در حال انتقال به بانک ... processing...
logo

قیمت مصوب مرغ روز در ستاد تنظیم بازار ۳۱ هزار تومان تعیین شد

بیماری پاستورلوز (وبای طیور)

بیماری کلی باسیلوز

اثر روش های مختلف فرآوری سویای پرچرب بر مورفولوژی روده جوجه های گوشتی

دلایل گرانی نهاده‌های دامی/ قیمت جهانی ۵۰ درصد افزایش یافت

ورشکستگی دامداران عامل کشتار دام ماده مولد و نارس

بیماری مارک

احتمال واردات تخم‌مرغ از هفته آینده

دستورالعمل های زمان بر عامل تاخیر در واردات یونجه از روسیه خرید شیر خشک از کارخانه های لبنی از 4 هزار و 500 تا 6 هزار و 400 تومان

بیماری کوکسیدیوز

بیماری گامبور

کشتار دام‌های مولد با شتاب زیادی ادامه دارد

انسفالومیلت پرندگان یا اپیدمیک ترمور

سبوس‌های کپک زده خوراک دام شد!

آبگرمکن خورشیدی

استفاده از نان خشک در تغذیه طیور

چه کسی پاسخگوی وعده های سرخرمن مسئولان است؟

معامله عجیب ایران و روسیه / تهاتر نفت با خوراک دام!

۹۵ میلیون تخم مرغ نطفه دار برای تامین نیاز بازار وارد شد

مرغ‌های ایرانی تریاکی نیستند

واحد های مختلف مورد نیاز در سیستم جوجه کشی

مرغداران خواستار اصلاح قیمت مرغ شدند

معرفی تصویری بیماری برونشیت عفونی طیور

صادرات دام زنده آزاد شد

واکسن غیرفعال نیوکاسل و برونشیت عفونی و سندرم کاهش تولید تخم‌مرغ

عرضه تخم مرغ شانه‌ای ۴۲۵۰۰ تومانی

واکسن زنده نیوکاسل کلون سویه CL/79

ویژگی های بک گاو شیری خوب

به جای گوشت چربی تولید می‌کنیم / تفاله نیشکر خوراک جدید دام‌ها

قیمت تخم مرغ چرا گران شد؟

بیماری سل مرغی در طیور

معرفی تصویری بیماری نیوکاسل

قیمت واقعی مرغ برای مصرف کننده ۳۰ هزار تومان است

اکتینومیکوزیس در گاو

علت اصلی افزایش قیمت نهاده‌های دامی چیست؟

عدم تامین نهاده مشکل اصلی سامانه بازارگاه افزایش قیمت تخم مرغ تبعات اتفاقات سال گذشته است

با رشد دامداري های صنعتی برخی خدمات دولتی توسط سازمان دامپزشکی صورت نمی پذیرد

کوره هوای گرم (کابینتی)

خیز دوباره قیمت جوجه در بازار

اثر تغذیه بر تولیدمثل

۶ پیشنهاد به وزیر جهاد کشاورزی در تامین خوراک دام و طیور

تاثیر رنگ پوسته روی کیفیت و جوجه درآوری تخم مرغ

تراژدی کشتار دام مولد

ورم پستان

شاخص های استرس و فیزیولوژیکی رفاه حیوان

کرایه های سنگین حمل و نقل کمر مرغداران را شکسته/ جوجه یکروزه کم است

تولید جوجه تخم گذار افزایش یافت

لنگش در دام

مشکلات زایمان

افزایش 500 درصدی سه قلم کالای مورد نیاز دامداران

چرا دولت دوازدهم در تنظیم بازار محصولات پروتئینی شکست خورد؟

چرا دولت دوازدهم در تنظیم بازار محصولات پروتیینی شکست خورد

ال کارنیتین چیست

کاربرد آنزیم در جیره غذایی طیور

مرغداران از دولت جدید چه می‌خواهند

طوفان تخم مرغ در بازار/ چرا قیمت از ۵۰ هزار تومان گذشت؟

از دست دادن آب در گوساله های شیرخوار

۹۵ میلیون تخم مرغ نطفه‌دار برای تأمین نیاز بازار وارد می‌شود

بیماری آبله در طیور

اسپری جدید پستان گاو

٣ تصمیم جدید دولت برای کاهش قیمت جوجه یک روزه

بیماری افت تولید تخم در مرغان بومی (EDS)

افزایش ۱۰.۵ درصدی عرضه گوشت مرغ و طیور در بهار ۱۴۰۰

آمریکا برای کنترل قیمت گوشت دست بکار شد

تورم فزاینده و خطر تعطیلی دامداری های صنعتی

بیماری برونشیت در طیور

نیاز شدید گاو به استراحت

ذبح دام سنگین در خراسان رضوی ۱۱ درصد بیشتر از حد مجاز است

کبد چرب در دام

 آناتومی دستگاه تولید مثل مرغ تخمگذار و نحوه تشکیل تخم مرغ

چرا قیمت جوجه یک روزه نجومی شد؟

بیماری کتوز در دام

جت هیتر سری G

جت هیتر

مشکل لنگش در گاو و گوساله

تثبیت بازار مرغ از اوایل آذر تأخیر ۴۰ روزه سامانه بازارگاه در تخصیص نهاده به مرغدار

