در حال انتقال به بانک ... processing...
logo

زنجیره سازی؛ مدل جدید اقتصادی کردن واحدهای دام و طیور بعد از حذف ارز ۴۲۰۰

بیماری آنفلوآنزا پرندگان

۲۵ کامیون ایرانی در مرز اوکراین-روسیه گرفتار شدند/ گمرک ورود کرد

دان مرغ

ممنوعیت ثبت سفارش 9 قلم نهاده دارویی مشکلات تولید کنندگان را افزایش داد

حذف آنی ارز۴۲۰۰تومانی فاجعه ای جبران ناشدنی برای صنعت مرغداری است

بیماری نیوکاسل (قسمت چهارم)

«گران» برای مصرف‌کننده، «زیان» برای تولیدکننده

کوره هوای گرم

بیماری های مرغ

قیمت هر شانه تخم مرغ به 53 هزار تومان رسید

بیماری نیوکاسل (قسمت سوم)

دست‌های پشت پرده قیمت گوشت را مصنوعی افزایش داده‌اند

احتیاجات و کمبودهای اسید آمینه ای

تولید مرغ از نیاز کشور پیشی گرفت/ آرامش بازار در شب عید

منابع پروتئینی در تغذیه طیور

پیش بینی افزایش ۳۰ تا ۴۰ درصدی قیمت غلات

نرخ جوجه یک‌روزه کاهشی شد/ مرغ منجمد از ترکیه وارد می‌شود

تورم ۳۳.۴ درصدی تولیدکننده برای مرغداری‌ها

نقش پروبیوتیک ها در تغذیه طیور

بیماری نیوکاسل پیشگیری با واکسن

کشف بیش از ۱۴ هزار راس دام قاچاق/ صادرات باید هر طور شده آزاد شود

آنزیم فیتاز در تغذیه طیور

بیماری کم خونی عفونی طیور

شاخص قیمت تولید مرغداری‌های صنعتی 35.4 درصد کاهش یافت

اهمیت مدیریت بهداشتی آبزیان

راهکارهای مقابله با استرس گرمایی در طیور

ثبات در بازار مرغ و افزایش قیمت گوشت قرمز/پوست و زواید مرغ را کجا می‌برند؟

شاخص قیمت تولیدکننده محصولات گاوداری 32 درصد کاهش یافت

مایکوتوکسین ها

قیمت گوشت نجومی شد/ رایزنی دولت برای واردات گوشت قرمز و دام زنده

هورمون های دخیل در سقط جنین دام ماده

انواع گوشت قرمز با قیمت مناسب در روزهای پایانی سال عرضه می‌شود

تصفیه آب پرورش ماهی

عوامل تغذیه ای موثر در نطفه داری و جوجه درآوری تخم مرغ

انتخاب و وازده گیری در مرغ های تخمگذار

کنترل وزن تخم مرغ در گله های تخمگذار

ملاحظات مدیریتی برای کاهش تنش حرارتی

حداکثر قیمت مرغ در بازار ۳۱ هزار تومان است/ توزیع ۷۲ درصد میوه تنظیم بازاری شب عید در بازار

عوامل کلیدی در شکل گیری میکروبایوتای دستگاه گوارش مرغ

واردات گوشت برزیلی فاسد تکذیب شد

اندام های حرکتی گاو (دست و پا)

کمبودی در گوشت قرمز ماه رمضان نداریم/ قیمت‌ها شکسته می‌شود

قیمت واکسن داخلی طیور، یک سوم وارداتی است

گوشت مرغ ماه مبارک رمضان تامین است

زرده تخم مرغ بازتابنده سلامتی مرغ

مرغها روی دست مرغداران ماند!

تقسیم بندی گله گاو شیری

مافیای گوشت اجازه کاهش قیمت را نمی‌دهد!

کارهای عملی جهت کاهش استرس گرمایی طیور

نگهداری از گوساله ها پس از دوره نوزادی

نگهداری از گاوهای خشک Far-off

تفسیر نتایج آزمایشگاهی الایزا در واکسیناسیون علیه بیماری گامبوروی طیور

برطرف شدن ممنوعیت توسعه صنعت دامپروری و طیور

آنفولانزای مرغی

حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی قیمت داروهای دامی را افزایش نمی‌دهد

بیماری قانقاریا در طیور | علائم و درمان

برگزاری مانور اجرای طرح ملی تشدید کنترل و نظارت بهداشتی

بیش از ۳۰۰ نژاد اسب در جهان

انواع سالن مرغداری

قیمت جهانی کالاهای اساسی همچنان تحت تاثیر تحولات اوکراین و روسیه

عوامل موثر در کاهش جوجه درآوری

چرا مرغ در تهران گران شد؟/ نظارتی بر بازار نیست

تصمیمی برای حذف ارز ترجیحی در تخم مرغ وجود ندارد

وضعیت سیستم پستان گاو

تاثیر مذاکرات روسیه و اوکراین بر بازار کالاهای اساسی کشاورزی چه بود

استفاده از جلبک اسپیرولینا در تغذیه طیور

سه پیشنهاد تولیدکنندگان مرغ و تخم‌مرغ درباره حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی

ارزیابی تیپ در گاوهای شیری

زنجیره تولید دام و طیور قم تکمیل شود

نمی‌دانیم هر ماه قرار است چقدر نهاده دولتی دریافت کنیم!

مروری بر نیازهای پروتئینی طیور

«واحدهای توزیعی مرغ» برای دریافت کد یکتا ۲ ماه فرصت دارند

۷۰ تن گوشت مرغ خراسان جنوبی به سایر استان‌ها ارسال می‌شود

ثبات قیمت گوشت گوسفندی در ۲ ماه اخیر/ مشکلی در بازار نداریم

اثر CreAMINO بر انرژی در جیره حاوی فیتاز در جوجه های گوشتی

واردات نهاده‌های دامی ۲۰ درصد افزایش یافت

مایکوتوکسین ها، ورم پستان و شیر

گاوهایی که نیسان می‌شوند!

