عرضه بیش از ۴۶ هزار تن گوشت قرمز در فروردین ۱۴۰۱
اهمیت بهبود اشتها در جوجه های گوشتی
اسهال ویروسی گاو (BVD) و سقط جنین
واردات خوراک دام و طیور از مالیات بر ارزش افزوده معاف شود
کربوهیدرات های غیر الیافی و اثر آنها بر تولید شیر در گاوهای پرتولید
با گران فروشی مرغ و تخم مرغ برخورد میشود
اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی کالاهای مشمول کشاورزی در دی ۱۴۰۰
قیمت جدید گوشت گوساله و گوسفندی اعلام شد
مهمترین افزودنی های خوراک طیور
قیمت مرغ در بازار روند افزایشی گرفت / دولت نظارت ها را افزایش دهد
جمع آوری و کشت نمونه ها جهت تشخیص بروسلا
جزییات طرح خرید دام، تخصیص نهاده دامی و دامدارکارت
مخالفت تشکلهای صنعت طیور با حذف سامانه بازارگاه
بلاتکلیفی تجار و تولیدکنندگان درباره حذف یا عدم حذف ارز ترجیحی
جمع آوری نمونه جهت تشخیص بیماری مرزی
«واحدهای توزیعی مرغ» برای دریافت کد یکتا ۲ ماه فرصت دارند
مایکوتوکسین ها، ورم پستان و شیر
واردات نهادههای دامی ۲۰ درصد افزایش یافت
اثر CreAMINO بر انرژی در جیره حاوی فیتاز در جوجه های گوشتی
ثبات قیمت گوشت گوسفندی در ۲ ماه اخیر/ مشکلی در بازار نداریم
۷۰ تن گوشت مرغ خراسان جنوبی به سایر استانها ارسال میشود
گاوهای دوره انتقال را به راحتی مدیریت کنید
گلایههای دامداران دام سبک از وضعیت تامین نهادهها/جو و ذرت بازار آزاد از کجا میآید؟
موافق حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی نهاده های دام و طیور هستیم
قیمت مرغ قطعه بندی فراتر از نرخ مصوب
انگلیس؛ استفاده از حشرات به جای سویا در خوراک طیور
آسیت (تجمع آب) در جوجه های گوشتی در طول فصل زمستان
تکنیکهای واکسیناسیون برای طیور
استفاده از هورمون در پرورش مرغ، شایعه یا واقعیت
عدم تامین به موقع ارز به اعتبار تجار آسیب میزند
صادرات دام مازاد عشایر تا دو ماه آینده
تاثیرات بافت و شکل دان بر تغذیه طیور
حل مشکل تخصیص و حمل نهاد های مرغداران
نقش گیاهان دارویی در تغذیه طیور
٣راهکار برای جلوگیری از کاهش مصرف لبنیات بعد از حذف ترجیحی
قیمت مرغ پس از قطعه بندی, 50 هزار تومان / نیاز بازنگری نرخ های مصوب
دلایل گرانی گوشت در بازار/ اختلال در حمل و نقل و افزایش کرایهها
بازگشت قیمت تخم مرغ به نرخ مصوب
مروری کلی بر بیماری ناشی از مایکوپلاسما سینویا در طیور
صادرات دام کلید حل بخشی از مشکلات صنعت دامپروری است
پیشگیری و درمان رینوتراکئیت عفونی گاو
قطعه بندی مرغ در فروشگاهها مجاز میشود
حکایت تخم مرغهای وارداتیِ تاریخ مصرف گذشته
تامین امنیت غذایی با تولید ۵ محصول در حوزه ارتقای خوراک دام و طیور
جمع آوری نمونه جهت تشخیص بیماری زبان آبی
مزایده «گاوداری» ایرانخودرو + عکس جزئیات مزایده
حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی به شفافیت عرضه نهادههای دامی منجر میشود
حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی همچنان در دست بررسی
6 کار ضروری برای محافظت از دام در زمستان
کنترل، پیشگیری و درمان لپتوسپیروز
انتخاب و وازده گیری در مرغ های تخمگذار
چرا تخم مرغ در مغازهها همچنان گران است؟
مقاصد صادراتی دام زنده اعلام شد
برای تهیه یک سیلوی با کیفیت، چه باید کرد؟
توزیع قطره چکانی نهادههای دامی/ دولت مشکل تامین ارز را حل کند
چربی های حیوانی و محتویات شکمبه در خوراک دام و طیور
ویروس های نفروپاتوژنیک برونشیت عفونی پرندگان
عرضه تخم مرغ دولتی در خردهفروشیها آغاز شد/ قیمت میشکند
روش انتخاب و برداشت نمونه ها از دام
«پای مرغ» همقیمت مرغ شد / سنگدان کیلویی ۴۹ هزار تومان
ساکنین دستگاه گوارش دنیایی برای کشف کردن
قیمت خرید حمایتی دام روستایی ابلاغ شد/ هر کیلو گوسفند نر ۶۲ هزار تومان
دولت سیزدهم سیاستهای غلط گذشته در صنعت مرغداری را ادامه ندهد
اثر ضد میکروبی اسیدهای آلی بر فلور میکروبی و سلامت روده طیور
تخصیص ۶.۵ میلیارد دلار برای واردات نهادههای دامی
علت گرانی و کمبود مرغ در روزهای اخیر/ برنامه دولت برای بازار شب عید چیست؟
دبیر انجمن تولیدکنندگان زنجیرهای گوشت مرغ:ستاد تنظیم بازار نرخ مصوبه مرغ را اعلام نکرده است
تأثیر سموم قارچی بر تولیدات گاوهای شیری
کمبود نهادههای دامی در کشور / دامها ضایعات میوه میخورند
فروش فوری مرغداری ۴۵ هزار قطعه ای با تمامی امکانات
جمع آوری نمونه های بالینی از جنین سقط شده
نرخ غیررسمی بازار مرغ را بی ثبات میکند/ مرغداران بلاتکلیفند
برنامه ریزی های مؤثر در کنترل مقاومت به آنتی بیوتیک ها در طیور
کلامیدو فیلا آبورتوس و سقط جنین دام
قیمت جوجه یک روزه همچنان ۲۵۰۰ تومان بالاتر از نرخ مصوب
گرانفروشی مرغ به دلیل نبود نظارت پس از کشتارگاه است
قیمت مصوب مرغ روز در ستاد تنظیم بازار ۳۱ هزار تومان تعیین شد
افزایش قیمت خوراک دام در بازارهای جهانی/کرونا زنجیره عرضه را به هم ریخت
قیمت دام و علوفه نسبت به سال قبل چقدر تغییر کرده است؟
رونق مرگ در مرغداری های ساوه! مرغ های مادر بیمارند؟
چرا کشتار دامهای مولد و آبستن متوقف نشد
تأثیر ارتفاع برداشت ساقه ذرت در تغذیه گاو شیری
قیمت مصوب جوجه یکروزه ٦٠٠٠ تومان/ نرخ مصوب هم در بازار رعایت نمی شود
دانلود رایگان ترجمه مقاله مروری بر فیتات و فیتاز در جوجه ها (سال ۲۰۱۶)
تثبیت بازار مرغ از اوایل آذر تأخیر ۴۰ روزه سامانه بازارگاه در تخصیص نهاده به مرغدار
عرضه تخممرغ در بازار باقیمت مصوب واردات ۱۰ هزار تن تخممرغ از ترکیه
تعلل دامپزشکی و فساد75 تن تخم مرغ
تأمین نهاده های دامی کابوسی بزرگ برای دامداران
انواع صدف معدنی در خوراک طیور گوشتی و دام
افزایش میزان نقدینگی مورد نیاز واحدهای دامداری و طیور
کیفیت پولت ها، کلید موفقیت درتخمگذاری
فرم درصد پیشرفیت فیزیکی واحد گوسفند داشتی
فاسد شدن ۵ هزار تن ذرت دپو شده در گمرک
استفاده از تجهیزات روشنایی مناسب وکاهش هزینه برق
ناپختگی مدیران در صنعت مرغ/ تصمیمات اشتباه گذشته تکرار نشود
مدیریت مطلوب برای مبارزه با هزینه بالای خوراک
نمیدانیم هر ماه قرار است چقدر نهاده دولتی دریافت کنیم!
