش مرغ
اندام های حرکتی گاو (دست و پا)
کارهای عملی جهت کاهش استرس گرمایی طیور
کمبودی در گوشت قرمز ماه رمضان نداریم/ قیمتها شکسته میشود
کنترل وزن تخم مرغ در گله های تخمگذار
قیمت واکسن داخلی طیور، یک سوم وارداتی است
زرده تخم مرغ بازتابنده سلامتی مرغ
مافیای گوشت اجازه کاهش قیمت را نمیدهد!
هورمون های دخیل در سقط جنین دام ماده
کمبود گوشت قرمز در بازار نداریم/ گوشت با قیمت فعلی، گران فروشی است
کربوهیدرات های غیر الیافی و اثر آنها بر تولید شیر در گاوهای پرتولید
جمع آوری و کشت نمونه ها جهت تشخیص بروسلا
قیمت مرغ در بازار روند افزایشی گرفت / دولت نظارت ها را افزایش دهد
مهمترین افزودنی های خوراک طیور
قیمت جدید گوشت گوساله و گوسفندی اعلام شد
اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی کالاهای مشمول کشاورزی در دی ۱۴۰۰
با گران فروشی مرغ و تخم مرغ برخورد میشود
واردات خوراک دام و طیور از مالیات بر ارزش افزوده معاف شود
مخالفت تشکلهای صنعت طیور با حذف سامانه بازارگاه
اسهال ویروسی گاو (BVD) و سقط جنین
قیمت مرغ قطعه بندی فراتر از نرخ مصوب
انگلیس؛ استفاده از حشرات به جای سویا در خوراک طیور
بازگشت قیمت تخم مرغ به نرخ مصوب
6 کار ضروری برای محافظت از دام در زمستان
جزییات طرح خرید دام، تخصیص نهاده دامی و دامدارکارت
اهمیت بهبود اشتها در جوجه های گوشتی
حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی به شفافیت عرضه نهادههای دامی منجر میشود
گاوهای دوره انتقال را به راحتی مدیریت کنید
آسیت (تجمع آب) در جوجه های گوشتی در طول فصل زمستان
کنترل، پیشگیری و درمان لپتوسپیروز
موافق حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی نهاده های دام و طیور هستیم
گلایههای دامداران دام سبک از وضعیت تامین نهادهها/جو و ذرت بازار آزاد از کجا میآید؟
۷۰ تن گوشت مرغ خراسان جنوبی به سایر استانها ارسال میشود
بلاتکلیفی تجار و تولیدکنندگان درباره حذف یا عدم حذف ارز ترجیحی
ثبات قیمت گوشت گوسفندی در ۲ ماه اخیر/ مشکلی در بازار نداریم
اثر CreAMINO بر انرژی در جیره حاوی فیتاز در جوجه های گوشتی
واردات نهادههای دامی ۲۰ درصد افزایش یافت
مایکوتوکسین ها، ورم پستان و شیر
«واحدهای توزیعی مرغ» برای دریافت کد یکتا ۲ ماه فرصت دارند
جمع آوری نمونه جهت تشخیص بیماری مرزی
حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی همچنان در دست بررسی
مزایده «گاوداری» ایرانخودرو + عکس جزئیات مزایده
شاخص قیمت تولیدکننده محصولات گاوداری 32 درصد کاهش یافت
بیماری نیوکاسل پیشگیری با واکسن
عدم تامین به موقع ارز به اعتبار تجار آسیب میزند
استفاده از هورمون در پرورش مرغ، شایعه یا واقعیت
نمیدانیم هر ماه قرار است چقدر نهاده دولتی دریافت کنیم!
انتخاب و وازده گیری در مرغ های تخمگذار
زنجیره تولید دام و طیور قم تکمیل شود
نقش پروبیوتیک ها در تغذیه طیور
کشف بیش از ۱۴ هزار راس دام قاچاق/ صادرات باید هر طور شده آزاد شود
صادرات دام مازاد عشایر تا دو ماه آینده
شاخص قیمت تولید مرغداریهای صنعتی 35.4 درصد کاهش یافت
تورم ۳۳.۴ درصدی تولیدکننده برای مرغداریها
ثبات در بازار مرغ و افزایش قیمت گوشت قرمز/پوست و زواید مرغ را کجا میبرند؟
تاثیرات بافت و شکل دان بر تغذیه طیور
جمع آوری نمونه جهت تشخیص بیماری زبان آبی
مروری کلی بر بیماری ناشی از مایکوپلاسما سینویا در طیور
تامین امنیت غذایی با تولید ۵ محصول در حوزه ارتقای خوراک دام و طیور
حکایت تخم مرغهای وارداتیِ تاریخ مصرف گذشته
قطعه بندی مرغ در فروشگاهها مجاز میشود
پیشگیری و درمان رینوتراکئیت عفونی گاو
صادرات دام کلید حل بخشی از مشکلات صنعت دامپروری است
دلایل گرانی گوشت در بازار/ اختلال در حمل و نقل و افزایش کرایهها
حل مشکل تخصیص و حمل نهاد های مرغداران
تکنیکهای واکسیناسیون برای طیور
قیمت مرغ پس از قطعه بندی, 50 هزار تومان / نیاز بازنگری نرخ های مصوب
٣راهکار برای جلوگیری از کاهش مصرف لبنیات بعد از حذف ترجیحی
نقش گیاهان دارویی در تغذیه طیور
ارزیابی عملکرد سیستم تهویه تونلی
پرورش ماهی قزل آلا از صفر تا صد
قیمت مصوب مرغ روز در ستاد تنظیم بازار ۳۱ هزار تومان تعیین شد
تأیید عرضه گوشت اسب و الاغ / میزان عرضه نگران کننده نیست
دما و رطوبت استاندارد در مرغداری
مهم ترین منابع خوراک دام و طیور کدام است؟
مشکلی برای جوجه مورد نیاز کشور نداریم/ مرغ آرین کاملاً ایرانی است
کاربردهای دوازده گانه نمک در مزارع پرورش قزل آلا
بررسی دو دلیل افزایش قیمت مرغ/سیاست فعلی کشورها ذخیره سازی است
روش های کاهش مصرف انرژی و هزینه ها در مرغداری
ملاحظات مدیریتی و تغذیه ای برای کاهش تنش حرارتی در گاوهای شیری
زمان ارزان شدن قیمت مرغ اعلام شد
استخراج خاویار بدون مرگ ماهی توسط محققان آلمانی
ضریب تبدیل در واحدهای صنعت طیور کاهش یافت
