در حال انتقال به بانک ... processing...

دلایل افزایش قیمت تخم مرغ

قیمت های دستوری و برخورد تهدیدآمیز آفت بازار است

گالیم

تنظیم بازار قیمت مرغ با کشاورزی قراردادی بین اتحادیه مرغداران و مرغداران

دامداران در معرض ورشکستگی هستند

بیماری آنفلوآنزا ، راه ابتلا و انتقال ،‌ پیشگیری و درمان به زبان ساده

بیماری مزمن تنفسی C - R - DChronic Respiratory Disease

احتمال بالا رفتن قیمت مرغ

عدم تامین نهاده کاهش ۱۲ میلیون قطعه‌ای جوجه ریزی را رقم زده است

تعاونی روستایی سیستم مناسبی برای اصلاح نظام توزیع محصولات کشاورزی است

نکات کاربردی در مدیریت تغذیه ای گاوهای شیری

روند افزایش قیمت مرغ شدت گرفت

روغن ذرت

پیش بینی تولید ماهانه ۱۲۰ میلیون قطعه جوجه یکروزه گوشتی؛

کنترل کوکسیدیوز

علل همشکل نبودن گله

تاخیر در بارگیری نهاده های دامی/تعلل دولت در تعیین نرخ شیر خام

تخم مرغ و خواص آن

آغاز تحویل تنخواه نهاده‌های دامی به مرغداران

جوجه یک روزه به قیمت 8 تا 10 هزار تومان به مرغداری‌های تحویل داده می‌شود

صنعت دامداری در وضعیت قرمز

واردات تخم‌مرغ نطفه‌دار و مرغ منجمد برای کنترل بازار

روش‌های نوین برای زیادشدن شیر در گاوها

قیمت مرغ پر کشید

صادرات تخم مرغ به ۵ هزار و ۴۰۰ تن رسید/ قیمت هر کیلو تخم مرغ ۱۵ هزار و ۲۰۰ تومان

نهاده‌های دامی تا 9 ماه آینده تامین شده است

افزایش میزان فروش فراورده های لبنی با پایۀ گیاهی

انتقاد از ممنوعیت صادرات تخم مرغ برای تنظیم بازار

هشدار درباره تداوم نابسامانی بازار جوجه یکروزه

توقف صادرات تخم مرغ/ کاهش قیمت در راه است

تخم مرغ گران نشده است/ بعد از ۳ ماه زیان مرغداران به قیمت مصوب رسیدیم/ پیش‌بینی بازار ملتهب برای ماه‌های آینده

صدور پروانه تاسیس مرغداری آزاد شد

تنش گرمایی و کیفیت پوسته

یک دلیل برای گرانفروشی مرغ کشتار روز در بازار

تکنيک انتقال جنين در گاو

مشکلات بازار تخم‌مرغ در کمیسیون کشاورزی مجلس بررسی شد

گرانفروشی مرغ ربطی به وزارت جهاد کشاورزی ندارد/ کمبودی در تولید مرغ نداریم

اندازه گیری شدت نور و تعریف محیط نوری

واردات ۱۲۰ هزارتن مرغ به کشور تصویب شد/کاهش قیمت در راه است؟

مجوز واردات مرغ با ارز دولتی افزایش یافت + سند

دولت آینده خود را آماده گرانی تخم مرغ کند/ ادامه حذف گله‌های مرغ‌ تخم‌گذار

وزارت جهاد کشاورزی درباره مجوز واردات جوجه یک روزه با ارز ۴۲۰۰ شفاف‌سازی کند

قیمت تخم مرغ همچنان زیر نرخ مصوب است

مقایسه عملکرد صفات تولیدی آمیخته های تجاری جوجه گوشتی

کاهش قیمت جوجه یکروزه در بازار/ نیازی به واردات مرغ نداریم

عرضه دام‌های مولد به کشتارگاه به دلیل گرانی نهاده

تأخیر در تخصیص ارز و ترخیص کالا معضل تأمین نهاده‌های دامی

راهبردهای تغذیه برای افزایش وزن تخم مرغ

آویلامایسین(محرک رشد)

اهمیت تغذیۀ گوساله

ژنتیک، عامل اولیۀ بیماری های مربوط به سُم در گاوها

راه حلی برای دستیابی به پروتئین حشرات

هشدار جدی درباره تعطیلی گسترده مرغداری‌ها

آنتی بیوتیک موثر (فوزباک)