زنجیره تولید دام و طیور قم تکمیل شود
تسهیلات با حداقل سود به کشاورزان و دامداران به زودی پرداخت میشود
آیا فراورده های طیور فقط گوشت و تخم مرغ است؟
قطع دنبه و تاثیر آن بر صفات اقتصادی گوسفند
پرورش ماهی قزل آلا از صفر تا صد
کمبود گوشت قرمز در بازار نداریم/ گوشت با قیمت فعلی، گران فروشی است
ارزیابی عملکرد سیستم تهویه تونلی
گزارشی از تلفات تب کریمه کنگو نداشتیم
بستر مرغداری چه شرایطی باید داشته باشد؟
قیمت تخم مرغ در بازار زیر نرخ مصوب آمد
نوک چینی طیور چیست و چه اهمیتی دارد؟
قیمت مرغ به ۴ هزار تومان زیر نرخ مصوب کاهش یافت
کاهش اتلاف آب مرغداری تخمگذار و گوشتی
عرضه گوشت تنظیم بازار تا کی ادامه دارد؟
اسیدی فایر چیست و در پرورش طیور چه استفاده هایی دارد؟
تخم مرغها روی دست مرغداران ماندند
گلایه شدید مرغداران؛ چرا تامین نهاده های دامی مختل شده است؟
تأمین 65 درصد نهادههای کشاورزی از سامانه بازارگاه
مرغداران به دنبال آزادسازی صادرات
مروری بر نیازهای پروتئینی طیور
افزایش قیمت خوراک دام در بازارهای جهانی همچنان ادامه دارد
نگهداری از گوساله ها پس از دوره نوزادی
کارهای عملی جهت کاهش استرس گرمایی طیور
مافیای گوشت اجازه کاهش قیمت را نمیدهد!
زرده تخم مرغ بازتابنده سلامتی مرغ
آفلاتوکسین ها و عملکرد توکسین بایندر در کنترل آن ها در طیور
کنترل وزن تخم مرغ در گله های تخمگذار
موافقت دولت با اختصاص تسهیلات بانکی به واحدهای تولیدی دام و طیور
مرغ بدون آنتی بیوتیک چه مزایایی دارد؟
آمادگی برای خرید روزانه ٣٠٠٠ تن شیر مازاد دامداران
کمبود نقدینگی مرغداران/ 3 پیشنهاد برای تأمین مالی تولیدکنندگان مرغ
اختصاص وام ۱۶.۵ هزار میلیارد تومانی به واحدهای تولید گوشت و مرغ
بهترین روش تشخیص تخم مرغ کهنه و نو
فراوانی کالاهای اساسی در نهمین روز اصلاح یارانهها/ رشد قیمت گوشت قرمز با توجیه گرانی نهاده
اعلام قیمت جدید ذرت، جو و کنجاله سویا در سامانه بازارگاه
قیمت گوشت قرمز بهزودی به قبل بازمیگردد
شرکت پشتیبانی امور دام موظف به خرید مازاد تولید گوشت مرغ است/ تعیین قیمت خرید توسط کمیتههای استانی
عرضه مرغ گرم به قیمت ۳۷ تا ۴۰ هزار تومان
هزینه نگهداری هر رأس گاو شیری در یک سال با هزینههای خوراک و نگهداری و دارو
مشکل کمبود عرضه تخم مرغ و روغن تا ساعاتی دیگر برطرف میشود
اطلاعات کامل ارزش غذایی تخم مرغ
ابعاد سالن مرغداری کوچک و تجهیزات مورد نیاز
توقف واردات نهادههای دامی از سوی بخش خصوصی/ کمبودها متاثر از جنگ روسیه و اوکراین است
کاربرد نمره وضعیت بدن (BCS) در مدیریت گاوهای شیری
10 درصد نهادههای خوراک دام و طیور در مسیر غیرواقعی توزیع میشود
۸۰ درصد هزینه های تولید مرغ مربوط به ذرت و کنجاله سویاست
شستن مرغ خام چه عوارض خطرناکی را به دنبال دارد؟
پرورش اسب:تضمین بازگشت سرمایه در گرو خرید نژاد مرغوب
کمبود ذرت و سویا در بازار آزاد/ تاثیر روانی جنگ اوکراین بر بازار داخلی
سوتزنی| بازار داغ گرانفروشی پروتئین در فروشگاههای اینترنتی
قیمت واکسن داخلی طیور، یک سوم وارداتی است
کمبودی در گوشت قرمز ماه رمضان نداریم/ قیمتها شکسته میشود
نقش پروبیوتیک ها در تغذیه طیور
راهکارهای مقابله با استرس گرمایی در طیور
«گران» برای مصرفکننده، «زیان» برای تولیدکننده
قیمت هر شانه تخم مرغ به 53 هزار تومان رسید
دستهای پشت پرده قیمت گوشت را مصنوعی افزایش دادهاند
احتیاجات و کمبودهای اسید آمینه ای
تولید مرغ از نیاز کشور پیشی گرفت/ آرامش بازار در شب عید
پیش بینی افزایش ۳۰ تا ۴۰ درصدی قیمت غلات
انواع گوشت قرمز با قیمت مناسب در روزهای پایانی سال عرضه میشود
ممنوعیت ثبت سفارش 9 قلم نهاده دارویی مشکلات تولید کنندگان را افزایش داد
هورمون های دخیل در سقط جنین دام ماده
قیمت گوشت نجومی شد/ رایزنی دولت برای واردات گوشت قرمز و دام زنده
شاخص قیمت تولیدکننده محصولات گاوداری 32 درصد کاهش یافت
ثبات در بازار مرغ و افزایش قیمت گوشت قرمز/پوست و زواید مرغ را کجا میبرند؟
تورم ۳۳.۴ درصدی تولیدکننده برای مرغداریها
شاخص قیمت تولید مرغداریهای صنعتی 35.4 درصد کاهش یافت
کشف بیش از ۱۴ هزار راس دام قاچاق/ صادرات باید هر طور شده آزاد شود
بیماری نیوکاسل پیشگیری با واکسن
حذف آنی ارز۴۲۰۰تومانی فاجعه ای جبران ناشدنی برای صنعت مرغداری است
اندام های حرکتی گاو (دست و پا)
