عرضه بیش از ۴۶ هزار تن گوشت قرمز در فروردین ۱۴۰۱
اهمیت بهبود اشتها در جوجه های گوشتی
اسهال ویروسی گاو (BVD) و سقط جنین
واردات خوراک دام و طیور از مالیات بر ارزش افزوده معاف شود
کربوهیدرات های غیر الیافی و اثر آنها بر تولید شیر در گاوهای پرتولید
با گران فروشی مرغ و تخم مرغ برخورد میشود
اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی کالاهای مشمول کشاورزی در دی ۱۴۰۰
قیمت جدید گوشت گوساله و گوسفندی اعلام شد
مهمترین افزودنی های خوراک طیور
قیمت مرغ در بازار روند افزایشی گرفت / دولت نظارت ها را افزایش دهد
جمع آوری و کشت نمونه ها جهت تشخیص بروسلا
جزییات طرح خرید دام، تخصیص نهاده دامی و دامدارکارت
مخالفت تشکلهای صنعت طیور با حذف سامانه بازارگاه
بلاتکلیفی تجار و تولیدکنندگان درباره حذف یا عدم حذف ارز ترجیحی
جمع آوری نمونه جهت تشخیص بیماری مرزی
«واحدهای توزیعی مرغ» برای دریافت کد یکتا ۲ ماه فرصت دارند
مایکوتوکسین ها، ورم پستان و شیر
واردات نهادههای دامی ۲۰ درصد افزایش یافت
اثر CreAMINO بر انرژی در جیره حاوی فیتاز در جوجه های گوشتی
ثبات قیمت گوشت گوسفندی در ۲ ماه اخیر/ مشکلی در بازار نداریم
۷۰ تن گوشت مرغ خراسان جنوبی به سایر استانها ارسال میشود
گاوهای دوره انتقال را به راحتی مدیریت کنید
گلایههای دامداران دام سبک از وضعیت تامین نهادهها/جو و ذرت بازار آزاد از کجا میآید؟
موافق حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی نهاده های دام و طیور هستیم
قیمت مرغ قطعه بندی فراتر از نرخ مصوب
انگلیس؛ استفاده از حشرات به جای سویا در خوراک طیور
آسیت (تجمع آب) در جوجه های گوشتی در طول فصل زمستان
تکنیکهای واکسیناسیون برای طیور
استفاده از هورمون در پرورش مرغ، شایعه یا واقعیت
عدم تامین به موقع ارز به اعتبار تجار آسیب میزند
صادرات دام مازاد عشایر تا دو ماه آینده
تاثیرات بافت و شکل دان بر تغذیه طیور
حل مشکل تخصیص و حمل نهاد های مرغداران
نقش گیاهان دارویی در تغذیه طیور
٣راهکار برای جلوگیری از کاهش مصرف لبنیات بعد از حذف ترجیحی
قیمت مرغ پس از قطعه بندی, 50 هزار تومان / نیاز بازنگری نرخ های مصوب
دلایل گرانی گوشت در بازار/ اختلال در حمل و نقل و افزایش کرایهها
بازگشت قیمت تخم مرغ به نرخ مصوب
مروری کلی بر بیماری ناشی از مایکوپلاسما سینویا در طیور
صادرات دام کلید حل بخشی از مشکلات صنعت دامپروری است
پیشگیری و درمان رینوتراکئیت عفونی گاو
قطعه بندی مرغ در فروشگاهها مجاز میشود
حکایت تخم مرغهای وارداتیِ تاریخ مصرف گذشته
تامین امنیت غذایی با تولید ۵ محصول در حوزه ارتقای خوراک دام و طیور
جمع آوری نمونه جهت تشخیص بیماری زبان آبی
مزایده «گاوداری» ایرانخودرو + عکس جزئیات مزایده
حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی به شفافیت عرضه نهادههای دامی منجر میشود
حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی همچنان در دست بررسی
6 کار ضروری برای محافظت از دام در زمستان
کنترل، پیشگیری و درمان لپتوسپیروز
انتخاب و وازده گیری در مرغ های تخمگذار
چرا تخم مرغ در مغازهها همچنان گران است؟
مقاصد صادراتی دام زنده اعلام شد
برای تهیه یک سیلوی با کیفیت، چه باید کرد؟
توزیع قطره چکانی نهادههای دامی/ دولت مشکل تامین ارز را حل کند
چربی های حیوانی و محتویات شکمبه در خوراک دام و طیور
ویروس های نفروپاتوژنیک برونشیت عفونی پرندگان
عرضه تخم مرغ دولتی در خردهفروشیها آغاز شد/ قیمت میشکند
روش انتخاب و برداشت نمونه ها از دام
«پای مرغ» همقیمت مرغ شد / سنگدان کیلویی ۴۹ هزار تومان
ساکنین دستگاه گوارش دنیایی برای کشف کردن
