در حال انتقال به بانک ... processing...
logo

کمبود نقدینگی مرغداران/ 3 پیشنهاد برای تأمین مالی تولید‌کنندگان‌ مرغ‌

جمع آوری نمونه جهت تشخیص بیماری مرزی

کربوهیدرات های غیر الیافی و اثر آنها بر تولید شیر در گاوهای پرتولید

با گران فروشی مرغ و تخم مرغ برخورد می‌شود

اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی کالاهای مشمول کشاورزی در دی ۱۴۰۰

قیمت جدید گوشت گوساله و گوسفندی اعلام شد

مهمترین افزودنی های خوراک طیور

قیمت مرغ در بازار روند افزایشی گرفت / دولت نظارت ها را افزایش دهد

جمع آوری و کشت نمونه ها جهت تشخیص بروسلا

جزییات طرح خرید دام، تخصیص نهاده دامی و دامدارکارت

مخالفت تشکل‌های صنعت طیور با حذف سامانه بازارگاه

اهمیت بهبود اشتها در جوجه های گوشتی

بلاتکلیفی تجار و تولیدکنندگان درباره حذف یا عدم حذف ارز ترجیحی

«واحدهای توزیعی مرغ» برای دریافت کد یکتا ۲ ماه فرصت دارند

اسهال ویروسی گاو (BVD) و سقط جنین

گاوهایی که نیسان می‌شوند!

مایکوتوکسین ها، ورم پستان و شیر

واردات نهاده‌های دامی ۲۰ درصد افزایش یافت

اثر CreAMINO بر انرژی در جیره حاوی فیتاز در جوجه های گوشتی

ثبات قیمت گوشت گوسفندی در ۲ ماه اخیر/ مشکلی در بازار نداریم

۷۰ تن گوشت مرغ خراسان جنوبی به سایر استان‌ها ارسال می‌شود

گاوهای دوره انتقال را به راحتی مدیریت کنید

گلایه‌های دامداران دام سبک از وضعیت تامین نهاده‌ها/جو و ذرت بازار آزاد از کجا می‌آید؟

بیماری نیوکاسل در طیور گوشتی

موافق حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی نهاده های دام و طیور هستیم

کنترل، پیشگیری و درمان لپتوسپیروز

آسیت (تجمع آب) در جوجه های گوشتی در طول فصل زمستان

واردات خوراک دام و طیور از مالیات بر ارزش افزوده معاف شود

قیمت مرغ قطعه بندی فراتر از نرخ مصوب

قیمت جوجه یک روزه همچنان ۲۵۰۰ تومان بالاتر از نرخ مصوب

مروری کلی بر بیماری ناشی از مایکوپلاسما سینویا در طیور

نور و نقش آن در پرورش طیور

صادرات دام مازاد عشایر تا دو ماه آینده

تاثیرات بافت و شکل دان بر تغذیه طیور

حل مشکل تخصیص و حمل نهاد های مرغداران

نقش گیاهان دارویی در تغذیه طیور

علت افزایش قیمت گوشت مشخص شد

٣راهکار برای جلوگیری از کاهش مصرف لبنیات بعد از حذف ترجیحی

فرسایش سنگدان

قیمت مرغ پس از قطعه بندی, 50 هزار تومان / نیاز بازنگری نرخ های مصوب

سالمونلا در طیور

تکنیک‌های واکسیناسیون برای طیور

دلایل گرانی گوشت در بازار/ اختلال در حمل و نقل و افزایش کرایه‌ها

صادرات دام کلید حل بخشی از مشکلات صنعت دامپروری است

رشد و توسعۀ واکسیناسیون

پیشگیری و درمان رینوتراکئیت عفونی گاو

قطعه بندی مرغ در فروشگاه‌ها مجاز می‌شود

حکایت تخم مرغ‌های وارداتیِ تاریخ مصرف گذشته

افزایش بازدهی مرغ گوشتی

تامین امنیت غذایی با تولید ۵ محصول در حوزه ارتقای خوراک دام و طیور

جمع آوری نمونه جهت تشخیص بیماری زبان آبی

مزایده «گاوداری» ایران‌خودرو + عکس جزئیات مزایده

حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی به شفافیت عرضه نهاده‌های دامی منجر می‌شود

حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی همچنان در دست بررسی

6 کار ضروری برای محافظت از دام در زمستان

بازگشت قیمت تخم مرغ به نرخ مصوب

انگلیس؛ استفاده از حشرات به جای سویا در خوراک طیور

نقش پروتئین در حل مشکلات طیور

قیمت مصوب مرغ روز در ستاد تنظیم بازار ۳۱ هزار تومان تعیین شد

استفاده از هورمون در پرورش مرغ، شایعه یا واقعیت

اثر ضد میکروبی اسیدهای آلی بر فلور میکروبی و سلامت روده طیور

توزیع قطره چکانی نهاده‌های دامی/ دولت مشکل تامین ارز را حل کند

چربی های حیوانی و محتویات شکمبه در خوراک دام و طیور

قیمت هر شانه تخم مرغ چند؟

بیماری های مهم قرنطینه ای

مرغ ارزان می شود؟

ویروس های نفروپاتوژنیک برونشیت عفونی پرندگان

عرضه تخم مرغ دولتی در خرده‌فروشی‌ها آغاز شد/ قیمت می‌شکند

روش انتخاب و برداشت نمونه ها از دام

«پای مرغ» هم‌قیمت مرغ شد / سنگدان کیلویی ۴۹ هزار تومان

ساکنین دستگاه گوارش دنیایی برای کشف کردن

چرا تخم مرغ در مغازه‌ها همچنان گران است؟

قیمت خرید حمایتی دام روستایی ابلاغ شد/ هر کیلو گوسفند نر ۶۲ هزار تومان

تخصیص ۶.۵ میلیارد دلار برای واردات نهاده‌های دامی

مقاصد صادراتی دام زنده اعلام شد

غذاهای دامی با منشاء حیوانی

علت گرانی و کمبود مرغ در روزهای اخیر/ برنامه دولت برای بازار شب عید چیست؟

دبیر انجمن تولیدکنندگان زنجیره‌ای گوشت مرغ:ستاد تنظیم بازار نرخ مصوبه مرغ را اعلام نکرده است

بیماری ORF یا اكتمای واگیردار

تأثیر سموم قارچی بر تولیدات گاوهای شیری

کمبود نهاده‌های دامی در کشور / دام‌ها ضایعات میوه می‌خورند

فروش فوری مرغداری ۴۵ هزار قطعه ای با تمامی امکانات

جمع آوری نمونه های بالینی از جنین سقط شده

نرخ غیررسمی بازار مرغ را بی ثبات می‌کند/ مرغداران بلاتکلیفند

برنامه ریزی های مؤثر در کنترل مقاومت به آنتی بیوتیک ها در طیور

کتاب جامع نظام دامپروری

تسهیلات با حداقل سود به کشاورزان و دامداران به زودی پرداخت می‌شود

برای تهیه یک سیلوی با کیفیت، چه باید کرد؟

کلامیدو فیلا آبورتوس و سقط جنین دام

افزایش قیمت خوراک دام در بازارهای جهانی/کرونا زنجیره عرضه را به هم ریخت

عرضه تخم‌مرغ در بازار باقیمت مصوب واردات ۱۰ هزار تن تخم‌مرغ از ترکیه

مصرف ماهی برای کنترل دیابت

قیمت دام و علوفه نسبت به سال قبل چقدر تغییر کرده است؟

تغذيه مرغ تخم گذار

رونق مرگ در مرغداری های ساوه! مرغ های مادر بیمارند؟

چرا کشتار دام‌های مولد و آبستن متوقف نشد

همه گیر شناسی بیماری تب کیو

تأثیر ارتفاع برداشت ساقه ذرت در تغذیه گاو شیری

قیمت مصوب جوجه یکروزه ٦٠٠٠ تومان/ نرخ مصوب هم در بازار رعایت نمی شود

دانلود رایگان ترجمه مقاله مروری بر فیتات و فیتاز در جوجه ها (سال ۲۰۱۶)