جمع آوری نمونه جهت تشخیص بیماری مرزی

گلایه‌های دامداران دام سبک از وضعیت تامین نهاده‌ها/جو و ذرت بازار آزاد از کجا می‌آید؟

بلاتکلیفی تجار و تولیدکنندگان درباره حذف یا عدم حذف ارز ترجیحی

اهمیت بهبود اشتها در جوجه های گوشتی

مخالفت تشکل‌های صنعت طیور با حذف سامانه بازارگاه

جزییات طرح خرید دام، تخصیص نهاده دامی و دامدارکارت

جمع آوری و کشت نمونه ها جهت تشخیص بروسلا

قیمت مرغ در بازار روند افزایشی گرفت / دولت نظارت ها را افزایش دهد

گاوهای دوره انتقال را به راحتی مدیریت کنید

بیماری نیوکاسل در طیور گوشتی

قیمت جدید گوشت گوساله و گوسفندی اعلام شد

قیمت دام و علوفه نسبت به سال قبل چقدر تغییر کرده است؟

قیمت مصوب جوجه یکروزه ٦٠٠٠ تومان/ نرخ مصوب هم در بازار رعایت نمی شود

تأثیر ارتفاع برداشت ساقه ذرت در تغذیه گاو شیری

همه گیر شناسی بیماری تب کیو

چرا کشتار دام‌های مولد و آبستن متوقف نشد

رونق مرگ در مرغداری های ساوه! مرغ های مادر بیمارند؟

تغذيه مرغ تخم گذار

مصرف ماهی برای کنترل دیابت

موافق حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی نهاده های دام و طیور هستیم

افزایش قیمت خوراک دام در بازارهای جهانی/کرونا زنجیره عرضه را به هم ریخت

قیمت مصوب مرغ روز در ستاد تنظیم بازار ۳۱ هزار تومان تعیین شد

قیمت جوجه یک روزه همچنان ۲۵۰۰ تومان بالاتر از نرخ مصوب

نقش پروتئین در حل مشکلات طیور

آسیت (تجمع آب) در جوجه های گوشتی در طول فصل زمستان

کنترل، پیشگیری و درمان لپتوسپیروز

مهمترین افزودنی های خوراک طیور

اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی کالاهای مشمول کشاورزی در دی ۱۴۰۰

استفاده از هورمون در پرورش مرغ، شایعه یا واقعیت

٣راهکار برای جلوگیری از کاهش مصرف لبنیات بعد از حذف ترجیحی

مروری کلی بر بیماری ناشی از مایکوپلاسما سینویا در طیور

دلایل گرانی گوشت در بازار/ اختلال در حمل و نقل و افزایش کرایه‌ها

تکنیک‌های واکسیناسیون برای طیور

سالمونلا در طیور

قیمت مرغ پس از قطعه بندی, 50 هزار تومان / نیاز بازنگری نرخ های مصوب

فرسایش سنگدان

علت افزایش قیمت گوشت مشخص شد

پیشگیری و درمان رینوتراکئیت عفونی گاو

نقش گیاهان دارویی در تغذیه طیور

حل مشکل تخصیص و حمل نهاد های مرغداران

تاثیرات بافت و شکل دان بر تغذیه طیور

صادرات دام مازاد عشایر تا دو ماه آینده

نور و نقش آن در پرورش طیور

عدم تامین به موقع ارز به اعتبار تجار آسیب می‌زند

صادرات دام کلید حل بخشی از مشکلات صنعت دامپروری است

قطعه بندی مرغ در فروشگاه‌ها مجاز می‌شود

با گران فروشی مرغ و تخم مرغ برخورد می‌شود

بازگشت قیمت تخم مرغ به نرخ مصوب

کربوهیدرات های غیر الیافی و اثر آنها بر تولید شیر در گاوهای پرتولید

واردات خوراک دام و طیور از مالیات بر ارزش افزوده معاف شود

اسهال ویروسی گاو (BVD) و سقط جنین

قیمت مرغ قطعه بندی فراتر از نرخ مصوب

رشد و توسعۀ واکسیناسیون

انگلیس؛ استفاده از حشرات به جای سویا در خوراک طیور

6 کار ضروری برای محافظت از دام در زمستان

حکایت تخم مرغ‌های وارداتیِ تاریخ مصرف گذشته

حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی همچنان در دست بررسی

حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی به شفافیت عرضه نهاده‌های دامی منجر می‌شود

مزایده «گاوداری» ایران‌خودرو + عکس جزئیات مزایده

جمع آوری نمونه جهت تشخیص بیماری زبان آبی

تامین امنیت غذایی با تولید ۵ محصول در حوزه ارتقای خوراک دام و طیور

افزایش بازدهی مرغ گوشتی

افزایش قیمت خوراک دام در بازارهای جهانی همچنان ادامه دارد

مرغداران به دنبال آزادسازی صادرات

سالمونلوز و سقط جنین دام

افزیش قیمت تخم مرغ در میان تایید و تکذیب ها

تخم‌مرغ ترکیه از ایران به افغانستان و عراق صادر می‌شود

افت سرانه مصرف، تولید مرغ را ۳۵ درصد کاهش داد

آخرین جزئیات صادرات دام زنده/ قیمت مرغ همچنان در ریل نزولی

طرح تولید مرغ بدون آنتی بیوتیک

کاهش قیمت مرغ ادامه دار خواهد بود؟

غذاهای دامی با منشأ گیاهی

4 محموله کشتی غلات و دانه روغنی دیگر از اوکراین صادر شد

مردم راضی، مرغ‌داران ناراضی

اثرات استرس گاوی بر شیردهی و تولیدمثل گاوها

قیمت مرغ به زیر نرخ مصوب رسید/ تخم‌مرغ دست تولیدکنندگان مانده است

سندرم افت تولید تخم مرغ EDS و تاثیرات آن بر اقتصاد پرورش طیور

گوشت و فرآورده‌های آن را از مراکز عرضه مجاز تهیه کنید

90 میلیون جوجه یکروزه در ماه

راه های پیشگیری از ابتلا به تب کریمه کنگو

هشت نکته مهم در پرورش گاو و گوسفند

عرضه گوشت مرغ کاهش یافت

تخشیص سن گوسفند

مرغداران کرمانشاه در صورت تامین به موقع نهاده‌ها مشکلی برای تولید ندارند

جیب شرکت آریو پر شد اما شکم دام‌ها خالی ماند!

