در حال انتقال به بانک ... processing...
logo

زنجیره سازی؛ مدل جدید اقتصادی کردن واحدهای دام و طیور بعد از حذف ارز ۴۲۰۰

بیماری آنفلوآنزا پرندگان

۲۵ کامیون ایرانی در مرز اوکراین-روسیه گرفتار شدند/ گمرک ورود کرد

دان مرغ

ممنوعیت ثبت سفارش 9 قلم نهاده دارویی مشکلات تولید کنندگان را افزایش داد

حذف آنی ارز۴۲۰۰تومانی فاجعه ای جبران ناشدنی برای صنعت مرغداری است

بیماری نیوکاسل (قسمت چهارم)

«گران» برای مصرف‌کننده، «زیان» برای تولیدکننده

کوره هوای گرم

بیماری های مرغ

قیمت هر شانه تخم مرغ به 53 هزار تومان رسید

بیماری نیوکاسل (قسمت سوم)

دست‌های پشت پرده قیمت گوشت را مصنوعی افزایش داده‌اند

احتیاجات و کمبودهای اسید آمینه ای

تولید مرغ از نیاز کشور پیشی گرفت/ آرامش بازار در شب عید

منابع پروتئینی در تغذیه طیور

پیش بینی افزایش ۳۰ تا ۴۰ درصدی قیمت غلات

نرخ جوجه یک‌روزه کاهشی شد/ مرغ منجمد از ترکیه وارد می‌شود

تورم ۳۳.۴ درصدی تولیدکننده برای مرغداری‌ها

نقش پروبیوتیک ها در تغذیه طیور

بیماری نیوکاسل پیشگیری با واکسن

کشف بیش از ۱۴ هزار راس دام قاچاق/ صادرات باید هر طور شده آزاد شود

آنزیم فیتاز در تغذیه طیور

بیماری کم خونی عفونی طیور

شاخص قیمت تولید مرغداری‌های صنعتی 35.4 درصد کاهش یافت

اهمیت مدیریت بهداشتی آبزیان

راهکارهای مقابله با استرس گرمایی در طیور

ثبات در بازار مرغ و افزایش قیمت گوشت قرمز/پوست و زواید مرغ را کجا می‌برند؟

شاخص قیمت تولیدکننده محصولات گاوداری 32 درصد کاهش یافت

مایکوتوکسین ها

قیمت گوشت نجومی شد/ رایزنی دولت برای واردات گوشت قرمز و دام زنده

هورمون های دخیل در سقط جنین دام ماده

انواع گوشت قرمز با قیمت مناسب در روزهای پایانی سال عرضه می‌شود

تصفیه آب پرورش ماهی

عوامل تغذیه ای موثر در نطفه داری و جوجه درآوری تخم مرغ

انتخاب و وازده گیری در مرغ های تخمگذار

کنترل وزن تخم مرغ در گله های تخمگذار

ملاحظات مدیریتی برای کاهش تنش حرارتی

حداکثر قیمت مرغ در بازار ۳۱ هزار تومان است/ توزیع ۷۲ درصد میوه تنظیم بازاری شب عید در بازار

عوامل کلیدی در شکل گیری میکروبایوتای دستگاه گوارش مرغ

واردات گوشت برزیلی فاسد تکذیب شد

اندام های حرکتی گاو (دست و پا)

کمبودی در گوشت قرمز ماه رمضان نداریم/ قیمت‌ها شکسته می‌شود

قیمت واکسن داخلی طیور، یک سوم وارداتی است

گوشت مرغ ماه مبارک رمضان تامین است

زرده تخم مرغ بازتابنده سلامتی مرغ

مرغها روی دست مرغداران ماند!

تقسیم بندی گله گاو شیری

مافیای گوشت اجازه کاهش قیمت را نمی‌دهد!

کارهای عملی جهت کاهش استرس گرمایی طیور

نگهداری از گوساله ها پس از دوره نوزادی

نگهداری از گاوهای خشک Far-off

تفسیر نتایج آزمایشگاهی الایزا در واکسیناسیون علیه بیماری گامبوروی طیور

برطرف شدن ممنوعیت توسعه صنعت دامپروری و طیور

آنفولانزای مرغی

حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی قیمت داروهای دامی را افزایش نمی‌دهد

بیماری قانقاریا در طیور | علائم و درمان

برگزاری مانور اجرای طرح ملی تشدید کنترل و نظارت بهداشتی

بیش از ۳۰۰ نژاد اسب در جهان

انواع سالن مرغداری

قیمت جهانی کالاهای اساسی همچنان تحت تاثیر تحولات اوکراین و روسیه

عوامل موثر در کاهش جوجه درآوری

چرا مرغ در تهران گران شد؟/ نظارتی بر بازار نیست

تصمیمی برای حذف ارز ترجیحی در تخم مرغ وجود ندارد

وضعیت سیستم پستان گاو

تاثیر مذاکرات روسیه و اوکراین بر بازار کالاهای اساسی کشاورزی چه بود

استفاده از جلبک اسپیرولینا در تغذیه طیور

سه پیشنهاد تولیدکنندگان مرغ و تخم‌مرغ درباره حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی

ارزیابی تیپ در گاوهای شیری

زنجیره تولید دام و طیور قم تکمیل شود

نمی‌دانیم هر ماه قرار است چقدر نهاده دولتی دریافت کنیم!

مروری بر نیازهای پروتئینی طیور

«واحدهای توزیعی مرغ» برای دریافت کد یکتا ۲ ماه فرصت دارند

۷۰ تن گوشت مرغ خراسان جنوبی به سایر استان‌ها ارسال می‌شود

ثبات قیمت گوشت گوسفندی در ۲ ماه اخیر/ مشکلی در بازار نداریم

اثر CreAMINO بر انرژی در جیره حاوی فیتاز در جوجه های گوشتی

واردات نهاده‌های دامی ۲۰ درصد افزایش یافت

مایکوتوکسین ها، ورم پستان و شیر

گاوهایی که نیسان می‌شوند!

جمع آوری نمونه جهت تشخیص بیماری مرزی

گلایه‌های دامداران دام سبک از وضعیت تامین نهاده‌ها/جو و ذرت بازار آزاد از کجا می‌آید؟

بلاتکلیفی تجار و تولیدکنندگان درباره حذف یا عدم حذف ارز ترجیحی

اهمیت بهبود اشتها در جوجه های گوشتی

مخالفت تشکل‌های صنعت طیور با حذف سامانه بازارگاه

جزییات طرح خرید دام، تخصیص نهاده دامی و دامدارکارت

جمع آوری و کشت نمونه ها جهت تشخیص بروسلا

قیمت مرغ در بازار روند افزایشی گرفت / دولت نظارت ها را افزایش دهد

گاوهای دوره انتقال را به راحتی مدیریت کنید

بیماری نیوکاسل در طیور گوشتی

قیمت جدید گوشت گوساله و گوسفندی اعلام شد

قیمت دام و علوفه نسبت به سال قبل چقدر تغییر کرده است؟

قیمت مصوب جوجه یکروزه ٦٠٠٠ تومان/ نرخ مصوب هم در بازار رعایت نمی شود

تأثیر ارتفاع برداشت ساقه ذرت در تغذیه گاو شیری

همه گیر شناسی بیماری تب کیو

چرا کشتار دام‌های مولد و آبستن متوقف نشد

رونق مرگ در مرغداری های ساوه! مرغ های مادر بیمارند؟

تغذيه مرغ تخم گذار

مصرف ماهی برای کنترل دیابت

موافق حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی نهاده های دام و طیور هستیم

افزایش قیمت خوراک دام در بازارهای جهانی/کرونا زنجیره عرضه را به هم ریخت

قیمت مصوب مرغ روز در ستاد تنظیم بازار ۳۱ هزار تومان تعیین شد

قیمت جوجه یک روزه همچنان ۲۵۰۰ تومان بالاتر از نرخ مصوب

نقش پروتئین در حل مشکلات طیور

آسیت (تجمع آب) در جوجه های گوشتی در طول فصل زمستان

کنترل، پیشگیری و درمان لپتوسپیروز

مهمترین افزودنی های خوراک طیور

اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی کالاهای مشمول کشاورزی در دی ۱۴۰۰

استفاده از هورمون در پرورش مرغ، شایعه یا واقعیت

٣راهکار برای جلوگیری از کاهش مصرف لبنیات بعد از حذف ترجیحی

مروری کلی بر بیماری ناشی از مایکوپلاسما سینویا در طیور

دلایل گرانی گوشت در بازار/ اختلال در حمل و نقل و افزایش کرایه‌ها

تکنیک‌های واکسیناسیون برای طیور

سالمونلا در طیور

قیمت مرغ پس از قطعه بندی, 50 هزار تومان / نیاز بازنگری نرخ های مصوب

فرسایش سنگدان

علت افزایش قیمت گوشت مشخص شد

پیشگیری و درمان رینوتراکئیت عفونی گاو

نقش گیاهان دارویی در تغذیه طیور

حل مشکل تخصیص و حمل نهاد های مرغداران

تاثیرات بافت و شکل دان بر تغذیه طیور

صادرات دام مازاد عشایر تا دو ماه آینده

نور و نقش آن در پرورش طیور

عدم تامین به موقع ارز به اعتبار تجار آسیب می‌زند

صادرات دام کلید حل بخشی از مشکلات صنعت دامپروری است

قطعه بندی مرغ در فروشگاه‌ها مجاز می‌شود

با گران فروشی مرغ و تخم مرغ برخورد می‌شود

بازگشت قیمت تخم مرغ به نرخ مصوب

کربوهیدرات های غیر الیافی و اثر آنها بر تولید شیر در گاوهای پرتولید

واردات خوراک دام و طیور از مالیات بر ارزش افزوده معاف شود

اسهال ویروسی گاو (BVD) و سقط جنین

قیمت مرغ قطعه بندی فراتر از نرخ مصوب

رشد و توسعۀ واکسیناسیون

انگلیس؛ استفاده از حشرات به جای سویا در خوراک طیور

6 کار ضروری برای محافظت از دام در زمستان

حکایت تخم مرغ‌های وارداتیِ تاریخ مصرف گذشته

حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی همچنان در دست بررسی

حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی به شفافیت عرضه نهاده‌های دامی منجر می‌شود