دادههای مرکز آمار با شرایط میدانی همخوانی ندارد/ نرخ واقعی دام زنده ۱۲۶ هزار تومان است
تقاضا برای خرید مرغ ۲۵ درصد کاهش یافت
فواید مخمر سلنیوم در تولید طیور
دستکاری های تغذیه ای برای بهبود سلامت جوجه های گوشتی
4 محموله کشتی غلات و دانه روغنی دیگر از اوکراین صادر شد
گوشت و فرآوردههای آن را از مراکز عرضه مجاز تهیه کنید
سندرم افت تولید تخم مرغ EDS و تاثیرات آن بر اقتصاد پرورش طیور
قیمت مرغ به زیر نرخ مصوب رسید/ تخممرغ دست تولیدکنندگان مانده است
اثرات استرس گاوی بر شیردهی و تولیدمثل گاوها
زیان سه هزار میلیارد تومانی مرغداران
کاهش قیمت مرغ ادامه دار خواهد بود؟
طرح تولید مرغ بدون آنتی بیوتیک
آخرین جزئیات صادرات دام زنده/ قیمت مرغ همچنان در ریل نزولی
افت سرانه مصرف، تولید مرغ را ۳۵ درصد کاهش داد
تخممرغ ترکیه از ایران به افغانستان و عراق صادر میشود
صادرات دام آزاد شده اما تعرفه آن سنگین است
تصمیم استاندار در تعیین قیمت مرغ موجب دلگرمی مرغداران می شود
افزیش قیمت تخم مرغ در میان تایید و تکذیب ها
تلفات ناشی از نهاده بیکیفیت نداشتهایم
قیمت تمام شده تولید هر کیلوگرم مرغ بیش از ۵۰ هزار تومان است
شرمنده مرغداران و دامداران هستیم
استراتژی های جدید برای گاو نزدیک زایمان
جوجه ریزی آبان به ۱۲۴ میلیون قطعه میرسد
ممنوعیت فروش مرغ منجمد خارج از سامانه ستکاوا
قیمت مرغ ۸ هزار تومان کمتر از نرخ مصوب
ادامه واردات نهادههای دامی به کشور از بندر امام
ورود دهها کشتی نهاده خوراک دام خبر خوب برای مرغداران و دامداران
مجوز خروج مرغ از استان مرکزی تا اطلاع ثانوی صادر نمی شود
کاربرد مهندسی ژنتیک باکتریهای شکمبه در بهبود بازده تغذیه نشخوارکنندگان
دپوی بیش از دو میلیون تن نهاده دامی در بندر امام
افزایش تقاضا تخم مرغ را گران کرد/ هنوز به قیمت واقعی نرسیده ایم
سازه های موثر بر بروز رفتارهای فحلی در گاو
قیمت جدید مرغ و تخم مرغ به زودی اعلام می شود
مرغداران خواستار اصلاح قیمت مرغ و تخم مرغ
۷ قدم پیش از جوجه ریزی در سالن های مرغداری
سه کشتی حامل نهادههای دامی در بندر امام خمینی پهلو گرفتند
توزیع مرغ منجمد با نرخ مصوب دولتی
نطفه گاو ارزشمندتر است یا پورشه پانامرا؟
وجود اشکالی غیر از لنگیدن در راه رفتن گوسفند
جوجه ریزی شهریور به ۹۸ میلیون قطعه رسید
زنجیره سازی؛ مدل جدید اقتصادی کردن واحدهای دام و طیور بعد از حذف ارز ۴۲۰۰
توزیع مرغ منجمد برای ایجاد تعادل عرضه و تقاضا
راه های پیشگیری از ابتلا به تب کریمه کنگو
هشت نکته مهم در پرورش گاو و گوسفند
قطع دنبه و تاثیر آن بر صفات اقتصادی گوسفند
بهترین روش تشخیص تخم مرغ کهنه و نو
عرضه مرغ گرم به قیمت ۳۷ تا ۴۰ هزار تومان
شرکت پشتیبانی امور دام موظف به خرید مازاد تولید گوشت مرغ است/ تعیین قیمت خرید توسط کمیتههای استانی
قیمت گوشت قرمز بهزودی به قبل بازمیگردد
اعلام قیمت جدید ذرت، جو و کنجاله سویا در سامانه بازارگاه
فراوانی کالاهای اساسی در نهمین روز اصلاح یارانهها/ رشد قیمت گوشت قرمز با توجیه گرانی نهاده
اختصاص وام ۱۶.۵ هزار میلیارد تومانی به واحدهای تولید گوشت و مرغ
موافقت دولت با اختصاص تسهیلات بانکی به واحدهای تولیدی دام و طیور
کمبود نقدینگی مرغداران/ 3 پیشنهاد برای تأمین مالی تولیدکنندگان مرغ
آمادگی برای خرید روزانه ٣٠٠٠ تن شیر مازاد دامداران
مرغ بدون آنتی بیوتیک چه مزایایی دارد؟
عرضه بیش از ۴۶ هزار تن گوشت قرمز در فروردین ۱۴۰۱
برنامههای دولت برای حمایت از تولید مرغ و تخممرغ/ صادرات آزاد شد
مجوز مرغداری و مراحل اخذ آن (سال ۱۴۰۱) l راهنمای کامل گرفتن مجوز مرغداری
کمبود ذرت و سویا در بازار آزاد/ تاثیر روانی جنگ اوکراین بر بازار داخلی
گلایه شدید مرغداران؛ چرا تامین نهاده های دامی مختل شده است؟
آفلاتوکسین ها و عملکرد توکسین بایندر در کنترل آن ها در طیور
هزینه نگهداری هر رأس گاو شیری در یک سال با هزینههای خوراک و نگهداری و دارو
سوتزنی| بازار داغ گرانفروشی پروتئین در فروشگاههای اینترنتی
پرورش اسب:تضمین بازگشت سرمایه در گرو خرید نژاد مرغوب
مشکل کمبود عرضه تخم مرغ و روغن تا ساعاتی دیگر برطرف میشود
شستن مرغ خام چه عوارض خطرناکی را به دنبال دارد؟
۸۰ درصد هزینه های تولید مرغ مربوط به ذرت و کنجاله سویاست
10 درصد نهادههای خوراک دام و طیور در مسیر غیرواقعی توزیع میشود
کاربرد نمره وضعیت بدن (BCS) در مدیریت گاوهای شیری
توقف واردات نهادههای دامی از سوی بخش خصوصی/ کمبودها متاثر از جنگ روسیه و اوکراین است
ابعاد سالن مرغداری کوچک و تجهیزات مورد نیاز
اطلاعات کامل ارزش غذایی تخم مرغ
صادرات تخم مرغ امکانپذیر نیست /قیمت لب مرز ارزانتر است
مرغداران کرمانشاه در صورت تامین به موقع نهادهها مشکلی برای تولید ندارند
جیب شرکت آریو پر شد اما شکم دامها خالی ماند!
ده نکته که درباره تخم مرغ باید بدانید و شاید نمی دانستید!