قیمت خرید حمایتی دام روستایی ابلاغ شد/ هر کیلو گوسفند نر ۶۲ هزار تومان
دولت سیزدهم سیاستهای غلط گذشته در صنعت مرغداری را ادامه ندهد
اثر ضد میکروبی اسیدهای آلی بر فلور میکروبی و سلامت روده طیور
تخصیص ۶.۵ میلیارد دلار برای واردات نهادههای دامی
علت گرانی و کمبود مرغ در روزهای اخیر/ برنامه دولت برای بازار شب عید چیست؟
دبیر انجمن تولیدکنندگان زنجیرهای گوشت مرغ:ستاد تنظیم بازار نرخ مصوبه مرغ را اعلام نکرده است
تأثیر سموم قارچی بر تولیدات گاوهای شیری
کمبود نهادههای دامی در کشور / دامها ضایعات میوه میخورند
فروش فوری مرغداری ۴۵ هزار قطعه ای با تمامی امکانات
جمع آوری نمونه های بالینی از جنین سقط شده
نرخ غیررسمی بازار مرغ را بی ثبات میکند/ مرغداران بلاتکلیفند
برنامه ریزی های مؤثر در کنترل مقاومت به آنتی بیوتیک ها در طیور
کلامیدو فیلا آبورتوس و سقط جنین دام
قیمت جوجه یک روزه همچنان ۲۵۰۰ تومان بالاتر از نرخ مصوب
گرانفروشی مرغ به دلیل نبود نظارت پس از کشتارگاه است
قیمت مصوب مرغ روز در ستاد تنظیم بازار ۳۱ هزار تومان تعیین شد
افزایش قیمت خوراک دام در بازارهای جهانی/کرونا زنجیره عرضه را به هم ریخت
قیمت دام و علوفه نسبت به سال قبل چقدر تغییر کرده است؟
رونق مرگ در مرغداری های ساوه! مرغ های مادر بیمارند؟
چرا کشتار دامهای مولد و آبستن متوقف نشد
تأثیر ارتفاع برداشت ساقه ذرت در تغذیه گاو شیری
قیمت مصوب جوجه یکروزه ٦٠٠٠ تومان/ نرخ مصوب هم در بازار رعایت نمی شود
دانلود رایگان ترجمه مقاله مروری بر فیتات و فیتاز در جوجه ها (سال ۲۰۱۶)
تثبیت بازار مرغ از اوایل آذر تأخیر ۴۰ روزه سامانه بازارگاه در تخصیص نهاده به مرغدار
عرضه تخممرغ در بازار باقیمت مصوب واردات ۱۰ هزار تن تخممرغ از ترکیه
تعلل دامپزشکی و فساد75 تن تخم مرغ
تأمین نهاده های دامی کابوسی بزرگ برای دامداران
انواع صدف معدنی در خوراک طیور گوشتی و دام
افزایش میزان نقدینگی مورد نیاز واحدهای دامداری و طیور
کیفیت پولت ها، کلید موفقیت درتخمگذاری
فرم درصد پیشرفیت فیزیکی واحد گوسفند داشتی
فاسد شدن ۵ هزار تن ذرت دپو شده در گمرک
استفاده از تجهیزات روشنایی مناسب وکاهش هزینه برق
ناپختگی مدیران در صنعت مرغ/ تصمیمات اشتباه گذشته تکرار نشود
مدیریت مطلوب برای مبارزه با هزینه بالای خوراک
نمیدانیم هر ماه قرار است چقدر نهاده دولتی دریافت کنیم!
زنجیره تولید دام و طیور قم تکمیل شود
تسهیلات با حداقل سود به کشاورزان و دامداران به زودی پرداخت میشود
آیا فراورده های طیور فقط گوشت و تخم مرغ است؟
قطع دنبه و تاثیر آن بر صفات اقتصادی گوسفند
پرورش ماهی قزل آلا از صفر تا صد
کمبود گوشت قرمز در بازار نداریم/ گوشت با قیمت فعلی، گران فروشی است
ارزیابی عملکرد سیستم تهویه تونلی
گزارشی از تلفات تب کریمه کنگو نداشتیم
بستر مرغداری چه شرایطی باید داشته باشد؟
قیمت تخم مرغ در بازار زیر نرخ مصوب آمد
نوک چینی طیور چیست و چه اهمیتی دارد؟
قیمت مرغ به ۴ هزار تومان زیر نرخ مصوب کاهش یافت
کاهش اتلاف آب مرغداری تخمگذار و گوشتی
عرضه گوشت تنظیم بازار تا کی ادامه دارد؟
اسیدی فایر چیست و در پرورش طیور چه استفاده هایی دارد؟
تخم مرغها روی دست مرغداران ماندند
گلایه شدید مرغداران؛ چرا تامین نهاده های دامی مختل شده است؟
تأمین 65 درصد نهادههای کشاورزی از سامانه بازارگاه
مرغداران به دنبال آزادسازی صادرات
مروری بر نیازهای پروتئینی طیور
افزایش قیمت خوراک دام در بازارهای جهانی همچنان ادامه دارد
نگهداری از گوساله ها پس از دوره نوزادی
کارهای عملی جهت کاهش استرس گرمایی طیور
مافیای گوشت اجازه کاهش قیمت را نمیدهد!