فرم تاییدیه حقابه

فرم درصد پیشرفیت فیزیکی واحد گوسفند داشتی

فاسد شدن ۵ هزار تن ذرت دپو شده در گمرک

استفاده از تجهیزات روشنایی مناسب وکاهش هزینه برق

ناپختگی مدیران در صنعت مرغ/ تصمیمات اشتباه گذشته تکرار نشود

مدیریت مطلوب برای مبارزه با هزینه بالای خوراک

ضدعفونی مرغداری

افزایش میزان نقدینگی مورد نیاز واحدهای دامداری و طیور

دولت سیزدهم سیاستهای غلط گذشته در صنعت مرغداری را ادامه ندهد

کلامیدو فیلا آبورتوس و سقط جنین دام

مقاصد صادراتی دام زنده اعلام شد

برای تهیه یک سیلوی با کیفیت، چه باید کرد؟

توزیع قطره چکانی نهاده‌های دامی/ دولت مشکل تامین ارز را حل کند

چربی های حیوانی و محتویات شکمبه در خوراک دام و طیور

کیفیت پولت ها، کلید موفقیت درتخمگذاری

انواع صدف معدنی در خوراک طیور گوشتی و دام

بیماری های مهم قرنطینه ای

همه گیر شناسی بیماری تب کیو

افزایش قیمت خوراک دام در بازارهای جهانی/کرونا زنجیره عرضه را به هم ریخت

مصرف ماهی برای کنترل دیابت

قیمت دام و علوفه نسبت به سال قبل چقدر تغییر کرده است؟

تغذيه مرغ تخم گذار

رونق مرگ در مرغداری های ساوه! مرغ های مادر بیمارند؟

چرا کشتار دام‌های مولد و آبستن متوقف نشد

تأثیر ارتفاع برداشت ساقه ذرت در تغذیه گاو شیری

تأمین نهاده های دامی کابوسی بزرگ برای دامداران

قیمت مصوب جوجه یکروزه ٦٠٠٠ تومان/ نرخ مصوب هم در بازار رعایت نمی شود

دانلود رایگان ترجمه مقاله مروری بر فیتات و فیتاز در جوجه ها (سال ۲۰۱۶)

سالمونلوز و سقط جنین دام

گرانفروشی مرغ به دلیل نبود نظارت پس از کشتارگاه است

منابع ذخیره ای آغوز

عرضه تخم‌مرغ در بازار باقیمت مصوب واردات ۱۰ هزار تن تخم‌مرغ از ترکیه

تعلل دامپزشکی و فساد75 تن تخم مرغ

قیمت هر شانه تخم مرغ چند؟

مرغ ارزان می شود؟

هیتر پاتیو

۲۰ درصد مرغداری‌ها تعطیل شدند / مشکل چیست؟

تسهیلات با حداقل سود به کشاورزان و دامداران به زودی پرداخت می‌شود

مکمل ویژه گاو انتظار زایمان

دستورالعمل طرح ملی هویت گذاری و پلاک کوبی دام

نقش دلالان در کاهش مرغ‌‌ِ مراکز توزیع دولتی/ تغییر مقصد برخی کامیون‌‌های حامل مرغ در میان راه‌

چرا گرماتب بهینه است؟

دستور العمل طیور 1400

قیمت ماهی قزل آلا به ۱۲۵ هزار تومان رسید

برنامه ریزی های مؤثر در کنترل مقاومت به آنتی بیوتیک ها در طیور

فرآیندهای مورد نیاز در صدور پروانه واحدهای دام و طیور

تعرفه خدمات کشاورزی 1400

کشتار دام های آبستن بی سر و صدا ادامه دارد

فلج شدن گاو پس از زایمان و درمان تب شیر

تولید ماده اساسی و وارداتی برای رشد طیور در کشور

قانون توزیع عادلانه آب

کاهش قیمت لبنیات داوطلبانه بود

کتاب جامع نظام دامپروری

نرخ غیررسمی بازار مرغ را بی ثبات می‌کند/ مرغداران بلاتکلیفند

ویروس های نفروپاتوژنیک برونشیت عفونی پرندگان

اثر ضد میکروبی اسیدهای آلی بر فلور میکروبی و سلامت روده طیور

عرضه تخم مرغ دولتی در خرده‌فروشی‌ها آغاز شد/ قیمت می‌شکند

روش انتخاب و برداشت نمونه ها از دام

«پای مرغ» هم‌قیمت مرغ شد / سنگدان کیلویی ۴۹ هزار تومان

ساکنین دستگاه گوارش دنیایی برای کشف کردن

چرا تخم مرغ در مغازه‌ها همچنان گران است؟

قیمت خرید حمایتی دام روستایی ابلاغ شد/ هر کیلو گوسفند نر ۶۲ هزار تومان

تخصیص ۶.۵ میلیارد دلار برای واردات نهاده‌های دامی

جمع آوری نمونه های بالینی از جنین سقط شده

غذاهای دامی با منشاء حیوانی

علت گرانی و کمبود مرغ در روزهای اخیر/ برنامه دولت برای بازار شب عید چیست؟

دبیر انجمن تولیدکنندگان زنجیره‌ای گوشت مرغ:ستاد تنظیم بازار نرخ مصوبه مرغ را اعلام نکرده است

بیماری ORF یا اكتمای واگیردار

تأثیر سموم قارچی بر تولیدات گاوهای شیری

کمبود نهاده‌های دامی در کشور / دام‌ها ضایعات میوه می‌خورند

فروش فوری مرغداری ۴۵ هزار قطعه ای با تمامی امکانات

لبنیات گران‌تر می‌شود؟

توزیع روزانه ۶ هزار تن مرغ در کشور/ متوسط تلفات ناشی از تنش گرمایی در مرغداری‌ها ۱۰ درصد است

