در حال انتقال به بانک ... processing...
logo

ورشکستگی دامداران عامل کشتار دام ماده مولد و نارس

تاثیر حرارت در از بین بردن سم آفلاتوکسین

قیمت تولیدکننده محصولات مرغداری های صنعتی به ۸۰ درصد رسید

رشد ۲۰ درصدی قیمت تولید کننده بخش گاوداری ­های صنعتی

بیماری یون

١.۵ میلیون یورو مواد اولیه شیرخشک در گمرکات در حال فساد است!

بزها و تغذیه بز

کاتالوگ اورجینال پرورش مرغ تخمگذار نژاد هایلان w80

جفت ماندگی در گاو های شیری

عرضه ۶.۶ میلیون تن انواع نهاده‌های دامی در سامانه بازارگاه

مدیریت پرورش در آب و هوای گرم

جدیدترین قیمت گوشت قرمز در بازار

چرا گوشت باید کیلویی ۱۵۰ هزار تومان به دست مصرف کننده برسد؟

چهار راه برای بهبود تراکم استخوان مرغ های تخم گذار

کاتالوگ اورجینال پرورش مرغ گوشتی نژاد راس همراه راهنمای فارسیross 308

ادامه بحران جوجه یک روزه/ قیمت دو برابر نرخ مصوب !

کاتالوگ اورجینال پرورش جوجه گوشتی نژاد کاپ همراه راهنمای فارسی coBB 500

صف معطلی کامیون ها در مرز بازرگان از ۳ ماه قبل حذف شده است

کاتولوگ اورجینال پرورش و تغذیه مرغ تخمگذار شیور تجاری همراه با راهنمای فارسی

قیمت جوجه یک روزه گوشتی به ٩ هزار تومان رسید

۴ راهکار بخش خصوصی برای حل چالش بازار نهاده های دامی

بیماری IBH یا تورم عفونی کبد

استرس گرمایی و مشکلات ان در گاوهای شیری

خوراک دام و طیور از کشور قاچاق می شود+ سند

برآورد فرصت های اقتصادی هر راس گاو در گاوداری های کوچک شیری

مشکل لنگش در گاو و گوساله

دولت سیزدهم چگونه می تواند چالش‌های صنعت دام و طیور را حل کند؟

کشتار گسترده مرغ‌ها منجر به افزایش قیمت تخم مرغ شد

 اثرات مطلوب اسید چرب در تغذیه طیور

پیکا یا گند خواری

انتخاب جوجه(کارت جوجه)

آنزیم در طیور

برنامه چرخشی کوکسیدیوز

تنش گرمایی و راه­های مقابله با آن

بیماری های شایع در گوسفندان

تغذیه و کیفیت تخم مرغ

سندرم آسیت

تولید گندم ۳۰ درصد و خرید تضمینی ۵۰ درصد کاهش یافت

سندرم سر باد کرده ویروسی طیور

مولتی آنزیم

صادرات کره و شیرخشک مشروط به خرید شیرخام با نرخ مصوب شد

صنعت طیور چگونه می‌تواند از بحران خارج شود؟

کد های تعیین وزیر جهاد کشاورزی در دولت بعدی کدهایی که اگر دقت کنید وزیر آینده را همین امروز بشما می شناساند

زنگ خطر کمبود ذرت با کاهش موجودی بنادر

بیماری تب برفکی یا زخم دهان و پا

تاثیرمکمل پوست انار برروی رشدبدن،بازده خوراک،متابولیت‌های بیوشیمیایی و وضعیت آنتی‌اکسیدانی مرغ گوشتی

مرغداران خواستار اعلام نرخ جدید تخم مرغ شدند

بیماری مشترک بین انسان و دام تب مات یا بروسلوز

توزیع روزانه ۶ هزار تن مرغ در کشور/ متوسط تلفات ناشی از تنش گرمایی در مرغداری‌ها ۱۰ درصد است