زرده تخم مرغ بازتابنده سلامتی مرغ
آفلاتوکسین ها و عملکرد توکسین بایندر در کنترل آن ها در طیور
کنترل وزن تخم مرغ در گله های تخمگذار
موافقت دولت با اختصاص تسهیلات بانکی به واحدهای تولیدی دام و طیور
مرغ بدون آنتی بیوتیک چه مزایایی دارد؟
آمادگی برای خرید روزانه ٣٠٠٠ تن شیر مازاد دامداران
کمبود نقدینگی مرغداران/ 3 پیشنهاد برای تأمین مالی تولیدکنندگان مرغ
اختصاص وام ۱۶.۵ هزار میلیارد تومانی به واحدهای تولید گوشت و مرغ
بهترین روش تشخیص تخم مرغ کهنه و نو
فراوانی کالاهای اساسی در نهمین روز اصلاح یارانهها/ رشد قیمت گوشت قرمز با توجیه گرانی نهاده
اعلام قیمت جدید ذرت، جو و کنجاله سویا در سامانه بازارگاه
قیمت گوشت قرمز بهزودی به قبل بازمیگردد
شرکت پشتیبانی امور دام موظف به خرید مازاد تولید گوشت مرغ است/ تعیین قیمت خرید توسط کمیتههای استانی
عرضه مرغ گرم به قیمت ۳۷ تا ۴۰ هزار تومان
هزینه نگهداری هر رأس گاو شیری در یک سال با هزینههای خوراک و نگهداری و دارو
مشکل کمبود عرضه تخم مرغ و روغن تا ساعاتی دیگر برطرف میشود
اطلاعات کامل ارزش غذایی تخم مرغ
ابعاد سالن مرغداری کوچک و تجهیزات مورد نیاز
توقف واردات نهادههای دامی از سوی بخش خصوصی/ کمبودها متاثر از جنگ روسیه و اوکراین است
کاربرد نمره وضعیت بدن (BCS) در مدیریت گاوهای شیری
10 درصد نهادههای خوراک دام و طیور در مسیر غیرواقعی توزیع میشود
۸۰ درصد هزینه های تولید مرغ مربوط به ذرت و کنجاله سویاست
شستن مرغ خام چه عوارض خطرناکی را به دنبال دارد؟
پرورش اسب:تضمین بازگشت سرمایه در گرو خرید نژاد مرغوب
کمبود ذرت و سویا در بازار آزاد/ تاثیر روانی جنگ اوکراین بر بازار داخلی
سوتزنی| بازار داغ گرانفروشی پروتئین در فروشگاههای اینترنتی
قیمت واکسن داخلی طیور، یک سوم وارداتی است
کمبودی در گوشت قرمز ماه رمضان نداریم/ قیمتها شکسته میشود
نقش پروبیوتیک ها در تغذیه طیور
راهکارهای مقابله با استرس گرمایی در طیور
«گران» برای مصرفکننده، «زیان» برای تولیدکننده
قیمت هر شانه تخم مرغ به 53 هزار تومان رسید
دستهای پشت پرده قیمت گوشت را مصنوعی افزایش دادهاند
احتیاجات و کمبودهای اسید آمینه ای
تولید مرغ از نیاز کشور پیشی گرفت/ آرامش بازار در شب عید
پیش بینی افزایش ۳۰ تا ۴۰ درصدی قیمت غلات
انواع گوشت قرمز با قیمت مناسب در روزهای پایانی سال عرضه میشود
ممنوعیت ثبت سفارش 9 قلم نهاده دارویی مشکلات تولید کنندگان را افزایش داد
هورمون های دخیل در سقط جنین دام ماده
قیمت گوشت نجومی شد/ رایزنی دولت برای واردات گوشت قرمز و دام زنده
شاخص قیمت تولیدکننده محصولات گاوداری 32 درصد کاهش یافت
ثبات در بازار مرغ و افزایش قیمت گوشت قرمز/پوست و زواید مرغ را کجا میبرند؟
تورم ۳۳.۴ درصدی تولیدکننده برای مرغداریها
شاخص قیمت تولید مرغداریهای صنعتی 35.4 درصد کاهش یافت
کشف بیش از ۱۴ هزار راس دام قاچاق/ صادرات باید هر طور شده آزاد شود
بیماری نیوکاسل پیشگیری با واکسن
حذف آنی ارز۴۲۰۰تومانی فاجعه ای جبران ناشدنی برای صنعت مرغداری است
اندام های حرکتی گاو (دست و پا)
واردات گوشت برزیلی فاسد تکذیب شد
عوامل کلیدی در شکل گیری میکروبایوتای دستگاه گوارش مرغ
حداکثر قیمت مرغ در بازار ۳۱ هزار تومان است/ توزیع ۷۲ درصد میوه تنظیم بازاری شب عید در بازار
ملاحظات مدیریتی برای کاهش تنش حرارتی
گوشت مرغ ماه مبارک رمضان تامین است
تفسیر نتایج آزمایشگاهی الایزا در واکسیناسیون علیه بیماری گامبوروی طیور
چرا مرغ در تهران گران شد؟/ نظارتی بر بازار نیست
سه پیشنهاد تولیدکنندگان مرغ و تخممرغ درباره حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی
استفاده از جلبک اسپیرولینا در تغذیه طیور
تاثیر مذاکرات روسیه و اوکراین بر بازار کالاهای اساسی کشاورزی چه بود
تصمیمی برای حذف ارز ترجیحی در تخم مرغ وجود ندارد
۲۵ کامیون ایرانی در مرز اوکراین-روسیه گرفتار شدند/ گمرک ورود کرد
عوامل موثر در کاهش جوجه درآوری
قیمت جهانی کالاهای اساسی همچنان تحت تاثیر تحولات اوکراین و روسیه
برگزاری مانور اجرای طرح ملی تشدید کنترل و نظارت بهداشتی
بیماری قانقاریا در طیور | علائم و درمان
حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی قیمت داروهای دامی را افزایش نمیدهد
برطرف شدن ممنوعیت توسعه صنعت دامپروری و طیور
عوامل تغذیه ای موثر در نطفه داری و جوجه درآوری تخم مرغ
نرخ جوجه یکروزه کاهشی شد/ مرغ منجمد از ترکیه وارد میشود
ردیابی غذاهای دریایی در ایالات متحده آمریکا
کشتار گسترده مرغها منجر به افزایش قیمت تخم مرغ شد