دعوت به همکاری

خام فروشی نهاده های دامی و هدررفت عظیم منابع

تکنيک انتقال جنين در گاو

تنش گرمایی و کیفیت پوسته

هشدار درباره تداوم نابسامانی بازار جوجه یکروزه

نهاده‌های دامی تا 9 ماه آینده تامین شده است

دلایل افزایش قیمت تخم مرغ

دولت به جای افزایش قیمت شیر نهاده ارزان به دامدار بدهد

7 سؤال مهمی که به هنگام تهیۀ خوراک برای مرغ گوشتی باید پرسید

تاخیر در تامین کامیون عامل تشدید کندی روند بارگیری

تب شیر در گاو

نهاده‌های دامی مورد نیاز سال ۱۴۰۰تامین شد/انباشت۴.۱ میلیون تن در بنادر

رنگ گوشت طیور

ابعاد تازه ای از سوءمدیریت در بازار نهاده‌های دامی

تغذیه گاو خشک و انتقالی

دولت آینده خود را آماده گرانی تخم مرغ کند/ ادامه حذف گله‌های مرغ‌ تخم‌گذار

استرس گرمایی و مشکلات ان در گاوهای شیری

تاثیر مکمل فیتاز میکروبی در رژیم های غذایی جوجه های گوشتی

اثرات سطوح مختلف گلوتن ذرت در جوجه های گوشتی

تاثیر تراکم موادمغذی جیره پایانی و سن کشتار بر بازده ابقای انرژی وپروتیین جوجه های گوشتی

بررسي تاثير شستشوي پوسته تخم مرغ با آب سرد بر آلودگي سالمونلا در پوسته و محتويات آن

مقاله تاثیر مکمل فیتاز میکروبی در رژیم های غذایی جوجه های گوشتی (سال ۲۰۱۸)

اصول اولیه ساخت و ضدعفریونی کردن داخل مرغ داری

دانلود رایگان ترجمه مقاله تعیین رفتار متقابل DNA تیموس گوساله با بربرین هیدروکلراید (نشریه تیلور و فرانسیس ۲۰۱۹) (ترجمه ارزان – نقره ای ⭐️⭐️)

دانلود رایگان مقاله انگلیسی استفاده از آفت کش ها در گلخانه به همراه ترجمه فارسی

بدعهدی وزیر جهاد در جلوگیری از خام مصرفی نهاده‌های دامی

تاثیر غذایی روغن دانه انار و روغن دانه کتان در عملکرد مرغ گوشتی و مشخصاتاسیدهای چرب گوشت

ترکیب گوشت، پروفایل اسیدهای چرب و پایداری اکسیداتیو گوشت جوجههای گوشتی حاوی فراوردههای فرعی انار

اندازه گیری شدت نور و تعریف محیط نوری

وزارت جهاد کشاورزی درباره مجوز واردات جوجه یک روزه با ارز ۴۲۰۰ شفاف‌سازی کند

اصلی‌ترین عامل گرانی دوباره مرغ، افزایش هزینه‌های تولید و نظام توزیع است/ تصمیمات اشتباه دولت، صنعت طیور را به آستانه نابودی کشاند

تخم مرغ و خواص آن

آویلامایسین(محرک رشد)

آنتی بیوتیک موثر (فوزباک)

راه حلی برای دستیابی به پروتئین حشرات

ژنتیک، عامل اولیۀ بیماری های مربوط به سُم در گاوها

اهمیت تغذیۀ گوساله

راهبردهای تغذیه برای افزایش وزن تخم مرغ

نهاده‌ها‌ همچنان با تاخیر به دست مرغداران می‌رسد

وضعیت نامطلوب تامین نهاده های دامی

نقش پرتئینها در طیور

تأخیر در تخصیص ارز و ترخیص کالا معضل تأمین نهاده‌های دامی

جوجه یک روزه به قیمت 8 تا 10 هزار تومان به مرغداری‌های تحویل داده می‌شود

آغاز تحویل تنخواه نهاده‌های دامی به مرغداران

تاخیر در بارگیری نهاده های دامی/تعلل دولت در تعیین نرخ شیر خام

مقایسه عملکرد صفات تولیدی آمیخته های تجاری جوجه گوشتی

علل همشکل نبودن گله

کنترل کوکسیدیوز

پیش بینی تولید ماهانه ۱۲۰ میلیون قطعه جوجه یکروزه گوشتی؛

روغن ذرت

نکات کاربردی در مدیریت تغذیه ای گاوهای شیری

تعاونی روستایی سیستم مناسبی برای اصلاح نظام توزیع محصولات کشاورزی است

عدم تامین نهاده کاهش ۱۲ میلیون قطعه‌ای جوجه ریزی را رقم زده است

بیماری مزمن تنفسی C - R - DChronic Respiratory Disease

بیماری آنفلوآنزا ، راه ابتلا و انتقال ،‌ پیشگیری و درمان به زبان ساده

گالیم

روش‌های نوین برای زیادشدن شیر در گاوها

کاهش قیمت جوجه یکروزه در بازار/ نیازی به واردات مرغ نداریم

دانلود رایگان ترجمه مقاله رشد پیچه ای در اندام های گیاهی

تحلیل پیشران های کلیدی صنعت طیور بااستفاده از رویکرد اینده نگاری

تحقیق وتوسعه پایدارتیالپیا در ایران

جفت ماندگی در گاو های شیری

مرغداران خواستار اعلام نرخ جدید تخم مرغ شدند

بیماری مشترک بین انسان و دام تب مات یا بروسلوز

تولید گندم ۳۰ درصد و خرید تضمینی ۵۰ درصد کاهش یافت

برآورد فرصت های اقتصادی هر راس گاو در گاوداری های کوچک شیری

چرا گوشت باید کیلویی ۱۵۰ هزار تومان به دست مصرف کننده برسد؟

خوراک دام و طیور از کشور قاچاق می شود+ سند

قیمت تولیدکننده محصولات مرغداری های صنعتی به ۸۰ درصد رسید

رشد ۲۰ درصدی قیمت تولید کننده بخش گاوداری ­های صنعتی

بیماری یون

١.۵ میلیون یورو مواد اولیه شیرخشک در گمرکات در حال فساد است!