لبنیات گران‌تر می‌شود؟

اثر پرهیز غدایی در رشد جوجه ها

۹۵ میلیون تخم مرغ نطفه دار برای تامین نیاز بازار وارد شد

از دست دادن آب در گوساله های شیرخوار

افزایش ۱۰.۵ درصدی عرضه گوشت مرغ و طیور در بهار ۱۴۰۰

بیماری افت تولید تخم در مرغان بومی (EDS)

٣ تصمیم جدید دولت برای کاهش قیمت جوجه یک روزه

اسپری جدید پستان گاو

بیماری آبله در طیور

۹۵ میلیون تخم مرغ نطفه‌دار برای تأمین نیاز بازار وارد می‌شود

طوفان تخم مرغ در بازار/ چرا قیمت از ۵۰ هزار تومان گذشت؟

با رشد دامداري های صنعتی برخی خدمات دولتی توسط سازمان دامپزشکی صورت نمی پذیرد

عدم تامین نهاده مشکل اصلی سامانه بازارگاه افزایش قیمت تخم مرغ تبعات اتفاقات سال گذشته است

بیماری برونشیت در طیور

استفاده از نان خشک در تغذیه طیور

آبگرمکن خورشیدی

سبوس‌های کپک زده خوراک دام شد!

انسفالومیلت پرندگان یا اپیدمیک ترمور

کشتار دام‌های مولد با شتاب زیادی ادامه دارد

بیماری گامبور

دستورالعمل های زمان بر عامل تاخیر در واردات یونجه از روسیه خرید شیر خشک از کارخانه های لبنی از 4 هزار و 500 تا 6 هزار و 400 تومان

بیماری پاستورلوز (وبای طیور)