اثر پرهیز غدایی در رشد جوجه ها
تامین بیش از سه میلیارد دلار برای واردات نهاده های دامی
ارزیابی علل لنگش در گاو و درمان آن
دامپروری فراسرزمینی ضرورت یا الزام
گرانی مرغ قابل پیش بینی بود/ با آمارسازی آدرس غلط دادند
آمادگی جهت ورود جوجه و کنترل شرایط محیطی
زنگ خطر درباره کشتار دامهای سبک
سمیت ویتامین ها و مواد معدنی کمیاب در طیور
دستاوردهای تحقیقاتی جدید تجاری شده در حوزه دام وطیور
تحقیق وتوسعه پایدارتیالپیا در ایران
دانلود رایگان ترجمه مقاله رشد پیچه ای در اندام های گیاهی
ترکیب گوشت، پروفایل اسیدهای چرب و پایداری اکسیداتیو گوشت جوجههای گوشتی حاوی فراوردههای فرعی انار
تاثیر غذایی روغن دانه انار و روغن دانه کتان در عملکرد مرغ گوشتی و مشخصاتاسیدهای چرب گوشت
بدعهدی وزیر جهاد در جلوگیری از خام مصرفی نهادههای دامی
دانلود رایگان مقاله انگلیسی استفاده از آفت کش ها در گلخانه به همراه ترجمه فارسی
اثرات مطلوب اسید چرب در تغذیه طیور
مقاله تاثیر مکمل فیتاز میکروبی در رژیم های غذایی جوجه های گوشتی (سال ۲۰۱۸)
دستورالعمل طرح ملی هویت گذاری و پلاک کوبی دام
رشد ۲۰ درصدی قیمت تولید کننده بخش گاوداری های صنعتی
قیمت تولیدکننده محصولات مرغداری های صنعتی به ۸۰ درصد رسید
خوراک دام و طیور از کشور قاچاق می شود+ سند
چرا گوشت باید کیلویی ۱۵۰ هزار تومان به دست مصرف کننده برسد؟
برآورد فرصت های اقتصادی هر راس گاو در گاوداری های کوچک شیری
تولید گندم ۳۰ درصد و خرید تضمینی ۵۰ درصد کاهش یافت
بیماری مشترک بین انسان و دام تب مات یا بروسلوز
مرغداران خواستار اعلام نرخ جدید تخم مرغ شدند
تاثیرمکمل پوست انار برروی رشدبدن،بازده خوراک،متابولیتهای بیوشیمیایی و وضعیت آنتیاکسیدانی مرغ گوشتی
زنگ خطر کمبود ذرت با کاهش موجودی بنادر
صنعت طیور چگونه میتواند از بحران خارج شود؟
صادرات کره و شیرخشک مشروط به خرید شیرخام با نرخ مصوب شد
دولت سیزدهم چگونه می تواند چالشهای صنعت دام و طیور را حل کند؟
تنش گرمایی و راههای مقابله با آن
اصول اولیه ساخت و ضدعفریونی کردن داخل مرغ داری
بررسي تاثير شستشوي پوسته تخم مرغ با آب سرد بر آلودگي سالمونلا در پوسته و محتويات آن
تأخیر در تخصیص ارز و ترخیص کالا معضل تأمین نهادههای دامی
تعاونی روستایی سیستم مناسبی برای اصلاح نظام توزیع محصولات کشاورزی است
نکات کاربردی در مدیریت تغذیه ای گاوهای شیری
پیش بینی تولید ماهانه ۱۲۰ میلیون قطعه جوجه یکروزه گوشتی؛
تاخیر در بارگیری نهاده های دامی/تعلل دولت در تعیین نرخ شیر خام
آغاز تحویل تنخواه نهادههای دامی به مرغداران
جوجه یک روزه به قیمت 8 تا 10 هزار تومان به مرغداریهای تحویل داده میشود
بیماری مزمن تنفسی C - R - DChronic Respiratory Disease
وضعیت نامطلوب تامین نهاده های دامی
نهادهها همچنان با تاخیر به دست مرغداران میرسد
راهبردهای تغذیه برای افزایش وزن تخم مرغ
هشدار در مورد وضعیت تولید تخم مرغ
قیمت جوجه مرغ به بیش از 2 برابر رسید
ژنتیک، عامل اولیۀ بیماری های مربوط به سُم در گاوها
راه حلی برای دستیابی به پروتئین حشرات
عدم تامین نهاده کاهش ۱۲ میلیون قطعهای جوجه ریزی را رقم زده است
بیماری آنفلوآنزا ، راه ابتلا و انتقال ، پیشگیری و درمان به زبان ساده
تاثیر تراکم موادمغذی جیره پایانی و سن کشتار بر بازده ابقای انرژی وپروتیین جوجه های گوشتی
7 سؤال مهمی که به هنگام تهیۀ خوراک برای مرغ گوشتی باید پرسید
اثرات سطوح مختلف گلوتن ذرت در جوجه های گوشتی
تاثیر مکمل فیتاز میکروبی در رژیم های غذایی جوجه های گوشتی
تحلیل پیشران های کلیدی صنعت طیور بااستفاده از رویکرد اینده نگاری
خام فروشی نهاده های دامی و هدررفت عظیم منابع
ابعاد تازه ای از سوءمدیریت در بازار نهادههای دامی
نهادههای دامی مورد نیاز سال ۱۴۰۰تامین شد/انباشت۴.۱ میلیون تن در بنادر
تاخیر در تامین کامیون عامل تشدید کندی روند بارگیری
دولت به جای افزایش قیمت شیر نهاده ارزان به دامدار بدهد
نهادههای دامی تا 9 ماه آینده تامین شده است
هشدار درباره تداوم نابسامانی بازار جوجه یکروزه
اندازه گیری شدت نور و تعریف محیط نوری
دولت آینده خود را آماده گرانی تخم مرغ کند/ ادامه حذف گلههای مرغ تخمگذار
وزارت جهاد کشاورزی درباره مجوز واردات جوجه یک روزه با ارز ۴۲۰۰ شفافسازی کند
مقایسه عملکرد صفات تولیدی آمیخته های تجاری جوجه گوشتی
کاهش قیمت جوجه یکروزه در بازار/ نیازی به واردات مرغ نداریم
روشهای نوین برای زیادشدن شیر در گاوها
١.۵ میلیون یورو مواد اولیه شیرخشک در گمرکات در حال فساد است!