مزایده «گاوداری» ایران‌خودرو + عکس جزئیات مزایده

جمع آوری نمونه جهت تشخیص بیماری زبان آبی

تامین امنیت غذایی با تولید ۵ محصول در حوزه ارتقای خوراک دام و طیور

افزایش بازدهی مرغ گوشتی

افزایش قیمت خوراک دام در بازارهای جهانی همچنان ادامه دارد

مرغداران به دنبال آزادسازی صادرات

سالمونلوز و سقط جنین دام

افزیش قیمت تخم مرغ در میان تایید و تکذیب ها

تخم‌مرغ ترکیه از ایران به افغانستان و عراق صادر می‌شود

افت سرانه مصرف، تولید مرغ را ۳۵ درصد کاهش داد

آخرین جزئیات صادرات دام زنده/ قیمت مرغ همچنان در ریل نزولی

طرح تولید مرغ بدون آنتی بیوتیک

کاهش قیمت مرغ ادامه دار خواهد بود؟

غذاهای دامی با منشأ گیاهی

4 محموله کشتی غلات و دانه روغنی دیگر از اوکراین صادر شد

مردم راضی، مرغ‌داران ناراضی

اثرات استرس گاوی بر شیردهی و تولیدمثل گاوها

قیمت مرغ به زیر نرخ مصوب رسید/ تخم‌مرغ دست تولیدکنندگان مانده است

سندرم افت تولید تخم مرغ EDS و تاثیرات آن بر اقتصاد پرورش طیور

گوشت و فرآورده‌های آن را از مراکز عرضه مجاز تهیه کنید

90 میلیون جوجه یکروزه در ماه

راه های پیشگیری از ابتلا به تب کریمه کنگو

هشت نکته مهم در پرورش گاو و گوسفند

عرضه گوشت مرغ کاهش یافت

تخشیص سن گوسفند

مرغداران کرمانشاه در صورت تامین به موقع نهاده‌ها مشکلی برای تولید ندارند

جیب شرکت آریو پر شد اما شکم دام‌ها خالی ماند!

کاهش ۶ درصدی جوجه‌ریزی در خردادماه/ مهاجرت مرغداران شایع نیست/ طیف وسیعی از مردم توان خرید مرغ را ندارند

ده نکته که درباره تخم مرغ باید بدانید و شاید نمی دانستید!

اثرات ماده Aquagerm در هچری ماهیان سردآبی

افزایش قیمت مرغ به بیش از ۶۰ هزار تومان/ قیمت جدید تعیین شد

کاهش 20 درصدی مصرف لبنیات/کالابرگ الکترونیکی لبنی راهکار افزایش سرانه مصرف

کاهش قدرت خرید مرغداران

عبور قیمت‌ها از خط قرمز

چالش‌های سامانه بازارگاه؛ از فروش نهاده‌های صوری تا ایجاد رانت

توصیه سازمان دامپزشکی برای پیشگیری از تب کنگو در آستانه عید قربان

پنومونی: قاتل خاموش گله

امضای تفاهم همکاری نظام مهندسی کشاورزی و اتحادیه مرغداران گوشتی

کمبود که هیچ حتی مازاد تولید مرغ داریم

علل رایج ورم پستان

زیان سه هزار میلیارد تومانی مرغداران

کنترل سالمونلا و کمپیلوباکتر در مرغداری ها

مرغداران خواستار اصلاح قیمت مرغ و تخم مرغ

تصمیم استاندار در تعیین قیمت مرغ موجب دلگرمی مرغداران می شود

کاربرد مهندسی ژنتیک باکتریهای شکمبه در بهبود بازده تغذیه نشخوارکنندگان

افزایش تقاضا تخم مرغ را گران کرد/ هنوز به قیمت واقعی نرسیده ایم

سازه های موثر بر بروز رفتارهای فحلی در گاو

قیمت جدید مرغ و تخم مرغ به زودی اعلام می شود

خصوصیات اخلاقی اسب ها

شنوایی در ماهی

صادرات دام آزاد شده اما تعرفه آن سنگین است

دپوی بیش از دو میلیون تن نهاده دامی در بندر امام

۷ قدم پیش از جوجه ریزی در سالن های مرغداری

توزیع مرغ منجمد با نرخ مصوب دولتی

نطفه گاو ارزشمندتر است یا پورشه پانامرا؟

وجود اشکالی غیر از لنگیدن در راه رفتن گوسفند

جوجه ریزی شهریور به ۹۸ میلیون قطعه رسید

دستکاری های تغذیه ای برای بهبود سلامت جوجه های گوشتی

بیماری آنگارا در طیور

فواید مخمر سلنیوم در تولید طیور

بررسی دو دلیل افزایش قیمت مرغ/سیاست فعلی کشورها ذخیره سازی است

مشخصات گله سالم چیست؟

تقاضا برای خرید مرغ ۲۵ درصد کاهش یافت

دما و رطوبت استاندارد در مرغداری

مهم ترین منابع خوراک دام و طیور کدام است؟

مشکلی برای جوجه مورد نیاز کشور نداریم/ مرغ آرین کاملاً ایرانی است

کاربردهای دوازده گانه نمک در مزارع پرورش قزل آلا

روش های کاهش مصرف انرژی و هزینه ها در مرغداری

داده‌های مرکز آمار با شرایط میدانی همخوانی ندارد/ نرخ واقعی دام زنده ۱۲۶ هزار تومان است

تأیید عرضه گوشت اسب و الاغ / میزان عرضه نگران کننده نیست

ملاحظات مدیریتی و تغذیه ای برای کاهش تنش حرارتی در گاوهای شیری

زمان ارزان شدن قیمت مرغ اعلام شد

استخراج خاویار بدون مرگ ماهی توسط محققان آلمانی

ضریب تبدیل در واحدهای صنعت طیور کاهش یافت

واقعیاتی جالب درباره اسب ها

کنترل استخرهای پرورش و نگهداری ماهیان مولد گرمابی از نظر عوامل فیزیکو شیمیایی

مرغ با ارز نیمایی وارد بازار شد

تأمین 65 درصد نهاده‌های کشاورزی از سامانه بازارگاه

شستن مرغ خام چه عوارض خطرناکی را به دنبال دارد؟

آفلاتوکسین ها و عملکرد توکسین بایندر در کنترل آن ها در طیور

هزینه نگهداری هر رأس گاو شیری در یک سال با هزینه‌های خوراک و نگه‌داری و دارو

سوت‌زنی| بازار داغ گران‌فروشی پروتئین در فروشگاه‌های اینترنتی

اهمیت شرایط بدنی گاو

کمبود ذرت و سویا در بازار آزاد/ تاثیر روانی جنگ اوکراین بر بازار داخلی

پرورش اسب:تضمین بازگشت سرمایه در گرو خرید نژاد مرغوب

۸۰ درصد هزینه های تولید مرغ مربوط به ذرت و کنجاله سویاست

صنعت پرورش اسب

10 درصد نهاده‌های خوراک دام و طیور در مسیر غیر‌واقعی توزیع می‌شود

کاربرد نمره وضعیت بدن (BCS) در مدیریت گاوهای شیری

توقف واردات نهاده‌های دامی از سوی بخش خصوصی/ کمبودها متاثر از جنگ روسیه و اوکراین است

ابعاد سالن مرغداری کوچک و تجهیزات مورد نیاز

اطلاعات کامل ارزش غذایی تخم مرغ

مشکل کمبود عرضه تخم مرغ و روغن تا ساعاتی دیگر برطرف می‌شود

گلایه شدید مرغداران؛ چرا تامین نهاده های دامی مختل شده است؟

قطع دنبه و تاثیر آن بر صفات اقتصادی گوسفند

موافقت دولت با اختصاص تسهیلات بانکی به واحدهای تولیدی دام و طیور

کاهش اتلاف آب مرغداری تخمگذار و گوشتی

خرید تضمینی تخم‌مرغ

صنعت مرغداری چیست ؟

تخم مرغ‌ها روی دست مرغداران ماندند

آیا فراورده های طیور فقط گوشت و تخم مرغ است؟

اسیدی فایر چیست و در پرورش طیور چه استفاده هایی دارد؟

عرضه گوشت تنظیم بازار تا کی ادامه دارد؟

قیمت مرغ به ۴ هزار تومان زیر نرخ مصوب کاهش یافت

پرورش ماهی قزل‌ آلا از صفر تا صد

نوک چینی طیور چیست و چه اهمیتی دارد؟

قیمت تخم مرغ در بازار زیر نرخ مصوب آمد

بستر مرغداری چه شرایطی باید داشته باشد؟

گزارشی از تلفات تب کریمه کنگو نداشتیم

ارزیابی عملکرد سیستم تهویه تونلی

کمبود گوشت قرمز در بازار نداریم/ گوشت با قیمت فعلی، گران فروشی است

معضلات آلودگی قارچی خوراک

عفونت کیسه زرده جوجه چیست؟

بهترین جایگزین برای گوشت قرمز

چالش جدید دامداران در تامین نهاده‌های دامی

عارضه کانیبالیسم یا همنوع خواری

دولت با دامدار کارت و خرید تضمینی از دامداران حمایت می‌کند

بیماری گندیدگی سم

کاهش قدرت خرید مردم معضل اصلی مرغداران

تسریع در تامین نقدینگی تولیدکنندگان

تغذیه از روی زمین تا دانخوری تمام اتوماتیک

دریافت وام بسته حمایت از تولید راحت شد/چک و سفته هم قبول است

مقایسه اسب عرب و کرد

افزایش قیمت جو ملاکی برای تعیین قیمت گوشت نیست/ آزادسازی صادرات دام درخواست دامداران