سالمونلوز و سقط جنین دام

گرانفروشی مرغ به دلیل نبود نظارت پس از کشتارگاه است

منابع ذخیره ای آغوز

تعلل دامپزشکی و فساد75 تن تخم مرغ

دولت سیزدهم سیاستهای غلط گذشته در صنعت مرغداری را ادامه ندهد

تأمین نهاده های دامی کابوسی بزرگ برای دامداران

انواع صدف معدنی در خوراک طیور گوشتی و دام

افزایش میزان نقدینگی مورد نیاز واحدهای دامداری و طیور

کیفیت پولت ها، کلید موفقیت درتخمگذاری

فرم تاییدیه حقابه

فرم درصد پیشرفیت فیزیکی واحد گوسفند داشتی

فاسد شدن ۵ هزار تن ذرت دپو شده در گمرک

استفاده از تجهیزات روشنایی مناسب وکاهش هزینه برق

ناپختگی مدیران در صنعت مرغ/ تصمیمات اشتباه گذشته تکرار نشود

مدیریت مطلوب برای مبارزه با هزینه بالای خوراک

تثبیت بازار مرغ از اوایل آذر تأخیر ۴۰ روزه سامانه بازارگاه در تخصیص نهاده به مرغدار

ضدعفونی مرغداری

عدم تامین به موقع ارز به اعتبار تجار آسیب می‌زند

نمی‌دانیم هر ماه قرار است چقدر نهاده دولتی دریافت کنیم!

دستورالعمل طرح ملی هویت گذاری و پلاک کوبی دام

صنعت مرغداری چیست ؟

ارزیابی عملکرد سیستم تهویه تونلی

گزارشی از تلفات تب کریمه کنگو نداشتیم

بستر مرغداری چه شرایطی باید داشته باشد؟

قیمت تخم مرغ در بازار زیر نرخ مصوب آمد

نوک چینی طیور چیست و چه اهمیتی دارد؟

قیمت مرغ به ۴ هزار تومان زیر نرخ مصوب کاهش یافت

کاهش اتلاف آب مرغداری تخمگذار و گوشتی

عرضه گوشت تنظیم بازار تا کی ادامه دارد؟

اسیدی فایر چیست و در پرورش طیور چه استفاده هایی دارد؟

آیا فراورده های طیور فقط گوشت و تخم مرغ است؟

تخم مرغ‌ها روی دست مرغداران ماندند

خرید تضمینی تخم‌مرغ

پرورش ماهی قزل‌ آلا از صفر تا صد

تأمین 65 درصد نهاده‌های کشاورزی از سامانه بازارگاه

مرغداران به دنبال آزادسازی صادرات

مروری بر نیازهای پروتئینی طیور

افزایش قیمت خوراک دام در بازارهای جهانی همچنان ادامه دارد

نگهداری از گوساله ها پس از دوره نوزادی

کارهای عملی جهت کاهش استرس گرمایی طیور

مافیای گوشت اجازه کاهش قیمت را نمی‌دهد!

تقسیم بندی گله گاو شیری

مرغها روی دست مرغداران ماند!

زرده تخم مرغ بازتابنده سلامتی مرغ

قیمت واکسن داخلی طیور، یک سوم وارداتی است

کنترل وزن تخم مرغ در گله های تخمگذار

کمبود گوشت قرمز در بازار نداریم/ گوشت با قیمت فعلی، گران فروشی است

قطع دنبه و تاثیر آن بر صفات اقتصادی گوسفند

اندام های حرکتی گاو (دست و پا)

اطلاعات کامل ارزش غذایی تخم مرغ

اختصاص وام ۱۶.۵ هزار میلیارد تومانی به واحدهای تولید گوشت و مرغ

بهترین روش تشخیص تخم مرغ کهنه و نو

فراوانی کالاهای اساسی در نهمین روز اصلاح یارانه‌ها/ رشد‌ قیمت گوشت قرمز با توجیه گرانی نهاده‌

فواید و مضرات شیر گاو

اعلام قیمت جدید ذرت، جو و کنجاله سویا در سامانه بازارگاه

قیمت گوشت قرمز به‌زودی به قبل بازمی‌گردد

شرکت پشتیبانی امور دام موظف به خرید مازاد تولید گوشت مرغ است/ تعیین قیمت خرید توسط کمیته‌های استانی

عرضه مرغ گرم به قیمت ۳۷ تا ۴۰ هزار تومان

عفونت کیسه زرده جوجه چیست؟

موافقت دولت با اختصاص تسهیلات بانکی به واحدهای تولیدی دام و طیور

معضلات آلودگی قارچی خوراک

مشکل کمبود عرضه تخم مرغ و روغن تا ساعاتی دیگر برطرف می‌شود

ابعاد سالن مرغداری کوچک و تجهیزات مورد نیاز

صنعت پرورش اسب

توقف واردات نهاده‌های دامی از سوی بخش خصوصی/ کمبودها متاثر از جنگ روسیه و اوکراین است

کاربرد نمره وضعیت بدن (BCS) در مدیریت گاوهای شیری

10 درصد نهاده‌های خوراک دام و طیور در مسیر غیر‌واقعی توزیع می‌شود

۸۰ درصد هزینه های تولید مرغ مربوط به ذرت و کنجاله سویاست

شستن مرغ خام چه عوارض خطرناکی را به دنبال دارد؟

پرورش اسب:تضمین بازگشت سرمایه در گرو خرید نژاد مرغوب

کمبود ذرت و سویا در بازار آزاد/ تاثیر روانی جنگ اوکراین بر بازار داخلی

اهمیت شرایط بدنی گاو

سوت‌زنی| بازار داغ گران‌فروشی پروتئین در فروشگاه‌های اینترنتی

هزینه نگهداری هر رأس گاو شیری در یک سال با هزینه‌های خوراک و نگه‌داری و دارو

آفلاتوکسین ها و عملکرد توکسین بایندر در کنترل آن ها در طیور

گلایه شدید مرغداران؛ چرا تامین نهاده های دامی مختل شده است؟

کمبودی در گوشت قرمز ماه رمضان نداریم/ قیمت‌ها شکسته می‌شود

واردات گوشت برزیلی فاسد تکذیب شد

انتخاب و وازده گیری در مرغ های تخمگذار

هورمون های دخیل در سقط جنین دام ماده

کوره هوای گرم

بیماری های مرغ

قیمت هر شانه تخم مرغ به 53 هزار تومان رسید

بیماری نیوکاسل (قسمت سوم)