بیماری تب برفکی یا زخم دهان و پا
کاتالوگ اورجینال پرورش مرغ تخمگذار نژاد هایلان w80
دلایل گرانی نهادههای دامی/ قیمت جهانی ۵۰ درصد افزایش یافت
قیمت واقعی مرغ برای مصرف کننده ۳۰ هزار تومان است
علت اصلی افزایش قیمت نهادههای دامی چیست؟
معامله عجیب ایران و روسیه / تهاتر نفت با خوراک دام!
چه کسی پاسخگوی وعده های سرخرمن مسئولان است؟
اثر روش های مختلف فرآوری سویای پرچرب بر مورفولوژی روده جوجه های گوشتی
احتمال واردات تخممرغ از هفته آینده
کشتار دامهای مولد با شتاب زیادی ادامه دارد
انسفالومیلت پرندگان یا اپیدمیک ترمور
سبوسهای کپک زده خوراک دام شد!
استفاده از نان خشک در تغذیه طیور
به جای گوشت چربی تولید میکنیم / تفاله نیشکر خوراک جدید دامها
۹۵ میلیون تخم مرغ نطفه دار برای تامین نیاز بازار وارد شد
نقش دلالان در کاهش مرغِ مراکز توزیع دولتی/ تغییر مقصد برخی کامیونهای حامل مرغ در میان راه
۲۰ درصد مرغداریها تعطیل شدند / مشکل چیست؟
قیمت ماهی قزل آلا به ۱۲۵ هزار تومان رسید
فرآیندهای مورد نیاز در صدور پروانه واحدهای دام و طیور
کشتار دام های آبستن بی سر و صدا ادامه دارد
فلج شدن گاو پس از زایمان و درمان تب شیر
تولید ماده اساسی و وارداتی برای رشد طیور در کشور
کاهش قیمت لبنیات داوطلبانه بود
واکسن زنده نیوکاسل کلون سویه CL/79
واحد های مختلف مورد نیاز در سیستم جوجه کشی
مرغداران خواستار اصلاح قیمت مرغ شدند
معرفی تصویری بیماری برونشیت عفونی طیور
واکسن غیرفعال نیوکاسل و برونشیت عفونی و سندرم کاهش تولید تخممرغ
عرضه تخم مرغ شانهای ۴۲۵۰۰ تومانی
عدم تامین نهاده مشکل اصلی سامانه بازارگاه افزایش قیمت تخم مرغ تبعات اتفاقات سال گذشته است
ورشکستگی دامداران عامل کشتار دام ماده مولد و نارس
با رشد دامداري های صنعتی برخی خدمات دولتی توسط سازمان دامپزشکی صورت نمی پذیرد
افزایش 500 درصدی سه قلم کالای مورد نیاز دامداران
چرا دولت دوازدهم در تنظیم بازار محصولات پروتئینی شکست خورد؟
چرا دولت دوازدهم در تنظیم بازار محصولات پروتیینی شکست خورد
توزیع روزانه ۶ هزار تن مرغ در کشور/ متوسط تلفات ناشی از تنش گرمایی در مرغداریها ۱۰ درصد است
استرس گرمایی و مشکلات ان در گاوهای شیری
طوفان تخم مرغ در بازار/ چرا قیمت از ۵۰ هزار تومان گذشت؟
قیمت جوجه یک روزه گوشتی به ٩ هزار تومان رسید
کاتولوگ اورجینال پرورش و تغذیه مرغ تخمگذار شیور تجاری همراه با راهنمای فارسی
صف معطلی کامیون ها در مرز بازرگان از ۳ ماه قبل حذف شده است
کاتالوگ اورجینال پرورش جوجه گوشتی نژاد کاپ همراه راهنمای فارسی coBB 500
ادامه بحران جوجه یک روزه/ قیمت دو برابر نرخ مصوب !