اثرات ماده Aquagerm در هچری ماهیان سردآبی
افزایش قیمت مرغ به بیش از ۶۰ هزار تومان/ قیمت جدید تعیین شد
کاهش 20 درصدی مصرف لبنیات/کالابرگ الکترونیکی لبنی راهکار افزایش سرانه مصرف
کنترل سالمونلا و کمپیلوباکتر در مرغداری ها
چالشهای سامانه بازارگاه؛ از فروش نهادههای صوری تا ایجاد رانت
توصیه سازمان دامپزشکی برای پیشگیری از تب کنگو در آستانه عید قربان
امضای تفاهم همکاری نظام مهندسی کشاورزی و اتحادیه مرغداران گوشتی
کمبود که هیچ حتی مازاد تولید مرغ داریم
کنترل استخرهای پرورش و نگهداری ماهیان مولد گرمابی از نظر عوامل فیزیکو شیمیایی
مرغ با ارز نیمایی وارد بازار شد
تغذیه از روی زمین تا دانخوری تمام اتوماتیک
توزیع جوجههای یکروزه در روستاها برای جلوگیری از معدوم سازی/ افزایش ۵ برابری نرخ نهادههای اصلی مرغ
عارضه کانیبالیسم یا همنوع خواری
دولت با دامدار کارت و خرید تضمینی از دامداران حمایت میکند
کاهش قدرت خرید مردم معضل اصلی مرغداران
تسریع در تامین نقدینگی تولیدکنندگان
چالش جدید دامداران در تامین نهادههای دامی
دریافت وام بسته حمایت از تولید راحت شد/چک و سفته هم قبول است
افزایش قیمت جو ملاکی برای تعیین قیمت گوشت نیست/ آزادسازی صادرات دام درخواست دامداران
کنسانتره و فراورده های لبنی خشک
صنعت مرغداری در حال فروپاشی است/ تولیدکنندگان رغبتی برای جوجهریزی ندارند
خرید تضمینی مازاد تخممرغ توسط وزارت جهاد کشاورزی
تقویت سیستم ایمنی خود مرغ می تواند بیماری ها را کاهش دهد
قیمت جوجه یک روزه همچنان ۲۵۰۰ تومان بالاتر از نرخ مصوب
افزایش قیمت خوراک دام در بازارهای جهانی/کرونا زنجیره عرضه را به هم ریخت
دولت سیزدهم چگونه می تواند چالشهای صنعت دام و طیور را حل کند؟
برآورد فرصت های اقتصادی هر راس گاو در گاوداری های کوچک شیری
تولید گندم ۳۰ درصد و خرید تضمینی ۵۰ درصد کاهش یافت
بیماری مشترک بین انسان و دام تب مات یا بروسلوز
مرغداران خواستار اعلام نرخ جدید تخم مرغ شدند
تاثیرمکمل پوست انار برروی رشدبدن،بازده خوراک،متابولیتهای بیوشیمیایی و وضعیت آنتیاکسیدانی مرغ گوشتی
بیماری تب برفکی یا زخم دهان و پا
زنگ خطر کمبود ذرت با کاهش موجودی بنادر
صنعت طیور چگونه میتواند از بحران خارج شود؟
صادرات کره و شیرخشک مشروط به خرید شیرخام با نرخ مصوب شد
خوراک دام و طیور از کشور قاچاق می شود+ سند
تنش گرمایی و راههای مقابله با آن
اثرات مطلوب اسید چرب در تغذیه طیور
کشتار گسترده مرغها منجر به افزایش قیمت تخم مرغ شد
اثر پرهیز غدایی در رشد جوجه ها
تامین بیش از سه میلیارد دلار برای واردات نهاده های دامی
ارزیابی علل لنگش در گاو و درمان آن
دامپروری فراسرزمینی ضرورت یا الزام
چرا گوشت باید کیلویی ۱۵۰ هزار تومان به دست مصرف کننده برسد؟
قیمت تولیدکننده محصولات مرغداری های صنعتی به ۸۰ درصد رسید
گرانی مرغ قابل پیش بینی بود/ با آمارسازی آدرس غلط دادند
قیمت جوجه یک روزه گوشتی به ٩ هزار تومان رسید
کرایه های سنگین حمل و نقل کمر مرغداران را شکسته/ جوجه یکروزه کم است
افزایش 500 درصدی سه قلم کالای مورد نیاز دامداران
چرا دولت دوازدهم در تنظیم بازار محصولات پروتئینی شکست خورد؟
چرا دولت دوازدهم در تنظیم بازار محصولات پروتیینی شکست خورد
توزیع روزانه ۶ هزار تن مرغ در کشور/ متوسط تلفات ناشی از تنش گرمایی در مرغداریها ۱۰ درصد است
۴ راهکار بخش خصوصی برای حل چالش بازار نهاده های دامی
کاتولوگ اورجینال پرورش و تغذیه مرغ تخمگذار شیور تجاری همراه با راهنمای فارسی
رشد ۲۰ درصدی قیمت تولید کننده بخش گاوداری های صنعتی
صف معطلی کامیون ها در مرز بازرگان از ۳ ماه قبل حذف شده است
کاتالوگ اورجینال پرورش جوجه گوشتی نژاد کاپ همراه راهنمای فارسی coBB 500
ادامه بحران جوجه یک روزه/ قیمت دو برابر نرخ مصوب !
کاتالوگ اورجینال پرورش مرغ گوشتی نژاد راس همراه راهنمای فارسیross 308
چهار راه برای بهبود تراکم استخوان مرغ های تخم گذار
جدیدترین قیمت گوشت قرمز در بازار
تاثیر حرارت در از بین بردن سم آفلاتوکسین
عرضه ۶.۶ میلیون تن انواع نهادههای دامی در سامانه بازارگاه
کاتالوگ اورجینال پرورش مرغ تخمگذار نژاد هایلان w80
١.۵ میلیون یورو مواد اولیه شیرخشک در گمرکات در حال فساد است!
آمادگی جهت ورود جوجه و کنترل شرایط محیطی
تاخیر در بارگیری نهاده های دامی/تعلل دولت در تعیین نرخ شیر خام
وزارت جهاد کشاورزی درباره مجوز واردات جوجه یک روزه با ارز ۴۲۰۰ شفافسازی کند
مقایسه عملکرد صفات تولیدی آمیخته های تجاری جوجه گوشتی
کاهش قیمت جوجه یکروزه در بازار/ نیازی به واردات مرغ نداریم
روشهای نوین برای زیادشدن شیر در گاوها
بیماری آنفلوآنزا ، راه ابتلا و انتقال ، پیشگیری و درمان به زبان ساده
بیماری مزمن تنفسی C - R - DChronic Respiratory Disease
عدم تامین نهاده کاهش ۱۲ میلیون قطعهای جوجه ریزی را رقم زده است
تعاونی روستایی سیستم مناسبی برای اصلاح نظام توزیع محصولات کشاورزی است
نکات کاربردی در مدیریت تغذیه ای گاوهای شیری
پیش بینی تولید ماهانه ۱۲۰ میلیون قطعه جوجه یکروزه گوشتی؛
اندازه گیری شدت نور و تعریف محیط نوری
آغاز تحویل تنخواه نهادههای دامی به مرغداران
جوجه یک روزه به قیمت 8 تا 10 هزار تومان به مرغداریهای تحویل داده میشود
تأخیر در تخصیص ارز و ترخیص کالا معضل تأمین نهادههای دامی
وضعیت نامطلوب تامین نهاده های دامی
نهادهها همچنان با تاخیر به دست مرغداران میرسد
راهبردهای تغذیه برای افزایش وزن تخم مرغ
هشدار در مورد وضعیت تولید تخم مرغ