کنسانتره و فراورده های لبنی خشک

تشخیص گوسفند زنده سالم

صنعت مرغداری در حال فروپاشی است/ تولیدکنندگان رغبتی برای جوجه‌ریزی ندارند

خرید تضمینی مازاد تخم‌مرغ توسط وزارت جهاد کشاورزی

تقویت سیستم ایمنی خود مرغ می تواند بیماری ها را کاهش دهد

توزیع جوجه‌های یکروزه در روستاها برای جلوگیری از معدوم سازی/ افزایش ۵ برابری نرخ نهاده‌های اصلی مرغ

صادرات تخم مرغ امکان‌پذیر نیست /قیمت لب مرز ارزانتر است

عرضه مرغ گرم به قیمت ۳۷ تا ۴۰ هزار تومان

اختصاص وام ۱۶.۵ هزار میلیارد تومانی به واحدهای تولید گوشت و مرغ

شرکت پشتیبانی امور دام موظف به خرید مازاد تولید گوشت مرغ است/ تعیین قیمت خرید توسط کمیته‌های استانی

قیمت گوشت قرمز به‌زودی به قبل بازمی‌گردد

اعلام قیمت جدید ذرت، جو و کنجاله سویا در سامانه بازارگاه

فواید و مضرات شیر گاو

فراوانی کالاهای اساسی در نهمین روز اصلاح یارانه‌ها/ رشد‌ قیمت گوشت قرمز با توجیه گرانی نهاده‌

بهترین روش تشخیص تخم مرغ کهنه و نو

کمبود نقدینگی مرغداران/ 3 پیشنهاد برای تأمین مالی تولید‌کنندگان‌ مرغ‌

غذاهای دامی با منشاء حیوانی

آمادگی برای خرید روزانه ٣٠٠٠ تن شیر مازاد دامداران

مرغ بدون آنتی بیوتیک چه مزایایی دارد؟

عرضه بیش از ۴۶ هزار تن گوشت قرمز در فروردین ۱۴۰۱

برنامه‌های دولت برای حمایت از تولید مرغ و تخم‌مرغ/ صادرات آزاد شد

مجوز مرغداری و مراحل اخذ آن (سال ۱۴۰۱) l راهنمای کامل گرفتن مجوز مرغداری

جوجه یک‌روزه، هزار تومان!

دانلود رایگان ترجمه مقاله مروری بر فیتات و فیتاز در جوجه ها (سال ۲۰۱۶)

گرانفروشی مرغ به دلیل نبود نظارت پس از کشتارگاه است

دعوت به همکاری

برنامه چرخشی کوکسیدیوز

تاثیرمکمل پوست انار برروی رشدبدن،بازده خوراک،متابولیت‌های بیوشیمیایی و وضعیت آنتی‌اکسیدانی مرغ گوشتی

بیماری تب برفکی یا زخم دهان و پا

زنگ خطر کمبود ذرت با کاهش موجودی بنادر

کد های تعیین وزیر جهاد کشاورزی در دولت بعدی کدهایی که اگر دقت کنید وزیر آینده را همین امروز بشما می شناساند

صنعت طیور چگونه می‌تواند از بحران خارج شود؟

صادرات کره و شیرخشک مشروط به خرید شیرخام با نرخ مصوب شد

مولتی آنزیم

سندرم سر باد کرده ویروسی طیور

سندرم آسیت

دولت سیزدهم چگونه می تواند چالش‌های صنعت دام و طیور را حل کند؟

تغذیه و کیفیت تخم مرغ

بیماری های شایع در گوسفندان

تنش گرمایی و راه­های مقابله با آن

آنزیم در طیور

بیماری مشترک بین انسان و دام تب مات یا بروسلوز

انتخاب جوجه(کارت جوجه)

پیکا یا گند خواری

 اثرات مطلوب اسید چرب در تغذیه طیور

کشتار گسترده مرغ‌ها منجر به افزایش قیمت تخم مرغ شد

فلج شدن گاو پس از زایمان

اثر پرهیز غدایی در رشد جوجه ها

تامین بیش از سه میلیارد دلار برای واردات نهاده های دامی

ارزیابی علل لنگش در گاو و درمان آن

تضعیف صنعت مرغداری توسط دولت

دامپروری فراسرزمینی ضرورت یا الزام

پرورش ماهی در آسمان

گرانی مرغ قابل پیش بینی بود/ با آمارسازی آدرس غلط دادند

آمادگی جهت ورود جوجه و کنترل شرایط محیطی

مرغداران خواستار اعلام نرخ جدید تخم مرغ شدند

تولید گندم ۳۰ درصد و خرید تضمینی ۵۰ درصد کاهش یافت

زنگ خطر درباره کشتار دام‌های سبک

کاتالوگ اورجینال پرورش مرغ گوشتی نژاد راس همراه راهنمای فارسیross 308

چرا دولت دوازدهم در تنظیم بازار محصولات پروتیینی شکست خورد

ال کارنیتین چیست

لبنیات گران‌تر می‌شود؟

مشکل لنگش در گاو و گوساله

توزیع روزانه ۶ هزار تن مرغ در کشور/ متوسط تلفات ناشی از تنش گرمایی در مرغداری‌ها ۱۰ درصد است

استرس گرمایی و مشکلات ان در گاوهای شیری

بیماری IBH یا تورم عفونی کبد

۴ راهکار بخش خصوصی برای حل چالش بازار نهاده های دامی

قیمت جوجه یک روزه گوشتی به ٩ هزار تومان رسید

کاتولوگ اورجینال پرورش و تغذیه مرغ تخمگذار شیور تجاری همراه با راهنمای فارسی

منابع ذخیره ای آغوز

کاتالوگ اورجینال پرورش جوجه گوشتی نژاد کاپ همراه راهنمای فارسی coBB 500

ادامه بحران جوجه یک روزه/ قیمت دو برابر نرخ مصوب !

چهار راه برای بهبود تراکم استخوان مرغ های تخم گذار

برآورد فرصت های اقتصادی هر راس گاو در گاوداری های کوچک شیری

جدیدترین قیمت گوشت قرمز در بازار

تاثیر حرارت در از بین بردن سم آفلاتوکسین

مدیریت پرورش در آب و هوای گرم

عرضه ۶.۶ میلیون تن انواع نهاده‌های دامی در سامانه بازارگاه

جفت ماندگی در گاو های شیری

کاتالوگ اورجینال پرورش مرغ تخمگذار نژاد هایلان w80

بزها و تغذیه بز

١.۵ میلیون یورو مواد اولیه شیرخشک در گمرکات در حال فساد است!

بیماری یون

رشد ۲۰ درصدی قیمت تولید کننده بخش گاوداری ­های صنعتی

قیمت تولیدکننده محصولات مرغداری های صنعتی به ۸۰ درصد رسید

خوراک دام و طیور از کشور قاچاق می شود+ سند

چرا گوشت باید کیلویی ۱۵۰ هزار تومان به دست مصرف کننده برسد؟

ردیابی غذاهای دریایی در ایالات متحده آمریکا

سمیت ویتامین ها و مواد معدنی کمیاب در طیور

افزایش 500 درصدی سه قلم کالای مورد نیاز دامداران

تخم مرغ و خواص آن

کاهش قیمت جوجه یکروزه در بازار/ نیازی به واردات مرغ نداریم

روش‌های نوین برای زیادشدن شیر در گاوها

گالیم

بیماری آنفلوآنزا ، راه ابتلا و انتقال ،‌ پیشگیری و درمان به زبان ساده

بیماری مزمن تنفسی C - R - DChronic Respiratory Disease

عدم تامین نهاده کاهش ۱۲ میلیون قطعه‌ای جوجه ریزی را رقم زده است

تعاونی روستایی سیستم مناسبی برای اصلاح نظام توزیع محصولات کشاورزی است

نکات کاربردی در مدیریت تغذیه ای گاوهای شیری

روغن ذرت

پیش بینی تولید ماهانه ۱۲۰ میلیون قطعه جوجه یکروزه گوشتی؛

کنترل کوکسیدیوز

علل همشکل نبودن گله

تاخیر در بارگیری نهاده های دامی/تعلل دولت در تعیین نرخ شیر خام

آغاز تحویل تنخواه نهاده‌های دامی به مرغداران

وزارت جهاد کشاورزی درباره مجوز واردات جوجه یک روزه با ارز ۴۲۰۰ شفاف‌سازی کند

جوجه یک روزه به قیمت 8 تا 10 هزار تومان به مرغداری‌های تحویل داده می‌شود

تأخیر در تخصیص ارز و ترخیص کالا معضل تأمین نهاده‌های دامی

نقش پرتئینها در طیور

وضعیت نامطلوب تامین نهاده های دامی

نهاده‌ها‌ همچنان با تاخیر به دست مرغداران می‌رسد

راهبردهای تغذیه برای افزایش وزن تخم مرغ

هشدار در مورد وضعیت تولید تخم مرغ

اهمیت تغذیۀ گوساله

قیمت جوجه مرغ به بیش از 2 برابر رسید

ژنتیک، عامل اولیۀ بیماری های مربوط به سُم در گاوها

راه حلی برای دستیابی به پروتئین حشرات

آنتی بیوتیک موثر (فوزباک)