احتمال واردات تخم‌مرغ از هفته آینده

بیماری مارک

آمریکا برای کنترل قیمت گوشت دست بکار شد

نیاز شدید گاو به استراحت

ال کارنیتین چیست

تراژدی کشتار دام مولد

چرا دولت دوازدهم در تنظیم بازار محصولات پروتیینی شکست خورد

چرا دولت دوازدهم در تنظیم بازار محصولات پروتئینی شکست خورد؟

افزایش 500 درصدی سه قلم کالای مورد نیاز دامداران

مشکلات زایمان

لنگش در دام

کرایه های سنگین حمل و نقل کمر مرغداران را شکسته/ جوجه یکروزه کم است

خیز دوباره قیمت جوجه در بازار

شاخص های استرس و فیزیولوژیکی رفاه حیوان

ورم پستان

تاثیر رنگ پوسته روی کیفیت و جوجه درآوری تخم مرغ

ذبح دام سنگین در خراسان رضوی ۱۱ درصد بیشتر از حد مجاز است

۶ پیشنهاد به وزیر جهاد کشاورزی در تامین خوراک دام و طیور

اثر تغذیه بر تولیدمثل

کاربرد آنزیم در جیره غذایی طیور

تولید جوجه تخم گذار افزایش یافت

مرغداران از دولت جدید چه می‌خواهند

تورم فزاینده و خطر تعطیلی دامداری های صنعتی

بیماری کتوز در دام

چرا قیمت جوجه یک روزه نجومی شد؟

 آناتومی دستگاه تولید مثل مرغ تخمگذار و نحوه تشکیل تخم مرغ

کبد چرب در دام

فلج شدن گاو پس از زایمان

تامین بیش از سه میلیارد دلار برای واردات نهاده های دامی

دعوت به همکاری

روش‌های نوین برای زیادشدن شیر در گاوها

نکات کاربردی در مدیریت تغذیه ای گاوهای شیری

ارزیابی علل لنگش در گاو و درمان آن

عدم تامین نهاده کاهش ۱۲ میلیون قطعه‌ای جوجه ریزی را رقم زده است

بیماری مزمن تنفسی C - R - DChronic Respiratory Disease

بیماری آنفلوآنزا ، راه ابتلا و انتقال ،‌ پیشگیری و درمان به زبان ساده

گالیم

کاهش قیمت جوجه یکروزه در بازار/ نیازی به واردات مرغ نداریم

پیش بینی تولید ماهانه ۱۲۰ میلیون قطعه جوجه یکروزه گوشتی؛

مقایسه عملکرد صفات تولیدی آمیخته های تجاری جوجه گوشتی

وزارت جهاد کشاورزی درباره مجوز واردات جوجه یک روزه با ارز ۴۲۰۰ شفاف‌سازی کند

دولت آینده خود را آماده گرانی تخم مرغ کند/ ادامه حذف گله‌های مرغ‌ تخم‌گذار

اندازه گیری شدت نور و تعریف محیط نوری

تکنيک انتقال جنين در گاو

تنش گرمایی و کیفیت پوسته

روغن ذرت

کنترل کوکسیدیوز

نهاده‌های دامی تا 9 ماه آینده تامین شده است

نهاده‌ها‌ همچنان با تاخیر به دست مرغداران می‌رسد

آویلامایسین(محرک رشد)

آنتی بیوتیک موثر (فوزباک)

راه حلی برای دستیابی به پروتئین حشرات

ژنتیک، عامل اولیۀ بیماری های مربوط به سُم در گاوها

اهمیت تغذیۀ گوساله

راهبردهای تغذیه برای افزایش وزن تخم مرغ

وضعیت نامطلوب تامین نهاده های دامی

علل همشکل نبودن گله

نقش پرتئینها در طیور

تأخیر در تخصیص ارز و ترخیص کالا معضل تأمین نهاده‌های دامی

جوجه یک روزه به قیمت 8 تا 10 هزار تومان به مرغداری‌های تحویل داده می‌شود

آغاز تحویل تنخواه نهاده‌های دامی به مرغداران

تخم مرغ و خواص آن

تاخیر در بارگیری نهاده های دامی/تعلل دولت در تعیین نرخ شیر خام

هشدار درباره تداوم نابسامانی بازار جوجه یکروزه

تعاونی روستایی سیستم مناسبی برای اصلاح نظام توزیع محصولات کشاورزی است

دلایل افزایش قیمت تخم مرغ

سمیت ویتامین ها و مواد معدنی کمیاب در طیور

تاثیر غذایی روغن دانه انار و روغن دانه کتان در عملکرد مرغ گوشتی و مشخصاتاسیدهای چرب گوشت

ترکیب گوشت، پروفایل اسیدهای چرب و پایداری اکسیداتیو گوشت جوجههای گوشتی حاوی فراوردههای فرعی انار

دانلود رایگان ترجمه مقاله رشد پیچه ای در اندام های گیاهی

اصلی‌ترین عامل گرانی دوباره مرغ، افزایش هزینه‌های تولید و نظام توزیع است/ تصمیمات اشتباه دولت، صنعت طیور را به آستانه نابودی کشاند

تحقیق وتوسعه پایدارتیالپیا در ایران

دستاوردهای تحقیقاتی جدید تجاری شده در حوزه دام وطیور

زنگ خطر درباره کشتار دام‌های سبک

دانلود رایگان مقاله انگلیسی استفاده از آفت کش ها در گلخانه به همراه ترجمه فارسی

ردیابی غذاهای دریایی در ایالات متحده آمریکا

دولت به جای افزایش قیمت شیر نهاده ارزان به دامدار بدهد

گرانی مرغ قابل پیش بینی بود/ با آمارسازی آدرس غلط دادند

پرورش ماهی در آسمان

دامپروری فراسرزمینی ضرورت یا الزام

تضعیف صنعت مرغداری توسط دولت

بدعهدی وزیر جهاد در جلوگیری از خام مصرفی نهاده‌های دامی

آمادگی جهت ورود جوجه و کنترل شرایط محیطی

دانلود رایگان ترجمه مقاله تعیین رفتار متقابل DNA تیموس گوساله با بربرین هیدروکلراید (نشریه تیلور و فرانسیس ۲۰۱۹) (ترجمه ارزان – نقره ای ⭐️⭐️)