دست‌های پشت پرده قیمت گوشت را مصنوعی افزایش داده‌اند

احتیاجات و کمبودهای اسید آمینه ای

تولید مرغ از نیاز کشور پیشی گرفت/ آرامش بازار در شب عید

منابع پروتئینی در تغذیه طیور

بیماری آنفلوآنزا پرندگان

پیش بینی افزایش ۳۰ تا ۴۰ درصدی قیمت غلات

راهکارهای مقابله با استرس گرمایی در طیور

انواع گوشت قرمز با قیمت مناسب در روزهای پایانی سال عرضه می‌شود

قیمت گوشت نجومی شد/ رایزنی دولت برای واردات گوشت قرمز و دام زنده

بیماری نیوکاسل (قسمت چهارم)

مایکوتوکسین ها

شاخص قیمت تولیدکننده محصولات گاوداری 32 درصد کاهش یافت

ثبات در بازار مرغ و افزایش قیمت گوشت قرمز/پوست و زواید مرغ را کجا می‌برند؟

اهمیت مدیریت بهداشتی آبزیان

تورم ۳۳.۴ درصدی تولیدکننده برای مرغداری‌ها

شاخص قیمت تولید مرغداری‌های صنعتی 35.4 درصد کاهش یافت

بیماری کم خونی عفونی طیور

آنزیم فیتاز در تغذیه طیور

کشف بیش از ۱۴ هزار راس دام قاچاق/ صادرات باید هر طور شده آزاد شود

بیماری نیوکاسل پیشگیری با واکسن

نقش پروبیوتیک ها در تغذیه طیور

زنجیره تولید دام و طیور قم تکمیل شود

«گران» برای مصرف‌کننده، «زیان» برای تولیدکننده

حذف آنی ارز۴۲۰۰تومانی فاجعه ای جبران ناشدنی برای صنعت مرغداری است

عوامل کلیدی در شکل گیری میکروبایوتای دستگاه گوارش مرغ

عوامل موثر در کاهش جوجه درآوری

حداکثر قیمت مرغ در بازار ۳۱ هزار تومان است/ توزیع ۷۲ درصد میوه تنظیم بازاری شب عید در بازار

ملاحظات مدیریتی برای کاهش تنش حرارتی

نگهداری از گاوهای خشک Far-off

گوشت مرغ ماه مبارک رمضان تامین است

تفسیر نتایج آزمایشگاهی الایزا در واکسیناسیون علیه بیماری گامبوروی طیور

چرا مرغ در تهران گران شد؟/ نظارتی بر بازار نیست

ارزیابی تیپ در گاوهای شیری

سه پیشنهاد تولیدکنندگان مرغ و تخم‌مرغ درباره حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی

استفاده از جلبک اسپیرولینا در تغذیه طیور

تاثیر مذاکرات روسیه و اوکراین بر بازار کالاهای اساسی کشاورزی چه بود

وضعیت سیستم پستان گاو

تصمیمی برای حذف ارز ترجیحی در تخم مرغ وجود ندارد

آنفولانزای مرغی

ممنوعیت ثبت سفارش 9 قلم نهاده دارویی مشکلات تولید کنندگان را افزایش داد

قیمت جهانی کالاهای اساسی همچنان تحت تاثیر تحولات اوکراین و روسیه

انواع سالن مرغداری

بیش از ۳۰۰ نژاد اسب در جهان

برگزاری مانور اجرای طرح ملی تشدید کنترل و نظارت بهداشتی

بیماری قانقاریا در طیور | علائم و درمان

حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی قیمت داروهای دامی را افزایش نمی‌دهد

برطرف شدن ممنوعیت توسعه صنعت دامپروری و طیور

عوامل تغذیه ای موثر در نطفه داری و جوجه درآوری تخم مرغ

نرخ جوجه یک‌روزه کاهشی شد/ مرغ منجمد از ترکیه وارد می‌شود

تصفیه آب پرورش ماهی

۲۵ کامیون ایرانی در مرز اوکراین-روسیه گرفتار شدند/ گمرک ورود کرد

دان مرغ

مکمل ویژه گاو انتظار زایمان

نقش دلالان در کاهش مرغ‌‌ِ مراکز توزیع دولتی/ تغییر مقصد برخی کامیون‌‌های حامل مرغ در میان راه‌

دعوت به همکاری

ردیابی غذاهای دریایی در ایالات متحده آمریکا

کشتار گسترده مرغ‌ها منجر به افزایش قیمت تخم مرغ شد

فلج شدن گاو پس از زایمان

اثر پرهیز غدایی در رشد جوجه ها

تامین بیش از سه میلیارد دلار برای واردات نهاده های دامی

ارزیابی علل لنگش در گاو و درمان آن

تضعیف صنعت مرغداری توسط دولت

دامپروری فراسرزمینی ضرورت یا الزام

پرورش ماهی در آسمان

گرانی مرغ قابل پیش بینی بود/ با آمارسازی آدرس غلط دادند

آمادگی جهت ورود جوجه و کنترل شرایط محیطی

زنگ خطر درباره کشتار دام‌های سبک

پیکا یا گند خواری

سمیت ویتامین ها و مواد معدنی کمیاب در طیور

دستاوردهای تحقیقاتی جدید تجاری شده در حوزه دام وطیور

تحقیق وتوسعه پایدارتیالپیا در ایران

اصلی‌ترین عامل گرانی دوباره مرغ، افزایش هزینه‌های تولید و نظام توزیع است/ تصمیمات اشتباه دولت، صنعت طیور را به آستانه نابودی کشاند

دانلود رایگان ترجمه مقاله رشد پیچه ای در اندام های گیاهی

ترکیب گوشت، پروفایل اسیدهای چرب و پایداری اکسیداتیو گوشت جوجههای گوشتی حاوی فراوردههای فرعی انار

تاثیر غذایی روغن دانه انار و روغن دانه کتان در عملکرد مرغ گوشتی و مشخصاتاسیدهای چرب گوشت

بدعهدی وزیر جهاد در جلوگیری از خام مصرفی نهاده‌های دامی

دانلود رایگان مقاله انگلیسی استفاده از آفت کش ها در گلخانه به همراه ترجمه فارسی

دانلود رایگان ترجمه مقاله تعیین رفتار متقابل DNA تیموس گوساله با بربرین هیدروکلراید (نشریه تیلور و فرانسیس ۲۰۱۹) (ترجمه ارزان – نقره ای ⭐️⭐️)

 اثرات مطلوب اسید چرب در تغذیه طیور

انتخاب جوجه(کارت جوجه)

مقاله تاثیر مکمل فیتاز میکروبی در رژیم های غذایی جوجه های گوشتی (سال ۲۰۱۸)

چرا گرماتب بهینه است؟

رشد ۲۰ درصدی قیمت تولید کننده بخش گاوداری ­های صنعتی

قیمت تولیدکننده محصولات مرغداری های صنعتی به ۸۰ درصد رسید

خوراک دام و طیور از کشور قاچاق می شود+ سند

چرا گوشت باید کیلویی ۱۵۰ هزار تومان به دست مصرف کننده برسد؟

برآورد فرصت های اقتصادی هر راس گاو در گاوداری های کوچک شیری

تولید گندم ۳۰ درصد و خرید تضمینی ۵۰ درصد کاهش یافت

بیماری مشترک بین انسان و دام تب مات یا بروسلوز

مرغداران خواستار اعلام نرخ جدید تخم مرغ شدند

تاثیرمکمل پوست انار برروی رشدبدن،بازده خوراک،متابولیت‌های بیوشیمیایی و وضعیت آنتی‌اکسیدانی مرغ گوشتی

بیماری تب برفکی یا زخم دهان و پا

کد های تعیین وزیر جهاد کشاورزی در دولت بعدی کدهایی که اگر دقت کنید وزیر آینده را همین امروز بشما می شناساند

آنزیم در طیور

صنعت طیور چگونه می‌تواند از بحران خارج شود؟

صادرات کره و شیرخشک مشروط به خرید شیرخام با نرخ مصوب شد

مولتی آنزیم

سندرم سر باد کرده ویروسی طیور

سندرم آسیت

دولت سیزدهم چگونه می تواند چالش‌های صنعت دام و طیور را حل کند؟

تغذیه و کیفیت تخم مرغ

بیماری های شایع در گوسفندان

تنش گرمایی و راه­های مقابله با آن

برنامه چرخشی کوکسیدیوز

اصول اولیه ساخت و ضدعفریونی کردن داخل مرغ داری

بررسي تاثير شستشوي پوسته تخم مرغ با آب سرد بر آلودگي سالمونلا در پوسته و محتويات آن

١.۵ میلیون یورو مواد اولیه شیرخشک در گمرکات در حال فساد است!