حذف تولیدکننده‌های کوچک‌ از دایره تولید

7 هزار تومان زیان در تولید هر کیلو تخم مرغ

نیازی به واردات جوجه و تخم مرغ نطفه دار نیست

چند راهکار برای کاهش قیمت گوشت

نهاده‌ها‌ همچنان با تاخیر به دست مرغداران می‌رسد

وضعیت نامطلوب تامین نهاده های دامی

نقش پرتئینها در طیور

رییس سازمان دامپزشکی اعلام کرد: عرضه ۶ هزار و ۶۲۲ تن گوشت مرغ گرم به بازار

پیش‌بینی افزایش قیمت مرغ

سقف قیمت واردات نهاده‌های دامی به واردکنندگان ابلاغ شد

افزایش قیمت جوجه یک روزه، تخلف است

پشت پرده کمبود و افزایش قیمت نهاده های دامی چیست؟

معاون وزیر جهاد کشاورزی: نقش اصناف در توزیع مرغ پررنگ‌تر می‌شود

واردکنندگان نهاده‌هاخواستار رفع تبعیض میان دولت و بخش خصوصی شدند

جایگزینی برای شیر پاستوریزه؛ تکنیک جدید فراوری شیر

برای یک تا ۲ ماه آینده در تامین‌ نهاده های دامی مشکلی نخواهیم داشت

تولید کننده انواع مکمل و کنسانتره طیور و دام

دامپزشکی استان تهران درباره شیوع تب کریمه کنگو در دامداری‌ها هشدار داد

نظارت بر کشتارگاه های مرغ تشدید شود

هشدار در مورد وضعیت تولید تخم مرغ

زرده تخم مرغ چه خواص و چه مضراتی دارد؟

مهر گزارش می‌دهد؛ گرانی گوشت قرمز و ارزانی دام زنده/ باز هم پای دلالان در میان است

قیمت جوجه مرغ به بیش از 2 برابر رسید

نیازی به واردات جوجه نداریم/ هشدار درباره التهاب مجدد قیمت مرغ در بازار

افزایش قیمت ذرت

افزایش نرخ رسمی کنجاله سویا

وزارت جهادکشاورزی سکان بازار مرغ را به دست گرفت

قیمت تخم‌مرغ در میادین میوه و تره‌بار تهران ارزان شد: هر شانه ۲۹۹۰۰ هزار تومان

تعامل دستگاه قضا با بخش خصوصی امری ستودنی و اقدامی مؤثر در افزایش تولید است

نکاتی برای بهبود دورۀ انتقالی گاو به منظور افزایش باروری و شیردهی

درج قیمت مصوب روی مرغ و تخم مرغ الزامی شد

وزیر جهادکشاورزی باید پاسخگوی سومدیریت و احتکار مرغ باشد

آزادسازی ذخایر مرغ منجمد ۱۵ هزار تومانی

ممنوعیت صادرات مرغ به کلیه گمرکات اجرایی کشور ابلاغ شد

افزایش بی رویه قیمت خوراک دام نشانگر وجود بی‌تدبیری است

سود قیمت گذاری دستوری در جیب واسطه‌ها

رسوب ۳ میلیون تن انواع نهاده‌های دامی در بنادر کشور

صادرات تخم‌مرغ آغاز شد.

بهینه سازی اندازۀ تخم مرغ در مرغ های تخمگذار تجاری

پرورش مرغ گوشتی

فروشگاه قاصدک ، قیمت ، کیفیت ، بازگشت و سلامت کالا

انسداد مقعد

30 فروردین 1400 | 12:29 مقالات

 

فضله جوجه‌ها به حالت خمیری چسبیده درمی‌آید و هنگام بیرون آمدن از مخرج جوجه، بخشی از آن پیرامون مخرج جوجه می‌چسبد که اگر مخرج جوجه را کاملاً ببندد، در دو روز سبب مرگ جوجه می‌شود.

انسداد مقعد معمولاً در سه روزگی جوجه‌ها پیش می‌آید. جوجه‌ها پس از هچ شدن و رسیدن به مرغداری، برای تغذیه خود به زرده تخم‌مرغ دسترسی ندارند، و اتکای آنها، تنها به خوراکی است که می‌خورند، و اگر از خوردن باز بمانند به‌زودی تلف می‌شوند. برخی مرغداری‌ها بیش از دیگران با این گرفتاری روبرو می‌شوند

چگونه از انسداد مقعد جوجه‌ها پیشگیری کنیم

 

آیا این گرفتاری به رشد، و به ضریب تبدیل خوراک در آخر دوره آسیب می‌زند؟

خمیری شدن فضله هنگامی پیش می‌آید که مواد باقی‌مانده از جذب در سیکوم، حالت چسبندگی پیدا می‌کند و هنگام دفع همه فضله آزاد نمی‌شود و فرو نمی‌افتد و بخشی از آن به پیرامون مخرج می‌چسبد و خشک می‌شود

چندین عامل به ترکیب مواد در سیکوم آسیب می‌زنند، مانند استرس گرمایی در هچری، استرس انتقال به مرغداری، و شرایط دوره رشد

.متابولیز در سیکوم

وظیفه اصلی سیکوم، جذب آب از مدفوع، پس از رسیدن از روده به سیکوم و برگرداندن آن آب به درون بدن مرغ است. هنگامی که مرغ‌ها در هوای گرم برای دفع دمای بدن له‌له می‌زنند، بخشی از آب بدن ازدست می‌رود. در چنین شرایطی مواد سیکوم نیز آب ازدست می‌دهند و به سبب نامتوازن بودن  میکروارگانیسم ها سیکوم، چسبندگی مواد آن بیشترمیشود .