اصول اولیه ساخت و ضدعفریونی کردن داخل مرغ داری

نهاده‌های دامی مورد نیاز سال ۱۴۰۰تامین شد/انباشت۴.۱ میلیون تن در بنادر

رنگ گوشت طیور

تب شیر در گاو

تاخیر در تامین کامیون عامل تشدید کندی روند بارگیری

ابعاد تازه ای از سوءمدیریت در بازار نهاده‌های دامی

7 سؤال مهمی که به هنگام تهیۀ خوراک برای مرغ گوشتی باید پرسید

خام فروشی نهاده های دامی و هدررفت عظیم منابع

تغذیه گاو خشک و انتقالی

تحلیل پیشران های کلیدی صنعت طیور بااستفاده از رویکرد اینده نگاری

تاثیر مکمل فیتاز میکروبی در رژیم های غذایی جوجه های گوشتی

اثرات سطوح مختلف گلوتن ذرت در جوجه های گوشتی

تاثیر تراکم موادمغذی جیره پایانی و سن کشتار بر بازده ابقای انرژی وپروتیین جوجه های گوشتی

بررسي تاثير شستشوي پوسته تخم مرغ با آب سرد بر آلودگي سالمونلا در پوسته و محتويات آن

مقاله تاثیر مکمل فیتاز میکروبی در رژیم های غذایی جوجه های گوشتی (سال ۲۰۱۸)

رییس سازمان دامپزشکی اعلام کرد: عرضه ۶ هزار و ۶۲۲ تن گوشت مرغ گرم به بازار

پیش‌بینی افزایش قیمت مرغ

سقف قیمت واردات نهاده‌های دامی به واردکنندگان ابلاغ شد

افزایش قیمت جوجه یک روزه، تخلف است

پشت پرده کمبود و افزایش قیمت نهاده های دامی چیست؟

معاون وزیر جهاد کشاورزی: نقش اصناف در توزیع مرغ پررنگ‌تر می‌شود

واردکنندگان نهاده‌هاخواستار رفع تبعیض میان دولت و بخش خصوصی شدند

جایگزینی برای شیر پاستوریزه؛ تکنیک جدید فراوری شیر

برای یک تا ۲ ماه آینده در تامین‌ نهاده های دامی مشکلی نخواهیم داشت

تولید کننده انواع مکمل و کنسانتره طیور و دام

نظارت بر کشتارگاه های مرغ تشدید شود

هشدار در مورد وضعیت تولید تخم مرغ

زرده تخم مرغ چه خواص و چه مضراتی دارد؟

قیمت جوجه مرغ به بیش از 2 برابر رسید

نیازی به واردات جوجه نداریم/ هشدار درباره التهاب مجدد قیمت مرغ در بازار

افزایش قیمت ذرت

افزایش نرخ رسمی کنجاله سویا

وزارت جهادکشاورزی سکان بازار مرغ را به دست گرفت

قیمت تخم‌مرغ در میادین میوه و تره‌بار تهران ارزان شد: هر شانه ۲۹۹۰۰ هزار تومان

تعامل دستگاه قضا با بخش خصوصی امری ستودنی و اقدامی مؤثر در افزایش تولید است

نکاتی برای بهبود دورۀ انتقالی گاو به منظور افزایش باروری و شیردهی

درج قیمت مصوب روی مرغ و تخم مرغ الزامی شد

وزیر جهادکشاورزی باید پاسخگوی سومدیریت و احتکار مرغ باشد

آزادسازی ذخایر مرغ منجمد ۱۵ هزار تومانی

ممنوعیت صادرات مرغ به کلیه گمرکات اجرایی کشور ابلاغ شد

افزایش بی رویه قیمت خوراک دام نشانگر وجود بی‌تدبیری است

سود قیمت گذاری دستوری در جیب واسطه‌ها

رسوب ۳ میلیون تن انواع نهاده‌های دامی در بنادر کشور

صادرات تخم‌مرغ آغاز شد.