بزها و تغذیه بز

دستاوردهای تحقیقاتی جدید تجاری شده در حوزه دام وطیور

عرضه ۶.۶ میلیون تن انواع نهاده‌های دامی در سامانه بازارگاه

بیماری تب برفکی یا زخم دهان و پا

مدیریت پرورش در آب و هوای گرم

تاثیر حرارت در از بین بردن سم آفلاتوکسین

جدیدترین قیمت گوشت قرمز در بازار

چهار راه برای بهبود تراکم استخوان مرغ های تخم گذار

کاتالوگ اورجینال پرورش مرغ گوشتی نژاد راس همراه راهنمای فارسیross 308

ادامه بحران جوجه یک روزه/ قیمت دو برابر نرخ مصوب !

کاتالوگ اورجینال پرورش جوجه گوشتی نژاد کاپ همراه راهنمای فارسی coBB 500

صف معطلی کامیون ها در مرز بازرگان از ۳ ماه قبل حذف شده است

کاتولوگ اورجینال پرورش و تغذیه مرغ تخمگذار شیور تجاری همراه با راهنمای فارسی

قیمت جوجه یک روزه گوشتی به ٩ هزار تومان رسید

۴ راهکار بخش خصوصی برای حل چالش بازار نهاده های دامی

بیماری IBH یا تورم عفونی کبد

تاثیرمکمل پوست انار برروی رشدبدن،بازده خوراک،متابولیت‌های بیوشیمیایی و وضعیت آنتی‌اکسیدانی مرغ گوشتی

کاتالوگ اورجینال پرورش مرغ تخمگذار نژاد هایلان w80

زنگ خطر کمبود ذرت با کاهش موجودی بنادر

کشتار گسترده مرغ‌ها منجر به افزایش قیمت تخم مرغ شد

کد های تعیین وزیر جهاد کشاورزی در دولت بعدی کدهایی که اگر دقت کنید وزیر آینده را همین امروز بشما می شناساند

آمادگی جهت ورود جوجه و کنترل شرایط محیطی

گرانی مرغ قابل پیش بینی بود/ با آمارسازی آدرس غلط دادند

ردیابی غذاهای دریایی در ایالات متحده آمریکا

زنگ خطر درباره کشتار دام‌های سبک

پرورش ماهی در آسمان

سمیت ویتامین ها و مواد معدنی کمیاب در طیور

دامپروری فراسرزمینی ضرورت یا الزام

تضعیف صنعت مرغداری توسط دولت

ارزیابی علل لنگش در گاو و درمان آن

تامین بیش از سه میلیارد دلار برای واردات نهاده های دامی

فلج شدن گاو پس از زایمان

اثر پرهیز غدایی در رشد جوجه ها

 اثرات مطلوب اسید چرب در تغذیه طیور

دولت سیزدهم چگونه می تواند چالش‌های صنعت دام و طیور را حل کند؟

صنعت طیور چگونه می‌تواند از بحران خارج شود؟

صادرات کره و شیرخشک مشروط به خرید شیرخام با نرخ مصوب شد

مولتی آنزیم

پیکا یا گند خواری

سندرم آسیت

سندرم سر باد کرده ویروسی طیور

تغذیه و کیفیت تخم مرغ

بیماری های شایع در گوسفندان

تنش گرمایی و راه­های مقابله با آن

برنامه چرخشی کوکسیدیوز

آنزیم در طیور

انتخاب جوجه(کارت جوجه)

رییس سازمان دامپزشکی اعلام کرد: عرضه ۶ هزار و ۶۲۲ تن گوشت مرغ گرم به بازار

پیش‌بینی افزایش قیمت مرغ

سقف قیمت واردات نهاده‌های دامی به واردکنندگان ابلاغ شد

افزایش قیمت جوجه یک روزه، تخلف است

پشت پرده کمبود و افزایش قیمت نهاده های دامی چیست؟

معاون وزیر جهاد کشاورزی: نقش اصناف در توزیع مرغ پررنگ‌تر می‌شود

واردکنندگان نهاده‌هاخواستار رفع تبعیض میان دولت و بخش خصوصی شدند

جایگزینی برای شیر پاستوریزه؛ تکنیک جدید فراوری شیر

برای یک تا ۲ ماه آینده در تامین‌ نهاده های دامی مشکلی نخواهیم داشت

تولید کننده انواع مکمل و کنسانتره طیور و دام

نظارت بر کشتارگاه های مرغ تشدید شود

هشدار در مورد وضعیت تولید تخم مرغ

زرده تخم مرغ چه خواص و چه مضراتی دارد؟

قیمت جوجه مرغ به بیش از 2 برابر رسید

نیازی به واردات جوجه نداریم/ هشدار درباره التهاب مجدد قیمت مرغ در بازار

افزایش قیمت ذرت

افزایش نرخ رسمی کنجاله سویا

وزارت جهادکشاورزی سکان بازار مرغ را به دست گرفت

قیمت تخم‌مرغ در میادین میوه و تره‌بار تهران ارزان شد: هر شانه ۲۹۹۰۰ هزار تومان

تعامل دستگاه قضا با بخش خصوصی امری ستودنی و اقدامی مؤثر در افزایش تولید است

نکاتی برای بهبود دورۀ انتقالی گاو به منظور افزایش باروری و شیردهی

درج قیمت مصوب روی مرغ و تخم مرغ الزامی شد

وزیر جهادکشاورزی باید پاسخگوی سومدیریت و احتکار مرغ باشد

آزادسازی ذخایر مرغ منجمد ۱۵ هزار تومانی

ممنوعیت صادرات مرغ به کلیه گمرکات اجرایی کشور ابلاغ شد

افزایش بی رویه قیمت خوراک دام نشانگر وجود بی‌تدبیری است

سود قیمت گذاری دستوری در جیب واسطه‌ها

رسوب ۳ میلیون تن انواع نهاده‌های دامی در بنادر کشور

صادرات تخم‌مرغ آغاز شد.