کاتالوگ اورجینال پرورش مرغ گوشتی نژاد راس همراه راهنمای فارسیross 308
چهار راه برای بهبود تراکم استخوان مرغ های تخم گذار
جدیدترین قیمت گوشت قرمز در بازار
تاثیر حرارت در از بین بردن سم آفلاتوکسین
عرضه ۶.۶ میلیون تن انواع نهادههای دامی در سامانه بازارگاه
کرایه های سنگین حمل و نقل کمر مرغداران را شکسته/ جوجه یکروزه کم است
۴ راهکار بخش خصوصی برای حل چالش بازار نهاده های دامی
شاخص های استرس و فیزیولوژیکی رفاه حیوان
ذبح دام سنگین در خراسان رضوی ۱۱ درصد بیشتر از حد مجاز است
بیماری افت تولید تخم در مرغان بومی (EDS)
٣ تصمیم جدید دولت برای کاهش قیمت جوجه یک روزه
افزایش ۱۰.۵ درصدی عرضه گوشت مرغ و طیور در بهار ۱۴۰۰
از دست دادن آب در گوساله های شیرخوار
آمریکا برای کنترل قیمت گوشت دست بکار شد
۹۵ میلیون تخم مرغ نطفهدار برای تأمین نیاز بازار وارد میشود
کاربرد آنزیم در جیره غذایی طیور
تاثیر رنگ پوسته روی کیفیت و جوجه درآوری تخم مرغ
۶ پیشنهاد به وزیر جهاد کشاورزی در تامین خوراک دام و طیور
آناتومی دستگاه تولید مثل مرغ تخمگذار و نحوه تشکیل تخم مرغ
تولید جوجه تخم گذار افزایش یافت
مرغداران از دولت جدید چه میخواهند
تورم فزاینده و خطر تعطیلی دامداری های صنعتی
چرا قیمت جوجه یک روزه نجومی شد؟
رییس سازمان دامپزشکی اعلام کرد: عرضه ۶ هزار و ۶۲۲ تن گوشت مرغ گرم به بازار
سقف قیمت واردات نهادههای دامی به واردکنندگان ابلاغ شد
افزایش قیمت جوجه یک روزه، تخلف است
پشت پرده کمبود و افزایش قیمت نهاده های دامی چیست؟
معاون وزیر جهاد کشاورزی: نقش اصناف در توزیع مرغ پررنگتر میشود
واردکنندگان نهادههاخواستار رفع تبعیض میان دولت و بخش خصوصی شدند
جایگزینی برای شیر پاستوریزه؛ تکنیک جدید فراوری شیر
برای یک تا ۲ ماه آینده در تامین نهاده های دامی مشکلی نخواهیم داشت
تولید کننده انواع مکمل و کنسانتره طیور و دام
نظارت بر کشتارگاه های مرغ تشدید شود
زرده تخم مرغ چه خواص و چه مضراتی دارد؟
نیازی به واردات جوجه نداریم/ هشدار درباره التهاب مجدد قیمت مرغ در بازار
وزارت جهادکشاورزی سکان بازار مرغ را به دست گرفت
قیمت تخممرغ در میادین میوه و ترهبار تهران ارزان شد: هر شانه ۲۹۹۰۰ هزار تومان
تعامل دستگاه قضا با بخش خصوصی امری ستودنی و اقدامی مؤثر در افزایش تولید است
نکاتی برای بهبود دورۀ انتقالی گاو به منظور افزایش باروری و شیردهی
درج قیمت مصوب روی مرغ و تخم مرغ الزامی شد
وزیر جهادکشاورزی باید پاسخگوی سومدیریت و احتکار مرغ باشد
آزادسازی ذخایر مرغ منجمد ۱۵ هزار تومانی
ممنوعیت صادرات مرغ به کلیه گمرکات اجرایی کشور ابلاغ شد
افزایش بی رویه قیمت خوراک دام نشانگر وجود بیتدبیری است
سود قیمت گذاری دستوری در جیب واسطهها
در سال، شش زمان کلیدی وجود دارد که وضعیت بدن دام باید مورد ارزیابی قرار گیرد. این زمانها عبارتند از:
اواسط دوره خشکی گاو، زایمان، و تقریبا 45، 90، 180 و 270 روز بعد از شروع شیردهی.
نمره ایدهآل وضعیت بدن برای یک گاو خشک 3/5 میباشد. برای حصول عملکرد و سلامتی مطلوب در مراحل اولیه شیردهی که در پی دوره خشکی میآید، وضعیت بدن باید حداقل 3 و حداکثر 4 باشد.
اثبات شده است که یک گاو در طی شیردهی چربی بدن را با بازده بیشتری نسبت به دوره خشکی ذخیره میکند. در بعضی مواقع یک گاو قبل از این که به نمره وضعیت قابل قبولی برسد، باید خشک گردد.
از اینرو یک مدیر باید گاوهای خشک را به منظور اضافه وزن و حصول نمره وضعیت مطلوب تغذیه کند. بدیهی است که یک برنامه تغذیهای حساب شده همراه با بازدیدهای مکرر برای بالا رفتن وضعیت بدن گاوهای خشک (البته بدون چاق شدن گاو) ضروری است.
علوفه خشک ساقه بلند و دارای کیفیت متوسط، بهترین خوراک علوفهای برای گاوهای خشک بهشمار میرود.
علوفه با کیفیت بالاتر (ازنظر انرژی و پروتئین) ازقبیل سیلوی ذرت و هیلاژ یونجه باید با احتیاط و محدودیت بیشتری مصرف شوند تا از افزایش بیش از حد نمره وضعیت جلوگیری بهعمل آید.