بهینه سازی اندازۀ تخم مرغ در مرغ های تخمگذار تجاری

پرورش مرغ گوشتی

فروشگاه قاصدک ، قیمت ، کیفیت ، بازگشت و سلامت کالا

اندازه گیری شدت نور و تعریف محیط نوری

11 خرداد 1400 | 10:06 مقالات

اندازه گیری شدت نور و تعریف محیط نوری مترجم : مهندس محمد مهدی ایزدی فر  مبحث نور یکی از جذاب ترین موضوعات در صنعت طیور می باشد. از سال های دور داستان های فراوانی بر پایه تجربیات شخصی و کارهای تحقیقاتی شاخته شده است . اما شناخت درست از نقش نور، مقدار ، مدت نوردهی و رنگ نور داده شده ، هنوز در پرده ابهام می باشد .
نور نقش اساسی در پرورش طیور داشته و تاثیر آن بر تولید به خوبی شناخته شده است . با اینکه پذیرفته شده که بینایی حس غالب می باشد ، اما شناخت کمی از تاثیر محیط های رایج نوری بر رفتار و رفاه ماکیان وجود دارد.  

دو محقق از سه سال پیش تحقیقی را آغاز نمودند که هدف آن بررسی نقش نور در مواردی این چنین بود. آنان به طور منطقی کار خود را از یافتن روشی جهت اندازه گیری دقیق شدت نور و ارائه تعریف محیط نوری سالن های پرورش طیور آغاز کردند. در این مقاله بعضی از یافته های آنان مورد بحث قرار می گیرد . از جمله اینکه اختلاف موجود در حساسیت مرغ ها به نور موجب تفاوت شدت نور اندازه گیری شده به روش عادی و شدت نور ادراک شده توسط پرنده دارد ، و اینکه ادراک پرندگان از نور داخل سالن بسیار متفاوت با ادراک انسان می باشد .

حساسیت به رنگ ها

سیر تکاملی ماکیان و انسان بسیار متفاوت بوده ، به عنوان مثال تشابه ساختار مغز ماکیان به مغز خزندگان در مقایسه با پستانداران بیشتر است . این موضوع دلیل بسیار خوبی در ایجاد شک به وجود تفاوت بین توانایی بینایی انسان و مرغ ها است . در واقع با توجه به توصیف دقیق تفاوت های سلولی و بیوشیمیایی (دستگاه بینایی پرندگان و انسان ) شک به وجود تفاوت در ادراک رنگ از اعتبار بیشتری برخودار می گردد . حساسیت مرغ ها به رنگ نور واجد اهمیت کاربردی نیز می باشد ، چرا که اندازه گیری شدت نور بر همین اساس صورت می پذیرد . در واقع آنچه که به عنوان ((نور قابل مشاهده)) شناخته می شود ، تنها بخش کوچکی از طیف بسیار وسیع امواج الکترومانیتیک با طول موج های  متفاوت می باشد . این بخش از طول موج های قابل تشخیص برای چشم شامل محدوده کوچکی بین ۴۰۰ تا ۷۰۰ نانومتر می باشند . هنگامی که تمام طول موج ها به صورت مشخصی با یکدیگر آمیخته شوند ، نور بدست آمده نور سفید یا نور طبیعی روز نامیده می شود. با تغییر اندک در ممزوج طول موج ها ، نور بدست آمده ، رنگ اندکی به خود خواهد گرفت . به طور مثال لامپ های تنگستن (Incandescent) غالبا ته رنگ قرمز داشته ، اما ته رنگ لامپ های فلورسنت به آبی متمایل می باشد . با توجه به شکل ۱ ، علت این امر تولید بیشتر امواج با طول موج طویل (و متمایل به قرمز ) در لامپ تنگستن و تولید امواج آبی و سبز توسط لامپ فلورسنت می باشد .