تأخیر در تخصیص ارز و ترخیص کالا معضل تأمین نهاده‌های دامی

تعاونی روستایی سیستم مناسبی برای اصلاح نظام توزیع محصولات کشاورزی است

نکات کاربردی در مدیریت تغذیه ای گاوهای شیری

روغن ذرت

پیش بینی تولید ماهانه ۱۲۰ میلیون قطعه جوجه یکروزه گوشتی؛

کنترل کوکسیدیوز

علل همشکل نبودن گله

تاخیر در بارگیری نهاده های دامی/تعلل دولت در تعیین نرخ شیر خام

تخم مرغ و خواص آن

آغاز تحویل تنخواه نهاده‌های دامی به مرغداران

جوجه یک روزه به قیمت 8 تا 10 هزار تومان به مرغداری‌های تحویل داده می‌شود

نقش پرتئینها در طیور

بیماری مزمن تنفسی C - R - DChronic Respiratory Disease

وضعیت نامطلوب تامین نهاده های دامی

نهاده‌ها‌ همچنان با تاخیر به دست مرغداران می‌رسد

راهبردهای تغذیه برای افزایش وزن تخم مرغ

هشدار در مورد وضعیت تولید تخم مرغ

اهمیت تغذیۀ گوساله

قیمت جوجه مرغ به بیش از 2 برابر رسید

ژنتیک، عامل اولیۀ بیماری های مربوط به سُم در گاوها

راه حلی برای دستیابی به پروتئین حشرات

آنتی بیوتیک موثر (فوزباک)

آویلامایسین(محرک رشد)

عدم تامین نهاده کاهش ۱۲ میلیون قطعه‌ای جوجه ریزی را رقم زده است

بیماری آنفلوآنزا ، راه ابتلا و انتقال ،‌ پیشگیری و درمان به زبان ساده

تاثیر تراکم موادمغذی جیره پایانی و سن کشتار بر بازده ابقای انرژی وپروتیین جوجه های گوشتی

7 سؤال مهمی که به هنگام تهیۀ خوراک برای مرغ گوشتی باید پرسید

اثرات سطوح مختلف گلوتن ذرت در جوجه های گوشتی

تاثیر مکمل فیتاز میکروبی در رژیم های غذایی جوجه های گوشتی

تحلیل پیشران های کلیدی صنعت طیور بااستفاده از رویکرد اینده نگاری

تغذیه گاو خشک و انتقالی

خام فروشی نهاده های دامی و هدررفت عظیم منابع

ابعاد تازه ای از سوءمدیریت در بازار نهاده‌های دامی

رنگ گوشت طیور

نهاده‌های دامی مورد نیاز سال ۱۴۰۰تامین شد/انباشت۴.۱ میلیون تن در بنادر

تب شیر در گاو

تاخیر در تامین کامیون عامل تشدید کندی روند بارگیری

دولت به جای افزایش قیمت شیر نهاده ارزان به دامدار بدهد

گالیم

دلایل افزایش قیمت تخم مرغ

نهاده‌های دامی تا 9 ماه آینده تامین شده است

هشدار درباره تداوم نابسامانی بازار جوجه یکروزه

تنش گرمایی و کیفیت پوسته

تکنيک انتقال جنين در گاو

اندازه گیری شدت نور و تعریف محیط نوری

دولت آینده خود را آماده گرانی تخم مرغ کند/ ادامه حذف گله‌های مرغ‌ تخم‌گذار

وزارت جهاد کشاورزی درباره مجوز واردات جوجه یک روزه با ارز ۴۲۰۰ شفاف‌سازی کند

مقایسه عملکرد صفات تولیدی آمیخته های تجاری جوجه گوشتی

کاهش قیمت جوجه یکروزه در بازار/ نیازی به واردات مرغ نداریم

روش‌های نوین برای زیادشدن شیر در گاوها

بیماری یون

زنگ خطر کمبود ذرت با کاهش موجودی بنادر

بزها و تغذیه بز

کاتالوگ اورجینال پرورش مرغ تخمگذار نژاد هایلان w80

اکتینومیکوزیس در گاو

علت اصلی افزایش قیمت نهاده‌های دامی چیست؟

ویژگی های بک گاو شیری خوب

معامله عجیب ایران و روسیه / تهاتر نفت با خوراک دام!

بیماری کوکسیدیوز

چه کسی پاسخگوی وعده های سرخرمن مسئولان است؟

بیماری کلی باسیلوز

اثر روش های مختلف فرآوری سویای پرچرب بر مورفولوژی روده جوجه های گوشتی

دلایل گرانی نهاده‌های دامی/ قیمت جهانی ۵۰ درصد افزایش یافت

ورشکستگی دامداران عامل کشتار دام ماده مولد و نارس

احتمال واردات تخم‌مرغ از هفته آینده

معرفی تصویری بیماری نیوکاسل

بیماری پاستورلوز (وبای طیور)

دستورالعمل های زمان بر عامل تاخیر در واردات یونجه از روسیه خرید شیر خشک از کارخانه های لبنی از 4 هزار و 500 تا 6 هزار و 400 تومان

بیماری گامبور

کشتار دام‌های مولد با شتاب زیادی ادامه دارد

انسفالومیلت پرندگان یا اپیدمیک ترمور

سبوس‌های کپک زده خوراک دام شد!