آویلامایسین(محرک رشد)

مقایسه عملکرد صفات تولیدی آمیخته های تجاری جوجه گوشتی

دولت آینده خود را آماده گرانی تخم مرغ کند/ ادامه حذف گله‌های مرغ‌ تخم‌گذار

دستاوردهای تحقیقاتی جدید تجاری شده در حوزه دام وطیور

تاثیر مکمل فیتاز میکروبی در رژیم های غذایی جوجه های گوشتی

تحقیق وتوسعه پایدارتیالپیا در ایران

اصلی‌ترین عامل گرانی دوباره مرغ، افزایش هزینه‌های تولید و نظام توزیع است/ تصمیمات اشتباه دولت، صنعت طیور را به آستانه نابودی کشاند

دانلود رایگان ترجمه مقاله رشد پیچه ای در اندام های گیاهی

ترکیب گوشت، پروفایل اسیدهای چرب و پایداری اکسیداتیو گوشت جوجههای گوشتی حاوی فراوردههای فرعی انار

تاثیر غذایی روغن دانه انار و روغن دانه کتان در عملکرد مرغ گوشتی و مشخصاتاسیدهای چرب گوشت

بدعهدی وزیر جهاد در جلوگیری از خام مصرفی نهاده‌های دامی

دانلود رایگان مقاله انگلیسی استفاده از آفت کش ها در گلخانه به همراه ترجمه فارسی

دانلود رایگان ترجمه مقاله تعیین رفتار متقابل DNA تیموس گوساله با بربرین هیدروکلراید (نشریه تیلور و فرانسیس ۲۰۱۹) (ترجمه ارزان – نقره ای ⭐️⭐️)

اصول اولیه ساخت و ضدعفریونی کردن داخل مرغ داری

مقاله تاثیر مکمل فیتاز میکروبی در رژیم های غذایی جوجه های گوشتی (سال ۲۰۱۸)

بررسي تاثير شستشوي پوسته تخم مرغ با آب سرد بر آلودگي سالمونلا در پوسته و محتويات آن

تاثیر تراکم موادمغذی جیره پایانی و سن کشتار بر بازده ابقای انرژی وپروتیین جوجه های گوشتی

اثرات سطوح مختلف گلوتن ذرت در جوجه های گوشتی

تحلیل پیشران های کلیدی صنعت طیور بااستفاده از رویکرد اینده نگاری

اندازه گیری شدت نور و تعریف محیط نوری

تغذیه گاو خشک و انتقالی

خام فروشی نهاده های دامی و هدررفت عظیم منابع

ابعاد تازه ای از سوءمدیریت در بازار نهاده‌های دامی

رنگ گوشت طیور

نهاده‌های دامی مورد نیاز سال ۱۴۰۰تامین شد/انباشت۴.۱ میلیون تن در بنادر

تب شیر در گاو

تاخیر در تامین کامیون عامل تشدید کندی روند بارگیری

7 سؤال مهمی که به هنگام تهیۀ خوراک برای مرغ گوشتی باید پرسید

دولت به جای افزایش قیمت شیر نهاده ارزان به دامدار بدهد

دلایل افزایش قیمت تخم مرغ

نهاده‌های دامی تا 9 ماه آینده تامین شده است

هشدار درباره تداوم نابسامانی بازار جوجه یکروزه

تنش گرمایی و کیفیت پوسته

تکنيک انتقال جنين در گاو

چرا دولت دوازدهم در تنظیم بازار محصولات پروتئینی شکست خورد؟

صف معطلی کامیون ها در مرز بازرگان از ۳ ماه قبل حذف شده است

مشکلات زایمان

نقش دلالان در کاهش مرغ‌‌ِ مراکز توزیع دولتی/ تغییر مقصد برخی کامیون‌‌های حامل مرغ در میان راه‌

علت گرانی و کمبود مرغ در روزهای اخیر/ برنامه دولت برای بازار شب عید چیست؟

دبیر انجمن تولیدکنندگان زنجیره‌ای گوشت مرغ:ستاد تنظیم بازار نرخ مصوبه مرغ را اعلام نکرده است

بیماری ORF یا اكتمای واگیردار

تأثیر سموم قارچی بر تولیدات گاوهای شیری

کمبود نهاده‌های دامی در کشور / دام‌ها ضایعات میوه می‌خورند

فروش فوری مرغداری ۴۵ هزار قطعه ای با تمامی امکانات

جمع آوری نمونه های بالینی از جنین سقط شده

نرخ غیررسمی بازار مرغ را بی ثبات می‌کند/ مرغداران بلاتکلیفند

برنامه ریزی های مؤثر در کنترل مقاومت به آنتی بیوتیک ها در طیور

کتاب جامع نظام دامپروری

تسهیلات با حداقل سود به کشاورزان و دامداران به زودی پرداخت می‌شود

مکمل ویژه گاو انتظار زایمان

دستورالعمل طرح ملی هویت گذاری و پلاک کوبی دام

چرا گرماتب بهینه است؟

تخصیص ۶.۵ میلیارد دلار برای واردات نهاده‌های دامی

دستور العمل طیور 1400

لنگش در دام

قیمت ماهی قزل آلا به ۱۲۵ هزار تومان رسید

فرآیندهای مورد نیاز در صدور پروانه واحدهای دام و طیور

تعرفه خدمات کشاورزی 1400

کشتار دام های آبستن بی سر و صدا ادامه دارد

فلج شدن گاو پس از زایمان و درمان تب شیر

تولید ماده اساسی و وارداتی برای رشد طیور در کشور

قانون توزیع عادلانه آب

کاهش قیمت لبنیات داوطلبانه بود

هیتر پاتیو

جت هیتر

کوره هوای گرم (کابینتی)

غذاهای دامی با منشاء حیوانی

اثر ضد میکروبی اسیدهای آلی بر فلور میکروبی و سلامت روده طیور

واحد های مختلف مورد نیاز در سیستم جوجه کشی

ضدعفونی مرغداری

عرضه تخم‌مرغ در بازار باقیمت مصوب واردات ۱۰ هزار تن تخم‌مرغ از ترکیه

تعلل دامپزشکی و فساد75 تن تخم مرغ

تأمین نهاده های دامی کابوسی بزرگ برای دامداران

انواع صدف معدنی در خوراک طیور گوشتی و دام

افزایش میزان نقدینگی مورد نیاز واحدهای دامداری و طیور

کیفیت پولت ها، کلید موفقیت درتخمگذاری

فرم تاییدیه حقابه

فرم درصد پیشرفیت فیزیکی واحد گوسفند داشتی

فاسد شدن ۵ هزار تن ذرت دپو شده در گمرک

استفاده از تجهیزات روشنایی مناسب وکاهش هزینه برق

ناپختگی مدیران در صنعت مرغ/ تصمیمات اشتباه گذشته تکرار نشود

مدیریت مطلوب برای مبارزه با هزینه بالای خوراک

تثبیت بازار مرغ از اوایل آذر تأخیر ۴۰ روزه سامانه بازارگاه در تخصیص نهاده به مرغدار

دولت سیزدهم سیاستهای غلط گذشته در صنعت مرغداری را ادامه ندهد

قیمت خرید حمایتی دام روستایی ابلاغ شد/ هر کیلو گوسفند نر ۶۲ هزار تومان

کلامیدو فیلا آبورتوس و سقط جنین دام

مقاصد صادراتی دام زنده اعلام شد

برای تهیه یک سیلوی با کیفیت، چه باید کرد؟

توزیع قطره چکانی نهاده‌های دامی/ دولت مشکل تامین ارز را حل کند

چربی های حیوانی و محتویات شکمبه در خوراک دام و طیور

قیمت هر شانه تخم مرغ چند؟

بیماری های مهم قرنطینه ای

مرغ ارزان می شود؟

ویروس های نفروپاتوژنیک برونشیت عفونی پرندگان

عرضه تخم مرغ دولتی در خرده‌فروشی‌ها آغاز شد/ قیمت می‌شکند

روش انتخاب و برداشت نمونه ها از دام

«پای مرغ» هم‌قیمت مرغ شد / سنگدان کیلویی ۴۹ هزار تومان

ساکنین دستگاه گوارش دنیایی برای کشف کردن

چرا تخم مرغ در مغازه‌ها همچنان گران است؟

جت هیتر سری G

۲۰ درصد مرغداری‌ها تعطیل شدند / مشکل چیست؟

مرغداران خواستار اصلاح قیمت مرغ شدند

 آناتومی دستگاه تولید مثل مرغ تخمگذار و نحوه تشکیل تخم مرغ

طوفان تخم مرغ در بازار/ چرا قیمت از ۵۰ هزار تومان گذشت؟

۹۵ میلیون تخم مرغ نطفه‌دار برای تأمین نیاز بازار وارد می‌شود

بیماری آبله در طیور

اسپری جدید پستان گاو

٣ تصمیم جدید دولت برای کاهش قیمت جوجه یک روزه

بیماری افت تولید تخم در مرغان بومی (EDS)