قیمت جوجه مرغ به بیش از 2 برابر رسید
ژنتیک، عامل اولیۀ بیماری های مربوط به سُم در گاوها
راه حلی برای دستیابی به پروتئین حشرات
دولت آینده خود را آماده گرانی تخم مرغ کند/ ادامه حذف گلههای مرغ تخمگذار
ردیابی غذاهای دریایی در ایالات متحده آمریکا
تاثیر تراکم موادمغذی جیره پایانی و سن کشتار بر بازده ابقای انرژی وپروتیین جوجه های گوشتی
زنگ خطر درباره کشتار دامهای سبک
سمیت ویتامین ها و مواد معدنی کمیاب در طیور
دستاوردهای تحقیقاتی جدید تجاری شده در حوزه دام وطیور
تحقیق وتوسعه پایدارتیالپیا در ایران
دانلود رایگان ترجمه مقاله رشد پیچه ای در اندام های گیاهی
ترکیب گوشت، پروفایل اسیدهای چرب و پایداری اکسیداتیو گوشت جوجههای گوشتی حاوی فراوردههای فرعی انار
تاثیر غذایی روغن دانه انار و روغن دانه کتان در عملکرد مرغ گوشتی و مشخصاتاسیدهای چرب گوشت
بدعهدی وزیر جهاد در جلوگیری از خام مصرفی نهادههای دامی
دانلود رایگان مقاله انگلیسی استفاده از آفت کش ها در گلخانه به همراه ترجمه فارسی
اصول اولیه ساخت و ضدعفریونی کردن داخل مرغ داری
مقاله تاثیر مکمل فیتاز میکروبی در رژیم های غذایی جوجه های گوشتی (سال ۲۰۱۸)
بررسي تاثير شستشوي پوسته تخم مرغ با آب سرد بر آلودگي سالمونلا در پوسته و محتويات آن
اثرات سطوح مختلف گلوتن ذرت در جوجه های گوشتی
تاثیر مکمل فیتاز میکروبی در رژیم های غذایی جوجه های گوشتی
تحلیل پیشران های کلیدی صنعت طیور بااستفاده از رویکرد اینده نگاری
خام فروشی نهاده های دامی و هدررفت عظیم منابع
ابعاد تازه ای از سوءمدیریت در بازار نهادههای دامی
نهادههای دامی مورد نیاز سال ۱۴۰۰تامین شد/انباشت۴.۱ میلیون تن در بنادر
تاخیر در تامین کامیون عامل تشدید کندی روند بارگیری
7 سؤال مهمی که به هنگام تهیۀ خوراک برای مرغ گوشتی باید پرسید
دولت به جای افزایش قیمت شیر نهاده ارزان به دامدار بدهد
نهادههای دامی تا 9 ماه آینده تامین شده است
هشدار درباره تداوم نابسامانی بازار جوجه یکروزه
شاخص های استرس و فیزیولوژیکی رفاه حیوان
استرس گرمایی و مشکلات ان در گاوهای شیری
تأثیر سموم قارچی بر تولیدات گاوهای شیری
ویروس های نفروپاتوژنیک برونشیت عفونی پرندگان
عرضه تخم مرغ دولتی در خردهفروشیها آغاز شد/ قیمت میشکند
روش انتخاب و برداشت نمونه ها از دام
«پای مرغ» همقیمت مرغ شد / سنگدان کیلویی ۴۹ هزار تومان
ساکنین دستگاه گوارش دنیایی برای کشف کردن
چرا تخم مرغ در مغازهها همچنان گران است؟
قیمت خرید حمایتی دام روستایی ابلاغ شد/ هر کیلو گوسفند نر ۶۲ هزار تومان
اثر ضد میکروبی اسیدهای آلی بر فلور میکروبی و سلامت روده طیور
تخصیص ۶.۵ میلیارد دلار برای واردات نهادههای دامی
علت گرانی و کمبود مرغ در روزهای اخیر/ برنامه دولت برای بازار شب عید چیست؟
دبیر انجمن تولیدکنندگان زنجیرهای گوشت مرغ:ستاد تنظیم بازار نرخ مصوبه مرغ را اعلام نکرده است
کمبود نهادههای دامی در کشور / دامها ضایعات میوه میخورند
فروش فوری مرغداری ۴۵ هزار قطعه ای با تمامی امکانات
جمع آوری نمونه های بالینی از جنین سقط شده
نرخ غیررسمی بازار مرغ را بی ثبات میکند/ مرغداران بلاتکلیفند
تاثیر رنگ پوسته روی کیفیت و جوجه درآوری تخم مرغ
تسهیلات با حداقل سود به کشاورزان و دامداران به زودی پرداخت میشود
دستورالعمل طرح ملی هویت گذاری و پلاک کوبی دام
نقش دلالان در کاهش مرغِ مراکز توزیع دولتی/ تغییر مقصد برخی کامیونهای حامل مرغ در میان راه
۲۰ درصد مرغداریها تعطیل شدند / مشکل چیست؟
قیمت ماهی قزل آلا به ۱۲۵ هزار تومان رسید
فرآیندهای مورد نیاز در صدور پروانه واحدهای دام و طیور
کشتار دام های آبستن بی سر و صدا ادامه دارد
انواع صدف معدنی در خوراک طیور گوشتی و دام
قیمت دام و علوفه نسبت به سال قبل چقدر تغییر کرده است؟
رونق مرگ در مرغداری های ساوه! مرغ های مادر بیمارند؟
چرا کشتار دامهای مولد و آبستن متوقف نشد
تأثیر ارتفاع برداشت ساقه ذرت در تغذیه گاو شیری
قیمت مصوب جوجه یکروزه ٦٠٠٠ تومان/ نرخ مصوب هم در بازار رعایت نمی شود
دانلود رایگان ترجمه مقاله مروری بر فیتات و فیتاز در جوجه ها (سال ۲۰۱۶)
گرانفروشی مرغ به دلیل نبود نظارت پس از کشتارگاه است
عرضه تخممرغ در بازار باقیمت مصوب واردات ۱۰ هزار تن تخممرغ از ترکیه
تعلل دامپزشکی و فساد75 تن تخم مرغ
تأمین نهاده های دامی کابوسی بزرگ برای دامداران
افزایش میزان نقدینگی مورد نیاز واحدهای دامداری و طیور
چربی های حیوانی و محتویات شکمبه در خوراک دام و طیور
کیفیت پولت ها، کلید موفقیت درتخمگذاری
فرم درصد پیشرفیت فیزیکی واحد گوسفند داشتی
فاسد شدن ۵ هزار تن ذرت دپو شده در گمرک
استفاده از تجهیزات روشنایی مناسب وکاهش هزینه برق
ناپختگی مدیران در صنعت مرغ/ تصمیمات اشتباه گذشته تکرار نشود
مدیریت مطلوب برای مبارزه با هزینه بالای خوراک
تثبیت بازار مرغ از اوایل آذر تأخیر ۴۰ روزه سامانه بازارگاه در تخصیص نهاده به مرغدار
دولت سیزدهم سیاستهای غلط گذشته در صنعت مرغداری را ادامه ندهد
کلامیدو فیلا آبورتوس و سقط جنین دام
مقاصد صادراتی دام زنده اعلام شد
برای تهیه یک سیلوی با کیفیت، چه باید کرد؟
توزیع قطره چکانی نهادههای دامی/ دولت مشکل تامین ارز را حل کند
برنامه ریزی های مؤثر در کنترل مقاومت به آنتی بیوتیک ها در طیور
فلج شدن گاو پس از زایمان و درمان تب شیر
افزایش ۱۰.۵ درصدی عرضه گوشت مرغ و طیور در بهار ۱۴۰۰
کشتار دامهای مولد با شتاب زیادی ادامه دارد
انسفالومیلت پرندگان یا اپیدمیک ترمور
سبوسهای کپک زده خوراک دام شد!