تفاوت حساسیت ماکیان و انسان

شدت نور ادراک شده توسط انسان ـ که با واحد آشنای لوکس و دستگاه لوکس متر سنجیده می شود ـ مرغ ها و دیگر جانوران ، برآیندی از طول موج نور تولید شده از منبع نوری و حساسیت هر حیوان به طول موج های مختلف می باشد .شکل دو بیانگر حساسیت نسبی یک انسان به عنوان ناظر و استاندارد، به طول موج های مختلف و اطلاعات جمع آوری شده از آزمایشات رفتار شناسی ماکیان می باشد (در واقع استفاده از لامپ های فلورسنت بسیار اقتصادی تر از لامپ های تنگستن می باشد ، زیرا این لامپ ها طول موج هایی را تولید می کنند که انسان نسبت به آن حساسیت بیشتری دارد. لامپ های تنگستن به طور عمده طول موج های سرخ و فرو سرخ و نیز حرارت را منتشر می سازند)

از شکل ۲ آشکار است که ماکیان حساسیت متفاوتی با انسان دارند . در نتیجه اندازه گیری شدت نور بر حسب لوکس تخمین دقیقی از شدت نور ادراک شده توسط ماکیان بدست نمی دهد . زیرا در واحد لوکس منحنی حساسیت انسان ملاک قرار گرفته است . به همین دلیل محققان واحد لوکس (Clux) را به عنوان جایگزین پیشنهاد کرده اند . با استفاده از این روش از دو لامپ فلورسنت و تنگستن ، که شدت نور تولیدی آنها بر حسب لوکس مشابه است ، چنین به دست می آید که طیور لامپ فلورسنت را ۳۰درصد درخشان تر از لامپ تنگستن درک می کنند. این موضوع مخصوصا در مواقعی که پرندگان از یک سالن به سالن دیگر و با سیستم روشنایی متفاوت منتقل می شوند، یا هنگامی که شدت نور سالن های مختلف مورد مقایسه قرار می گیرد ،یا هنگامی که نوع لامپ های داخل سالن تغییر می کند و همین طور هنگامی که قوانین و مقررات شدت نوری مشخصی را توصیه می کنند ، کاملاً قابل مشاهده می باشد . به عنوان مثال حداقل شدت نور تعیین شده در انگلستان با استفاده از لامپ های تنگستن و فلورسنت معادل ۵ لوکس تعیین شده ، در حالی که مرغ ها در این حالت نور لامپ های تنگستنی را تنها معادل ۵/۳ لوکس ادراک می کنند . این تفاوت در ادراک نور هنگام استفاده از لامپ هایی که طول موج نور منتشره آنها متفاوت تر باشد ، تشدید خواهد شد.

دامنه وسیع تر بینایی مرغ ها

شکل ۲ بیانگر بعضی ویژگی های دیگر نیز می باشد. در وهله اول آنکه مرغ ها برخلاف انسان ، قادر به دیدن طول موج های فرابنفش (بیش از ۳۲۰ و کمتر از ۴۰۰ نانومتر ) هستند . این موضوعی است که در همه سالن های بسته با شرایط محیطی قابل کنترل مورد غفلت قرار می گیرد . نقش این موضوع در رفتار جفت گیری گله مادر گوشتی مورد بحث قرار گرفته است ، ولی نباید تاثیر آن در فراهم آوردن امکان شناسایی منابع بالقوه غذایی از نظر دور بماند.بعلاوه بعضی از موارد مشابه مانند جهت یابی و تشخیص فصل که در نور معمولی چندان واضح نیستند ، در نور ماورای بنفش کاملاً آشکار می باشد. با این وصف با توجه به عدم وجود اشعه ماورای بنفش در سالن های مرغداری ، انتقال سیگنال های رفتاری و اجتماعی که بواسطه وجود این پرتوها منتقل می شوند، مختل شده ، رفتار و رفاه پرنده تحت تاثیر قرار خواهد گرفت . در وهله دوم مرغ ها در هیچ طول موجی حساسیت کمتری از انسان ندارند .این موضوع به آن معناست که هیچ نور خاصی وجود ندارد که انسان در آن قادر به دیدن بوده ، اما مرغ ها نسبت به آن کور باشند.به عنوان مثال با توجه به آرام بودن مرغ ها در نور آبی از آن جهت گرفتن مرغ ها و بارگیری استفاده می گردد . در واقع نتیجه بخش بودن این تدبیر دلیل دیگری به جز کور بودن مرغ ها در نور آبی دارد. شاید نور آبی نسبت به نور معمولی سالن ها کمتر درخشان بوده و یا اینکه تاثیر آرامبخش بر مرغ ها داشته باشد .