کاهش ۶ درصدی جوجه‌ریزی در خردادماه/ مهاجرت مرغداران شایع نیست/ طیف وسیعی از مردم توان خرید مرغ را ندارند

ده نکته که درباره تخم مرغ باید بدانید و شاید نمی دانستید!

اثرات ماده Aquagerm در هچری ماهیان سردآبی

افزایش قیمت مرغ به بیش از ۶۰ هزار تومان/ قیمت جدید تعیین شد

کاهش 20 درصدی مصرف لبنیات/کالابرگ الکترونیکی لبنی راهکار افزایش سرانه مصرف

کاهش قدرت خرید مرغداران

عبور قیمت‌ها از خط قرمز

چالش‌های سامانه بازارگاه؛ از فروش نهاده‌های صوری تا ایجاد رانت

توصیه سازمان دامپزشکی برای پیشگیری از تب کنگو در آستانه عید قربان

پنومونی: قاتل خاموش گله

امضای تفاهم همکاری نظام مهندسی کشاورزی و اتحادیه مرغداران گوشتی

کمبود که هیچ حتی مازاد تولید مرغ داریم

علل رایج ورم پستان

زیان سه هزار میلیارد تومانی مرغداران

کنترل سالمونلا و کمپیلوباکتر در مرغداری ها

مرغداران خواستار اصلاح قیمت مرغ و تخم مرغ

تصمیم استاندار در تعیین قیمت مرغ موجب دلگرمی مرغداران می شود

کاربرد مهندسی ژنتیک باکتریهای شکمبه در بهبود بازده تغذیه نشخوارکنندگان

افزایش تقاضا تخم مرغ را گران کرد/ هنوز به قیمت واقعی نرسیده ایم

سازه های موثر بر بروز رفتارهای فحلی در گاو

قیمت جدید مرغ و تخم مرغ به زودی اعلام می شود

خصوصیات اخلاقی اسب ها

شنوایی در ماهی

صادرات دام آزاد شده اما تعرفه آن سنگین است

دپوی بیش از دو میلیون تن نهاده دامی در بندر امام

۷ قدم پیش از جوجه ریزی در سالن های مرغداری

توزیع مرغ منجمد با نرخ مصوب دولتی

نطفه گاو ارزشمندتر است یا پورشه پانامرا؟

وجود اشکالی غیر از لنگیدن در راه رفتن گوسفند

جوجه ریزی شهریور به ۹۸ میلیون قطعه رسید

دستکاری های تغذیه ای برای بهبود سلامت جوجه های گوشتی

بیماری آنگارا در طیور

فواید مخمر سلنیوم در تولید طیور

بررسی دو دلیل افزایش قیمت مرغ/سیاست فعلی کشورها ذخیره سازی است

مشخصات گله سالم چیست؟

تقاضا برای خرید مرغ ۲۵ درصد کاهش یافت

دما و رطوبت استاندارد در مرغداری

مهم ترین منابع خوراک دام و طیور کدام است؟

مشکلی برای جوجه مورد نیاز کشور نداریم/ مرغ آرین کاملاً ایرانی است

کاربردهای دوازده گانه نمک در مزارع پرورش قزل آلا

روش های کاهش مصرف انرژی و هزینه ها در مرغداری

داده‌های مرکز آمار با شرایط میدانی همخوانی ندارد/ نرخ واقعی دام زنده ۱۲۶ هزار تومان است

تأیید عرضه گوشت اسب و الاغ / میزان عرضه نگران کننده نیست

ملاحظات مدیریتی و تغذیه ای برای کاهش تنش حرارتی در گاوهای شیری

زمان ارزان شدن قیمت مرغ اعلام شد

استخراج خاویار بدون مرگ ماهی توسط محققان آلمانی

ضریب تبدیل در واحدهای صنعت طیور کاهش یافت

واقعیاتی جالب درباره اسب ها

کنترل استخرهای پرورش و نگهداری ماهیان مولد گرمابی از نظر عوامل فیزیکو شیمیایی

مرغ با ارز نیمایی وارد بازار شد

تأمین 65 درصد نهاده‌های کشاورزی از سامانه بازارگاه

شستن مرغ خام چه عوارض خطرناکی را به دنبال دارد؟

آفلاتوکسین ها و عملکرد توکسین بایندر در کنترل آن ها در طیور

هزینه نگهداری هر رأس گاو شیری در یک سال با هزینه‌های خوراک و نگه‌داری و دارو

سوت‌زنی| بازار داغ گران‌فروشی پروتئین در فروشگاه‌های اینترنتی

اهمیت شرایط بدنی گاو

کمبود ذرت و سویا در بازار آزاد/ تاثیر روانی جنگ اوکراین بر بازار داخلی

پرورش اسب:تضمین بازگشت سرمایه در گرو خرید نژاد مرغوب

۸۰ درصد هزینه های تولید مرغ مربوط به ذرت و کنجاله سویاست

صنعت پرورش اسب

10 درصد نهاده‌های خوراک دام و طیور در مسیر غیر‌واقعی توزیع می‌شود

کاربرد نمره وضعیت بدن (BCS) در مدیریت گاوهای شیری

توقف واردات نهاده‌های دامی از سوی بخش خصوصی/ کمبودها متاثر از جنگ روسیه و اوکراین است