آبگرمکن خورشیدی

استفاده از نان خشک در تغذیه طیور

عدم تامین نهاده مشکل اصلی سامانه بازارگاه افزایش قیمت تخم مرغ تبعات اتفاقات سال گذشته است

۹۵ میلیون تخم مرغ نطفه دار برای تامین نیاز بازار وارد شد

قیمت واقعی مرغ برای مصرف کننده ۳۰ هزار تومان است

بیماری سل مرغی در طیور

طوفان تخم مرغ در بازار/ چرا قیمت از ۵۰ هزار تومان گذشت؟

هیتر پاتیو

دستور العمل طیور 1400

۲۰ درصد مرغداری‌ها تعطیل شدند / مشکل چیست؟

قیمت ماهی قزل آلا به ۱۲۵ هزار تومان رسید

فرآیندهای مورد نیاز در صدور پروانه واحدهای دام و طیور

تعرفه خدمات کشاورزی 1400

کشتار دام های آبستن بی سر و صدا ادامه دارد

فلج شدن گاو پس از زایمان و درمان تب شیر

تولید ماده اساسی و وارداتی برای رشد طیور در کشور

قانون توزیع عادلانه آب

کاهش قیمت لبنیات داوطلبانه بود

جت هیتر

قیمت تخم مرغ چرا گران شد؟

کوره هوای گرم (کابینتی)

جت هیتر سری G

واحد های مختلف مورد نیاز در سیستم جوجه کشی

مرغداران خواستار اصلاح قیمت مرغ شدند

معرفی تصویری بیماری برونشیت عفونی طیور

صادرات دام زنده آزاد شد

واکسن غیرفعال نیوکاسل و برونشیت عفونی و سندرم کاهش تولید تخم‌مرغ

عرضه تخم مرغ شانه‌ای ۴۲۵۰۰ تومانی

مرغ‌های ایرانی تریاکی نیستند

واکسن زنده نیوکاسل کلون سویه CL/79

به جای گوشت چربی تولید می‌کنیم / تفاله نیشکر خوراک جدید دام‌ها

با رشد دامداري های صنعتی برخی خدمات دولتی توسط سازمان دامپزشکی صورت نمی پذیرد

بیماری مارک

۹۵ میلیون تخم مرغ نطفه‌دار برای تأمین نیاز بازار وارد می‌شود

بیماری آبله در طیور

افزایش 500 درصدی سه قلم کالای مورد نیاز دامداران

چرا دولت دوازدهم در تنظیم بازار محصولات پروتئینی شکست خورد؟

چرا دولت دوازدهم در تنظیم بازار محصولات پروتیینی شکست خورد

ال کارنیتین چیست

لبنیات گران‌تر می‌شود؟

مشکل لنگش در گاو و گوساله

توزیع روزانه ۶ هزار تن مرغ در کشور/ متوسط تلفات ناشی از تنش گرمایی در مرغداری‌ها ۱۰ درصد است

استرس گرمایی و مشکلات ان در گاوهای شیری

بیماری IBH یا تورم عفونی کبد

۴ راهکار بخش خصوصی برای حل چالش بازار نهاده های دامی

کاتولوگ اورجینال پرورش و تغذیه مرغ تخمگذار شیور تجاری همراه با راهنمای فارسی

لنگش در دام

صف معطلی کامیون ها در مرز بازرگان از ۳ ماه قبل حذف شده است

کاتالوگ اورجینال پرورش جوجه گوشتی نژاد کاپ همراه راهنمای فارسی coBB 500

ادامه بحران جوجه یک روزه/ قیمت دو برابر نرخ مصوب !

کاتالوگ اورجینال پرورش مرغ گوشتی نژاد راس همراه راهنمای فارسیross 308

چهار راه برای بهبود تراکم استخوان مرغ های تخم گذار

جدیدترین قیمت گوشت قرمز در بازار

تاثیر حرارت در از بین بردن سم آفلاتوکسین

مدیریت پرورش در آب و هوای گرم

عرضه ۶.۶ میلیون تن انواع نهاده‌های دامی در سامانه بازارگاه

جفت ماندگی در گاو های شیری

مشکلات زایمان

قیمت جوجه یک روزه گوشتی به ٩ هزار تومان رسید

کرایه های سنگین حمل و نقل کمر مرغداران را شکسته/ جوجه یکروزه کم است

 آناتومی دستگاه تولید مثل مرغ تخمگذار و نحوه تشکیل تخم مرغ

خیز دوباره قیمت جوجه در بازار

از دست دادن آب در گوساله های شیرخوار

افزایش ۱۰.۵ درصدی عرضه گوشت مرغ و طیور در بهار ۱۴۰۰

بیماری افت تولید تخم در مرغان بومی (EDS)

آمریکا برای کنترل قیمت گوشت دست بکار شد

بیماری برونشیت در طیور

٣ تصمیم جدید دولت برای کاهش قیمت جوجه یک روزه

نیاز شدید گاو به استراحت

اسپری جدید پستان گاو

ذبح دام سنگین در خراسان رضوی ۱۱ درصد بیشتر از حد مجاز است

کبد چرب در دام

چرا قیمت جوجه یک روزه نجومی شد؟

۶ پیشنهاد به وزیر جهاد کشاورزی در تامین خوراک دام و طیور

شاخص های استرس و فیزیولوژیکی رفاه حیوان

تراژدی کشتار دام مولد

ورم پستان

بیماری کتوز در دام

تاثیر رنگ پوسته روی کیفیت و جوجه درآوری تخم مرغ

اثر تغذیه بر تولیدمثل

کاربرد آنزیم در جیره غذایی طیور

تولید جوجه تخم گذار افزایش یافت

مرغداران از دولت جدید چه می‌خواهند

تورم فزاینده و خطر تعطیلی دامداری های صنعتی

رییس سازمان دامپزشکی اعلام کرد: عرضه ۶ هزار و ۶۲۲ تن گوشت مرغ گرم به بازار

پیش‌بینی افزایش قیمت مرغ

سقف قیمت واردات نهاده‌های دامی به واردکنندگان ابلاغ شد

افزایش قیمت جوجه یک روزه، تخلف است

پشت پرده کمبود و افزایش قیمت نهاده های دامی چیست؟

معاون وزیر جهاد کشاورزی: نقش اصناف در توزیع مرغ پررنگ‌تر می‌شود

واردکنندگان نهاده‌هاخواستار رفع تبعیض میان دولت و بخش خصوصی شدند

جایگزینی برای شیر پاستوریزه؛ تکنیک جدید فراوری شیر

برای یک تا ۲ ماه آینده در تامین‌ نهاده های دامی مشکلی نخواهیم داشت

تولید کننده انواع مکمل و کنسانتره طیور و دام

نظارت بر کشتارگاه های مرغ تشدید شود

زرده تخم مرغ چه خواص و چه مضراتی دارد؟

نیازی به واردات جوجه نداریم/ هشدار درباره التهاب مجدد قیمت مرغ در بازار

افزایش قیمت ذرت

افزایش نرخ رسمی کنجاله سویا

وزارت جهادکشاورزی سکان بازار مرغ را به دست گرفت

قیمت تخم‌مرغ در میادین میوه و تره‌بار تهران ارزان شد: هر شانه ۲۹۹۰۰ هزار تومان

تعامل دستگاه قضا با بخش خصوصی امری ستودنی و اقدامی مؤثر در افزایش تولید است

نکاتی برای بهبود دورۀ انتقالی گاو به منظور افزایش باروری و شیردهی

درج قیمت مصوب روی مرغ و تخم مرغ الزامی شد

وزیر جهادکشاورزی باید پاسخگوی سومدیریت و احتکار مرغ باشد

آزادسازی ذخایر مرغ منجمد ۱۵ هزار تومانی

ممنوعیت صادرات مرغ به کلیه گمرکات اجرایی کشور ابلاغ شد

افزایش بی رویه قیمت خوراک دام نشانگر وجود بی‌تدبیری است

سود قیمت گذاری دستوری در جیب واسطه‌ها

رسوب ۳ میلیون تن انواع نهاده‌های دامی در بنادر کشور

صادرات تخم‌مرغ آغاز شد.

بهینه سازی اندازۀ تخم مرغ در مرغ های تخمگذار تجاری

پرورش مرغ گوشتی

فروشگاه قاصدک ، قیمت ، کیفیت ، بازگشت و سلامت کالا

اثر CreAMINO بر انرژی در جیره حاوی فیتاز در جوجه های گوشتی

28 آذر 1400 | 11:40 مقالات

کراتین ترکیبی است که به‌طور طبیعی در بدن حیوان تولید می‌شود و در متابولیسم انرژی نقش مهمی دارد.