واردات گوشت برزیلی فاسد تکذیب شد
عوامل کلیدی در شکل گیری میکروبایوتای دستگاه گوارش مرغ
حداکثر قیمت مرغ در بازار ۳۱ هزار تومان است/ توزیع ۷۲ درصد میوه تنظیم بازاری شب عید در بازار
ملاحظات مدیریتی برای کاهش تنش حرارتی
گوشت مرغ ماه مبارک رمضان تامین است
تفسیر نتایج آزمایشگاهی الایزا در واکسیناسیون علیه بیماری گامبوروی طیور
چرا مرغ در تهران گران شد؟/ نظارتی بر بازار نیست
سه پیشنهاد تولیدکنندگان مرغ و تخممرغ درباره حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی
استفاده از جلبک اسپیرولینا در تغذیه طیور
تاثیر مذاکرات روسیه و اوکراین بر بازار کالاهای اساسی کشاورزی چه بود
تصمیمی برای حذف ارز ترجیحی در تخم مرغ وجود ندارد
۲۵ کامیون ایرانی در مرز اوکراین-روسیه گرفتار شدند/ گمرک ورود کرد
عوامل موثر در کاهش جوجه درآوری
قیمت جهانی کالاهای اساسی همچنان تحت تاثیر تحولات اوکراین و روسیه
برگزاری مانور اجرای طرح ملی تشدید کنترل و نظارت بهداشتی
بیماری قانقاریا در طیور | علائم و درمان
حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی قیمت داروهای دامی را افزایش نمیدهد
برطرف شدن ممنوعیت توسعه صنعت دامپروری و طیور
عوامل تغذیه ای موثر در نطفه داری و جوجه درآوری تخم مرغ
نرخ جوجه یکروزه کاهشی شد/ مرغ منجمد از ترکیه وارد میشود
ردیابی غذاهای دریایی در ایالات متحده آمریکا
کشتار گسترده مرغها منجر به افزایش قیمت تخم مرغ شد
اثر پرهیز غدایی در رشد جوجه ها
تامین بیش از سه میلیارد دلار برای واردات نهاده های دامی
ارزیابی علل لنگش در گاو و درمان آن
دامپروری فراسرزمینی ضرورت یا الزام
گرانی مرغ قابل پیش بینی بود/ با آمارسازی آدرس غلط دادند
آمادگی جهت ورود جوجه و کنترل شرایط محیطی
زنگ خطر درباره کشتار دامهای سبک
سمیت ویتامین ها و مواد معدنی کمیاب در طیور
دستاوردهای تحقیقاتی جدید تجاری شده در حوزه دام وطیور
تحقیق وتوسعه پایدارتیالپیا در ایران
دانلود رایگان ترجمه مقاله رشد پیچه ای در اندام های گیاهی
ترکیب گوشت، پروفایل اسیدهای چرب و پایداری اکسیداتیو گوشت جوجههای گوشتی حاوی فراوردههای فرعی انار
تاثیر غذایی روغن دانه انار و روغن دانه کتان در عملکرد مرغ گوشتی و مشخصاتاسیدهای چرب گوشت
بدعهدی وزیر جهاد در جلوگیری از خام مصرفی نهادههای دامی
دانلود رایگان مقاله انگلیسی استفاده از آفت کش ها در گلخانه به همراه ترجمه فارسی
اثرات مطلوب اسید چرب در تغذیه طیور
مقاله تاثیر مکمل فیتاز میکروبی در رژیم های غذایی جوجه های گوشتی (سال ۲۰۱۸)
دستورالعمل طرح ملی هویت گذاری و پلاک کوبی دام
رشد ۲۰ درصدی قیمت تولید کننده بخش گاوداری های صنعتی
قیمت تولیدکننده محصولات مرغداری های صنعتی به ۸۰ درصد رسید
خوراک دام و طیور از کشور قاچاق می شود+ سند
چرا گوشت باید کیلویی ۱۵۰ هزار تومان به دست مصرف کننده برسد؟
برآورد فرصت های اقتصادی هر راس گاو در گاوداری های کوچک شیری
تولید گندم ۳۰ درصد و خرید تضمینی ۵۰ درصد کاهش یافت
بیماری مشترک بین انسان و دام تب مات یا بروسلوز
مرغداران خواستار اعلام نرخ جدید تخم مرغ شدند
تاثیرمکمل پوست انار برروی رشدبدن،بازده خوراک،متابولیتهای بیوشیمیایی و وضعیت آنتیاکسیدانی مرغ گوشتی
زنگ خطر کمبود ذرت با کاهش موجودی بنادر
صنعت طیور چگونه میتواند از بحران خارج شود؟
صادرات کره و شیرخشک مشروط به خرید شیرخام با نرخ مصوب شد
دولت سیزدهم چگونه می تواند چالشهای صنعت دام و طیور را حل کند؟
تنش گرمایی و راههای مقابله با آن
اصول اولیه ساخت و ضدعفریونی کردن داخل مرغ داری
بررسي تاثير شستشوي پوسته تخم مرغ با آب سرد بر آلودگي سالمونلا در پوسته و محتويات آن
تأخیر در تخصیص ارز و ترخیص کالا معضل تأمین نهادههای دامی
تعاونی روستایی سیستم مناسبی برای اصلاح نظام توزیع محصولات کشاورزی است
نکات کاربردی در مدیریت تغذیه ای گاوهای شیری
پیش بینی تولید ماهانه ۱۲۰ میلیون قطعه جوجه یکروزه گوشتی؛
تاخیر در بارگیری نهاده های دامی/تعلل دولت در تعیین نرخ شیر خام
آغاز تحویل تنخواه نهادههای دامی به مرغداران
جوجه یک روزه به قیمت 8 تا 10 هزار تومان به مرغداریهای تحویل داده میشود
بیماری مزمن تنفسی C - R - DChronic Respiratory Disease
وضعیت نامطلوب تامین نهاده های دامی
نهادهها همچنان با تاخیر به دست مرغداران میرسد