بهینه سازی اندازۀ تخم مرغ در مرغ های تخمگذار تجاری

پرورش مرغ تخمگذار

فروشگاه قاصدک ، قیمت ، کیفیت ، بازگشت و سلامت کالا

کیفیت پولت ها، کلید موفقیت درتخمگذاری

24 آبان 1400 | 10:55 مقالات

زندگی مرغهای تخمگذار به طور معمول به دو قسمت تقسیم میگردد که شامل دوره رشد ودوره تخمگذاری است این امر به صورت یک سنت در آمده زیرا پرنده معمولا در یک محل پرورش یافته وبرای مرحله تولید خود به محل دیگری منتقل می شود مرز منطقی این دو مرحله حدود سن 18 هفتگی است و به نظر می رسد مسئولیت مرحله قبل از این سن بر عهده پرورش دهنده پولت و مسئولیت مرحله پس از آن بر عهده تولید کننده تخم مرغ می باشد موفقیت در پرورش پولت دارای نقش موثر اقتصادی در تولید طیور قابل فروش می باشد دوره کامل با جوجه یک روزه آغاز می شود و کیفیت خوب جوجه نسبت به پرورش خوب پولت ازاولویت برخوردار است مسئله مهم در زمینه ارزیابی قابل فروش یا غیر قابل فروش بودن یک پولت ، وزن بدن و اختلاف در وزن بدن پولتها درگله می باشد آیا وزن بدن جوجه یکروزه ، وزن پولت را در هنگام شروع تخمگذاری تحت تاثیر قرار می دهد ؟ در یک بررسی تجربی 400 قطعه ازمیان یک گروه بزرگتر انتخاب و توزین شده و قبل از آنکه درون یک پن بزرگ با ظرفیت کلی 1200 قطعه پرنده جای داده شوند بر روی بال آنها برچسب زده شد درخلال دوره پرورش ، برنامه های تغذیه ای و نوردهی معمول مورد استفاده قرار گرفت و پرنده های برچسب زده شده تا سن 18 هفتگی مجموعا 25 بار توزین شدند پرندگانی که در پایان دوره پرورش زنده مانده بودند بر اساس وزن جوجه ها در یک روزگی دسته بندی شدند بدین صورت که در هریک ازدو گروه پرندگان با وزن سبک ومتوسط 121 قطعه جای گرفته وبقیه درگروه پرندگان با وزن سنگین قرار گرفتند سپس این دسته بندی درمراحل مختلف دوره رشد تکرار شده و نتایج به ترتیب درسه جدول  a 1 ، b 1 ، c 1 خلاصه گردید جدول a1 نشان دهنده نحوه توزیع بعدی پرندگانی است که دریک روزگی تحت عنوان گروه سنگین وزن طبقه بندی شدند و جداول b 1 ، c 1 به ترتیب چگونگی توزیع پرندگانی با وزن متوسط وسبک دسته بندی شده بودند . با توجه به ارقام ارائه شده دراین جداول می توان دید که سن 18 هفتگی در گروه A تعداد پرندگان باوزن سنگین و متوسط تقریبا برابربوده و تعداد پرندگان باوزن سبک حدود 10% کمتر بود با این حال نتایج حاکی از آن است که حداقل تا سن 12 هفتگی تعداد پرندگان سنگین وزن بیشتر بود چگونگی توزیع پرندگان دارای وزن متوسط نشان داد که به نظر می رسد الگوی توزیع مشاهده شده در سن 6 هفتگی در بقیه دوره رشد نسبتا ثابت باقی می ماند با این توضیح که تعداد پرندگان در زیر گروه سنگین وزنها تقریبا یکسان بوده و درزیر گروه سبک وزنها تا حدی کمتربود چگونگی توزیع وزنی پرندگان گروه c در سن 18 هفتگی حاکی از آن بودکه تعداد پرندگان در زیر گروه سبک وزنها حدود 10% بیشتر از تعداد آنها در زیرگروه سنگین وزن بود در مجموع پرندگان تمایل اندکی برای باقی ماندن در همان گروه وزنی را داشتند که در سن یک روزگی در آن قرار گرفته بودند .اگر این تمایل را بدین معنی فرض کنیم که بین وزن جوجه ها در یک روزگی و وزن آنها در سن 18 هفتگی ارتباطی وجود ندارد می توان تعداد پرندگان را در گروههای وزنی برآورد نمود و این ارقام در مقایسه با تعداد مشاهدات در هر گروه درجدول 2 نشان داده میشوند این روش نمی تواند هیچگونه دلیلی مبنی بر وجود ارتباط بین چگونگی توزیع گروه وزنی در یک روزگی و 18 هفتگی ارائه دهد هیچگونه شواهد ظاهری مبنی بر اینکه سنگین ترین جوجه ها ، سنگین ترین پولتها را تولید مینمایند وجود ندارد .نباید گفته شود که وزن جوجه در یک روزگی اهمیتی ندارد آنچه گفته می شود آن است که با اعمال مدیریت خوب در مورد جوجه های یک روزه کوچک می توان پولتهایی با کیفیت خوب و قابل فروش تولید نمود برای مشخص کردن گروه وزنی که پرندگان باید در آن قرار گرفته و تنظیم برنامه مدیریت بر اساس آن صورت گیرد توزین آنها در طی مدت 24 ساعت قبل از تحویل مهم است عامل حیاتی و مهم در تنظیم چنین برنامه

جدول 1- توزیع پرندگان در گروههای وزنی ] سنگین (A) ، متوسط (B ) یا سبک (C ) [ در سنین 6 ، 12 و 18 هفتگی براساس اینکه در یک روزگی در کدامیک از زیرگروههای وزنی سنگین (a ) ، متوسط (b ) یا سبک (c) قرار داشتند .