ابعاد سالن مرغداری کوچک و تجهیزات مورد نیاز

اطلاعات کامل ارزش غذایی تخم مرغ

مشکل کمبود عرضه تخم مرغ و روغن تا ساعاتی دیگر برطرف می‌شود

گلایه شدید مرغداران؛ چرا تامین نهاده های دامی مختل شده است؟

قطع دنبه و تاثیر آن بر صفات اقتصادی گوسفند

موافقت دولت با اختصاص تسهیلات بانکی به واحدهای تولیدی دام و طیور

کاهش اتلاف آب مرغداری تخمگذار و گوشتی

خرید تضمینی تخم‌مرغ

صنعت مرغداری چیست ؟

تخم مرغ‌ها روی دست مرغداران ماندند

آیا فراورده های طیور فقط گوشت و تخم مرغ است؟

اسیدی فایر چیست و در پرورش طیور چه استفاده هایی دارد؟

عرضه گوشت تنظیم بازار تا کی ادامه دارد؟

قیمت مرغ به ۴ هزار تومان زیر نرخ مصوب کاهش یافت

پرورش ماهی قزل‌ آلا از صفر تا صد

نوک چینی طیور چیست و چه اهمیتی دارد؟

قیمت تخم مرغ در بازار زیر نرخ مصوب آمد

بستر مرغداری چه شرایطی باید داشته باشد؟

گزارشی از تلفات تب کریمه کنگو نداشتیم

ارزیابی عملکرد سیستم تهویه تونلی

کمبود گوشت قرمز در بازار نداریم/ گوشت با قیمت فعلی، گران فروشی است

معضلات آلودگی قارچی خوراک

عفونت کیسه زرده جوجه چیست؟

بهترین جایگزین برای گوشت قرمز

چالش جدید دامداران در تامین نهاده‌های دامی

عارضه کانیبالیسم یا همنوع خواری

دولت با دامدار کارت و خرید تضمینی از دامداران حمایت می‌کند

بیماری گندیدگی سم

کاهش قدرت خرید مردم معضل اصلی مرغداران

تسریع در تامین نقدینگی تولیدکنندگان

تغذیه از روی زمین تا دانخوری تمام اتوماتیک

دریافت وام بسته حمایت از تولید راحت شد/چک و سفته هم قبول است

مقایسه اسب عرب و کرد

افزایش قیمت جو ملاکی برای تعیین قیمت گوشت نیست/ آزادسازی صادرات دام درخواست دامداران

کنسانتره و فراورده های لبنی خشک

تشخیص گوسفند زنده سالم

صنعت مرغداری در حال فروپاشی است/ تولیدکنندگان رغبتی برای جوجه‌ریزی ندارند

خرید تضمینی مازاد تخم‌مرغ توسط وزارت جهاد کشاورزی

تقویت سیستم ایمنی خود مرغ می تواند بیماری ها را کاهش دهد

توزیع جوجه‌های یکروزه در روستاها برای جلوگیری از معدوم سازی/ افزایش ۵ برابری نرخ نهاده‌های اصلی مرغ

صادرات تخم مرغ امکان‌پذیر نیست /قیمت لب مرز ارزانتر است

عرضه مرغ گرم به قیمت ۳۷ تا ۴۰ هزار تومان

اختصاص وام ۱۶.۵ هزار میلیارد تومانی به واحدهای تولید گوشت و مرغ

شرکت پشتیبانی امور دام موظف به خرید مازاد تولید گوشت مرغ است/ تعیین قیمت خرید توسط کمیته‌های استانی

قیمت گوشت قرمز به‌زودی به قبل بازمی‌گردد

اعلام قیمت جدید ذرت، جو و کنجاله سویا در سامانه بازارگاه

فواید و مضرات شیر گاو

فراوانی کالاهای اساسی در نهمین روز اصلاح یارانه‌ها/ رشد‌ قیمت گوشت قرمز با توجیه گرانی نهاده‌

بهترین روش تشخیص تخم مرغ کهنه و نو

کمبود نقدینگی مرغداران/ 3 پیشنهاد برای تأمین مالی تولید‌کنندگان‌ مرغ‌

غذاهای دامی با منشاء حیوانی

آمادگی برای خرید روزانه ٣٠٠٠ تن شیر مازاد دامداران

مرغ بدون آنتی بیوتیک چه مزایایی دارد؟

عرضه بیش از ۴۶ هزار تن گوشت قرمز در فروردین ۱۴۰۱

برنامه‌های دولت برای حمایت از تولید مرغ و تخم‌مرغ/ صادرات آزاد شد

مجوز مرغداری و مراحل اخذ آن (سال ۱۴۰۱) l راهنمای کامل گرفتن مجوز مرغداری

جوجه یک‌روزه، هزار تومان!

دانلود رایگان ترجمه مقاله مروری بر فیتات و فیتاز در جوجه ها (سال ۲۰۱۶)

گرانفروشی مرغ به دلیل نبود نظارت پس از کشتارگاه است

دعوت به همکاری

برنامه چرخشی کوکسیدیوز

تاثیرمکمل پوست انار برروی رشدبدن،بازده خوراک،متابولیت‌های بیوشیمیایی و وضعیت آنتی‌اکسیدانی مرغ گوشتی

بیماری تب برفکی یا زخم دهان و پا

زنگ خطر کمبود ذرت با کاهش موجودی بنادر

کد های تعیین وزیر جهاد کشاورزی در دولت بعدی کدهایی که اگر دقت کنید وزیر آینده را همین امروز بشما می شناساند

صنعت طیور چگونه می‌تواند از بحران خارج شود؟

صادرات کره و شیرخشک مشروط به خرید شیرخام با نرخ مصوب شد

مولتی آنزیم

سندرم سر باد کرده ویروسی طیور

سندرم آسیت

دولت سیزدهم چگونه می تواند چالش‌های صنعت دام و طیور را حل کند؟

تغذیه و کیفیت تخم مرغ

بیماری های شایع در گوسفندان

تنش گرمایی و راه­های مقابله با آن

آنزیم در طیور

بیماری مشترک بین انسان و دام تب مات یا بروسلوز

انتخاب جوجه(کارت جوجه)