راهبردهای تغذیه برای افزایش وزن تخم مرغ
هشدار در مورد وضعیت تولید تخم مرغ
قیمت جوجه مرغ به بیش از 2 برابر رسید
ژنتیک، عامل اولیۀ بیماری های مربوط به سُم در گاوها
راه حلی برای دستیابی به پروتئین حشرات
عدم تامین نهاده کاهش ۱۲ میلیون قطعهای جوجه ریزی را رقم زده است
بیماری آنفلوآنزا ، راه ابتلا و انتقال ، پیشگیری و درمان به زبان ساده
تاثیر تراکم موادمغذی جیره پایانی و سن کشتار بر بازده ابقای انرژی وپروتیین جوجه های گوشتی
7 سؤال مهمی که به هنگام تهیۀ خوراک برای مرغ گوشتی باید پرسید
اثرات سطوح مختلف گلوتن ذرت در جوجه های گوشتی
تاثیر مکمل فیتاز میکروبی در رژیم های غذایی جوجه های گوشتی
تحلیل پیشران های کلیدی صنعت طیور بااستفاده از رویکرد اینده نگاری
خام فروشی نهاده های دامی و هدررفت عظیم منابع
ابعاد تازه ای از سوءمدیریت در بازار نهادههای دامی
نهادههای دامی مورد نیاز سال ۱۴۰۰تامین شد/انباشت۴.۱ میلیون تن در بنادر
تاخیر در تامین کامیون عامل تشدید کندی روند بارگیری
دولت به جای افزایش قیمت شیر نهاده ارزان به دامدار بدهد
نهادههای دامی تا 9 ماه آینده تامین شده است
هشدار درباره تداوم نابسامانی بازار جوجه یکروزه
اندازه گیری شدت نور و تعریف محیط نوری
دولت آینده خود را آماده گرانی تخم مرغ کند/ ادامه حذف گلههای مرغ تخمگذار
وزارت جهاد کشاورزی درباره مجوز واردات جوجه یک روزه با ارز ۴۲۰۰ شفافسازی کند
مقایسه عملکرد صفات تولیدی آمیخته های تجاری جوجه گوشتی
کاهش قیمت جوجه یکروزه در بازار/ نیازی به واردات مرغ نداریم
روشهای نوین برای زیادشدن شیر در گاوها
١.۵ میلیون یورو مواد اولیه شیرخشک در گمرکات در حال فساد است!
بیماری تب برفکی یا زخم دهان و پا
کاتالوگ اورجینال پرورش مرغ تخمگذار نژاد هایلان w80
دلایل گرانی نهادههای دامی/ قیمت جهانی ۵۰ درصد افزایش یافت
قیمت واقعی مرغ برای مصرف کننده ۳۰ هزار تومان است
علت اصلی افزایش قیمت نهادههای دامی چیست؟
معامله عجیب ایران و روسیه / تهاتر نفت با خوراک دام!
چه کسی پاسخگوی وعده های سرخرمن مسئولان است؟
اثر روش های مختلف فرآوری سویای پرچرب بر مورفولوژی روده جوجه های گوشتی
احتمال واردات تخممرغ از هفته آینده
کشتار دامهای مولد با شتاب زیادی ادامه دارد
انسفالومیلت پرندگان یا اپیدمیک ترمور
سبوسهای کپک زده خوراک دام شد!
استفاده از نان خشک در تغذیه طیور
به جای گوشت چربی تولید میکنیم / تفاله نیشکر خوراک جدید دامها
۹۵ میلیون تخم مرغ نطفه دار برای تامین نیاز بازار وارد شد
نقش دلالان در کاهش مرغِ مراکز توزیع دولتی/ تغییر مقصد برخی کامیونهای حامل مرغ در میان راه
۲۰ درصد مرغداریها تعطیل شدند / مشکل چیست؟
قیمت ماهی قزل آلا به ۱۲۵ هزار تومان رسید
فرآیندهای مورد نیاز در صدور پروانه واحدهای دام و طیور
کشتار دام های آبستن بی سر و صدا ادامه دارد
فلج شدن گاو پس از زایمان و درمان تب شیر
تولید ماده اساسی و وارداتی برای رشد طیور در کشور
کاهش قیمت لبنیات داوطلبانه بود
واکسن زنده نیوکاسل کلون سویه CL/79
واحد های مختلف مورد نیاز در سیستم جوجه کشی
مرغداران خواستار اصلاح قیمت مرغ شدند
معرفی تصویری بیماری برونشیت عفونی طیور
واکسن غیرفعال نیوکاسل و برونشیت عفونی و سندرم کاهش تولید تخممرغ
عرضه تخم مرغ شانهای ۴۲۵۰۰ تومانی
عدم تامین نهاده مشکل اصلی سامانه بازارگاه افزایش قیمت تخم مرغ تبعات اتفاقات سال گذشته است
ورشکستگی دامداران عامل کشتار دام ماده مولد و نارس
با رشد دامداري های صنعتی برخی خدمات دولتی توسط سازمان دامپزشکی صورت نمی پذیرد
افزایش 500 درصدی سه قلم کالای مورد نیاز دامداران
چرا دولت دوازدهم در تنظیم بازار محصولات پروتئینی شکست خورد؟
چرا دولت دوازدهم در تنظیم بازار محصولات پروتیینی شکست خورد
توزیع روزانه ۶ هزار تن مرغ در کشور/ متوسط تلفات ناشی از تنش گرمایی در مرغداریها ۱۰ درصد است
استرس گرمایی و مشکلات ان در گاوهای شیری
طوفان تخم مرغ در بازار/ چرا قیمت از ۵۰ هزار تومان گذشت؟
قیمت جوجه یک روزه گوشتی به ٩ هزار تومان رسید
کاتولوگ اورجینال پرورش و تغذیه مرغ تخمگذار شیور تجاری همراه با راهنمای فارسی
صف معطلی کامیون ها در مرز بازرگان از ۳ ماه قبل حذف شده است
کاتالوگ اورجینال پرورش جوجه گوشتی نژاد کاپ همراه راهنمای فارسی coBB 500
ادامه بحران جوجه یک روزه/ قیمت دو برابر نرخ مصوب !