CreAMINO دارای ۹۹٪ گوانیدینو استیک اسید است و پیش‌ساز طبیعی کرآتین بوده و برای رفع کمبود کراتین به خوراک افزوده می‌شود. کراتین همچنین دارای اثر مثبت بر متابولیسم انرژی است.

اثرات متداول افزودن CreAMINO به جیره عبارتند از: کاهش ضریب تبدیل خوراک و افزایش وزن. علاوه بر این، مکررا نشان داده شده است که CreAMINO جوجه گوشتی را قادر می‌سازد تا بر اثرات ناشی از کمبود انرژی غلبه کند.

بنابراین با افزودن CreAMINO به خوراک، کاهش انرژی به اندازه ۵۰ کیلوکالری بر کیلوگرم درمقایسه با خوراک استاندارد جبران می‌شود. استفاده از آنزیم به‌خصوص فيناز در صنعت مرغداری معمول شده است.

تولیدکنندگان آنزیم برای محصولات خود ماتریکس مواد مغذی درنظر می‌گیرند. اغلب، میزان انرژی جایگزین شده مورد ادعای آنها یکسان و یا حتی بیشتر از CreAMINO می‌باشد.

به همین دلیل، انگیزه شدیدی نسبت به این موضوع وجود دارد که آیا افزودن CreAMINO به یک جیره با انرژی کاهش یافته به‌دلیل افزودن فیتاز به اندازه‌ای که در بالا به آن اشاره شد مؤثر است یا نه.

لذا هدف از این مطالعه، بررسی اثر جایگزینی با یدک‌کشی (Sparing effect) انرژی CreAMINO در جیره‌هایی که قبلا ماتریکس تغذیه‌ای فیتاز در آنها لحاظ شده است، بر پارامترهای کارایی تولید جوجه گوشتی و پارامترهای کشتارگاهی می‌باشد.

این آزمایش در مرکز تحقیق دانشگاه مطالعات کشاورزی و دامپزشکی بانات (Banat) در کشور رومانی انجام شد.

طرح آزمایشی

مجموعا ۲۶۰ جوجه یک روزه نر نژاد راس 308 (تعیین جنسیت ازطریق رشد پرها) به‌طور تصادفی در بین سه تیمار شامل ۱۰ تکرار و ۸ پرنده در هر پن آزمایشی، تقسیم شدند (T1 تا T3، جدول 1).

جدول ۱- تیمارهای آزمایشی
تیمار   انرژی قابل متابولیسم
(Kcal/kg)
فیتاز CreAMINO
T1 : کنترل آغازین 3025 1500 -
میانی 3100 1500 -
پایانی 3150 250 -
T2: کاهش انرژی
(۵۰ کیلوکالری بر کیلوگرم)
+ CreAMINO
آغازین 2975 1500 600 گرم در تن
میانی 3050 1500 600 گرم در تن
پایانی 3100 250 600 گرم در تن
T3 : کاهش انرژی
(۵۰ کیلوکالری بر کیلوگرم)
آغازین 2975 1500 -
میانی 3050 1500 -
پایانی 3100 250 -
* به‌دلیل ترکیبات مختلف پرمیکس‌ها، دو نوع فیتاز استفاده شده است

جوجه‌ها با جیره‌های مراحل آغازین، میانی و پایانی به ترتیب از روزهای ۱تا ۱۰، ۱۱ تا 24 و ۲۵ تا 36 روزگی، تغذیه شدند.

کلیه مواد اولیه قبل از فرمولاسیون جیره‌ها آنالیز شدند. در خوراک تیمارا (جیره شاهد) از آخرین توصیه‌های شرکت ایوانیک (۲۰۱۲) استفاده شد. مقدار انرژی و تمامی مواد مغذی ازجمله اسیدهای آمینه قابلیت هضم، مطابق با توصیه بود.

در تیمار ۲ انرژی جیره شاهد در تمامی فازها به میزان ۵۰ کیلوکالری بر کیلوگرم کاهش یافت و CreAMINO  به جبره اضافه گردید. خوراک تیمار۳ شامل جیره شاهد با ۵۰ کیلوکالری بر کیلوگرم کاهش انرژی در کلیه فازها است (بدون CreAMINO)

جدول ۲ تا 4 مقادیر آنالیز شده و محاسبه شده در پارامترهای خوراک‌های انتخابی را با هم مقایسه می‌کند.

جدول ۲- مقادیر محاسبه و آنالیز شده پارامترهای تغذیه‌ای انتخابی خوراک آغازین
پارامتر کنترل کاهش انرژی + CreAMINO   کاهش انرژی
محاسبه شده آنالیز محاسبه شده آنالیز محاسبه شده آنالیز
انرژی قابل متابولیسم،
(کیلوکالری بر کیلوگرم)
 
3025 3075* 2975 3038* 2975 2992*
پروتئین خام (%) 23/6 24/7 23/8 24/3 23/9 24/6
کلسیم (٪) 1/05 1/03 1/05 1/05 1/05 0/78
فسفر كل (٪) 0/65 0/59 0/65 0/62 0/65 0/60
لایزین (%) 1/40 1/44 1/40 1/45 1/40 1/49
متیونین (٪) 0/64 0/61 0/64 0/63 0/62 0/60
متیونین + سیستین (%) 1/01 0/98 1/01 1/01 1/01 0/97
ترئونین (%) 0/94 0/94 0/94 0/94 0/94 0/94
والین (٪) 1/13 1/18 1/13 1/16 1/13 1/16
ایزولوسین (%) 0/97 1/04 0/97 1/02 0/97 1/03
آرژنین (%) 1/54 1/60 1/54 1/58 1/54 1/60
CreAMINO (g/t) - - 600 683 - -
• انرژی قابل متابولیسم مطابق با پروتوکل 152/2009 اتحادیه اروپا
جدول ۳- مقادير محاسبه و آنالیز شده پارامترهای تغذیه‌ای انتخابی خوراک میانی
پارامتر کنترل کاهش انرژی + CreAMINO   کاهش انرژی
محاسبه شده آنالیز محاسبه شده آنالیز محاسبه شده آنالیز
انرژی قابل متابولیسم،
(کیلوکالری بر کیلوگرم)
 
3100 3057* 3050 2983* 3050 3013*
پروتئین خام (%) 20/9 21/2 21 21 21 21/5
کلسیم (٪) 0/9 0/80 0/90 0/88 0/90 0/58
فسفر كل (٪) 0/58 0/54 0/58 0/55 0/58 0/57
لایزین (%) 1/19 1/25 1/19 1/18 1/19 1/14
متیونین (٪) 0/55 0/55 0/55 0/52 0/54 0/53
متیونین + سیستین (%) 0/89 0/89 0/89 0/85 0/89 0/86
ترئونین (%) 0/81 0/82 0/81 0/76 0/81 0/80
والین (٪) 0/98 1 0/98 0/97 0/98 0/96
ایزولوسین (%) 0/85 0/89 0/85 0/87 0/85 0/82
آرژنین (%) 1/34 1/38 1/34 1/33 1/34 1/29
CreAMINO (g/t) - - 600 600 - -
• انرژی قابل متابولیسم مطابق با پروتوکل 152/2009 اتحادیه اروپا
جدول ۴- مقادیر محاسبه و آنالیز شده پارامترهای تغذیه‌ای انتخابی خوراک پایانی
پارامتر کنترل کاهش انرژی + CreAMINO   کاهش انرژی
محاسبه شده آنالیز محاسبه شده آنالیز محاسبه شده آنالیز
انرژی قابل متابولیسم،
(کیلوکالری بر کیلوگرم)
 