استفاده از علوفه با کمیت و کیفیت مناسب، مکملهای با انرژی پایین و فیبر بالا که حاوی مقدار کافی پروتئین، مواد معدنی و ویتامینها باشد میتواند در مقادیر کنترل شده بهمنظور دسترسی به افزایش نمره وضعیت بکار رود.
حذف چربی اضافه در گاوهای خشک هم با استفاده از محدود کردن انرژی دریافتی طی دوره خشکی، عملکرد بعد از آن را با مشکل مواجه نخواهد کرد.
اگر در هنگام زایش گاو چاق باشد سبب بروز بیماری کبد چرب (fatty liver disease) و یا کتوز میگردد. گاوهای چاق بیشتر مستعد بروز بیماری تب شیر milk fever، ورم پستان mastitis، لنگش lameness و ناباروری infertility میگردد.
گاو باید طی اوایل دوره شیردهی مکرراً مورد ارزیابی قرار بگیرد. وضعیت بدن گاو -از آن جا که منعکسکننده ذخایر انرژی بدن است - اثر عمده خود را روی سلامتی، تولید و باروری گاو شیری خواهد گذاشت.
اضافه وزن بیش از حد گاو یعنی نمره وضعیت بالاتر از 4 خطر بزرگی محسوب میشود و ممکن است سبب ایجاد سندرم گاو چاق و مشکلاتی ازقبیل سختزایی، جفتماندگی، عفونتهای رحمی، تورم پستان، جابجایی شیردان، کتوز و تب شیر گردد.
معمولاً مقاومت گاو به استرسهای زایمانی کافی نیست و اشتهای آن کمتر از آن است که پاسخگوی نیازهای اوایل شیردهی باشد.
ازطرف دیگر، چنانچه نمره وضعیت کمتر از 3 باشد، گاو بدون داشتن ذخایر کافی انرژی، شروع به تولید میکند. این گاو ممکن است با مشکلات کمتری در زمان زایمان مواجه باشد اما عملکرد تولیدمثلی و تولید شیر آن پائینتر از حد انتظار ما خواهد بود.
همانطور که در شکل نشان داده شده، یک گاو متوسط معمولاً در 4 تا 6 هفتگی بعد از شروع شیردهی، به پیک تولید میرسد. اگر دریافتی خوراک (ماده خشک) توسط گاو کندتر از نیازهایش پیش برود، در 9 تا 11 هفتگی به پیک خواهد رسید.
این وضعیت، گاو را برای چندین ماه پس از شروع شیردهی در بالانس منفی انرژی قرار خواهد داد؛ به این معنی که دریافتی انرژی خوراک کمتر از بازده انرژی شیر تولیدی است. این گاو از چربی بافتی خود برای جبران این نقیصه استفاده خواهد کرد.
گاوی که شیردهی را در وضعیت لاغر شروع کند، ذخایر انرژی کمی دارد و پیک تولید پائینتری خواهد داشت. پیک تولید مستقیماً با کل تولید شیر در گاوهای بالغ مرتبط است. برای هر یک کیلوگرم اضافی در تولید شیر (در حالت پیک) تقریبا 200 کیلوگرم شیر بیشتری در کل دوره شیردهی حاصل میشود.
پائین بودن وضعیت بدن در زمان زایمان همچنین میتواند سبب پائین آمدن چربی شیر شود؛ زیرا که در اوایل شیردهی نسبت بالایی از پیشسازهای چربی شیر، از ذخایر چربی بدن گاو منشا میگیرند.
گاو بالغ متوسطی که با وضعیت بدن مطلوب (3/5 و حداکثر 4) زایمان میکند، طی 80-60 روز اول با فرض سلامتی کامل، روزانه 1-0/5 کیلوگرم از بافت بدن خود را ازدست میدهد.
طی دو ماه اول شیردهی، گاو بالغ متوسط بین 1/2 - 1 از نمره وضعیتش را ازدست میدهد، و تا هفته دهم نزدیک به وضعیت 3 ثابت میماند و تا روز نودم وضعیت ازدست داده را بازیابی میکند.
در این زمان، بالا بردن دریافتی انرژی جیره میتواند احتیاجات در حال کاهش انرژی شیر را پاسخ بگوید. این امر با دوره بازدید از فعالیتهای فحلی، جفتگیری و تلقیح، مقارن است.
تجربه و تحقیق نشان داده است که گاوهای در حال اضافه وزن (در بالانس مثبت انرژی) در زمان سرویس، نرخ آبستنی بالاتری نسبت به گاوهای در حال کاهش وزن دارند. نمره وضعیت بین 2/5 و 3/5 برای بازده تولیدمثلی مطلوب، کافی است.
مصرف پائین انرژی در اوایل شیردهی میتواند روزانه منجر به 2-1/5 کیلوگرم مصرف چربی بدن گردد. این امر خطر تجمع چربی در کبد گاو را بالا میبرد و میتواند سبب کتوز شود.
همچنین حساسیت گاو به بیماری زیاد شده و بازگشت به استروس (فحلی) به تاخیر افتاده و باروری پائین میآید.
گاوهای اوایل شیردهی حدود 10% کمتر از گاوهای سطح مشابه تولید در اواسط شیردهی ماده خشک مصرف میکنند. بنابراین تامین پروتئین کافی برای پاسخگویی به احتیاجات پیک تولید به این معنی است که محتوای پروتئینی جیره در محدوده 20-18 درصد ماده خشک آن باشد.