.

نقش میکروارگانیزم‌ها

میکروارگانیزم‌های دستگاه گوارش، فیبرها یا اسیدهای چرب را به اسیدهای چرب کوتاه زنجیره، مانند اسید استیک، پروپیونیک، و بوتیریک تبدیل می‌کنند، و هرگاه توازن آنها در محیط دستگاه گوارش برهم بخورد، هضم چربی‌ها و فیبرها نیز آسیب می‌بیند.

بنابراین، انسداد مقعد هنگامی پیش می‌آید که از هضم اسیدهای چرب و فیبر کاسته می‌شود و مقدار آب سیکوم کاستی می‌گیرد.

هر افزودنی که هضم اسیدهای چرب، یا فیبر را آسان کند و به بازگشت آب به سیکوم کمک نماید می‌تواند از خطر بکاهد

.دمای پوسته تخم‌مرغ

در مرغداری‌های صنعتی، جوجه‌هایی که به هنگام انکوباسیون، دمای پوسته تخم‌مرغ آنها در هچری، بالاتر از 102 درجه فارنهایت (38/8 سانتی‌گراد) باشد، و یا دوره رشد در دمای بالا قرار بگیرند، متابولیز مواد در سیکوم آنها تغییر می‌کند و موارد درگیری با انسداد مقعد بالا می‌رود .

و نیز نشان داده شده است که وزن بدن جوجه‌هایی که دمای پوسته تخم‌مرغ آنها در انکوباسیون بالا بوده است، هم به هنگام هچ، و هم در روز هفتم در مرغداری پایین‌تر است.

گذشته از اینها، درازای روده این جوجه‌ها کوتاه است، که تأثیر منفی در جذب مواد مغذی مانند اسیدهای چرب می‌گذارد

.دما در دوره رشد

در شرایط مدرن مرغداری‌های کنونی، جای شگفتی ندارد که جوجه‌هایی که روز نخست زندگی در مرغداری را می‌گذرانند درحال «له‌له» زدن ببینیم، که نشانه این است که جوجه‌ها نیاز به دمای بالای محیط ندارند.

در آزمایشی که در سال 2016 انجام شده است دیده‌ایم که جوجه‌ها در نخستین هفته زندگی به هوای بیش از 27 درجه سانتی‌گراد نیاز ندارند تا به بهترین ضریب تبدیل خوراک دست پیدا کنند Candido (et al.2016).

در مقابل، جوجه‌های یک مطالعه قدیمی‌تر به دمای بین (31-35) درجه سانتی‌گراد برای بدست آوردن بهترین ضریب تبدیل خوراک احتیاج داشتند.

بنابراین اگر دمای سالن در هفته اول جوجه‌ها به درستی تنظیم نشود احتمال دارد که درصد Pasty Vent در گله بالا برود

امولسی فایرها

در نخستین مقاله‌ای که درباره استفاده از امولسی‌فایرها برای پیشگیری از گرفتاری انسداد مقعد در سال 2010 انتشار یافت نشان داده شد که افزودن 1% امولسی‌فایر، و 2/8 تا 3/5 درصد روغن پالم به جیره جوجه‌ها در ده روزگی، Pasty vent را از 40% به 15% کاهش داد، و ضریب تبدیل خوراک (FCR) را بهبود بخشید چنان که وزن مرغ‌ها در 39 روزگی از 1/86 تا 1/77، به 1/983 تا 2/035 کیلوگرم افزایش یافت.

در این بررسی، بروز بالای انسداد مقعد شاید به سبب شرایط آب و هوای گرمسیری تشدید شده بود که معمولاً در شرایط معمولی می‌باید زیر 3% بوده باشد.

پس از این بررسی، پژوهشگران دیگری نیز از امولسی‌فایرها برای کاستن از بروز انسداد مقعد استفاده کردند، اما آمار دقیقی از میزان کاسته شدن آن ارائه ندادند.

روی‌هم رفته، امولسی‌فایرها، هضم چربی و فیبر را در جیره کم انرژی بهبود بخشیدند.