کاتالوگ اورجینال پرورش مرغ گوشتی نژاد راس همراه راهنمای فارسیross 308
چهار راه برای بهبود تراکم استخوان مرغ های تخم گذار
جدیدترین قیمت گوشت قرمز در بازار
تاثیر حرارت در از بین بردن سم آفلاتوکسین
عرضه ۶.۶ میلیون تن انواع نهادههای دامی در سامانه بازارگاه
کرایه های سنگین حمل و نقل کمر مرغداران را شکسته/ جوجه یکروزه کم است
۴ راهکار بخش خصوصی برای حل چالش بازار نهاده های دامی
شاخص های استرس و فیزیولوژیکی رفاه حیوان
ذبح دام سنگین در خراسان رضوی ۱۱ درصد بیشتر از حد مجاز است
بیماری افت تولید تخم در مرغان بومی (EDS)
٣ تصمیم جدید دولت برای کاهش قیمت جوجه یک روزه
افزایش ۱۰.۵ درصدی عرضه گوشت مرغ و طیور در بهار ۱۴۰۰
از دست دادن آب در گوساله های شیرخوار
آمریکا برای کنترل قیمت گوشت دست بکار شد
۹۵ میلیون تخم مرغ نطفهدار برای تأمین نیاز بازار وارد میشود
کاربرد آنزیم در جیره غذایی طیور
تاثیر رنگ پوسته روی کیفیت و جوجه درآوری تخم مرغ
۶ پیشنهاد به وزیر جهاد کشاورزی در تامین خوراک دام و طیور
آناتومی دستگاه تولید مثل مرغ تخمگذار و نحوه تشکیل تخم مرغ
تولید جوجه تخم گذار افزایش یافت
مرغداران از دولت جدید چه میخواهند
تورم فزاینده و خطر تعطیلی دامداری های صنعتی
چرا قیمت جوجه یک روزه نجومی شد؟
رییس سازمان دامپزشکی اعلام کرد: عرضه ۶ هزار و ۶۲۲ تن گوشت مرغ گرم به بازار
سقف قیمت واردات نهادههای دامی به واردکنندگان ابلاغ شد
افزایش قیمت جوجه یک روزه، تخلف است
پشت پرده کمبود و افزایش قیمت نهاده های دامی چیست؟
معاون وزیر جهاد کشاورزی: نقش اصناف در توزیع مرغ پررنگتر میشود
واردکنندگان نهادههاخواستار رفع تبعیض میان دولت و بخش خصوصی شدند
جایگزینی برای شیر پاستوریزه؛ تکنیک جدید فراوری شیر
برای یک تا ۲ ماه آینده در تامین نهاده های دامی مشکلی نخواهیم داشت
تولید کننده انواع مکمل و کنسانتره طیور و دام
نظارت بر کشتارگاه های مرغ تشدید شود
زرده تخم مرغ چه خواص و چه مضراتی دارد؟
نیازی به واردات جوجه نداریم/ هشدار درباره التهاب مجدد قیمت مرغ در بازار
وزارت جهادکشاورزی سکان بازار مرغ را به دست گرفت
قیمت تخممرغ در میادین میوه و ترهبار تهران ارزان شد: هر شانه ۲۹۹۰۰ هزار تومان
تعامل دستگاه قضا با بخش خصوصی امری ستودنی و اقدامی مؤثر در افزایش تولید است
نکاتی برای بهبود دورۀ انتقالی گاو به منظور افزایش باروری و شیردهی
درج قیمت مصوب روی مرغ و تخم مرغ الزامی شد
وزیر جهادکشاورزی باید پاسخگوی سومدیریت و احتکار مرغ باشد
آزادسازی ذخایر مرغ منجمد ۱۵ هزار تومانی
ممنوعیت صادرات مرغ به کلیه گمرکات اجرایی کشور ابلاغ شد
افزایش بی رویه قیمت خوراک دام نشانگر وجود بیتدبیری است
سود قیمت گذاری دستوری در جیب واسطهها
مرغ های وازده باید روزانه از لانه جمع آوری شود و عملیات وازده گیری روزانه یا هفتگی طبق اصول زیر انجام شود. هدف از نگاهداری مرغ تخمی تولید تخم مرغ توسط آنها است از اینرو در گله های تجارتی باید مرغ هایی را نگاهداری نمود که به اندازه کافی و اقتصادی تولید تخم مرغ نمایند.معمولا به علل گوناگون در هر گله تعدادی مرغ وجود دارند که مورد سرویس قرار می گیرند. بدون اینکه تولیدی داشته باشند از اینرو در مراحل مختلف تخم گذاری این افراد هر چه زودتر باید شناسایی و از گله حذف شوند. روش هایی که برای وازده گیری مرغ های تخمی در گله وجود دارند به قرارزیر می باشد که مرغدار موفق باید به دقت آنها را مورد توجه و عمل قرار دهد: الف: استفاده از تغییرات فیزیولوژیکی مشخص کننده تخم گذاری: در این مورد می توان از نکات زیر استفاده نمود:
1- از بین بردن پیگمان ها- در نژادهایی که رنگ پوستشان زرد است وضعیت پیگمان ها و رنگ دانه ها در انتخاب افراد گله از نظر تخم گذاری مهم می باشد ولی به تنهایی نمی تواند ملاک قضاوت قرار گیرد بلکه باید با فاکتورهای دیگر توام شود. بیشتر نژادهای تیپ تخمی اغلب دارای پیگمان زرد در قسمت های مختلف بدن هستند. پیش از اینکه مرغ جوان شروع به تخم گذاری کند، پیگمان های زرد حاوی مواد غذایی را در زیر پوست و زیر جلد ساق پا و منقار و قسمت های دیگر بدن ذخیره می کند وقتی که مرغ شروع به تخم گذاری کرد چون برای ایجاد زرده تخم مرغ احتیاچ به پیگمان دارد به مرور از پیگمان های ذخیره بدن استفاده می نماید از اینرو به تدریج نقاط مختلف بدن پیگمان خود را از دست می دهند و سفید می شود. معمولا بین مقدار تخم مرغ گذارده شده و رنگ پریدگی قسمت های مختلف بدن نسبتی وجود دارد. بدین تربیب که هر چه منحنی تولید بالا می رود وجود رنگدانه ها در بدن کمتر می شود. گاهی نیز از بین رفتن و ناپدید شدن پیگمان ها در اثر عوامل دیگری مانند بیماری های عفونی و انگلی می باشد در این صورت ممکن است پیگمان ها در مرغ جوان زائل شود بدون اینکه حتی یک تخم مرغ گذارده باشد. در این حالت معمولا بدن لاغر و کم رشد، شکم سفت و کوچک و تاج پژمرده است.