پیکا یا گند خواری

 اثرات مطلوب اسید چرب در تغذیه طیور

کشتار گسترده مرغ‌ها منجر به افزایش قیمت تخم مرغ شد

فلج شدن گاو پس از زایمان

اثر پرهیز غدایی در رشد جوجه ها

تامین بیش از سه میلیارد دلار برای واردات نهاده های دامی

ارزیابی علل لنگش در گاو و درمان آن

تضعیف صنعت مرغداری توسط دولت

دامپروری فراسرزمینی ضرورت یا الزام

پرورش ماهی در آسمان

گرانی مرغ قابل پیش بینی بود/ با آمارسازی آدرس غلط دادند

آمادگی جهت ورود جوجه و کنترل شرایط محیطی

مرغداران خواستار اعلام نرخ جدید تخم مرغ شدند

تولید گندم ۳۰ درصد و خرید تضمینی ۵۰ درصد کاهش یافت

زنگ خطر درباره کشتار دام‌های سبک

کاتالوگ اورجینال پرورش مرغ گوشتی نژاد راس همراه راهنمای فارسیross 308

چرا دولت دوازدهم در تنظیم بازار محصولات پروتیینی شکست خورد

ال کارنیتین چیست

لبنیات گران‌تر می‌شود؟

مشکل لنگش در گاو و گوساله

توزیع روزانه ۶ هزار تن مرغ در کشور/ متوسط تلفات ناشی از تنش گرمایی در مرغداری‌ها ۱۰ درصد است

استرس گرمایی و مشکلات ان در گاوهای شیری

بیماری IBH یا تورم عفونی کبد

۴ راهکار بخش خصوصی برای حل چالش بازار نهاده های دامی

قیمت جوجه یک روزه گوشتی به ٩ هزار تومان رسید

کاتولوگ اورجینال پرورش و تغذیه مرغ تخمگذار شیور تجاری همراه با راهنمای فارسی

منابع ذخیره ای آغوز

کاتالوگ اورجینال پرورش جوجه گوشتی نژاد کاپ همراه راهنمای فارسی coBB 500

ادامه بحران جوجه یک روزه/ قیمت دو برابر نرخ مصوب !

چهار راه برای بهبود تراکم استخوان مرغ های تخم گذار

برآورد فرصت های اقتصادی هر راس گاو در گاوداری های کوچک شیری

جدیدترین قیمت گوشت قرمز در بازار

تاثیر حرارت در از بین بردن سم آفلاتوکسین

مدیریت پرورش در آب و هوای گرم

عرضه ۶.۶ میلیون تن انواع نهاده‌های دامی در سامانه بازارگاه

جفت ماندگی در گاو های شیری

کاتالوگ اورجینال پرورش مرغ تخمگذار نژاد هایلان w80

بزها و تغذیه بز

١.۵ میلیون یورو مواد اولیه شیرخشک در گمرکات در حال فساد است!

بیماری یون

رشد ۲۰ درصدی قیمت تولید کننده بخش گاوداری ­های صنعتی

قیمت تولیدکننده محصولات مرغداری های صنعتی به ۸۰ درصد رسید

خوراک دام و طیور از کشور قاچاق می شود+ سند

چرا گوشت باید کیلویی ۱۵۰ هزار تومان به دست مصرف کننده برسد؟

ردیابی غذاهای دریایی در ایالات متحده آمریکا

سمیت ویتامین ها و مواد معدنی کمیاب در طیور

افزایش 500 درصدی سه قلم کالای مورد نیاز دامداران

تخم مرغ و خواص آن

کاهش قیمت جوجه یکروزه در بازار/ نیازی به واردات مرغ نداریم

روش‌های نوین برای زیادشدن شیر در گاوها

گالیم

بیماری آنفلوآنزا ، راه ابتلا و انتقال ،‌ پیشگیری و درمان به زبان ساده

بیماری مزمن تنفسی C - R - DChronic Respiratory Disease

عدم تامین نهاده کاهش ۱۲ میلیون قطعه‌ای جوجه ریزی را رقم زده است

تعاونی روستایی سیستم مناسبی برای اصلاح نظام توزیع محصولات کشاورزی است

نکات کاربردی در مدیریت تغذیه ای گاوهای شیری

روغن ذرت

پیش بینی تولید ماهانه ۱۲۰ میلیون قطعه جوجه یکروزه گوشتی؛

کنترل کوکسیدیوز

علل همشکل نبودن گله

تاخیر در بارگیری نهاده های دامی/تعلل دولت در تعیین نرخ شیر خام

آغاز تحویل تنخواه نهاده‌های دامی به مرغداران

وزارت جهاد کشاورزی درباره مجوز واردات جوجه یک روزه با ارز ۴۲۰۰ شفاف‌سازی کند

جوجه یک روزه به قیمت 8 تا 10 هزار تومان به مرغداری‌های تحویل داده می‌شود

تأخیر در تخصیص ارز و ترخیص کالا معضل تأمین نهاده‌های دامی

نقش پرتئینها در طیور

وضعیت نامطلوب تامین نهاده های دامی

نهاده‌ها‌ همچنان با تاخیر به دست مرغداران می‌رسد

راهبردهای تغذیه برای افزایش وزن تخم مرغ

هشدار در مورد وضعیت تولید تخم مرغ

اهمیت تغذیۀ گوساله

قیمت جوجه مرغ به بیش از 2 برابر رسید

ژنتیک، عامل اولیۀ بیماری های مربوط به سُم در گاوها

راه حلی برای دستیابی به پروتئین حشرات

آنتی بیوتیک موثر (فوزباک)

آویلامایسین(محرک رشد)

مقایسه عملکرد صفات تولیدی آمیخته های تجاری جوجه گوشتی

دولت آینده خود را آماده گرانی تخم مرغ کند/ ادامه حذف گله‌های مرغ‌ تخم‌گذار

دستاوردهای تحقیقاتی جدید تجاری شده در حوزه دام وطیور

تاثیر مکمل فیتاز میکروبی در رژیم های غذایی جوجه های گوشتی

تحقیق وتوسعه پایدارتیالپیا در ایران

اصلی‌ترین عامل گرانی دوباره مرغ، افزایش هزینه‌های تولید و نظام توزیع است/ تصمیمات اشتباه دولت، صنعت طیور را به آستانه نابودی کشاند