 

                                           سن (هفته )                                                   (a

              18                                 12                                6                    گروه    

        درصد          تعداد       درصد             تعداد             درصد           تعداد      وزنی

1/36                  56          9/41               65              6/40             63           A

4/37                  58         6/31                49              1/38             59           B

7/27                  43         1/27                42              9/21             34           C

                             

                                           سن (هفته )                                                   (b

              18                                 12                                6                    گروه    

        درصد          تعداد       درصد             تعداد             درصد          تعداد      وزنی

 

6/36                  52          6/36              52              3/37             53           A

8/33                  48        2/35                50              2/35             50           B

6/29                  42        2/28                40              2/28             40           C

                             

                                           سن (هفته )                                                   (c

              18                                 12                                6                    گروه    

        درصد          تعداد       درصد             تعداد             درصد           تعداد      وزنی

0/29                  38          4/24               32              5/27              36          A

6/33                  44         9/35                47              7/26             35           B

9/38                  51         7/39                52              3/47              62          C

 

 

 

جدول 2- مقایسه تعداد مورد نظر و مشاهده پرندگان درگروههای وزنی

در سن 18 هفتگی براساس وزن آنها دریک روزگی

 

وزن در

18 هفتگی

 

سنگین

متوسط

سبک

وزن یک روزگی

          سنگین                              متوسط                              سبک                               جمع  

مورد انتظار    مشاهده شده    مورد انتظار    مشاهده شده      مورد انتظار    مشاهده شده

 

     56                1/53               52                0/48                38                 9/44             146

     58                5/54               48                3/49                44                 2/46             150

     43              4/49               42                  7/44               51                9/41                 135

جمع

 

    157                              142                                 133                                432

 

 

مدیریتی ، مقدار و کیفیت غذای مصرف شده توسط پولتهای در حال رشد می باشد طی ده سال اخیر پرورش دهندگان طول دوره پرورش را ده روز کاهش داده اند تا پرنده مناسبی برای تولید تخم مرغ داشته باشند در مورد ویژگیهای پرنده مناسب هنوز بحث و اختلاف نظروجود دارد بدون تردید یکی از عوامل مهم در این ارتباط وزن بدن پرنده و چگونگی رسیدن به این وزن می باشد نحوه رشد پرنده از اهمیت بیشتری برخوردار بوده و اقداماتی که در خلال دوره رشد صورت می گیرند می توانند اثر قابل توجهی بر قدرت و استحکام استخوان درمرحله تخمگذاری داشته باشند تولید بهینه ومطلوب تخم مرغ ممکن است بر اساس تولید بیشترین تعداد تخم مرغهای درجه یک با اندازه مناسب و بالاترین میزان بازدهی غذا بیان شودبنابراین تعداد ووزن تخم مرغ و مقدار غذای مصرف شده معیارهای مهمی برای تولید کننده تخم مرغ هستند تمام این پارامترها در خلال دوره تخمگذاری به وسیله عوامل متعددی شامل ویژگیهای جیره غذایی برنامه نوردهی و درجه حرارت تحت تاثیر قرار می گیرند و همچنین می توانند تحت تاثیر مدیریت دوره رشد شامل الگوی نوردهی مورد استفاده واقع شوند استفاده از برنامه نوردهی در دوره رشد سبب به تاخیر افتادن زمان شروع تولید شده و درنتیجه باعث افزایش اندازه تخم مرغ می گردد . در واقع آنچه که در این موارد اتفاق می افتد دستکاری و دخالت در عملکرد پرنده درمحدوده قابلیت ها و تواناییهای آن می باشد توانایی پرنده به وسیله عوامل ژنتیکی ولی برحسب عملکرد تخمگذاری و نیز خصوصیات پرنده در خاتمه دوره رشد و به خصوص وزن بدن آن و منحنی رشد جهت دستیابی به وزن بدن تعیین می شود در ارتباط با طراحی وبرنامه ریزی مطالعات تجربی جهت بررسی وزن بدن پولتها بر عملکرد و بازدهی آنها در تخمگذاری مشکلاتی وجود دارد چنانچه پرندگان با وزن سبک یا سنگین از یک گله انتخاب شوند در واقع شما بیش از آنکه تفاوتهای خاص ناشی از اختلاف وزن را ببینید اختلاف ژنتیکی را مشاهده خواهید کرد پرندگان باید پس از رشد به گروههای وزنی مختلف تقسیم شوند این روش در طی یک بررسی به مورد اجرا گذاشته شد بدین ترتیب که پولتها در خلال دوره رشد به طریقی تغذیه شدند که در سن 17 هفتگی سه گروه وزنی مجزا تشکیل شود و در داخل هرگروه ، پرندگان به سه زیرگروه سبک ، متوسط یا سنگین تقسیم شدند به طوری که در خلال دوره تخمگذاری در مجموع 9 زیر گروه ازنظر وزن مورد بررسی قرار گرفتند نتایج حاصل از این آزمایش به صورت خلاصه درجدول 3 نشان داده می شوند بر حسب آمار مربوط به درآمد خالص که در جدول ارائه گردیده میتوان مشاهده کردکه تحت شرایط آزمایش گروههایی که بالاترین سوددهی را داشتند شامل سبکترین زیرگروه پرندگان سنگین وزن ، سنگین ترین زیرگروه پرندگان سبک وزن و زیر گروه متوسط از پرندگان با وزن متوسط بودند نتایج به دست آمده نشان می دهند که به نظر می رسد تاثیر وزن بدن در هنگام شروع تخمگذاری بر وزن تخم مرغ و مقدار غذای مصرفی بیشتر از اثر آن بر تعداد تخم مرغ می باشد البته د رهنگام استفاده از عامل تغذیه به منظور دخالت د روزن بدن پرنده در طی دوره رشد روشهای مختلفی وجود دارند سن تغییر جیره غذایی از جیره شروع به جیره رشد با تراکم کمتر مواد مغذی یک روش ساده است روشهای دیگر که پیچیده تر هستند شامل تغییر کیفیت غذا به صورت استفاده از جیره با تراکم بسیار پایین مواد مغذی برای بخشی ازدوره رشد یا استفاده از روش کنترل کمیت غذا براساس جیره های استاندارد می باشند نتایج به دست آمده برای دوره رشد در یک بررسی تجربی که دران روش سنتی و متداول تغذیه کامل در طی دوره رشد با دو روش تغذیه ای کنترل غذا از نظر کمیت وکیفیت مورد مقایسه قرار گرفته بود در جدول 4 و نتایج حاصل از این بررسی برای دوره تخمگذاری تا سن 76 هفتگی به صورت خلاصه د رجدول 5 ارائه میگردند پرندگانی که طی دوره رشد با استفاه از جیره های با کیفیت پایین تر و به روش آزاد تغذیه شدند در سنین 6، 12و 18 هفتگی به میزان قبل توجهی سبکتر بوده و غذای کمتری مصرف نمودند هیچ گونه تفاوت قابل توجه دیگری د رعملکرد سه گروه وجود نداشت وزن پرندگان گروههای 1 و 2 سنگین تر از وزن توصیه شده توسط فروشندگان جوجه های یک روزه بود در حالی که پرندگان گروه 3 به وزن هدف نزدیک بوده و وزن آنها فقط 24 گرم از وزن توصیه شده کمتر بود نتایج به دست آمده در مورد دوره تخمگذاری جالب توجه هستند پرندگانی که طی دوره رشدبا جیره های کنترل شده ازلحاظ کیفیت تغذیه شده بودند در مقایسه با پرندگان خواهر خود که به روش تغذیه کامل تغذیه شده بودند در طی دوره تخمگذاری تعداد کمتری تخم مرغ تولید کردند اطلاعات حاصل از وضوح نشان میدهند که وزن بدن درپایان دوره رشد عامل