استفاده از نان خشک در تغذیه طیور
عدم تامین نهاده مشکل اصلی سامانه بازارگاه افزایش قیمت تخم مرغ تبعات اتفاقات سال گذشته است
۹۵ میلیون تخم مرغ نطفه دار برای تامین نیاز بازار وارد شد
با رشد دامداري های صنعتی برخی خدمات دولتی توسط سازمان دامپزشکی صورت نمی پذیرد
طوفان تخم مرغ در بازار/ چرا قیمت از ۵۰ هزار تومان گذشت؟
۹۵ میلیون تخم مرغ نطفهدار برای تأمین نیاز بازار وارد میشود
تولید ماده اساسی و وارداتی برای رشد طیور در کشور
٣ تصمیم جدید دولت برای کاهش قیمت جوجه یک روزه
بیماری افت تولید تخم در مرغان بومی (EDS)
از دست دادن آب در گوساله های شیرخوار
آمریکا برای کنترل قیمت گوشت دست بکار شد
ذبح دام سنگین در خراسان رضوی ۱۱ درصد بیشتر از حد مجاز است
آناتومی دستگاه تولید مثل مرغ تخمگذار و نحوه تشکیل تخم مرغ
چرا قیمت جوجه یک روزه نجومی شد؟
تورم فزاینده و خطر تعطیلی دامداری های صنعتی
مرغداران از دولت جدید چه میخواهند
تولید جوجه تخم گذار افزایش یافت
کاربرد آنزیم در جیره غذایی طیور
۶ پیشنهاد به وزیر جهاد کشاورزی در تامین خوراک دام و طیور
به جای گوشت چربی تولید میکنیم / تفاله نیشکر خوراک جدید دامها
احتمال واردات تخممرغ از هفته آینده
واحد های مختلف مورد نیاز در سیستم جوجه کشی
کاهش قیمت لبنیات داوطلبانه بود
مرغداران خواستار اصلاح قیمت مرغ شدند
معرفی تصویری بیماری برونشیت عفونی طیور
واکسن غیرفعال نیوکاسل و برونشیت عفونی و سندرم کاهش تولید تخممرغ
واکسن زنده نیوکاسل کلون سویه CL/79
عرضه تخم مرغ شانهای ۴۲۵۰۰ تومانی
چه کسی پاسخگوی وعده های سرخرمن مسئولان است؟
ورشکستگی دامداران عامل کشتار دام ماده مولد و نارس
اثر روش های مختلف فرآوری سویای پرچرب بر مورفولوژی روده جوجه های گوشتی
دلایل گرانی نهادههای دامی/ قیمت جهانی ۵۰ درصد افزایش یافت
معامله عجیب ایران و روسیه / تهاتر نفت با خوراک دام!
علت اصلی افزایش قیمت نهادههای دامی چیست؟
قیمت واقعی مرغ برای مصرف کننده ۳۰ هزار تومان است
رییس سازمان دامپزشکی اعلام کرد: عرضه ۶ هزار و ۶۲۲ تن گوشت مرغ گرم به بازار
سقف قیمت واردات نهادههای دامی به واردکنندگان ابلاغ شد
افزایش قیمت جوجه یک روزه، تخلف است
پشت پرده کمبود و افزایش قیمت نهاده های دامی چیست؟
معاون وزیر جهاد کشاورزی: نقش اصناف در توزیع مرغ پررنگتر میشود
واردکنندگان نهادههاخواستار رفع تبعیض میان دولت و بخش خصوصی شدند
جایگزینی برای شیر پاستوریزه؛ تکنیک جدید فراوری شیر
برای یک تا ۲ ماه آینده در تامین نهاده های دامی مشکلی نخواهیم داشت
تولید کننده انواع مکمل و کنسانتره طیور و دام
نظارت بر کشتارگاه های مرغ تشدید شود
زرده تخم مرغ چه خواص و چه مضراتی دارد؟
نیازی به واردات جوجه نداریم/ هشدار درباره التهاب مجدد قیمت مرغ در بازار
وزارت جهادکشاورزی سکان بازار مرغ را به دست گرفت
قیمت تخممرغ در میادین میوه و ترهبار تهران ارزان شد: هر شانه ۲۹۹۰۰ هزار تومان
تعامل دستگاه قضا با بخش خصوصی امری ستودنی و اقدامی مؤثر در افزایش تولید است
نکاتی برای بهبود دورۀ انتقالی گاو به منظور افزایش باروری و شیردهی
درج قیمت مصوب روی مرغ و تخم مرغ الزامی شد
وزیر جهادکشاورزی باید پاسخگوی سومدیریت و احتکار مرغ باشد
آزادسازی ذخایر مرغ منجمد ۱۵ هزار تومانی
ممنوعیت صادرات مرغ به کلیه گمرکات اجرایی کشور ابلاغ شد
افزایش بی رویه قیمت خوراک دام نشانگر وجود بیتدبیری است
سود قیمت گذاری دستوری در جیب واسطهها
فاکتورهای قبل از کشتار:
در طول دوره پرورش ، مرغدار سعی بر تولید پرنده ای با رشد مطلوب و توسعه متمایز عضله داردگیاه و مزرعه می تواند بر روی بالاتر رفتن کیفیت فرآورده های گوشتی طیور موثر باشد . رنگ اجزای بافت به طور قابل توجهی تحت تاثیر فاکتورهایی مانند جیره غذایی و شرایط محیطی قرار میگیرد همچنین نحوه انتقال طیور و نحوه حرکت ماشین ها قبل از کشتار ممکن است مهم باشد به هنگامی که حیوان تحت تاثیر تنش هایی مانند سرما و گرما ، خشکی ، تحریک و هیجان ، کمبود اکسیژن وغیره قرار می گیرد علاوه بر این که تولید آن را تحت تاثیر قرار می دهد سبب افزایش ترشح هورمون از بخش مرکزی و قشری غدد فوق کلیوی می شود این هورمون ها سبب تغییر میزان گلیکوژن کبد می شوند تغییرات در سطح گلیکوژن عضله بر روی PH عضله اثر گذاشته و ممکن است کیفیت گوشت را پس از کشتار و درنهایت رنگ گوشت را تغییر دهد .
استرس سرما و گرما
لاوری ، تاثیر تنش های گرمایی و سرمایی را بر روی گوشت قرمز و اثر آن بر روی رنگ گوشت را قبل ازکشتار مورد بررسی قرار داد استرس سرمایی سبب لرزش پرنده و کاهش گلیکوژن عضله می شود این کاهش گلیکوژن سبب افزایش PH در عضله می شود در نتیجه عضله برش داده شده تیره رنگ دیده می شود زمانی که خوک قبل از کشتار به ناگهان در شرایط محیطی سرد قرار می گیرد عضله تیره شروع به تولید PH بالا می کنند . استرس گرمایی سبب افزایش بروز رنگ پریدگی عضله در خوک می شوند گرمای زیاد بلافاصله قبل از کشتار خوک سبب تحریک سریع میزان گلیکولیر بعد از مرگ می شود و این سبب کاهش سریع PH عضله و کاهش شدت رنگ عضله می شود همچنین گوشت به طور کلی از لحاظ ظرفیت نگهداری اب فقیر تر می شود مطالعات متعددی تاثیر سرما و گرما در گلیکولیر گوشت طیور و رنگ آن تاکید میکنند گزارش شده که عضله سفید بوقلمونی که در معرض استرس گرمایی قرار می گیرد در مقایسه با استرس سرمایی و رنگ پریده تر می شود استرس سرمایی سبب طولانی تر شدن دوره گلیکولیز بعد از مرگ می شود استرس سرمایی سبب تردتر شدن عضله می شود .