افزایش ۱۰.۵ درصدی عرضه گوشت مرغ و طیور در بهار ۱۴۰۰

از دست دادن آب در گوساله های شیرخوار

آمریکا برای کنترل قیمت گوشت دست بکار شد

بیماری برونشیت در طیور

معرفی تصویری بیماری برونشیت عفونی طیور

ذبح دام سنگین در خراسان رضوی ۱۱ درصد بیشتر از حد مجاز است

کبد چرب در دام

چرا قیمت جوجه یک روزه نجومی شد؟

۹۵ میلیون تخم مرغ نطفه دار برای تامین نیاز بازار وارد شد

بیماری کتوز در دام

تورم فزاینده و خطر تعطیلی دامداری های صنعتی

مرغداران از دولت جدید چه می‌خواهند

تولید جوجه تخم گذار افزایش یافت

کاربرد آنزیم در جیره غذایی طیور

اثر تغذیه بر تولیدمثل

۶ پیشنهاد به وزیر جهاد کشاورزی در تامین خوراک دام و طیور

تاثیر رنگ پوسته روی کیفیت و جوجه درآوری تخم مرغ

ورم پستان

تراژدی کشتار دام مولد

شاخص های استرس و فیزیولوژیکی رفاه حیوان

خیز دوباره قیمت جوجه در بازار

کرایه های سنگین حمل و نقل کمر مرغداران را شکسته/ جوجه یکروزه کم است

با رشد دامداري های صنعتی برخی خدمات دولتی توسط سازمان دامپزشکی صورت نمی پذیرد

نیاز شدید گاو به استراحت

عدم تامین نهاده مشکل اصلی سامانه بازارگاه افزایش قیمت تخم مرغ تبعات اتفاقات سال گذشته است

بیماری کوکسیدیوز

استفاده از نان خشک در تغذیه طیور

عرضه تخم مرغ شانه‌ای ۴۲۵۰۰ تومانی

به جای گوشت چربی تولید می‌کنیم / تفاله نیشکر خوراک جدید دام‌ها

قیمت تخم مرغ چرا گران شد؟

واکسن غیرفعال نیوکاسل و برونشیت عفونی و سندرم کاهش تولید تخم‌مرغ

بیماری سل مرغی در طیور

صادرات دام زنده آزاد شد

معرفی تصویری بیماری نیوکاسل

قیمت واقعی مرغ برای مصرف کننده ۳۰ هزار تومان است

اکتینومیکوزیس در گاو

مرغ‌های ایرانی تریاکی نیستند

ویژگی های بک گاو شیری خوب

معامله عجیب ایران و روسیه / تهاتر نفت با خوراک دام!

علت اصلی افزایش قیمت نهاده‌های دامی چیست؟

چه کسی پاسخگوی وعده های سرخرمن مسئولان است؟

دستورالعمل های زمان بر عامل تاخیر در واردات یونجه از روسیه خرید شیر خشک از کارخانه های لبنی از 4 هزار و 500 تا 6 هزار و 400 تومان

آبگرمکن خورشیدی

سبوس‌های کپک زده خوراک دام شد!

بیماری کلی باسیلوز

کشتار دام‌های مولد با شتاب زیادی ادامه دارد

بیماری گامبور

انسفالومیلت پرندگان یا اپیدمیک ترمور

بیماری پاستورلوز (وبای طیور)

احتمال واردات تخم‌مرغ از هفته آینده

بیماری مارک

ورشکستگی دامداران عامل کشتار دام ماده مولد و نارس

دلایل گرانی نهاده‌های دامی/ قیمت جهانی ۵۰ درصد افزایش یافت

اثر روش های مختلف فرآوری سویای پرچرب بر مورفولوژی روده جوجه های گوشتی

واکسن زنده نیوکاسل کلون سویه CL/79

رییس سازمان دامپزشکی اعلام کرد: عرضه ۶ هزار و ۶۲۲ تن گوشت مرغ گرم به بازار

پیش‌بینی افزایش قیمت مرغ

سقف قیمت واردات نهاده‌های دامی به واردکنندگان ابلاغ شد

افزایش قیمت جوجه یک روزه، تخلف است

پشت پرده کمبود و افزایش قیمت نهاده های دامی چیست؟

معاون وزیر جهاد کشاورزی: نقش اصناف در توزیع مرغ پررنگ‌تر می‌شود

واردکنندگان نهاده‌هاخواستار رفع تبعیض میان دولت و بخش خصوصی شدند

جایگزینی برای شیر پاستوریزه؛ تکنیک جدید فراوری شیر

برای یک تا ۲ ماه آینده در تامین‌ نهاده های دامی مشکلی نخواهیم داشت

تولید کننده انواع مکمل و کنسانتره طیور و دام

نظارت بر کشتارگاه های مرغ تشدید شود

زرده تخم مرغ چه خواص و چه مضراتی دارد؟

نیازی به واردات جوجه نداریم/ هشدار درباره التهاب مجدد قیمت مرغ در بازار

افزایش قیمت ذرت

افزایش نرخ رسمی کنجاله سویا

وزارت جهادکشاورزی سکان بازار مرغ را به دست گرفت

قیمت تخم‌مرغ در میادین میوه و تره‌بار تهران ارزان شد: هر شانه ۲۹۹۰۰ هزار تومان

تعامل دستگاه قضا با بخش خصوصی امری ستودنی و اقدامی مؤثر در افزایش تولید است

نکاتی برای بهبود دورۀ انتقالی گاو به منظور افزایش باروری و شیردهی

درج قیمت مصوب روی مرغ و تخم مرغ الزامی شد

وزیر جهادکشاورزی باید پاسخگوی سومدیریت و احتکار مرغ باشد

آزادسازی ذخایر مرغ منجمد ۱۵ هزار تومانی

ممنوعیت صادرات مرغ به کلیه گمرکات اجرایی کشور ابلاغ شد

افزایش بی رویه قیمت خوراک دام نشانگر وجود بی‌تدبیری است

سود قیمت گذاری دستوری در جیب واسطه‌ها

رسوب ۳ میلیون تن انواع نهاده‌های دامی در بنادر کشور

صادرات تخم‌مرغ آغاز شد.