جدول 3- اثرات وزن بدن در سن 17 هفتگی بر عملکرد بعدی مرغان تخمگذار قهوه ای

 

صفات عملکردی

زیرگروههای تحت آزمایش

1

2

3

4

5

6

7

8

9

میانگین محدوه وزن بدن انتخابی تعداد تخم مرغ به ازا هر پرنده

 

درهنگام ورودبه سالن

مقدار غذا به ازا هر پرنده در هنگام

 

ورد به سالن (کیلوگرم )

تلفات ( درصد )

تخم مرغهای درجه 1 و2 (درصد)

تخم مرغهای درجه از رده خارج

وزن بدن در 72 هفتگی (کیلوگرم)

وزن تخم مرغ (گرم)

وزن تخم مرغ در 71 هفتگی (گرم)

مجموع وزن تخم مرغ (کیلوگرم)

ضریب تبدیل غذایی

رنگ پوسته

تفاضل درامد حاصل از تخم مرغ و

هزینه غذا به ازا هرپرنده در هنگام

ورود به سالن (پوند)

52/1

 

295

1/47

08/8

1/53

22/7

13/2

4/64

8/68

0/19

48/2

086/1

0/73

81/1

41/1

 

296

1/47

86/5

9/31

80/7

20/2

0/64

6/68

9/18

49/2

087/1

8/36

69/1

32/1

 

302

5/46

83/2

0/29

63/6

05/2

1/63

4/67

1/19

44/2

088/1

6/36

85/1

34/1

 

300

6/47

24/4

1/32

48/7

10/2

8/63

4/68

1/19

49/2

087/1

0/37

73/1

23/1

 

300

6/46

85/4

6/29

09/7

05/2

4/63

2/68

0/19

45/2

088/1

8/36

82/1

17/1

 

299

4/46

85/4

8/27

04/7

02/2

0/63

9/67

8/18

46/2

088/1

4/37

74/1

24/1

 

300

0/47

24/4

8/31

68/6

07/2

5/63

0/68

1/19

47/2

087/1

2/63

83/1

17/1

 

296

1/46

06/6

5/27

35/7

06/2

8/62

5/67

6/18

48/2

087/1

3/37

67/1

07/1

 

293

2/45

64/3

2/25

51/7

90/1

3/62

9/66

3/18

48/2

088/1

7/36

50/1

به روش خواندن با رفلکتومتر

روش تغذیه در دوره رشد                             شماره گروه تحت آزمایش                            محدوده وزن در هنگام انتقال

                                                                                                                             به سالن تخمگذاری (گرم)

                                                                              1                                                          1580-1435

تغذیه کامل                                                                2                                                          1452-1365

                                                                              3                                                           1364-1277

                                                                              

                                                                              4                                                           1392-1286

Freez1                                                                     5                                                           1285-1179

                                                                              6                                                           1178-1100

                                                                              