رنگ اجزای بافت به طور قابل توجهی تحت تاثیر فاکتورهایی مانند جیره غذایی وشرایط محیطی قرار می گیرد .
اثرات جیره غذایی
بررسی و مطالعه لاوری بر روی گوشت قرمز وتاثیر منع غذا بر روی سطح گلیکوژن عضله و در نتیجه تاثیر آن بر روی رنگ گوشت طیور نشان می دهد که منع مصرف غذا در دام قبل ازکشتار به طور کلی سبب کاهش منابع گلیکوژن درعضله شده که به دنبال آن PH افزایش یافته و هنگام برش عضله تیره تر دیده می شود . به عبارت دیگرتغذیه تا زمان کشتار سبب می شود که عضله از لحاظ میزان گلیکوژن زیادتر شده و PH کمتر می شود کاهش PH عضله سبب کمرنگی یا پریده تر شدن رنگ عضله می شود ویسم – پیدرمن مشاهده کردند که استفاده از شکر درخوراکها ، 4-3 ساعت قبل از کشتار باعث افزایش سطح گلیکوژن عضله و کمتر شدن PH گوشت می شود خوک هایی که قبل از کشتار شکر استفاده کرده بودند در مقایسه با گروه شاهد از لحاظ رنگ گوشت یکنواختتر و کمرنگ تر بودند درجوجه های گوشتی که از شکر استفاده کرده بودند مشاهده شدکه گوشت آنها تردتر بوده ولی رنگ گوشت تغییری نکرد درگزارش نگوکا اشاره شد که قطع غذا د ربوقلمون ها 15 ساعت قبل از کشتار سبب می شود که PH عضله به طورقابل توجهی بیشتر بوده ولی رنگ به طور معنی داری تحت تاثیر قرار نگرفت . وجود مقدار خیلی اندک نیتریت در گوشت طیور باعث تشکیل نیتروزومیوگلوبین شده و تولید رنگ صورتی در فراورده های طیور می کند فرونینگ و همکاران گزارش کردند که استفاده از نیترات در داخل آب آَشامیدنی تاثیر برروی رنگ گوشت بوقلمون نگذاشت این مطالعات نشان می دهد که نیتریت موجود درغذا ممکن است نگرانی بیشتری را نسبت به نیتریت موجود درداخل آب آشامیدنی ایجاد کند استفاده از غذای کپکی به سبب سندرم هموراژیک درعضله طیور می شود مشکلات خون ریزی درجوجه های گوشتی درسن 4 تا 7 هفتگی بسیار شایع می باشد مورتی و مائورر جیره های حاوی 3/0 و ppm 5 از مایکوتوکسین ها را درتغذیه جوجه های گوشتی استفاده کردند طیوری که از مایکوتوکسین تغذیه کرده بودند دچار هموراژی درعضلات سینه و ران شده و خروج خون از لاشه آنها کمتر بود بنابراین مایکوتوکسین های خوراکی ، در نقاط هموراژیک توزیع شده و در صورتی که این وضعیت باشوک نادرست همزمان شود ممکن است مشکلات مهمتری را به دنبال داشته باشد .
استنشاق دود اگزوز درطول حمل ونقل می توند یکی از عواملی باشد که میزان رنگ صورتی لاشه را افزایش دهد گوشت پخته شده حاصله ازپرندگانی که در معرض دود اگزوز قرار گرفته بودند به نظر می رسد که ظاهری خام و نامطلوب برای اشتها باشد .
اگرچه در این بررسی تاکید بیشتری بر روی رنگ بافت عضله طیوری خود و نیز رنگ پوست جوجه ها از مسایل مهم مورد بررسی است در برخی از بازارهای مصرف ایالات متحده آمریکا ، مشتریان تمایل بیشتری به مصرف جوجه های گوشتی پوست زرد دارند . اکسی کاروتنوئیدهای جیره جهت ایجاد زردی پوست در پرنده لازم می باشند منابع اصلی رنگدانه اکسی کاروتنویید متفاوت بوده و از آن جمله می توان به ذرت زرد ، کنجاله گلوتن ذرت ، برگ های گل همیشه بهار و خوراک دهیدارته یونجه و اکسی کاروتنوئید سنتزی اشاره کرد برخی از فرآوری کنندگان مبلغی مازاد برای وجود رنگدانه زیاد در پوست می دهند .
شرایط گازی پرنده قبل تا زمان کشتار
وضعیت گازها قبل تا زمان کشتار ممکن است بر روی رنگ گوشت طیور موثر باشد دود اگزوز کامیون ها بر روی گیاهان و نیز طیور تاثیراتی دارد استنشاق دود اگزوز تولید می شود که حاوی اکسیدهای نیتروژن ومونواکسید کربن می باشد اکسید نیتریک ممکن است با میوگلوبین واکنش داده و تولید نیتروزومیوگلوبین کند در حالی که مونوکسیدکربن ممکن است با میوگلوبین ترکیب شده و تشکیل میوگلوبین ، منوکسید کربن دهد هر یک از این کمپلکس های ایجاد شده درمقابل حرارت پایدار بوده و در طول پخت نیز به صورت رنگ صورتی باقی می مانند استنشاق ذرات دود اگزوز قبل و در زمان کشتار سبب می شود که به طور قابل توجهی قرمزی گوشت بوقلمون و جوجه های گوشتی افزایش یابد گوشت های پخته شده ازگوشت پرندگانی که درمعرض دود اگزوز قرار گرفته بودند دارای وضعیت بسیار قرمزی درگوشت بودند گوشت تیره پخته شده حاصله از پرندگانی که درد معرض دود اگزوز قرار گرفته بودند به نظر می رسد که ظاهری خام و نامطلوب برای اشتها باشد . تحقیقات دیگر بر روی شرایط آشیانه ای طیور در طول دوره رشد تاکید دارد و سطوح متفاوت از گازهای آمونیاک ، دی اکسید کربن یا مونوکسید کربن از 7 روز قبل تا زمان کشتار مورد بررسی قرار گرفته است از میان گازهای فوق تنها منوکسید کربن با مقادیر ppm 250 ، 550 ، 750 و 1000 می تواند سبب تغییر رنگ شود در اثر وجود ppm 750 مونوکسید کربن میوگلوبین ، در عضله ران حداکثر خواهد شد درتمام سطوح مونو کسید کربن باعث افزایش تیرگی و قرمزی گوشت درعضله های پخته نشده جوجه ها می شود رنگ گوشت سینه نپخته چندان تحت تاثیر سطوح مونوکسید کربن نمی باشد .
حمل و نقل و دستکاری
تحقیقات قبلی بر روی گوشت قرمز نشان داد که کاهش میزان گلیکوژن عضله در قبل تا زمان کشتار سبب افزایش PH شده و در نتیجه عضله برش داده شده تیره تر می شود نگوکا و همکاری مشاهده کردند که تحریک بوقلمون ها قبل تا زمان کشتار سبب افزایش تیرگی و قرمزی رنگ گوشت می شود حمل و نقل استرس و دستکاری سبب تغییر رنگ و ایجاد مشکلاتی دراین زمینه می شود .
تردی و نقصان رنگ در مدل های مختلف کشتار موردمطالعه قرار گرفته است امروزه اکثر کشتارگاه ها قبل از شروع کشتار با استفاده از شوک دهنده های الکتریکی سبب تسهیل درکشتار می شوند .