در حالت ایدهآل 40% پروتئین باید عبوری باشد تا از تجزیه شکمبهای گذر کرده و آمینواسیدهای دخیل در تولید شیر را فراهم آورد.
درهر صورت باید بین مقادیر زیاد مواد دانهای (نشاسته) با قابلیت هضم بالا و قابلیت تخمیر سریع برای تامین انرژی با علوفه فیبری به منظور نگهداری عملکرد شکمبه و سنتز چربی شیر تعادل برقرار باشد.
- 75-72 درصد کل مواد مغذی قابل هضم (TDN)
- و 1/67-1/61 مگاکالری در کیلوگرم انرژی خالص شیردهی (NEL) را تامین نماید.
- کل سطح فیبر جیره باید بین 19 و 21 درصد فیبر شوینده اسیدی (ADF)
- و بین 25 و 28 درصد فیبر شوینده خنثی (NDF) باشد.
- حداقل 21% کل ماده خشک جیره باید از NDF علوفه تامین شود. برخی از علوفهها باید بصورت خشک باشند تا بالاترین عملکرد شکمبه را داشته باشیم.
وقتی 180 روز از شیردهی گذشت، ارزیابی وضعیت بدن باید مؤید این نکته باشد که گاوها در حال بازسازی آن دسته از ذخایر چربی بدنشان هستند که در اوایل شیردهی ازدست رفته بود.
در این مرحله از شیردهی، نمرههای وضعیت باید برای پرتولیدترین گاوهای گله 3 و برای گاوهای متوسط شیر بین 3/5 – 3 باشد. ممکن است نمره وضعیت گاوهای کمتولید از 3/5 بالاتر رفته باشد که در این حالت باید تغذیه آنها با مدیریت دقیقتری انجام شود تا از چاقی جلوگیری به عمل آید.
نمره وضعیت بدن در 270 روزگی بعد از شروع شیردهی بایستی 3/5 باشد. در طی این مدت، گاوهای کمتولید تمایل به افزایش بیش از حد نمره وضعیت دارند و ممکن است نمره 4 یا بیشتر را نشان بدهند.
این امر بخصوص زمانی رخ خواهد داد که مقادیر زیادی سیلوی ذرت در جیره استفاده شود؛ و همچنین زمانی که در خصوص مصرف کنسانتره محدودیتی به عمل نیامده باشد.
بیش از حد بودن وضعیت بدن در گلههای دارای سیستم فری استال که با جیره کاملا مخلوط شده (TMR) تغذیه میکنند و گاوها با توجه به میزان تولیدشان گروهبندی نشدهاند نیز دیده میشود.
در گلههایی که فاصله گوسالهزایی بیش از حد معمول، دوره تولید کم و/ یا دوره خشکی را طولانی میکنند، بسیاری از گاوها بیش از حد چاق میشوند. در این وضعیت، مدیریت پرورشی نیازمند بهبود است.
وضعیت بدن مطلوب برای تلیسههای شکم اول نزدیک به 3 است. تلیسههای با نمره بیشتر از 3 احتمالا سختزایی داشتهاند. مدیریت تلیسههای شکم اول متفاوت از دیگر هم گلهایهای مسنترشان انجام میگیرد.
باید توجه داشت که آنها در زمان زایمان 150-100 کیلوگرم کمتر از گاوهای مسنتر گله وزن دارند. مقدار کنسانتره روزانه آنها باید طوری تنظیم شود که نسبت علوفه به کنسانتره بدرستی رعایت شود تا از مشکلات ناشی از سوء عملکرد سیستم گوارشی جلوگیری به عمل آید.
تلیسههای شکم اول پایداری بیشتری از هم گلهایهای مسنتر خود نشان میدهند. تلیسههای شکم اول در اواسط شیردهی بهطور متوسط ماهانه افتی معادل 4 درصد نشان میدهند که این در گاوهای مسنتر، 8 درصد میباشد.
در اواخر شیردهی، تلیسههای شکم اول ماهانه 6-8 درصد افت نشان میدهند که این رقم برای گاوهای دیگر 14-10 درصد میباشد. این پایداری بالا حاکی از آنست که دریافتی انرژی در تلیسهها در جهت ایجاد ذخایر چربی بدنی، هیچگاه مانند گاوهای مسنتر نیست.
گاوهای شکم اول و دوم در طی اواسط و اواخر شیردهی و دوره خشکی احتیاج زیادی به انرژی برای رشدشان دارند. این گاوها باید طی دو دوره شیردهی اول خود، 75-50 کیلوگرم افزایش وزن پیدا کنند تا به وزن بالغ برسند.
برای اطمینان از اینکه مواد مغذی اضافی موردنیاز برای رشد تامین شدهاند، توصیه استاندارد این است که کنسانتره بیشتری به این گاوها داده شود. طی اواسط و اواخر شیردهی، گاو شکم اول باید 10 درصد و گاو شکم دوم باید 5 درصد کنسانتره بیشتری از آنچه موردنیاز است برای تولید شیر و افزایش وضعیت بدن دریافت کند.
مدیریت درست بالانس انرژی طی شیردهی و چرخه تولید یک گاو شیری میتواند بهطور چشمگیری ظرفیت آنرا برای بهرهوری افزایش دهد.