                                                                              7                                                          1272-1202

Freez2                                                                     8                                                          1201-1131

                                                                               9                                                          1130-1010

 

 

 

جدول 4- تاثیر تغذیه بر عملکردمرغان تخمگذار قهوه ای تا سن 18 هفتگی

 

صفات عملکردی                                                     1                     2                       3

وزن بدن (گرم) : 6 هفتگی                                      466                   467                   424

                     12 هفتگی                                     1192                 1125                 858

                     18 هفتگی                                     30/16               1622                  1456

تلفات ( درصد )                                                     91/2                 60/2                  53/3

غذای دریافتی به ازا هر پرنده زنده (کیلوگرم)               33/7                  26/7                 87/6

شماره گروه تحت آزمایش

1                                                                           تغذیه آزاد

2                                                                             Freez

3                                                                        کنترل کیفی

-          در گروههای آزمایشی 1و2 ، پرندگان با یک برنامه دو مرحله ای تغذیه شدند که شامل جیره شروع (18% پروتئین خام و 6/11 مگاژول در کیلوگرم انرژی متابولیسم ) از سن 8-0 هفتگی و یک جیره رشد ( با 15% پروتئین خام و 3/11 مگاژول در کیلوگرم انرژی متابولیسم ) از سن 18-8 هفتگی .

-          پرندگان گروه آزمایشی 2 از سن 13-8 هفتگی به روش Freez تغذیه شدند و در این مرحله روزانه با مقدار غذایی مساوی با میانگین مقدار غذای دریافتی آنها بین سنین 8-7 هفتگی تغذیه شدند .

پرندگان گروه آزمایشی 3 با استفاده از سه جیره به روش آزاد تغذیه شدند :

3-0 هفتگی : جیره شروع جوجه

6-3 هفتگی : جیره رشد متداول

12-6 هفتگی : جیره رشد تغییر یافته (11% پروتئین خام و 11 مگاژول در کیلوگرم انرژی متابولیسم )

18-12 هفتگی : جیره رشد متداول

 

 

مهمی در تاثیر بر عملکرد تخمگذاری می باشد با وجود این به نظر می رسد شکل منحنی رشد که منجر به دستیابی به وزن بدن مناسب می گردد نیر مهم است با وجودی که کیفیت جوجه از اهمیت زیادی برخوردار می باشد اما شواهد موجود نشان می دهند که جوجه های کوچک الزاماً پولتهایی کوچک و با وزن کمتر از حد استاندارد تولید نمی کنند وزن بدن مناسب و بهینه به توقعی که از پرنده انتظار می رود و به ویژه در ارتباط با وزن تخم مرغ بستگی دارد باوجودی که یک پرنده بزرگ تخم مرغ های بزرگی تولید خواهد کرد اما به دلیل آن که احتیاج آن برای نگهداری بالاتر است غذای بیشتری نیز مصرف خواهد کرد بنابراین بازده تبدیل غذا مطلوب و بهینه نخواهد بود

 

جدول5- اثر تغذیه در دوره رشد بر عملکرد بعدی مرغان تخمگذار قهوه ای در دوره تخمگذاری

 

صفات تولیدی                                                                            تغذیه در دوره رشد

                                                                            تغذیه آزاد           کنترل کمی        کنترل کیفی

تعداد تخم مرغ به ازا هر پرنده به هنگام ورود به سالن                    308                     5/306                   302

مقدار غذای مصرفی به ازا هر پرنده به هنگام ورود

به سالن (کیلوگرم)                                                               5/49                     8/49                    0/50

تلفات (درصد)                                                                      86/5                     16/6                    46/5

تخم مرغهای درجه 1و2 (درصد)                                               8/33                     0/35                    2/36

تخم مرغهای از رده خارج (درصد)                                             59/9                      58/9                    59/9

وزن تخم مرغ (گرم)                                                              3/63                      6/63                    6/63

وزن تخم مرغ در 75 هفتگی (گرم)                                           9/67                      8/67                    1/68

وزن مخصوص تخم مرغ                                                          087/1                    087/1                 087/1

تفاضل درامد حاصل از تخم مرغ و هزینه غذا به ازا     

هر پرنده در هنگام ورود به سالن                                              7/92                      9/87                    7/79

 

 

همچنین میزان تلفات در پرندگان بزرگتر ممکن است بیشتر باشد در پاسخ به این سوال که وزن بدن مناسب برای پولتهای جایگزین چه مقدار میباشد و پولتها درچه سنی باید به این زن برسند درمورد مرغان تخمگذار قهوه ای می توان وزن 1500 گرم در سن 126 روزگی را توصیه کرد ودر این زمان پرندگان باید به خوبی در سالنهای تخمگذاری جای داده شوند وزن بدن باید کافی باشد وقالب بدن به خوبی شکل گرفته حاوی چربی کم و عضلات فراوان باشد با این حال وجود مقداری چربی برای شروع تولید ضروری است همچنین به خاطر داشته باشید که میزان کاهش وزن در طی مرحله انتقال می تواند بین 12-8 درصد وزن زنده باشد و این مقدار کاهش وزن باید در مدت زمان مناسب قبل از شروع تخمگذاری جبران شود این موضوع که پرندگان انتخاب شده جهت تولید به طریق پرورش آزاد باید سنگین تر باشندهنوزمورد بحث و اختلاف نظر است چنانچه وزن بدن تا حد کمی بالاتر از وزن مورد نظر باشد ممکن است مزایایی داشته باشد اما مشکلات ناشی از وزن بسیار زیاد احتمالا بشتر از مزایای آن است .

 

فصلنامه چکاوک – شماره 22- دکتر مهرداد مدیرصانعی


//