شرایط کشتار وانجماد
بیهوشی و شک طیور
بیشتر تحقیقات انجام شده بر روی عدم تحرک و تحرک کمتر طیور تاقبل از کشتار تاکید می کند روش های کشتار انسانی تر طیور در سال 1985 مانند پستانداران با استفاده از شوک طیور قبل از کشتار وسپس کشتار و معاینه آن زیر نظر USDA انجام شد این قانون برای تمامی حیوانات اهلی به ویژه حیوانات حلال گوشت تاکید داشته و هدف کاهش درد حیوان تا زمان خروج کامل خون بدن بوده است اگرچه دراین قانون طیور را به صورت مشخص ذکر نکرده اند به تازگی در یک کنگره ای بر روی روش های کشتار منصفانه طیور توسط انسان اشاره شده است . همچنین تردی و نقصان رنگ در مدل های مختلف کشتار مورد مطالعه قرار گرفته است امروزه اکثر کشتارگاهها قبل از شروع کشتار با استفاده از شوک دهنده های الکتریکی سبب تسهیل در کشتار می شوند به طور کلی در صنعت طیور ازیک حمام حاوی آب نمک برای تماس الکتریکی استفاده می شود شوک الکتریکی به مدت 14 تا 37 ثانیه در ناحیه پایین تر از محل برش باولتاژ 20 تا 120 ولت AC تا DC و شدت جریان 20 تا 150 میلی آمپر به ازای هر پرنده ودرمدت 2 تا 11 ثانیه استفاده می شود حداقل دامنه ولتاژ از 30 تا 60 ولت و 20 تا 45 میلی آمپر به ازای هرپرنده بوده و حداکثر ولتاژ برای شوک اغلب بیش از 150 ولت و 100 میلی آمپر به ازای هر پرنده می باشد . ولتاژ پاین سبب حداقل شدن زمان خونریزی و وضعیت هموراژیکی درعضله می شود کارگران اروپایی توصیه می کنند که استفاده از شوک با ولتاژ بالا از دیدگاه بشردوستانه مناسب بوده و باعث لرزش قلب ، ایست قلبی و مرگ سریع می شود اگرچه جریان با ولتاژ بالا ممکن است باعث افزایش خون ریزی شود ولی معضلاتی نیز به همراه دارد روش های پیشنهادی دیگر شامل ضربه شدید ، پیچش گردنی ، شوک با میکروویو و کشتار باگازها می باشد از روش های فوق تنها شوک و کشتار باگاز امیدوار کننده است دی اکسید کربن برای کشتار طیورازمدل گازی از سال 1985 در USA به عنوان یکی از روش های منصفانه استفاده می شود اگرچه دانمارک گاهی با co2 اقدام به کشتار خوک ها کرده است درتحقیقات قبلی کوتولا وهمکاران اشاره شده بود که استفاده از co2 در کشتار پرندگان در مقایسه با شوک الکتریکی به علت تحرک و تکاپوی کمتر پرنده سبب خون ریزی بهتر پرنده می شود اگرچه به تازگی استفاده از آن سبب مشکلاتی درکیفیت گوشت مصرفی می شود همچنین برخی دانشندان معتقدند که کشتار با co2 انسانی تر از روشهای دیگر است روش مذکور باعث می شود که خون بدن حیوان بهتر تخلیه شده و شکستگی استخوان ها کمتر شود علاوه بر co2 گاز آرگون برای جوجه های گوشتی موثرتر می باشد امروزه بر روی بیهوشی باگازها تاکید بیشتری می شود زیرا برخی دانشمندان معتقدند که طیوری که تحت تاثیر گاز co2 بیهوش می شوند برای مصارف انسانی مناسب تر است بیهوشی با دی اکسید کربن باعث خروج بیشتر خون پرنده ، کاهش خون ریزی دربافت سینه و ران و کاهش شکستگی استخوان ها نسبت به روش بیهوشی با الکتریسته می شود گاز co2 مانند گاز آرگن بر طیور موثراست اگرچه بیهوشی با گاز co2 سبب می شود که رنگ گوشت سینه دچار مشکل نشود ولی در این زمینه نگرانی دیگری نیزوجود داردبه طوری که بیهوشی با دی اکسید کربن باعث ایجاد فازهای می شود در طول فاز حیوان فاقد صدابوده و در مرحله بال ها خود را برهم میزند و در مرحله نفس عمیق و منظم درحیوان مشاهده شده که باعث بیهوشی پرندگان می شود برخی فراوری کنندگان در ایالات متحده به دلیل جنبه های مثبت گاز co2 از این روش استفاده می کنند .
ولتاژ پایین سبب حداقل شدن زمان خون ریزی و وضعیت هموراژیکی درعضله می شودکارگران اروپایی توصیه می کنند که استفاده از شوک با ولتاژ بالا از دیدگاه بشر دوستانه مناسب بوده و باعث لرزش قلب و ایست قلبی و مرگ سریع می شود .
سرد کردن ( خنک کردن ) گوشت طیور
گزارش شده است که آب سرد بر روی رنگ عضله طیور موثر است ممکن است که نیترات به همراه آب سرد وجود داشته باشد هرچند که نیترات به تنهایی نمی توند سبب تغییر رنگ شود به طوری که تبدیل نیترات به نیتریت توسط میکروارگانیسم این عمل را ممکن می سازد در پژوهشی مشخص شد که ppm 1 از نیتریت درغذای بوقلمون ها باعث ایجاد رنگ صورتی می شود میکروارگانیسم های موجود درگوشت بوقلمون باعث می شوند که ppm 100 نیترات به ppm 5/2 نیتریت بعد از 40 درجه سانتی گراد تبدیل شود در برخی ازمناطق ایالات متحده آمریکا منابع آبی وجود دارد که میزان نیترات آن بسیار بالا بوده و از 20 تا ppm 25 هم فراتر می رود درواقع برخی از فرآوری کنندگان گزارش کردند که مشکلات مربوط به رنگ طیور که ناشی از منابع آب باشد نادر و کمیاب است تاثیر خنک کردن به کمک یخ در اطراف لاشه و هوای سرد بر روی تراکم رنگدانه هم و رنگ گوشت طیور مورد مقایسه قرار گرفت میزان رنگدانه میوگلوبین و هموگلوبین درجوجه های گوشتی به وسیله این روش سردکردن تحت تاثیر قرار نگرفت اگرچه میزان سیتوکروم C به طور چشم گیری در عضلات سینه ، ران و سنگدان در روش هوای سرد افزایش می یابد تراکم سیتوکروم c در عضلات تحت تاثیر هوای سرد 2 برابر زمانی است که عضلات تحت تاثیر آب سرد قرار می گیرند پایداری رنگدانه ها درگرما می تواند درگسترش شکل رنگ گوشت دخیل باشد کورنیش و فرونینگ گزارش کردند که سیتوکروم C میزان اتواکسیداسیون میوگلوبین و هموگلوبین را به طورمعنی داری کاهش می دهد سیتوکروم c ممکن است به عنوان یک فاکتور کاهنده میوگلوبین عمل کند درایالات متحده بیشتر از سرمای یخ در اطراف لاشه استفاده می کنند ولی ممکن است صنعت به سوی خنک سازی هوا حرکت کند .