تغذیه نیز دروضعیت رنگ دانه ها ممکن است موثر باشد. معمولا این رنگ دانه ها از پیگمان های زرد نباتی اگزانتوفیل که در گیاهان که در گیاهان سبز و بعضی دانه ها (بخصوص ذرت) وجود دارد توسط مرغ گرفته می شود. از اینرو رابطه نزدیکی بین پیگمان موجود در بد و زرده تخم مرغ و غذای خورده شده وجود دارد با اضافه کردن مواد شیمیایی مختلف مثل اگزانتوفیل و Pimientopeper و Capsicum annum به فرمول غذایی می توان رنگ تخم مرغ را از زرده پریده رنگ تا نارنجی متمایل به قرمز تغییر داد . معمولا از بین رفتن پیگمان ها در بدن مرغ به ترتیب مخصوصی صورت می گیرد. بدین ترتیب که ابتدا پیگمان مخرج سپس حلقه دور چشم ، لاله گوش ، منقار (از قاعده به نوک ) پاها ، ساق پا از بین می روند . عمل پیکمانتاسیون را در افراد نمی توان مورد قضاوت قرار داد ، زیرا اولا تغییرات مقدار پیگمان در افراد یک نژاد ممکن است به مقدار زیاد با هم متفاوت باشد
ثانیا مقدار پیگمان موجود در غذا مسئول این قسمت است، از اینرو پیگمانتاسیون فقط راهنمای خوبی برای انتخاب در گله است ولی از نظر انفرادی ارزش ندارد . بدین ترتیب که اگر در یک گله واحد بیشتر افراد پیگمان خود را از دست داده اند ولی تعداد معدودی هنوز کم و بیش پیگمان خود را حفظ کرده اند . دلیل ضعف تخم گذاری آنها بوده و بایستی از گله حذف گردند . معمولا در مرغ های نژاد سنگین پیگمان ها دیرتر از بین می روند تا نژاد سبک،در اواخر تخم گذاری بهتر می توان از این روش استفاده نمود زیرا وقتی که تخم گذاری در مرغ های مسن به مرور کم می شود پیگمان ها به همان ترتیبی که زائل شده بودند دوباره به بدن باز می گردند . از اینرو هر چه در مرغ های مسن پیگمان بیشتر باشد دلیل ضعف تخم گذاری است و باید فورا از گله حذف شوند .
پرریزی یا تولک رفتن یا Moult : مرغ های تخمی به طور طبیعی پس از مدتی تخم گذاری دچار پرریزی می شوند .فصل و دوره پرریزی رابطه نزدیکی با تعداد تولید تخم مرغ دارد . تجربیات مختلف نشان داده است که هر چه مرغ دیرتر دچار پرریزی شود از نظر تخم گذاری بهتر است . از اینرو انتخاب مرغ های تخمی از روی این کاراکتر بسیار آسان است . تمام مرغ هایی که در یک گله همسن زودتر از دیگران شروع به پرریزی می کنند بایستی از گله خارج شوند . طبق آزمایش Blaksless رابطه نزدیکی بین مرحله پرریزی و تولید سالیانه تخم مرغ در مرغ ها وجود دارد . مرغ در هنگام پرریزی از مواد غذایی به جای تولید تخم مرغ برای ساختن پرهای جدید استفاده می کند . در این صورت در طی پرریزی تولید قطع می گردد و معمولا مرغ های خوب دیرتر دچار پرریزی شده و عمل پرریزی انجام می گیرد بالعکس مرغ های ضعیف زودتر دچار پرریزی شده و پرریزی با آهستگی و تانی صورت می گیرد . از طرف دیگر در بدن این مرغ ها قسمت بدون پر ندرتا دیده می شود زیرا این ها به مرور تعدادی از پرهای خود را می ریزد و پرهای جدید به جای آنها شروع به رشد می نماید قبل از اینکه بسیاری از پرهای قدیمی بریزد ولی مرغ های خوب پس از تولید کافی پرها شفافیت خود را از دست می دهد و دچار فرسودگی و پارگی می شود . در مرحله پرریزی به سرعت پرها می ریزد . از اینرو اغلب قسمت هایی از بدن بخصوص پشت و زیر بال ممکن است کاملا لخت و برهنه و بی پر باشد . سپس پرهای جدید به سرعت به جای پرهای ریخته شده می روید . مقدار پرریزی را می توان به وسیله آزمایش بال معین کرد اگر بال های یک مرغ کاملا دارای پر باشد می توان آنها را از انتهای بال به طرف بدن شمرد در این صورت ملاحظه می شود که پرهای اصلی اولیه و یک پر کوچک اکسیال و 14 پر ثانویه تشکیل شده است پرهای اولیه معمولا به طور منظم می افتد ، افتادن پر از شماره 1 بعد از آکسال شروع می شود سپس شماره 2 می افتد و به همین قسم تا شماره 10 پیش می رود . مرغ هایی که دچار پرریزی سریع هستند ممکن است 2-3 پر با هم افتاده یا پرها به طور متوالی و سریع بیفتند و در این صورت بین پرهای جدید که به جای آنها بوجود آمده است اختلاف چندانی از نظر طول مشاهده نمی شود در صورتی که مرغ هایی که دارای پرریزی ضعیف هستند اغلب بین طول پرهای تازه اختلاف وجود دارد معمولا پرهای اولیه پس از 6-7 هفته از پرریزی گذشت کامل می شوند . در این ورت مشاهده یک بال کامل بدون پر ریختگی مشخص می کند که حداقل 6-7 هفته قبل صورت گرفته است . علاوه بر پرریزی طبیعی که اغلب در اواخر سال اول تخم گذاری بوجود می آید هوای زیاد گرم ، شرایط بد تغذیه و نیز حرکت دادن مرغ ها در هنگامی که بایستی تخمگذاری کنند و یا ترس و استرس ممکن است سبب پرریزی شود مدت توقف تخم در افراد بعد از پرریزی متفاوت است . بعضی ها چهار ماه یا بیشتر برای پرریزی کامل احتیاج به استراحت دارند ولی مرغ های تخمی خوب مدت کمتری استراحت می کنند ولی احتیاج به طور کلی مدت متوسط پرریزی در حدود 8-10 هفته است . به طور کلی هر چه مرغ زودتر دچار پرریز شود از نظر تخم گذاری ضعیف تر است و باید شناسایی و از گله حذف گردد . مرغ های تخمی خوب دیر دچار پرریزی شده و پرریزی آنها سریع صورت می گیرد .