دانلود رایگان ترجمه مقاله رشد پیچه ای در اندام های گیاهی

ترکیب گوشت، پروفایل اسیدهای چرب و پایداری اکسیداتیو گوشت جوجههای گوشتی حاوی فراوردههای فرعی انار

تاثیر غذایی روغن دانه انار و روغن دانه کتان در عملکرد مرغ گوشتی و مشخصاتاسیدهای چرب گوشت

بدعهدی وزیر جهاد در جلوگیری از خام مصرفی نهاده‌های دامی

دانلود رایگان مقاله انگلیسی استفاده از آفت کش ها در گلخانه به همراه ترجمه فارسی

دانلود رایگان ترجمه مقاله تعیین رفتار متقابل DNA تیموس گوساله با بربرین هیدروکلراید (نشریه تیلور و فرانسیس ۲۰۱۹) (ترجمه ارزان – نقره ای ⭐️⭐️)

اصول اولیه ساخت و ضدعفریونی کردن داخل مرغ داری

مقاله تاثیر مکمل فیتاز میکروبی در رژیم های غذایی جوجه های گوشتی (سال ۲۰۱۸)

بررسي تاثير شستشوي پوسته تخم مرغ با آب سرد بر آلودگي سالمونلا در پوسته و محتويات آن

تاثیر تراکم موادمغذی جیره پایانی و سن کشتار بر بازده ابقای انرژی وپروتیین جوجه های گوشتی

اثرات سطوح مختلف گلوتن ذرت در جوجه های گوشتی

تحلیل پیشران های کلیدی صنعت طیور بااستفاده از رویکرد اینده نگاری

اندازه گیری شدت نور و تعریف محیط نوری

تغذیه گاو خشک و انتقالی

خام فروشی نهاده های دامی و هدررفت عظیم منابع

ابعاد تازه ای از سوءمدیریت در بازار نهاده‌های دامی

رنگ گوشت طیور

نهاده‌های دامی مورد نیاز سال ۱۴۰۰تامین شد/انباشت۴.۱ میلیون تن در بنادر

تب شیر در گاو

تاخیر در تامین کامیون عامل تشدید کندی روند بارگیری

7 سؤال مهمی که به هنگام تهیۀ خوراک برای مرغ گوشتی باید پرسید

دولت به جای افزایش قیمت شیر نهاده ارزان به دامدار بدهد

دلایل افزایش قیمت تخم مرغ

نهاده‌های دامی تا 9 ماه آینده تامین شده است

هشدار درباره تداوم نابسامانی بازار جوجه یکروزه

تنش گرمایی و کیفیت پوسته

تکنيک انتقال جنين در گاو

چرا دولت دوازدهم در تنظیم بازار محصولات پروتئینی شکست خورد؟

صف معطلی کامیون ها در مرز بازرگان از ۳ ماه قبل حذف شده است

مشکلات زایمان

نقش دلالان در کاهش مرغ‌‌ِ مراکز توزیع دولتی/ تغییر مقصد برخی کامیون‌‌های حامل مرغ در میان راه‌

علت گرانی و کمبود مرغ در روزهای اخیر/ برنامه دولت برای بازار شب عید چیست؟

دبیر انجمن تولیدکنندگان زنجیره‌ای گوشت مرغ:ستاد تنظیم بازار نرخ مصوبه مرغ را اعلام نکرده است

بیماری ORF یا اكتمای واگیردار

تأثیر سموم قارچی بر تولیدات گاوهای شیری

کمبود نهاده‌های دامی در کشور / دام‌ها ضایعات میوه می‌خورند

فروش فوری مرغداری ۴۵ هزار قطعه ای با تمامی امکانات

جمع آوری نمونه های بالینی از جنین سقط شده

نرخ غیررسمی بازار مرغ را بی ثبات می‌کند/ مرغداران بلاتکلیفند

برنامه ریزی های مؤثر در کنترل مقاومت به آنتی بیوتیک ها در طیور

کتاب جامع نظام دامپروری

تسهیلات با حداقل سود به کشاورزان و دامداران به زودی پرداخت می‌شود

مکمل ویژه گاو انتظار زایمان

دستورالعمل طرح ملی هویت گذاری و پلاک کوبی دام

چرا گرماتب بهینه است؟

تخصیص ۶.۵ میلیارد دلار برای واردات نهاده‌های دامی

دستور العمل طیور 1400

لنگش در دام

قیمت ماهی قزل آلا به ۱۲۵ هزار تومان رسید

فرآیندهای مورد نیاز در صدور پروانه واحدهای دام و طیور

تعرفه خدمات کشاورزی 1400

کشتار دام های آبستن بی سر و صدا ادامه دارد

فلج شدن گاو پس از زایمان و درمان تب شیر

تولید ماده اساسی و وارداتی برای رشد طیور در کشور

قانون توزیع عادلانه آب

کاهش قیمت لبنیات داوطلبانه بود

هیتر پاتیو

جت هیتر

کوره هوای گرم (کابینتی)

غذاهای دامی با منشاء حیوانی

اثر ضد میکروبی اسیدهای آلی بر فلور میکروبی و سلامت روده طیور

واحد های مختلف مورد نیاز در سیستم جوجه کشی

ضدعفونی مرغداری

عرضه تخم‌مرغ در بازار باقیمت مصوب واردات ۱۰ هزار تن تخم‌مرغ از ترکیه

تعلل دامپزشکی و فساد75 تن تخم مرغ

تأمین نهاده های دامی کابوسی بزرگ برای دامداران

انواع صدف معدنی در خوراک طیور گوشتی و دام

افزایش میزان نقدینگی مورد نیاز واحدهای دامداری و طیور

کیفیت پولت ها، کلید موفقیت درتخمگذاری

فرم تاییدیه حقابه

فرم درصد پیشرفیت فیزیکی واحد گوسفند داشتی

فاسد شدن ۵ هزار تن ذرت دپو شده در گمرک

استفاده از تجهیزات روشنایی مناسب وکاهش هزینه برق

ناپختگی مدیران در صنعت مرغ/ تصمیمات اشتباه گذشته تکرار نشود

مدیریت مطلوب برای مبارزه با هزینه بالای خوراک

تثبیت بازار مرغ از اوایل آذر تأخیر ۴۰ روزه سامانه بازارگاه در تخصیص نهاده به مرغدار