در وهله سوم شاید با وجود آن  که نور داخل سالن در نظر انسان سفید می باشد ، مرغ ها آن را رنگی ببینند . به همین علت ممکن است ادراک اطلاعات یا سیگنال هایی که به واسطه طول موج های مشخصی منتقل می شوند ، بسیار تشدید و یا به شدت تضعیف شوند.

قدرت بازتاب پرها

در آزمایش دیگری قدرت بازتاب نور از پر سویه های بومی و تجاری اندازه گیری شد.حتی با اینکه رنگ پرهای این سویه ها از دید انسان بسیار متفاوت بود ،با بررسی دقیق تر و نزدیک ، مشابهت هایی دیده شد . تمامی پرها نورهای سرخ و بنفش را به خوبی منعکس می کردند . بازتاب نور تعیین کننده رنگ شی ء می باشد . برگ ها از آن جهت سبز به نظر می رسد که تنها طیف سبز را بازتاب داده و بقیه طول موج های قابل دیدن را جذب می نمایند. میتوان انتظار داشت که نور فرابنفش یا قرمز بخشی از فرآیند تشخیص همنوع (یا یک پرنده خاص ، ویا پرنده دیگر ویا ویژگی خاص یک پرنده دیگر مثل رابطه غالب و مغلوبی ) را تشکیل دهد . در صورت صحت این امر احتمالاً بعضی از نورها چنین سیگنال هایی را به نحو بهتری منتقل خواهند نمود. به عنوان مثال لامپ های تنگستن موجود انتقال بهتر اطلاعاتی که توسط نور قرمز منتقل می شوند ، می گردد ; اما در انتقال اطلاعات مرتبط با نور فرابنفش اخلال ایجاد می کنند . همچنین مشاهده شد که پرندگان از لحاظ (قدرت ) بازتاب نسبی و درخشش (brightness) بسیار متفاوت میباشند . این احتمالا به آن معناست که مرغ ها که از دید انسان کاملا مشابه یکدیگر میباشند ، ولی از دیدخودشان به شدت رنگی و یا متمایز بوده و این امر آنها را در شناسایی یکدیگر کمک می کند .

نوردهی در آینده

محققین به گوناگونی و تفاوت شدت نور در داخل سالن پرورش علاقه مند می باشند .شدت نور با افزایش فاصله از منبع نوری به طور تصاعدی کاهش می یابد .(قانون عکس مجذور : در فاصله ۱۰ متری از منبع نور نسبت به فاصله ۵ متری شدت نور در واحد سطح ۲۵/۱ می باشد )

بر همین اساس با تغییر فاصله طیور نسبت به منبع نوری و یا جابجایی آنها ، شدت نور به طور قابل توجهی تغییر می نماید . به طور مثال در یک قفس چهار طبقه مرغ تخمگذار ، مشاهده شده که شدت نور در قفس های (بالایی ) و نزدیک به منبع نوری ۲۷۰ لوکس بوده و این میزان ۱۷۰برابر درخشان تر از شدت نور معادل ۶/۱ لوکس در دورترین قفس ها از منبع نوری می باشد. انتظار می رود که شرایط نوری این دو محدوده تاثیر قابل توجهی بر ادراک و شناخت پرندگان از محیط و یکدیگر گذاشته و این موضوع فارغ از تاثیری است که بر عملکرد تولیدی آنها می گذارد . هنگامی که پرندگان نسبت به منبع نوری در یک فاصله پرورش داده می شوند ـ مثل پرورش جوجه گوشتی و یا مرغ تخمگذار بر روی بستر ـاختلاف شدت نور کاهش بسیار زیادی خواهد داشت .

با شناخت نحوه ادراک رنگ توسط جوجه ها می توان از طول موج های نور تولید شده از سیستم های عادی نوردهی و طول موج های منعکس شده از پر و پوست جوجه ها ، جهت شناسایی تاثیر محیط نوری بر جریان اطلاعات اجتماعی بین مرغ ها استفاده نمود.


//