استفاده از تشریح و شکل ظاهر برای مشخص کردن تخم گذاری:
منظور از استفاده از شکل ظاهر و آناتومی مرغ برای تشخیص خاصیت تخم گذاری عبارتست از شناسایی مرغ تخم گذار از مرغ تخم گذار و حذف افراد بد از گله می باشد . این امر از نظر تشکیل یک گله خوب تخم گذار در مرغداری مدرن امروزه اهمیت فراوانی دارد . معمولا می توان سلکسیون را از جوجه یکروزه تا مرغ های تخم گذار انجام داد . مواردی که مورد نظر قرار می گیرد به قرار زیر است :
وسایل مورد نیاز : وقتی که در گله عمل انتخاب بایستی صورت گیرد قبلا باید وسایلی را تهیه کرد که گرفتن طیور با آن آسان بوده و حداقل صدمه به آنها وارد آید . اگر تعداد گله کم است می توان از قلاب های مخصوص برای گرفتن طیور یا از دیواره های توری سیمی برای محدود کردن آنها استفاده نمود ولی گاهی این وسایل صدماتی زیادی مانند شکستن و زخم کردن بال و ساق یا دست و پا زدن زیاد به طیور وارد می آورد و حتی ممکن است در اثر این ناراحتی مرغ دچار پرریزی شود . از اینرو در حد امکان بایستی وسایلی انتخاب کرد که حداقل ناراحتی را برای مرغ ها فراهم سازد . برای این کار معمولا دالان سیمی و توری پهنی می سازند که به مرور عرض آن کم می شود و مرغ را به طرف این دالان می رانند و سپس به ملایمت از طرف دیگر دالان آنها را می گیرند. ولی در این مرود نیز بایستی سعی کرد تجمع تعداد زیادی مرغ در این دالان سبب ناراحتی و حتی تلفات نگردد. در هنگام دست چین و سلکسیون مرغ می باید باکمال سرعت و در عین حال با ملایمت انجام گیرد. در آب و هوای گرم عمل انتخاب بایستی صبح زود پیش از گرم شدن هوا و حتی پیش از تابش آفتاب صورت گیرد. ولی معمولا در فصول عادی بهترین موقع دست چین کردن مرغ های تخمی بعدازظهر است زیرا در این هنگام عمل تخم گذاری افراد گله تقریبا پایان یافته است.
همانطور که ذکر شد عمل انتخاب بایستی در هر سن انجام گیرد بدین ترتیب که: 1) انتخاب در جوجه ها و طیور جوان – عمل انتخاب بایستی از همان روز اول که جوجه ها از تخم خارج می شوند انجام گیرد بدین ترتیب که تمام جوجه های ضعیف، غیر طبیعی، بدشکل و بالاخره جوجه هایی که ناهنجاری هایی در پنجه و منقار و وضعیت پر دارند بایستی به دور ریخته شوند. موضوع رنگ جوجه ها نیز مهم است و بایستی تمام افرادی را که رنگ های غیر نژادی و غیرطبیعی دارند از گله حذف گردند.
در هفته دوم و سوم مجددا بایستی انتخاب درگله انجام گیرد برای این منظور تمام جوجه هایی که نشانی از بیماری ظاهر می سازند و یا رشدشان کم است باید دست چین شده و از گله حذف شوند و هم چنین آنهایی که پر و بالشان به خوبی رشد نکرده است بایستی دست چین نموده و از گله حذف نمود. در هفته های بعد نیز مرتب عمل دست چینی را بایستی انجام داد. در هنگام انتقال مرغ های جوان به قفسه های نگهداری بایستی به طور جدی و شدید عمل سلکسیون د دست جین کردن را انجام داد. بدین ترتیب که تمام مرغ های جوان لاغر و بدشکل و آنهایی که پرهایشان کاملا رشد نکرده است و یا آثار کانی بالیسم نشان می دهند یا پرهای آنها توسط مرغ های دیگر خورده شده و تمام آنهایی که رنگ های غیرنژادی یا کاراکترهای دیگر غیرنژادی در تاج و ریش و پیگمانتاسیون نشان می دهند فورا بایستی حذف گردند.
وقتی که مرغ به 4 الی 5 ماهگی رسید تخم گذاری نزدیک می شود و تاج و ریش شروع به رشد می کند. درست قبل از شروع تخم گذاری، در مرغ خوب تخمی، بایستی پرها به طور مناسبی تمام بدن را پوشانده باشد، بدن پرگوشت بوده از نظر پیگمانتاسیون در ساق پا و منقار غنی باشد. چشم ها قرمز و براق و وزن در حدود 5/1 کیلوگرم باشد. تمام مرغ های جوان که دارای سینه های تیز و لاغر یا تاج رنگ پریده و هم چنین ریش و تاج و ساق بدرنگ باشند بایستی حذف شده و به فروش رسانده شوند. زیرا این گونه مرغ ها ممکن است دارای بیماری های عفونی مزمن بوده یا حامل انگل های مضر باشند. که نگاهداری آنها نه تنها از نظر تولید تخم مرغ مقرون به صرفه نیست بلکه سبب اشاعه بیماری بین افراد دیگر گله می شود.
بعد از اینکه مرغ ها شروع به تخم گذاری کردند، و معدل تولید تخم مرغ به 50 درصد گله رسید بایستی بعد از 8-6 هفته عمل سلکسیون دوباره انجام گیرد. درا ین زمان تمام مرغ هایی که دارای نشانی های زیر هستند بایستی حذف شوند:
مرغ هایی که لاغر بوده و ظاهر آنها خوب نیست. مرغ هایی که دارای تاج و رنگ پریده و کوچک اند و همیشه در حالت غیر فعالی در قفس زندگی می کنند.
1- مرغ هایی که دارای چشمان خاکستری اند زیرا این مرغ ها نسب به لوکوزیس حساسند.
2- مرغ هایی که هنوز مقدار زیادی پیگمان زرد در ساق پا و منقار آنها وجود دارد.زیرا این مرغ ها دیر شروع به تخم گذاری کرده و تولید تخم مرغ آنها هم خوب نیست. مرغ هایی که در یکی از این چهار طبقه قرار دارند بایستی فورا جدا شده و مورد توجه خاص قرار گیرند و یا برای فروش به بازار فرستاده شوند. بدین ترتیب که چند روزی در لانه دیگر آنها را نگاه داشته و با غذاهای پرانرژی آنها را چاق نموده و به بازار می فرستند. مجددا بعد از 6-5 ماه بایستی دوباره افراد گله مورد انتخاب قرار گیرند و تمام مرغهای ضعیف، مریض، رنگ پریده و بدشکل و پرریخته حذف گردند و در ضمن در تمام مدت نگهداری گله های تخمی اگر بدون هیچ دلیلی تولید تخم مرغ در گله کاهش یابد بایستی فورا عمل سلکسیون را انجام داد. به طور کلی در عمل سلکسیون از روی شکل خارجی و خصوصیت آناتومی مرغ نکات زیر مورد توجه قرار می گیرد :
الف: از نظر خصوصیات اخلاقی افراد گله : مطالعات جدید نشان داده است که تنها به وسیله دست نمی توان افراد ضعیف را ازگله مرغ های تخمی حذف کرد. بسیاری از مرغداران به وسیله دقت در کارکترها و خصوصیات اخلاقی و رفتار افراد گله می توان افراد ضعیف را خارج کنند. افراد قوی البنیه و خب افلب پرجنب و جوش وفعال هستند. نسبت به اطراف خود ورود اشخاص خارجی حساس اند. به سادگی و نرمی حرکت می کنند و امتداد گردن و پاها وضع مناسبی دارند. به هیچ وجه بدن دارای ناهنجاری و ناقرنگی نیست. وضعیت ایستادن و وضعیت نگاهداری بال و سر وپنجه و وضعیت پنجه ها و زاویه بدن با پنجه ها بسیار مهم است.