دولت سیزدهم سیاستهای غلط گذشته در صنعت مرغداری را ادامه ندهد

قیمت خرید حمایتی دام روستایی ابلاغ شد/ هر کیلو گوسفند نر ۶۲ هزار تومان

کلامیدو فیلا آبورتوس و سقط جنین دام

مقاصد صادراتی دام زنده اعلام شد

برای تهیه یک سیلوی با کیفیت، چه باید کرد؟

توزیع قطره چکانی نهاده‌های دامی/ دولت مشکل تامین ارز را حل کند

چربی های حیوانی و محتویات شکمبه در خوراک دام و طیور

قیمت هر شانه تخم مرغ چند؟

بیماری های مهم قرنطینه ای

مرغ ارزان می شود؟

ویروس های نفروپاتوژنیک برونشیت عفونی پرندگان

عرضه تخم مرغ دولتی در خرده‌فروشی‌ها آغاز شد/ قیمت می‌شکند

روش انتخاب و برداشت نمونه ها از دام

«پای مرغ» هم‌قیمت مرغ شد / سنگدان کیلویی ۴۹ هزار تومان

ساکنین دستگاه گوارش دنیایی برای کشف کردن

چرا تخم مرغ در مغازه‌ها همچنان گران است؟

جت هیتر سری G

۲۰ درصد مرغداری‌ها تعطیل شدند / مشکل چیست؟

مرغداران خواستار اصلاح قیمت مرغ شدند

 آناتومی دستگاه تولید مثل مرغ تخمگذار و نحوه تشکیل تخم مرغ

طوفان تخم مرغ در بازار/ چرا قیمت از ۵۰ هزار تومان گذشت؟

۹۵ میلیون تخم مرغ نطفه‌دار برای تأمین نیاز بازار وارد می‌شود

بیماری آبله در طیور

اسپری جدید پستان گاو

٣ تصمیم جدید دولت برای کاهش قیمت جوجه یک روزه

بیماری افت تولید تخم در مرغان بومی (EDS)

افزایش ۱۰.۵ درصدی عرضه گوشت مرغ و طیور در بهار ۱۴۰۰

از دست دادن آب در گوساله های شیرخوار

آمریکا برای کنترل قیمت گوشت دست بکار شد

بیماری برونشیت در طیور

معرفی تصویری بیماری برونشیت عفونی طیور

ذبح دام سنگین در خراسان رضوی ۱۱ درصد بیشتر از حد مجاز است

کبد چرب در دام

چرا قیمت جوجه یک روزه نجومی شد؟

۹۵ میلیون تخم مرغ نطفه دار برای تامین نیاز بازار وارد شد

بیماری کتوز در دام

تورم فزاینده و خطر تعطیلی دامداری های صنعتی

مرغداران از دولت جدید چه می‌خواهند

تولید جوجه تخم گذار افزایش یافت

کاربرد آنزیم در جیره غذایی طیور

اثر تغذیه بر تولیدمثل

۶ پیشنهاد به وزیر جهاد کشاورزی در تامین خوراک دام و طیور

تاثیر رنگ پوسته روی کیفیت و جوجه درآوری تخم مرغ

ورم پستان

تراژدی کشتار دام مولد

شاخص های استرس و فیزیولوژیکی رفاه حیوان

خیز دوباره قیمت جوجه در بازار

کرایه های سنگین حمل و نقل کمر مرغداران را شکسته/ جوجه یکروزه کم است

با رشد دامداري های صنعتی برخی خدمات دولتی توسط سازمان دامپزشکی صورت نمی پذیرد

نیاز شدید گاو به استراحت

عدم تامین نهاده مشکل اصلی سامانه بازارگاه افزایش قیمت تخم مرغ تبعات اتفاقات سال گذشته است

بیماری کوکسیدیوز

استفاده از نان خشک در تغذیه طیور

عرضه تخم مرغ شانه‌ای ۴۲۵۰۰ تومانی

به جای گوشت چربی تولید می‌کنیم / تفاله نیشکر خوراک جدید دام‌ها

قیمت تخم مرغ چرا گران شد؟

واکسن غیرفعال نیوکاسل و برونشیت عفونی و سندرم کاهش تولید تخم‌مرغ

بیماری سل مرغی در طیور

صادرات دام زنده آزاد شد

معرفی تصویری بیماری نیوکاسل

قیمت واقعی مرغ برای مصرف کننده ۳۰ هزار تومان است

اکتینومیکوزیس در گاو

مرغ‌های ایرانی تریاکی نیستند

ویژگی های بک گاو شیری خوب

معامله عجیب ایران و روسیه / تهاتر نفت با خوراک دام!

علت اصلی افزایش قیمت نهاده‌های دامی چیست؟

چه کسی پاسخگوی وعده های سرخرمن مسئولان است؟

دستورالعمل های زمان بر عامل تاخیر در واردات یونجه از روسیه خرید شیر خشک از کارخانه های لبنی از 4 هزار و 500 تا 6 هزار و 400 تومان

آبگرمکن خورشیدی

سبوس‌های کپک زده خوراک دام شد!