در مرغ‌هایی که امولسی‌فایر به جیره آنها افزوده شده بود هضم فیبر در جیره‌ای که انرژی استاندارد داشت، 6% بهبود یافت (از 6/6 به 12/4 %)، اما در جیره‌ای که سطح انرژی آن را 100 کیلوکالری درهر کیلو کاهش داده بودند 15% بالاتر رفت (از 3 به 18%)

این بهبود هضم فیبر در اثر امولسی‌فایر نشان داد که جمعیت کل میکروبایوتا در سیکوم (میکروب‌های دستگاه گوارش)، فعالیت بیشتری در شکستن فیبر و اسیدهای چرب کوتاه زنجیره داشته‌اند.

بنابراین، اگر شمار بالایی از جوجه‌ها در نخستین روزهای زندگی در مرغداری دچار انسداد مقعد شدند یک کار خوب برای کنترل این گرفتاری شاید این باشد که امولسی‌فایر مایع را در سیستم آبرسانی سالن اضافه کنید

.

پروبایوتیک‌ها

در آزمایشی که de Cesare et al 2017 انجام دادند، نشان داده شد که بروز انسداد مقعد در نخستین دو هفته زندگی جوجه با افزودن فرآورده پروبایوتیکی که دارای لاکتوباسیلوس بود 15% کاهش یافت (از 26 به 11%). در این پژوهش، افزودن پروبایوتیک، درصد ضریب تبدیل خوراک را نیز 0/02 % بهبود بخشید.

لاکتوباسیلوس‌ها، یا دیگر پروبایوتیک‌ها، تجزیه اسیدهای چرب و فیبر به اسیدهای چرب کوتاه زنجیر را بهبود می‌بخشند و به متابولیز در سیکوم کمک می‌کنند.

افزون بر این سودمندی‌ها، افزودن لاکتوباسیلوس، اسیدهای تولید شده در دستگاه گوارش مرغ، مانند اسیداستیک، اسیدپروپیونیک، اسیدلاکتیک، و اسیدبوتیریک (که به آنها اسیدهای چرب کوتاه زنجیره، اسیدهای چرب فرار، و اسیدارگانیک هم می‌گویند) را افزایش می‌دهد.

این افزایش اسیدهای ارگانیک در روده از pH روده می‌کاهد،  جذب مواد مغذی را بهبود می‌بخشد، و در همان میان، از شمار بیماری‌زاهایی مانند کلستریدیوم پرفرانژه می‌کاهد. کلستریدیوم پرفرانژه، اسیدهای صفراوی را خنثی می‌کنند که سبب کاهش مواد امولسی‌فایر طبیعی اسیدهای صفراوی می‌شود، و با این عمل جذب چربی و تبدیل اسیدهای چرب کوتاه زنجیره را کاهش می‌دهد.

با اینکه پروبایوتیک‌ها، مانند لاکتوباسیلوس‌ها به شیوه علمی آزمایش شده‌اند و تأثیر آنها در کاهش انسداد مقعد دیده شده است، اما تأثیرگذاری دیگر افزودنی‌ها، مانند پریبایوتیک‌ها، و اسیدی‌فایرها هنوز به شیوه علمی، آزمایش نشده‌اند، اما در عمل، افزودن اسیدی‌فایرها، مانند اسیداستیک، بروز انسداد مقعد را کاهش داده است

.

نتیجه‌گیری

 

دمای بالای پوسته تخم‌مرغ (بالاتر از 102 درجه فارنهایت  - 38/8 درجه سانتی‌گراد) در انکوباتور، و بالا بودن دمای هوا در دوره رشد جوجه‌ها، با تغییر فعالیت متابولیزمی در سیکوم، سطح آب سیکوم را کاهش می‌دهد، از هضم فیبر و چربی می‌کاهد و احتمال افزایش انسداد مقعد بالا می‌رود.

  • افزودن امولسی‌فایرها به خوراک جوجه‌ها و مرغ‌ها سبب  بهبود هضم چربی و فیبر، و کاسته شدن از درصد انسداد مقعد می‌گردد.
  • افزودن فرآورده‌های پروبایوتیکی به خوراک، هضم چربی را بالا می‌برد و تولید اسیدهای چرب فرار طبیعی را افزایش می‌دهد و از موارد انسداد مقعد می‌کاهد.

افزون بر این‌ها، افزودن آنزیم فیبرولایتیک، پری‌بایوتیک‌ها، اسیدی‌فایرها، و روغن‌های ضروری می‌توانند به متابولیزم در سیکوم کمک کنند و احتمال گسترش انسداد مقعد را کاهش دهند.

دو هفته نخست زندگی جوجه‌ها را دستکم نگیرید!

با افزودن پروتکسین به آب یا خوراک جوجه‌ها، آنها را از استرس ناشی از جا به‌جایی ایمن کنید.

 


//