3150 3122* 3100 3076* 3100 3081*
پروتئین خام (%) 19/3 19/1 19/4 19/4 19/5 19/4
کلسیم (٪) 0/85 0/86 0/85 0/80 0/85 0/68
فسفر كل (٪) 0/55 0/50 0/55 0/50 0/55 052
لایزین (%) 1/019 1/01 1/09 1/01 1/09 1
متیونین (٪) 0/51 0/48 0/51 0/47 0/50 0/47
متیونین + سیستین (%) 0/82 0/78 0/82 0/77 0/82 0/78
ترئونین (%) 0/76 0/73 0/76 0/74 0/76 0/74
والین (٪) 0/90 0/86 0/90 0/86 0/90 0/88
ایزولوسین (%) 0/78 0/74 0/78 0/71 0/78 0/75
آرژنین (%) 1/22 1/15 1/22 1/15 1/22 1/17
CreAMINO (g/t) - - 600 593 - -
• انرژی قابل متابولیسم مطابق با پروتوکل 152/2009 اتحادیه اروپا

پارامترهای تغذیه‌ای در خوراک‌های آزمایشی که حیوانات آزمایشی با آن تغذیه شده اند برای بررسی نتایج تحقیق بسیار مهم هستند.

درمورد کاهش انرژی به‌وضوح مشاهده می‌شود که الگوی موردنظر میزان کاهش انرژی (۵۰ کیلوکالری بر کیلوگرم)، در تیمارهای تغذیه‌ای در مقادیر آنالیز شده قابل مشاهده است.

سطوح اسیدهای آمینه در آنالیز تیمارها مطابق با مقادیر محاسبه شده بود. بنابراین، طرح آزمایشی ازنظر درستی جیره‌های آزمایشی تایید می‌شود.

مصرف خوراک و وزن بدن در پایان هر فاز ثبت شد. ضریب تبدیل خوراک و افزایش وزن متوسط روزانه برای هر فاز محاسبه شد.

متاسفانه پارامترهای مربوط به کیفیت لاشه فقط برای 4 پرنده در هر تیمار اندازه‌گیری شد. همچنین، تلفات در طول دوره آزمایشی ثبت شد. محاسبات آماری با استفاده از رویه ANOVA و نرم‌افزار R انجام شد.

نتایج و بحث

پارامترهای مربوط به عملکرد زنده و کشتار در جدول ۵ نشان داده شده‌اند.

جدول ۵- عملکرد زنده و کشتار
پارامتر شاهد شاهد با کاهش انرژی
با CreAMINO
شاهد با کاهش انرژی
بدون CreAMINO
P
سطح CreAMINO
درصد
- 0/06 -
سطح انرژی استاندارد کاهش انرژی ۵۰
Kcal/kg
کاهش انرژی ۵۰
Kcal/kg
  میانگین SEM میانگین SEM میانگین SEM
مصرف خوراک (گرم) 3192a 38 3331b 42/1 3159a 28/3 0/01>
وزن اولیه (گرم) 41/1 0/27 41/3 0/19 40/7 0/33 ns
وزن روز 36 (گرم) 2201b 32/6 2301c 27 2097a 14/4 0/001>
متوسط افزایش وزن روزانه (گرم) 61/1b 0/9 63/9c 0/76 58/3a 0/4 0/001>
ضریب تبدیل خوراک (کیلوگرم بر کیلوگرم) 1/45a 0/01 1/45a 0/01 1/51b 1/01 0/001>
ضریب تبدیل خوراک (کیلوگرم بر کیلوگرم)* 1/45a 0/01 1/43a 0/01 1/53b 1/01 ns
وزن لاشه (گرم) ** 1640 20/1 1626 36/8 1619 5/20 ns
راندمان لاشه (٪) 74 0/35 75 0/79 73/3 0/7 ns
عملکرد گوشت سینه (گرم) 579 14/8 594 19/2 550 5/75 ns
عملکرد گوشت سینه (گرم) *** 444 13/6 458 15/7 427 11/1 ns
سینه (در صد از وزن بدن) *** 20 0/64 21/2 /72 19/04 0/38 ns
ران (گرم) 477 24/6 484 18/6 464 10/8 ns
ران (درصد از وزن بدن) 21/4 0/78 22/3 0/50 21 0/64 ns
* ضریب تبدیل خوراک نسبت به وزن بدن ۲۲۰۰ گرم اصلاح شده است
** ویژگی لاشه بررسی شده در 4 پرنده در هر تیمار
*** سینه بدون استخوان و پوست

درصد تلفات در سطح بسیار پایین و در حدود 0/75 % بود و از این نظر تفاوتی بین تیمارها مشاهده نشد. اثر تیمار بر مصرف خوراک قابل مشاهده است.

میزان مصرف خوراک در تیمار «شاهد»، ۳۲۰۰ گرم و در تیمارهای «انرژی کاهش یافته + دارای CreAMINO» در حدود ۱۳۰ گرم بیشتر بود (0/01 > P).

میزان مصرف خوراک در گروه د کاهش انرژی بدون CreAMINO تفاوت معنی‌داری با گروه «شاهد» نداشت. میزان مصرف خوراک کمی پایین‌تر از مقادیر مندرج در راهنمای راس (2014 Aviagen) بود.

وزن اولیه در تیمارها یکسان و تاثیری بر نتیجه نهایی نداشت. وزن نهایی تیمار شاهد معادل ۲۲۰۱ گرم بود. جوجه‌های تیمار ۲ (کاهش انرژی+ CreAMINO) به‌طور معنی‌داری عملکرد بهتری داشتند و به وزن 2310 گرم رسیدند (0/001> P).

معمولا افزودن CreAMINO به جیره‌های با انرژی کاهش یافته، اثرات کمبود انرژی را جبران می‌کند. تاثیر افزایش CreAMINO بر عملکرد بهتر جوجه نسبت به جبره شاهد، در آزمایش‌های قبلی نیز دیده شده است.

به احتمال زیاد، یک محیط مناسب که آمار تلفات آن پایین است، می‌تواند توصیف مناسبی از نتیجه مذکور باشد. کاهش انرژی به اندازه ۵۰ کیلوکالری بر کیلوگرم (تیمار ۳)، منجر به افت قابل ملاحظه وزن بدن در مقایسه با سایر تیمارها شده است (0/001> P).

افزایش وزن این جوجه‌ها ۱۰۰ گرم کمتر از جیره «شاهد» و حتی ۲۰۰ گرم کمتر از تیمار «انرژی کاهش یافته+ CreAMINO» می‌باشد.

باتوجه به مقادیر مندرج در راهنمای Ross تنها جوجه‌های گروه «انرژی کاهش یافته + CreAMINO» افزایش وزنی مشابه راهنما داشتند و در سایر گروه‌ها نتایج کمتر از مقادیر قابل انتظار بود.

نتایج افزایش وزن متوسط روزانه، سطوح معنی‌دار مشابهی را درمقایسه با مقادیر افزایش وزن نشان داد  (0/001> P).