مرغ های ضعیف اغلب اوقات به اطراف خودشان بی اعتنا هستند می توان آنها را به آسانی گرفت. ایستادن آنها بی حالت است. بدن اغلب غیر متعادل و پاها به طوربدی به جلو و یا عقب کشیده شده اند و همیشه خوب آلوده و کسل هستند. ب: از نظر کارکترهای تشریحی: مرغ های تخمی دارای صفات زیر هستند:
سر: دارای رشد مناسب و خوب- تاج: قرمز پررنگ، بزرگ و گرم، و اغلب به طرز خوبی بالای سر قرار گرفته است. چشمها: درخشان وعقابی- چشم های کم رنگ و فرو رفته اغلب نشانه وجود بیماری در گله است. شکم نرم، پوست آن نازک، عرض و طول و عمق شکم های سفت و چربی دار نشانه این است که مرغ در عموض اینکه غذای خورده شده را تبدیل به تخم مرغ کند تبدیل به چربی ذخیره در محوطه بطنی نموده است. شکم های زیاد بزرگ و ورم کرده و غیر عادی اغلب دلیل تومورهای شکمی یا افتادن تخم مرغ یا زرده به داخل محوطه شکمی است. استخوان های لگن بایستی نازک و انعطاف پذیر باشند اگر برعکس کلفت و به هم نزدیک باشند دلیل غیر تخمی بودن مرغ است.
معمولا به وسیله قرار دادن تعداد انگشتان در بین دو استخوان لگن می توان وضعیت مرغ را مشخص کرد. اگر سه انگشت در آن جای بگیرد مرغ تخمی بسیار خوب و اگر دو انگشت در بین آنها جا بگیرد معمولی و بد است. فاصله بین استخوان جناق سینه و استخوان لگن نیز نشانه بسیار خوبی برای اندازه گیری خاصیت تخم گذاری مرغ است هر چه این فاصله بیشتر باشد بهتر است. زیرا دلیل این است که حجم محوطه شکمی یا عمق بدن خوب است. زیرا یک مرغ تخم گذار برای تولید و تهیه تخم مرغ به فضا و محوطه بیشتری در داخل شکم خود احتیاج دارد تا یک مرغ غیر تخم گذار. وقتی که تولید تخم مرغ در مرغی متوقف گردید چربی اطراف شکم را می گیرد از اینرو شکم جناغ سینه به طرف استخوان لگن به هم نزدیک می شوند و هم چنین انتهای استخوان جناغ سینه به طرف استخوان لگن کشیده می شود. از عمق شکم کاسته می شود . شرایط کلی شکم را در مرغ های خوب می توان با لمس کردن مشخص کرد و از نظر خاصیت تخم گذاری قضاوت نمود: سینه: سینه نیز مانند شکم بایستی از نظر طول و عرض و عمق مناسب باشد. مرغ هایی که سینه های لاغر دارند یا استخوان سینه و جناغ سینه دچار خمیدگی و بد شکلی است مرغ های تخم گذار خوبی محسوب نمی شوند.
پرها: پرهای مرغان تخمی معمولا ساییده شده و کهنه و گاهی پاره شده است زیرا اینگونه مرغ ها از تمام مواد غذایی برای تولید تخم مرغ استفاده می کنند از اینرو پرها به مرور براق و شفافیت خود را از دست می دهند در صورتی که مرغان غیر تخمی دارای پرهای روشن و شفاف هستند. معقد : در مرغ های تخمی گشاد و مرطوب و گرم و در مرغ های غیر تخمی تنگ و خشک و سرد است. معمولا با در نظر گرفتن موارد فوق به اضافه پرریزی و پیگمانتاسیون که در مبحث گذشته به آن اشاره شد مرغ ها را از نظر تخمی بودن به 5 درجه تقسیم کنند (خیلی بد- بد- متوسط- خوب- خیلی خوب) و عمل سلکسیون را انجام می دهند به طنور خلاصه رئوس سلکسیون از روی شکل ظاهر یا تشریح مرغ را می توان به صورت جدول زیر خلاصه نمود.
اعضاء بدن
مرغ تخمی
مرغ غیر تخمی
وضعیت ظاهر
خصوصیات اخلاقی
سرو تاج و ریش
منقار
پشت
سینه
ساق پا
شکم
مخرج
استخوان لگن
فاصله لگن و جناغ سینه
شرایط پر و بال ها
وزن (بسته به نژاد )
قوی ، خوش منظر ، سرحال
فعال ، باهوش ، نترس ، کنجکاو
دارای رشد مناسب ، خوش رنگ ،گرم
قوی ، کوتاه ، دارای پیگمان کم رنگ
پهن ، مسطح ، طویل
پهن ، عمیق ، رشد عضلات خوب
متوسط ، زاویه دار، از نظر پیگمان کم رنگ
عمیق ، نرم ، پهن
بزرگ ، مرطوب عاری از پیگمان
نازک ، دور ازهم ، فاصله آن بین 2-3 انگشت
زیاد ، در حدود 2-3 انگشت
پرها کهنه و ساییده ، بدون نشانی های پرریختگی
در لگهورن 5/1- 7/1 کیلوگرم
ضعیف ، کسل ، بد منظره
وحشی ، ترسو ، تنبل ، غیر فعال
کم رشد ، پریده رنگ ، سرد
طویل، راست، نازک، بدرنگ ، دارای پیگمان پررنگ
نازک ، گرد ، کوتاه
نازک، رشد عضلات کم و لاغر و کم عمق
پینه دار،کلفت ، وجود چربی در زیر پوست
کم عمق ، سفت ، نازک
کوچک ، خشک ، دارای پیگمان
کلفت، غیر متحرک ، نزدیک بهم، فاصله کمتر از 2 انگشت
نزدیک به هم ، فاصله کمتر از 2 انگشت
پرها تمیز و جدید ، آثار پر ریختگی
کمتر یا بیشتر