بهینه سازی اندازۀ تخم مرغ در مرغ های تخمگذار تجاری

پرورش دام

فروشگاه قاصدک ، قیمت ، کیفیت ، بازگشت و سلامت کالا

تغذیه گاو خشک و انتقالی

19 تیر 1400 | 09:33 مقالات

● دوره Far-off خشکی
▪ اهداف دوره Far-off خشكی شامل :
- حفظ نمره وضعیت بدنی
- حفظ ذخائر پروتئینی و عضلانی
- نوسازی دیواره شكمبه و فراهم كردن ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز می باشد.
طی دوره Pre-fresh مواد مغذی مورد نیاز افزایش یافته در حالی كه ماده خشك مصرفی كاهش می یابد. غلظت مواد مغذی جیره باید افزایش یابد. توازن مواد معدنی جیره در این دوره مهم می باشد. نیاز است میكروب های شكمبه و پرزهای شكمبه نیز برای سطوح بالاتر كنسانتره آماده باشند. در این دوره خوشخوراكی جیره مهم است.
انرژی مورد نیاز یك گاو تازه زا معمولا بیشتر از انرژی تأمین شده می باشد. هر اقدام جهت كاهش (درجه) كتوز مزمن، به افزایش ماده خشك مصرفی، افزایش شیر تولیدی و تولید مثل بهتر منجر خواهد شد. به ویژه گروه های گاو تازه زا به تولیدكننده كمك میكند تا زمان مصرف علوفه با كیفیت بالاتر و افزودنیهای خوراكی را برای گاوهایی كه بیشترین پاسخ را دارند برنامه ریزی نمایند. افزودنی های خوراكی گاو تازه زا شامل پروپیونات كلسیم، كولین، نیاسین و كشت مخمر می باشد.
افراد بسیاری فقط یك هدف برای گاو تازه زا دارند، آن ها می خواهند دامپزشك را دور نگه داشته و خودشان نیز از گاو نگهداری نكنند.
هدف اصلی مشاهده جفت ماندگی ، كتوز حاد و تب شیر كم و یا جابجایی شیردان خوب است .
اما تولید بالاتر تنها به شرطی تأمین می شود كه ما برای گاو تازه زا اهداف بیشتری در نظر بگیریم. آن ها باید تا جایی كه ممكن است زود، و به مقدار زیادی خوراك بخورند و دارای مشكلات متابولیكی تحت بالینی كمی باشند.
● اهمیت گوساله زایی گاو برای تولید شیر
تعدادی از تولیدكنندگان اهمیت كمی به بیماری های متابولیكی می دهند، زیرا آن ها با گاو تازه زا برای مدت طولانی سروكار ندارند. هر چند، آنها نمی توانند تشخیص دهند، ولی مشكلات مزمن ( تحت بالینی ) می تواند به تولید شیر آسیب وارد نماید. پیش بینی می شود كه ۵۰ درصد گاوها دارای تب شیر مزمن در روز زایش می باشند. این مسئله گاو را به كمتر خوردن و ایجاد سایر مشكلات سلامتی مستعد می كند. بیشتر گاوهای پرتولید، كتوز مزمن را تجربه كرده اند. كاهش شدت كتوز می تواند باعث شود كه گاو حوراک بیشتری خورد ه و ۵/۴۵ تا ۷/۴۷ كیلوگرم شیر در روز و شاید بیشتر تولید نماید.
● تغذیه و مدیریت گاو Far-off
دوره Far-off از روز ۶۰تا۲۱ پیش از زایش را شامل می شود. اهداف دوره Far-off شامل حفظ و نگهداری وضعیت بدنی، حفظ ذخایر پروتئینی و عضلانی، نوسازی دیواره شكمبه و فراهم كردن ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز می باشد.
▪ مصرف
برای گاوهای Far-off ، ماده خشك مصرفی مورد انتظار ۲/۲-۲ درصد از وزن بدن می باشد. بنابراین یك گاو ۶۱۴ كیلوگرم می تواند ۶/۱۳-۳/۱۲ كیلوگرم ماده خشك را در هر روز مصرف نماید. گاوها به مقادیر ویژه ای ( پوند یا گرم ) از مواد مغذی نیاز دارند نه به درصدهای مواد مغذی. بنابراین، جیره ها را با مقادیر واقعی برای سنجش ماده خشك مصرفی متوازن كنید.
▪ وضعیت بدنی
بهترین حالت این است كه گاوهای خشك دارای نمره وضعیت بدنی ۵/۳ باشند و این وضعیت را تا روز زایش حفظ نمایند.گاوها در اواخر دوره شیردهی از انرژی جیره برای جایگزین كردن ذخایر بدنی، كارآمدتر از گاوهای خشك می باشند (بازده ۷۵ درصد در مقابل ۶۰ درص) .
بنابراین، توصیه می شود كه گاوها طی اواسط تا اواخر دوره شیردهی نمره وضعیت بدنی خود را افزایش داده و نمره وضعیت بدنی مناسب برای گوساله زایی را (۵/۳) به جای دوره خشكی در این زمان به دست آورند. اگر گاوها در اواخر دوره شیردهی بسیار سنگین باشند، باید از مقدار انرژی جیره در آن زمان كاست. هیچ وقت نباید تلاش كرد تا جیره گاوها را طی دوره خشكی افزایش داد زیرا گاوها در معرض شرایط نامطلوب كتوز قرار گرفته و شروع به ذخیره چربی در كبد می نمایند.
پژوهشگران ایالت میشیگان دریافتند كه گاوهایی كه طی دوره خشكی چربی بدنی ذخیره كردند، در دوره شیردهی بعدی دارای شیر تولیدی بیشتری بوده و در اولین تلقیح آبستن می شوند. اما، گاوها در این مطالعه در دارای نمره وضعیت بدنی ۷۷/۲ بودند. گاوها بسیار لاغر بوده و به وزن بدن بیشتری نیاز داشتند. در این شرایط، بهتر این است كه نمره وضعیت بدنی طی دوره خشكی افزایش یابد. اما، باید تلاش كنیم كه در مرحله اول گاو لاغر وارد دوره Dry-off نشود. این مساله به ویژه زمانی اهمیت بیشتری دارد كه گاوهای خشك لاغر نتوانند از گاوهایی كه دارای شرایط مناسب برای خوراكدهی هستند، جدا شوند. گاوهایی كه دارای نمره وضعیت بدنی بالا هستند ( بیشتر از ۷۵/۳) با احتمال بیشتری مصرف كمتر، كتوز و سایر بیماری های متابولیكی را در قبل و بعد از زایش دارا هستند.
▪ ذخایر پروتئینی و عضلانی
(NRC (۱۹۸۹توصیه نموده است كه جیره های گاوهای خشك دارای ۱۲ درصد پروتئین خام باشد. بیشتر متخصصان تغذیه معتقدند كه این توصیه برای دوره Far-off می باشد. بعضی متخصصان تغذیه ۱۳-۱۲ درصد پروتئین خام را برای اطمینان توصیه كرده اند.
(NRC (۲۰۰۱ پروتئین قابل متابولیسم مورد نیاز را بر اساس روزهای آبستنی و وزن گوساله متولد شده پیش بینی نموده است. برای مثال گاوی با وزن ۷۳۰ كیلوگرم كه در روز ۲۴۰ آبستنی قرار دارد ۴/۱۴ كیلوگرم ماده خشك در هر روز مصرف خواهد كرد و به ۸۷۱ گرم پروتئین قابل متابولیسم در هر روز نیاز دارد. این مقدار برابر با ۶ درصد پروتئین قابل متابولیسم در جیره ها یا ۹/۹ درصد پروتئین خام می باشد، به شرط آن كه جیره به خوبی برای بخش های پروتئینی متوازن شده باشد.
یك زیرنویس در (NRC (۲۰۰۱ به خواننده توضیح می دهد كه ۱۲ درصد پروتئین خام می تواند به طور حقیقی موردنیاز باشد تا نیاز گاوها برآورده شود و این به علت اتلاف پروتئین می باشد.
خورانیدن پروتئین كمتر از حد، طی دوره خشكی می تواند ذخایر پروتئینی گاو را تهی نماید. این مساله می تواند تولید شیر ، عملكرد تولیدمثل و سلامت گاوها طی دوره شیردهی بعدی را كاهش دهد.در مطالعه ای، افزایش پروتئین جیره از ۹ به ۱۳ درصد در تلیسه ها از روز۷۰ تا ۰ پیش از زایش، مقدار شیر را در اولین دوره شیردهی از ۸۰۷/۱۰ كیلوگرم به ۷۲۰/۱۱ كیلوگرم افزایش داد. متاسفأنه بسیاری از گاوداران برای گاوهای Far-off جیره های سیلویی و دارای علوفه با كیفیت پایین یا مرتع در نظر می گیرند. آنها هیچ پروتئینی را اضافه نكرده و بنابراین بخش پروتئینی جیره ۸ تا ۱۰ درصد می باشد.
▪ نوسازی دیواره شكمبه
مطلوب ترین حالت این است كه طی دوره Far-off ، جیره های با علوفه بالا به ویژه علوفه دارای ساقه های بلند نظیر یونجه خورانیده شود. علوفه به حفظ پرشدگی بالای شكمبه، تحریك حركت عضله و ترمیم دیواره آسیب دیده آن در شرایطی كه به گاوها جیره های با غلات بالا خورانیده می شود، كمك می نماید. این مساله می تواند ماده خشك مصرفی و تولید بالاتر را بعد از زایش تحریك كند. مزیت دیگر خورانیدن جیره با علوفه بالا، این است كه در مجموع، دارای انرژی كمتری هستند و به جلوگیری از چاق شدن گاو طی دوره خشكی كمك می نمایند. انواع مختلفی از علوفه می تواند به گاوهای Far-off خورانیده شود.
درصد سدیم و پتاسیم جیره Far-off برای جلوگیری از تب شیر مهم نمی باشد، ولی به طور قطع جیره گاوهای پیش از زایش باید از نظر مواد معدنی متوازن باشد. علوفه هائی كه محتوی مقدار زیادی دانه می باشند، مثل سیلوی ذزت ، باید بصورت محدود خورانده شوند و معمولاً بهترین راه این است كه ذرت سیلویی به ۴۰-۳۰ درصد از ماده خشك جیره محدود شود.
▪ ویتامین ها و مواد معدنی