ضریب تبدیل خوراک در جیره (شاهد) و تیمار ۲ یکسان و برابر با 1/45 کیلوگرم بر کیلوگرم بود. این نتیجه، به‌طور چشمگیری کمتر از ضریب تبدیل خوراک 1/52 در تیمار «انرژی کاهش یافته» می‌باشد  (0/001> P).

به‌دلیل تفاوت شدید در وزن نهایی، ضریب تبدیل خوراک برای وزن متوسط ۲۲۰۰ گرم، اصلاح شد. بدین منظور در ازای هر ۱۰۰ گرم افزایش وزن زنده در بازه ۲۱۰۰ تا ۲۳۰۰ گرم، ۲/۲ واحد درصد تصحیح در ضریب تبدیل اعمال گردیده است. این تصحیح، تفاوت مربوط به تیمارها را چشمگیرتر کرد.

تیمار «انرژی کاهش یافته + CreAMINO» درنهایت به ضریب تبدیل خوراک 1/43 کیلوگرم بر کیلوگرم رسید که ۱۰ واحد کمتر از نیمار به انرژی کاهش یافته بدون CreAMINO بود.

آنالیز لاشه در جدول 5 نشان داده شده است.

در این آزمایش، فقط 4 پرنده در هر تیمار برای بررسی لاشه، مورد بررسی قرار گرفتند. به احتمال زیاد، به‌دلیل کوچک بودن اندازه نمونه، هیچ تفاوتی بین تیمارها دیده نمی‌شود.

یادآوری می‌شود، در این آزمایش، افزایش CreAMINO به جبره و انرژی کاهش یافته، نتیجه قابل قبولی دربر داشت. این موضوع بدلیل عملکرد وزن زنده بهتر درمقایسه با سایر تیمارها اثبات می‌شود.

بنابراین، به‌طور واضح می‌توان اظهار کرد که CreAMINO بر بهبود انرژی جیره‌های حاوی فیتاز نیز تاثیرگذار است.

عملکرد جوجه‌ها در تیمار ۳ به‌عنوان جیره شاهد منفی، این نظریه را تایید می‌کند. کاملا واضح است که این جوجه‌ها قادر نبودند با کمبود انرژی به میزان ۵۰ کیلوکالری بر کیلوگرم درمقایسه با جیره استاندارد بدون CreAMINO سازگار شوند.

مقدار انرژی هر دو افزودنی ( فيناز وCreAMINO )، نمی‌تواند جمع‌پذیر باشد. بنابراین، به احتمال زیاد، تفاوت زیاد نحوه عملکرد آنها ممکن است توجیهی برای این یافته باشد.

فیناز عمدتا فسفر و اندکی هم سایر مواد مغذی دارای انرژی حاصل از محتویات خوراک را که توسط سیستم آنزیمی خود حیوان قابل دسترس نیست، آزاد می‌کند و سرانجام، CreAMINO  می‌تواند موجب فراهمی (Availability) این انرژی مازاد در سلول‌های ماهیچه شود.

با این حال لازم است، در این زمینه تحقیقات بیشتری انجام شود. صرفه اقتصادی حاصل از استفاده CreAMINO  در تیمارهای مختلف بر حسب شرایط تیمارها، نتایج آنها، قیمت در تابستان 2015 و فرض قيمت ۷ یورو برای هر کیلوگرم CreAMINO ارزیابی شده است (جدول 6).

جدول ۶- ارزیابی اقتصادی تیمارهای تغذیه‌ای
پارامتر کنترل کاهش انرژی + CreAMINO کاهش انرژی
هزینه خوراک  
خوراک آغازین (تن /یورو) 356/46 354/54 348/63
خوراک میانی (تن /یورو) 30/25 328/34 319/05
خوراک پایانی (تن /یورو) 319/48 317/57 311/90
مصرف خوراک (جوجه /گرم) 3192 3331 3159
هزینه خوراک (۱۰۰ جوجه /یورو) 104/19 108/09 100/31
قیمت وزن زنده (کیلوگرم /یورو)* 0/863 0/863 0/863
وزن زنده (کیلوگرم) 2201 2301 2097
درآمد فروش وزن زنده (۱۰۰ جوجه /یورو) 189/95 198/58 180/97
سود پس از کسر هزینه خوراک (۱۰۰ جوجه /یورو) 85/76 90/49 80/66
تفاوت با جیره شاهد (۱۰۰ جوجه /یورو) - 4/73 -5/10
سود پس از کسر هزینه خوراک
(در صد از جیره شاهد)**
100 105/5 94/1
* بر طبق گزارش مجله 45/2015  DGS
** تیمار ۱ (کنترل) = ۱۰۰٪

هزینه واقعی خوراک باتوجه به مشخصات خوراک و میزان مصرف خوراک تعیین می‌شود. این مقادیر در بازه ۱۰۰/۳۱ (انرژی کاهش یافته) تا ۱۰۸/۰۹ یورو (انرژی کاهش یافته + CreAMINO) به ازای هر ۱۰۰ جوجه متغیر بود.

به‌دلیل تفاوت زیاد وزن در روز کشتار ( روز 36)، درآمد حاصله به‌طور قابل ملاحظه‌ای باهم تفاوت داشتند. مقدار درآمد حاصل از تیمار با «جیره انرژی کاهش یافته» و دارای کمترین عملکرد معادل ۱۸۰/۹۷ یورو به ازای هر ۱۰۰ جوجه بود، در حالی‌که درآمد تیمار و «انرژی کاهش یافته + CreAMINO» با بالاترین عملکرد به ازای هر ۱۰۰ جوجه معادل ۱۹۸/۵۸ یورو بود.

متعادل کردن قیمت خوراک و در آمد در تیمار «کاهش انرژی + CreAMINO»، منجر به سود معادل 90/49 یورو به‌ازای هر ۱۰۰ جوجه پس از کسر هزینه خوراک شد که بهتر از سایر تیمارها است.

تفاوت آن با تیمار «کنترل» 4/73 یورو به‌ازای هر ۱۰۰ جوجه و با تیمار «کاهش انرژی» ۱۰ یورو به‌ازای هر ۱۰۰ جوجه بود. بنابراین، هزینه بیشتر خوراک در تیمار «انرژی کاهش یافته + CreAMINO» درمقایسه با تیمار به «انرژی کاهش یافته» به‌دلیل بهبود کارایی تولید به‌راحتی جبران گردیده است.

نتیجه گیری

• افزودن CreAMINO (600 گرم در تن) به جیره دارای فیتاز که انرژی آن به میزان ۵۰ کیلوکالری در کیلوگرم کاهش یافته است، موجب شد جوجه‌ها در کلیه پارامترهای مورد بررسی دارای عملکرد حداقل یکسان با جبره شاهد باشند.

• حیوانات گروه شاهد منفی درمقایسه با گروه شاهد نتوانستند بدون حضور CreAMINO  با کاهش انرژی کنار بیایند.

• سود پس از کسر هزینه خوراک حاصل از افزودن CreAMINO درمقایسه با گروه شاهد به میزان 4/73 یورو در هر ۱۰۰ پرنده افزایش یافت.


منابع: 1- Aviagen (2014): ROSS 308 Broiler, Nutrition Specifications

2- Evonik (2012): Recommendation for Broilers.

مترجمین: مهندس علی افسر، مهندس شیما قندیلی (شرکت ایوانیک ایران)


//