فرآوری و ذخیره افزودنی ها و PH
غالب تحقیقات بر روی اثر افزودنی ها ی متفاوت روی رنگ غیر طبیعی در فرآورده های گوشتی متمرکز شده است مطالعات متعددی نشان داد که برخی رنگدانه ها هم در مقابل حرارت مقاوم می باشند با افزودن سدیم اریتوربیت و کاهش PH ، دناتوره شدن افزایش می یابد و این دناتوره شدن درمورد میوگلوبین گوشت بوقلمون اتفاق می افتد هیتیدین ، سیتیین ، میتونین یا دیگر زنجیره های جانبی از پروتئین های محلول شده و مشتقات ممکن است تشکیل کمپلکس هم داده و منجر به رنگ صورتی درگوشت پخته شده شود از فسفات و نمک به طورمعمول در بسیاری از فراورده های گوشتی طیور به منظور بهبود وضعیت باند شدن و کشیده شدن پروتئین های میوفیبریلی استفاده می شود نمک سبب می شود که پایداری میوگلوبین و هموگلوبین درمقابل حرارت کاهش یافته درحالی که سبب افزایش پایداری سیتوکروم C در برابر حرارت می شود سدیم تری پلی فسفات باعث افزایش زودهنگام پایداری میوگلوبین در برابر حرارت می شود اگرچه افزودن سدیم تری پلی فسفات سبب کاهش پایداری ستیوکروم در برابرحرارت می شود .
استفاده از CO2 درکشتار پرندگان درمقایسه با شوک الکتریکی به علت تحرک وتکاپوی کمتر پرنده سبب خون ریزی بهتر پرنده می شود اگرچه به تازگی استفاده از آن سبب مشکلاتی در کیفیت گوشت مصرفی می شود .
فرونینگ و همکاران مشاهده کردند که اسپری کردن آلبومین خشک شده تخم مرغ در PH با دامنه 7 تا 8 باعث افزایش رنگ صورتی درگوشت بوقلمون ها می شود افزودن آلبومین خشک باعث می شود که 2/0 تا 3/0 واحد PH زیاد شده که این مقدار برای بالا بردن پایداری رنگ میوگلوبین کافیست و به دنبال آن رنگ صورتی پایداری ایجاد می شود تغییررنگ صورتی درگوشت بوقلمون با افزودن 3 درصد شیر خشک انجام می شود دراثرواکنش اکسیداسیون – احیا ازتشکیل کمپلکس بین پروتئین های دناتوره شده هم جلوگیری میشود دانشمندان مشاهده کردند که افزودن 2 درصد سدیم لاکتات وپخت دردمای 74 درجه سانتی گراد باعث حذف رنگ می شود .
درجه حرارت (نقطه پایانی پخت )
برای تخریب پاتوژن ها در تمام فرآورده های گوشتی طیور به توصیه USDA حداقل دمای 2/71 درجه سانتی گراد لازم است به طوری که دراین حرارت آب فرآورده ای پخته شده به طور نرمال حفظ می شود زمان و درجه حرارت فاکتورهای مهم در تعیین مقدار رنگدانه دناتوره نشده درگوشت پخته شده است تحقیقات نشان می دهد که پخت در زیردرجه حرارت 71 درجه سانتی گراد سبب افزایش رنگ صورتی می شوددرحالت طبیعی درجه حرارت پایانی باید بیش از 71 درجه باشد هرچه زمان ذخیره فرآورده ها کوتاه شود قرمزی رنگ بیشتر می شود .
محیط و شرایط پخت
در صورتی که گوشت بوقلمون در آون هایی با تهویه ضعیف پخته شود رنگ سطحی آن تغییر میکند دراثر خروج گاز منوکسید کربن یا اکسید نیتریک رنگ صورتی ظاهر می شود و تغییرات رنگ تنها در سطح خارجی گوشت مهم بوده و به تغییراتی که درون عضلات صورت میگیرد توجهی نمی شود آمونیاک از گازهایی است که در سالن های پرورش یا در سیستم های خنک کننده در اثر فعالیت برخی باکتری ها تولید میشود قرارگرفتن گوشت خوک در معرض آمونیاک قبل از پخت نشان داد که در صورت پخت گوشت خوک در دمای 80 درجه سانتیگراد رنگ صورتی ظاهر می شود تحقیقات قبلی نشان می دهد که درگوشت جوجه هایی که در معرض آمونیاک بودند بعداز کشتار ونیز بعداز پخت رنگ صورتی افزایش نمی یابد حال آن که این مساله نیاز به مطالعات بیشتری دارد .میکروارگانیسم ها ممکن است سبب کاهش شرایط درگوشت و به دنبال ان ایجاد رنگ صورتی شوند در شرایط آزمایشگاهی فاستمن وهمکاران اعلام کردند که سویه سودو موناس فلورسنت باعث تبدیل رنگدانه قرمز به مت میوگلوبین می شود تغییر رنگ بستگی به جمعیت باکتری ها دارد این نشان می دهد که باکتری سودوموناس در طیور به عنوان یک ارگانیسم مخرب عادی در لاشه طیور می باشد .
جداکردن گوشت ازاستخوان به روش مکانیکی
جداکردن گوشت از استخوان درطیور به صورت مکانیکی سبب آزاد شدن هم و محتویات لیپید می شود در سه مقطع از فرآیند جداسازی میزان هم افزایش می یابد که همه این موارد درافزایش میزان هم متغیربوده و بستگی به سن طیور نسبت استخوان به گوشت ، روش جداسازی استخوان ، ، میزان پوست ، دناتوره شدن پروتئین دارد در طول فرآیند جداسازی استخوان ، اکسیژن با میوگلوبین گوشت ترکیب و اکسی میوگلوبین تشکیل می شود اکسی میوگلوبین موجود در سطح گوشت در اثر اکسید شدن به مت میوگلوبین تبدیل و آنگاه در فرآورده ها رنگ قهوه ای نامطلوبی ایجاد می شود در طول زمان ذخیره سازی که دما از 30 تا 10 درجه سانتی گراد کاهش می یابد اکسیداسیون هم کاهش می یابد میزان اکسیداسیون در حرارت زیر 15- درجه سانتی گرادشناخته شده و میزان ثابت آن برای هم در حرارت 30 درجه سانتی گراد 047/0 ساعت می باشد .
فرآوری شبه سوریمی
Surimi در ابتدا درکشور ژاپن پدیدار شدو آن به پروتئین های میوفیبریلی ماهی که شسته می شوند اشاره دارد فرآیند شستشو سبب حذف مقادیری رنگدانه هم و چربی و پروتئین های میوفیبریلی می شود در این فرآیند رنگ اغلب سفیده بوده و ژلاتین و خصوصیات بلند شدن دارددر ایالات متحده این فرایند به جز ماهی به آنالوگ های ماهی مانند خرچنگ نیز اطلاق می شود به تازگی این فرایند در مساله جداسازی استخوان ازگوشت طیور به شیوه مکانیکی بیشتر مورد توجه قرار گرفته است با رشد بازار اجرای دیگر ماهی مانند پشت ، گردن واسکلت بدن نیز برای فرایند جداسازی استخوان از گوشت استفاده می شود .
خلاصه و نتیجه
مشکلات و نقایض رنگ طیور به چندین عامل بستگی دارد برای کنترل مشکل رنگ غیر طبیعی روشهای گوناگونی وجود دارد با این وجود کنترل شرایط قبل از کشتار ومرحله فرآوری بسیارمهم است .