اگر یك گاو در دوره Far-off در معرض محدودیت ویتامین ها و مواد معدنی موردنیاز قرار گیرد، اثرات آن تا زمان بعد از زایش یا تا زمان تولید مثل بعدی گاو دیده نخواهد شد. مواد معدنی كمیاب و ویتامین E به طور ویژه ای برای جلوگیری از جفت ماندگی و ادم پستان مهم می باشد. امكانات زیادی برای افزودن ویتامین ها و مواد معدنی برای گاوهای شیری فراهم نشده است.
بعضی گاوداران سعی می كنند تا مكمل ها را به صورت انتخاب آزاد بخورانند. این روش قابل اطمینان نمی باشد. اگر خورانیدن به صورت گروهی باشد، مهمترین كار این است كه مكمل ها را با TMR مخلوط كنیم .
● مدیریت و تغذیه گاوهای خشك Pre-fresh
در ۱۵-۱۰ سال گذشته، گاوداران شیر تولیدی را در مزرعه شان افزایش دادند زیرا شروع به خورانیدن جیره Pre-fresh به گاوهای خشك از ۲۱ روز قبل از زایش تا روز زایش نمودند. مدیریت وتغذیه گاو طی سه هفته قبل از زایش و بعد از آن، به مقدار زیادی تولید گاوها را برای یك دوره شیردهی كامل تعیین می نماید. طی دوره Pre-fresh احتیاجات تغذیه ای گاوها افزایش می یابد در حالی كه ماده خشك مصرفی كاهش می یابد بنابراین غلظت مواد مغذی جیره باید افزایش یابد. توازن مواد معدنی جیره در این زمان بسیار مهم می باشد. همچنین، میكروب های شكمبه و پرزهای شكمبه از تنظیم تدریجی به كنسانتره بیشتر سود می برند.
▪ مزایای بسیار زیادی در جیره Pre-fresh وجود دارد:
۱) بیماری های متابولیكی كاهش می یابد كه به علت بهبود توازن مواد معدنی می باشد. اگر تمام گاوهای خشك در یك گروه باشند، به علت هزینه های مكمل و وجود علوفه، مشكل خواهد بود كه مواد معدنی مناسب تامین گردد.
۲) كتوز حاد و مزمن كاهش می یابد. این امر با افزایش غلظت انرژی جیره انجام می شود. اگر یك مزرعه دار فقط یك گروه خشك داشته باشد، غلظت انرژی نمی تواند افزایش یابد، چون گاوهای Far-off بسیار چاق خواهند بود. اغلب، كتوز قبل از زایش توسعه می یابد. این مساله ( كتوز) یكباره شروع می شود و آشكار نمی باشد و كنترل سرعت پیشرفت به سمت مشكلات كتوز بعد از زایش حتی با بهترین جیره گاو تازه زا هم مشكل می باشد.در نهایت، با تطبیق میكروب های شكمبه، مشكلات متابولیكی رفع شده و حفظ تا حد امكان بالای مصرف در طول دوره Pre-fresh ، مصرف بعد از زایش را افزایش خواهدداد. هرگونه اقدام جهت بهبودی در مصرف گاو تازه زا به شیر تولیدی بیشتر، مشكلات سلامتی تحت بالینی (مزمن)كمتر، عملكرد تولیدمثلی بهتر و سودمندی بیشتر منجر خواهد شد.
▪ مصرف
پژوهش ها در دانشگاه ویسكانسین نشان دادند كه گاوها به طور قابل توجهی ماده خشك مصرفی شان را طی هفته آخر پیش از زایش كاهش می دهند. میانگین ماده خشك مصرفی برای سه هفته قبل از زایش ۲۰ درصد كمتر از مصرف گاوهای خشك Far away می باشد. بیشتر این كاهش طی هفته آخر پیش از زایش رخ می دهد. ماده خشك مصرفی در گاوهایی كه قرار است ۲ گوساله به دنیا بیاورند زودتر از سایر گاوها كاهش می یابد. دلایل كاهش مصرف می تواند شامل تغییرات شرایط هورمونی، كتون هایی كه با شروع استفاده گاو از چربی بدنش افزایش می یابند و بزرگی گوساله باشد.
NRC ۲۰۰۱ پیش بینی كرده است كه گاوی با ۷۵۱ كیلوگرم وزن در ۲۷۰ روزگی آبستنی، ۷/۱۳ كیلوگرم ماده خشك مصرف می كند. ولی در ۲۷۹ روزگی آبستنی فقط ۱/۱۰ كیلوگرم مصرف می نماید.
وقتی جیره ای برای یك گروه Pre-fresh فرموله می شود، فرض براین است كه مقداری برابر ۷۵/۱ درصد وزن بدن یا ۵/۱۰ كیلوگرم ماده خشك برای گاوهای هلشتاین. می توانند مصرف نمایند.در هر مرحله مدیریت باید گاوهای Pre-fresh را برای یك پوند ماده خشك مصرفی بیشتر ترغیب كرد. این مسئله وقتی كه گاوهای Pre-fresh به راحتی به مقادیر كافی آب تمیز دسترسی داشته باشند، حیاتی تر است. آب به گاوها كمك می كند كه مصرف بیشتری داشته باشند. پژوهشگران ویسكانسین نشان دادند كه گاوهایی كه طی دوره Pre-fresh به مقدار كمی خوراك می خوردند ماده خشك مصرفی آن ها در ۳ هفته بعد از زایش كمتر بوده است.
▪ انرژی
در همان زمان كه ماده خشك مصرفی كاهش می یابد رشد جنین و رشد بافت پستانی افزایش می یابد و این باعث افزایش مجموع مواد مغذی موردنیاز می شود. پژوهشگران در دانشگاه كورنل انرژی مورد نیاز برای رشد جنین و سایر بافت های وابسته به آبستنی را پیش بینی كردند.اما انرژی مورد نیاز برای رشد پستان را بررسی و تعیین نكردند.
آنها دریافتند كه توصیه های NRC۱۹۸۹ برای گاوهای بالغ ( ۲۵/۱ مگاكالری بر كیلوگرم ) برای تأمین احتیاجات نگهداری و رشد جنینی كافی است. اما این غلظت انرژی طی هفته آخر پیش از زایش وقتی كه مصرف كاهش می یابد كافی نمی باشد. همچنین نیاز است كه غلظت انرژی برای تلیسه های زایش اول بالاتر باشد كه این مساله به علت مصرف كمتر آن ها و انرژی اضافی مورد نیاز برای رشدشان می باشد. به این دلایل و به دلیل اینكه بیشتر مزرعه ها امكانات برای ۲ گروه گاو Pre-fresh را ندارند، بیشتر متخصصین تغذیه جیره های Pre-fresh را برای ۵۴/۱ مگاكالری بركیلوگرم انرژی خالص شیردهی متوازن می كنند.
خورانیدن علوفه های حاوی الیاف با قابلیت هضم بالا به تامین انرژی موردنیاز گاو Pre-fresh كمك می كند. اگر ما محاسباتی برای این كاهش ماده خشك مصرفی و افزایش انرژی مورد نیاز با افزایش غلظت انرژی جیره انجام ندهیم می توانیم انتظار داشته باشیم كه گاوها مقادیر اضافی چربی ذخیره شده شان را موبیلیزه كرده و دارای سطوح بالایی از NEFA پیش از زایش باشند.
این مساله می تواند ماده خشك مصرفی پیش از زایش را كاهش داده و باعث كاهش ماده خشك مصرفی، كتوز و سندرم كبد چرب به دنبال زایش شود.
پژوهشگران ایالت میشیگان ۳۰ درصد افزایش در ماده خشك مصرفی را وقتی كه غلظت انرژی جیره از ۳۲/۱ مگاكالری بر كیلوگرم به ۵۴/۱ مگاكالری بر كیلوگرم و پروتئین خام را از ۱۳ به ۱۶ درصد در حدود ۳ هفته قبل از زایش افزایش دادند مشاهده نمودند. ماده خشك مصرفی از حدود ۱۲ كیلوگرم به ۷/۱۵ كیلوگرم در روز افزایش یافت و بالای ۱۴ كیلوگرم در روز تا هفته آخر پیش از زایش باقی ماند. فرض می شود كه انرژی اضافی به طور بارز از NFC تأمین شده باشد.
در مطالعه بعدی كه در ایالت میشیگان انجام شد، نتایج مشابهی مشاهده گردید و نیز نتیجه گرفته شد كه خورانیدن جیره با انرژی و پروتئین بالاتر منجر به موبیلیزاسیون كمتر چربی بدنی پیش از زایش می شود. NRC ۲۰۰۱ برای گاوهای Pre-fresh ۴/۱۴ مگاكالری در هر كیلو گرم NEL در هر روز پیشنهاد كرده است.
به علت تفاوت در پیش بینی ماده خشك مصرفی، این مساله به غلظت انرژی ۰۵/۱ مگاكالری بر كیلوگرم در روز ۲۷۰ آبستنی ( ۷/۱۳ كیلوگرم ماده خشك مصرفی) و ۴۴/۱ مگاكالری بر كیلوگرم در ۲۷۹ روز آبستنی( ۹/۱۶ مگاكالری در روز ) كه برای آماده سازی شكمبه، افزایش مصرف وجلوگیری از جابجایی شیردان به سمت چپ بعد از زایش تعبیر می شود. دامنه توصیه شده برای انرژی جیره Pre-fresh استاندارد در NRC، ۵۴/۱-۶۲/۱ مگاكالری بر كیلوگرم باشد. ..
▪ كربوهیدرات های غیرالیافی
نیاز است كه سطوح NFC در جیره های pre-fresh به ۴ دلیل مختلف بالاتر باشد :
۱) همانطور كه بالا بحث شد نیاز است كه جیره pre-fresh حاوی غلظت بالاتری از انرژی باشد معمولا اقتصادی ترین راه برای تأمین این نیاز، NFC می باشد.
۲) پروپیونات ( اسید چرب فراری كه اصولا از تخمیر NFC تولید می شود ) طول پرزهای شكمبه را افزایش می دهد. پرزهای شكمبه برآمدگی های انگشت مانندی هستند كه اسیدهای چرب فرار را از شكمبه جذب می كنند، تحریك رشد پرزها پیش از زایش، جذب، اسیدهای چرب فرار بعد از زایش را افزایش می دهند. اسیدهای چرب فرار به عنوان یك منبع انرژی برای گاو استفاده می شود و پروپیونات به ویژه برای كاهش كتوز مورد نیاز است. حذف اسیدهای شكمبه نیز برای كنترل اسیدوز شكمبه مهم است.
۳) سطوح بالاتر NFC به انطباق میكروب های شكمبه به جیره شیردهی كمك می كند. افزایش رشد میكروب های تخمیر كننده NFC پیش از زایش، وقوع اسیدوز و مشكلات مربوط به خوراك وقتی كه یك گاو زایش می كند و جیره ای با NFC بیشتر را مصرف می كند، كاهش می دهد
۴) پروپیونات برای به دست آوردن انرژی از چربی بدنی و كاهش كتوز مصرف می شود. سطوح NFC طی دوره pre-fresh باید به۳۲ تا ۳۳ درصد ماده خشك افزایش یابد. در یك جیره معمول، این مقداربرابر ۶/۳ تا۵/۴ كیلوگرم دانه های اضافه شده است. در جیره گاوهای دوشا، مهم است كه مخلوطی از منابع NFC وارد شود. بعضی از آن ها به سرعت تخمیر شوند ( نظیر قندها و ذرت با رطوبت بالا ) و بعضی از آن ها آرام تر تخمیر شود ( نظیر آرد ذرت )، این امر هضم كلی NFC ، تعداد باكتری های شكمبه و مقدار پروتئین میكروبی در دسترس برای استفاده توسط گاو را افزایش می دهد
▪ پروپیونات كلسیم
وارد كردن ۱۱/۰ كیلوگرم پروپیونات كلسیم( یا معادل مكمل تجاری آن)، در جیره های pre-fresh، دز بیشتری از پروپیونات را تأمین می كند كه كتوز حاد و مزمن را كاهش می دهد. پروپیونات در كبد برای تبدیل استات حاصل از چربی موبیلیزه شده به انرژی به جای تبدیل استات به كتون ها استفاده می شود.
▪ الیاف مؤثر
با افزایش بخش دانه ای در جیره pre-fresh و هورمون های آبستنی، مصرف تحت تأثیر قرار می گیرد. مصرف روزانه با احتمال بیشتری نوسان می كند. نوسانات روزانه ماده خشك مصرفی دارای اثر منفی بر سلامت شكمبه بوده و میانگین ماده خشك مصرفی در هر روز را كاهش می دهد. این امر در كمترین حالت می تواند مصرف در بعد از زایش را كاهش دهد. بدتر از آن این كه نوسانات در مصرف، خطر كتوز، تب شیر و جابجایی شیردان را افزایش می دهد. الیاف موثر بلند به پر نگه داشتن شكمبه و عملكرد بهتر آن طی دوره pre-fresh كمك می كند. بنابراین اهمیت دارد كه سطوح كافی الیاف مؤثر ( معمولاٌ بیش از ۳۲ درصد NDF علوفه ای ) در جیره pre-fresh حفظ شود. حدود ۳/۲ كیلوگرم علف خشك گراس با كیفیت بالا ( كمتر از ۶۵ درصد NDF ) می تواند به تأمین الیاف بلند مناسب كمك نماید.
▪ پروتئین
پژوهشگران كورنل، مقدار پروتئین جیره های pre-fresh تلیسه های زایش اول را از ۱۲ تا ۱۵ درصد با استفاده از پروتئین عبوری افزایش دادند. هدف آن ها تأمین DIP مورد نیاز میكروب های شكمبه و بیشتر كردن تولید پروتئین میكروبی و سپس تأمین اسیدهای آمینه عبوری اضافی برای تأمین مابقی احتیاجات گاو بود. آن ها درصد پروتئین شیر را بعد از زایش افزایش دادند و سرویس ها به ازای هر آبستنی گرایش به كاهش داشت. آن ها همچنین كاهش نمره وضعیت بدنی بعد از زایش را كم كردند كه این نتایج كتوز كمتر بعد از زایش را نشان می دهد. احتیاجات پروتئین گوساله در حال رشد داخل بدن گاو برای رشد عضلانی شبیه همان است كه برای انرژی گفته شد بدون پروتئین جیره ای كافی در پیش از زایش، گاو پروتئین كمتری را برای استفاده در بعد از زایش ذخیره می كند.
این امر می تواند اثر منفی بر تولید پروتئین شیر داشته باشد. اسیدهای آمینه ویژه ای ممكن است برای كمك به پاك كردن چربی تجمع یافته در كبد كمك كنند. اسیدهای آمینه ویژه ای نیز ممكن است به جذب و استفاده چربی برای انرژی كمك كنند. پروتئین ممكن است در جذب كلسیم، كاهش تب شیر مزمن و افزایش ماده خشك مصرفی مهم باشد. NRC۱۹۸۹ فقط ۱۲ درصد پروتئین خام را در جیره pre-fresh پیشنهاد می كند.
پژوهشگران در مورد كافی بودن یا نبودن آن توافق ندارند. آزمایش های برخی پژوهشگران تفاوتی را در پاسخ به پروتئین اضافی خورانیده شده بین سطوح نسبتاً بالای پروتئین قابل تجزیه یا سطوح نسبتاً بالای پروتئین غیر قابل تجزیه بودند، مشخص نكردند.
پروتئین قابل تجزیه می تواند تلف شود و بارگیری نیتروژن اضافی می تواند به طور مخالف این گاوها را تحت تأثیر قرار دهد.
یك آزمایش در مزرعه كورنل نشان داد كه خورانیدن بیش از ۱۲ درصد پروتئین خام طی دوره pre-fresh خطر جفت ماندگی و كتوز را كاهش می دهد. تجربه با بسیاری از گله های تجاری نیز از خورانیدن سطوح بالاتر پروتئین حمایت می كند. به علت این تجارب و آزمایشات كورنل كه قبلا مورد بحث قرار گرفت بسیاری از متخصصین تغذیه توصیه می كنند جیره پیش از زایش حاوی ۱۵-۱۴ درصد پروتئین خام باشد كه حدود ۳۰ درصد از پروتئین به شكل پروتئین محلول، ۶۰ درصد آن پروتئین قابل تجزیه(DIP) و ۴۰ درصد آن پروتئین غیر قابل تجزیه(UIP) باشد. ورود بعضی پروتئین های سویای فرآیند شده و پروتئین های حیوانی برای بهبود كیفیت اسیدهای آمینه عبوری (UIP ) توصیه شده است.
پروتئین اضافی به ویژه برای تلیسه های زایش اول مهم است.۹۰۱ گرم پروتئین قابل متابولیسم براساس NRC ۲۰۰۱ در روز ۲۷۰ آبستنی و ۸۱۰ گرم در روز ۲۷۹ آبستنی توصیه می شد. با استفاده از پیش بینی ۱۳/۷ كیلوگرمی و ۱/۱۰ كیلوگرمی ماده خشك مصرفی، به شرط این كه جیره به خوبی برای بخش های پروتئین متوازن شده باشد، به ترتیب برابر با ۵/۶ درصد پروتئین قابل متابولیسم و ۸ درصد پروتئین قابل متابولیسم برای ۲۷۰ و ۲۷۹ روزگی آبستنی یا ۸/۱۰ درصد و ۴/۱۲ درصد پروتئین خام می باشد. یك زیرنویس در NRC(۲۰۰۱) به خواننده توضیح می دهد كه ۱۲ درصد پروتئین خام می تواند به طور حقیقی موردنیاز باشد تا نیاز گاوها برآورده شود كه به علت اتلاف پروتئین می باشد و در توصیه های NRC در جیره های استاندارد گاوهای close up۱۲ درصد پروتئن خام توصیه شده است.
▪ ویتامین ها و مواد معدنی
سطوح كافی مواد معدنی و توازن مواد معدنی برای كنترل مشكلات متابولیكی هم حاد و هم مزمن مهم می باشد. یكی از مشكلات متابولیكی معمولاً منجر به سایر مشكلات متابولیكی و كم شدن تولید می شود.
● مدیریت خوراكدهی و خوشخوراكی جیره
گاوهای pre-fresh سخت گیرترین گروه تغذیه كننده در مزرعه هستند.
▪ علوفه جیره باید تازه و بدون كپك باشد و از باقیمانده ( sweeping) خوراك گاوهای دوشا به عنوان بخشی از جیره pre-fresh استفاده نشود. TMR
▪ گروه pre-fresh یك روز در میان خورانیده نشود. حداقل ۱ بار در روز و بهتر است ۲ بار در روز TMR تازه در دسترس قرار بگیرد.
▪ هرگز اجازه داده نشود آخور در طول روز خالی بماند ۱۰(درصد باقیمانده توصیه می شود)
▪ احتیاط شود كه نمك های آنیونی و چربی های عبوری و پروتئین های حیوانی كه خیلی خوشخوراك نیستند حداقل باشد و به تدریج اضافه شود.
▪ علوفه داده شده در جیره گاوهای دوشا، برا ی حداقل كردن تنظیمات بعد از زایش، به گاوهای pre-fresh نیز خورانیده شود.
▪ محیط
تنش و سطوح NEFA خون مرتبط با استرس بوسیله تأمین یك جایگاه دارای تهویه خوب، تمیز و خشك و دارای بستر خوب برای گوساله زایی، كاهش می یابد. استرس گرمایی را حداقل كنید و از انتقال گاو در زمان زایش جلوگیری كنید.
▪ نیاسین
نیاسین یك ویتامین محلول در آب می باشد كه توسط میكروب های شكمبه تولید می شود. نیاز به نیاسین به ویژه طی دوره انتقال بیشتر از چیزی است كه در شكمبه تولید می شود. نیاسین می تواند در كبد در متابولیسم چربی ها كمك كند و بنابراین افزودن ۶ تا ۱۲ گرم نیاسین به جیره می تواند سطوح كتون خون را كاهش دهد. هر چند اطلاعات مخالف از محققان نیز موجود می باشد.
▪ كولین
كولین یك ویتامین محلول در آب می باشدكه نظیر نیاسین توسط میكروب های شكمبه تولید می شود. همانند نیاسین، محققان اكنون بر این باورند كه میكروب های شكمبه نمی توانند كولین كافی برای تأمین تمام نیازهای گاو را به ویژه طی دوره انتقال بسازند. كولین در بخشی از ساختار دیواره سلولی به ویژه غشاهای سلول وجود دارد. كولین در استفاده از چربی ها و انتقال آن ها از كبد به شكل لیپوپروتئین ولی با چگالی بسیار كم ( VLDL ) دخالت دارند. البته، كولین بخصوص طی دوره انتقال برای گاوها حیاتی می باشد تا به آن ها در پاك كردن كبد از چربی تجمع یافته برای جلوگیری از سندرم كبد چرب كمك نماید. باكتری های شكمبه بیشتر كولین جیره ای مصرف شده توسط گاو را تجزیه می كنند. بنابراین كولین افزوده شده باید به شكل محافظت شده در برابر شكمبه خورانیده شود.


//