بیماری کلی باسیلوز

کشتار دام‌های مولد با شتاب زیادی ادامه دارد

بیماری گامبور

انسفالومیلت پرندگان یا اپیدمیک ترمور

بیماری پاستورلوز (وبای طیور)

احتمال واردات تخم‌مرغ از هفته آینده

بیماری مارک

ورشکستگی دامداران عامل کشتار دام ماده مولد و نارس

دلایل گرانی نهاده‌های دامی/ قیمت جهانی ۵۰ درصد افزایش یافت

اثر روش های مختلف فرآوری سویای پرچرب بر مورفولوژی روده جوجه های گوشتی

واکسن زنده نیوکاسل کلون سویه CL/79

رییس سازمان دامپزشکی اعلام کرد: عرضه ۶ هزار و ۶۲۲ تن گوشت مرغ گرم به بازار

پیش‌بینی افزایش قیمت مرغ

سقف قیمت واردات نهاده‌های دامی به واردکنندگان ابلاغ شد

افزایش قیمت جوجه یک روزه، تخلف است

پشت پرده کمبود و افزایش قیمت نهاده های دامی چیست؟

معاون وزیر جهاد کشاورزی: نقش اصناف در توزیع مرغ پررنگ‌تر می‌شود

واردکنندگان نهاده‌هاخواستار رفع تبعیض میان دولت و بخش خصوصی شدند

جایگزینی برای شیر پاستوریزه؛ تکنیک جدید فراوری شیر

برای یک تا ۲ ماه آینده در تامین‌ نهاده های دامی مشکلی نخواهیم داشت

تولید کننده انواع مکمل و کنسانتره طیور و دام

نظارت بر کشتارگاه های مرغ تشدید شود

زرده تخم مرغ چه خواص و چه مضراتی دارد؟

نیازی به واردات جوجه نداریم/ هشدار درباره التهاب مجدد قیمت مرغ در بازار

افزایش قیمت ذرت

افزایش نرخ رسمی کنجاله سویا

وزارت جهادکشاورزی سکان بازار مرغ را به دست گرفت

قیمت تخم‌مرغ در میادین میوه و تره‌بار تهران ارزان شد: هر شانه ۲۹۹۰۰ هزار تومان

تعامل دستگاه قضا با بخش خصوصی امری ستودنی و اقدامی مؤثر در افزایش تولید است

نکاتی برای بهبود دورۀ انتقالی گاو به منظور افزایش باروری و شیردهی

درج قیمت مصوب روی مرغ و تخم مرغ الزامی شد

وزیر جهادکشاورزی باید پاسخگوی سومدیریت و احتکار مرغ باشد

آزادسازی ذخایر مرغ منجمد ۱۵ هزار تومانی

ممنوعیت صادرات مرغ به کلیه گمرکات اجرایی کشور ابلاغ شد

افزایش بی رویه قیمت خوراک دام نشانگر وجود بی‌تدبیری است

سود قیمت گذاری دستوری در جیب واسطه‌ها

رسوب ۳ میلیون تن انواع نهاده‌های دامی در بنادر کشور

صادرات تخم‌مرغ آغاز شد.

بهینه سازی اندازۀ تخم مرغ در مرغ های تخمگذار تجاری

پرورش مرغ تخمگذار

فروشگاه قاصدک ، قیمت ، کیفیت ، بازگشت و سلامت کالا

بهینه سازی اندازۀ تخم مرغ در مرغ های تخمگذار تجاری

01 اردیبهشت 1400 | 11:23 مقالات
هر کدام از انواع مرغ های تخمگذار تجاری سایز تخم مرغ مخصوص خود را دارند و در این میان محیط نقش مهمی در ارائۀ سایز و اندازۀ تخم مرغ ایفا می کند.
ژنتیک ، کنترل وزن ، تغذیه و برنامه های نوردهی 4 عامل تأثیرگذار در سایز تخم مرغ هستند و ابزار مفیدی برای تولیدکننده محسوب می شوند تا به کمک آنها بهترین بازدهی را به بازار داشته باشد.

4 عامل تأثیرگذار در سایز تخم مرغ

1-ژنتیک
شرکت Hy-Line بر پایۀ ژنتیک کار می کند تا مرغ های تخمگذار تجاری با سایزهای مختلف تخم مرغ ارائه دهد. وزن تخم مرغ تا حدودی موروثی است (تقریباً %40) که به انتخاب های ژنتیکی خوب جواب می دهد؛ اما در حدود %60 از تنوع سایز تخم مرغ به عوامل غیر ژنتیک مربوط می شود (تغذیه ، مدیریت و غیره). تولیدکننده با دستکاری این عوامل غیرژنتیک می تواند به وزن دلخواه تخم مرغ دست یابد.
اکنون چندین دهه می گذرد که Hy-Line در زمینۀ دست یابی به وزن های مختلف تخم مرغ و جمع آوری اطلاعات آن فعالیت دارد. در حال حاضر، Hy-Line سه تخم مرغ اولی را که مرغ میگذارد، به علاوۀ اواسط دورۀ تخمگذاری و در اواخر دورۀ تخمگذاری وزن گیری می کند. بخش تحقیقاتی Hy-Line از این وزن ها در تصمیم گیری بهتر برای منحنی وزن تخم مرغ استفاده می کند. به ویژه آن ها سعی دارند تا وزن تخم مرغ های اولیه را بالا ببرند، و وزن آنها را در اواسط دوره ثابت نگه داشته و در پایان دوره کاهش دهند (نمودار1) .
 
تعداد تخم مرغ ها و میزان مقاومت آن ها در برابر شکستن با وزن تخم مرغ در اواخر دوره رابطۀ عکس دارد. همچنان که مقاومت پوستۀ تخم مرغ های Hy-Line و دوام آن بهبود می یابد، سایز تخم مرغ در اواخر دوره کاهش می یابد.

2-وزن بدن
یک عامل مهم و تأثیرگذار بر روی وزن تخم مرغ، وزن خود پولت در زمان بلوغ است. در طول دورۀ تخمگذاری، مرغ های سنگین تر تمایل به تخمگذاری بیشتری دارند. وزن بدن متأثر از عوامل متعددی چون نوک چینی ، برنامه های واکسیناسیون ، جابجایی ، بیماری ها ، برنامه های نوردهی ، میزان فضایی که در اختیار طیور است و تغذیه می باشد. به دلیل تأثیر مستقیمی که وزن بدن بر روی وزن تخم مرغ دارد، دستیابی به وزن و یکدستی دستۀ طیور در مدیریت سایز تخم مرغ نقش مهمی دارد.

3-تغذیه
تغذیه در طول دوران پرورش و تخم گذاری نقش کلیدی بر روی وزن تخم مرغ دارد. تغذیۀ مناسب در طول دوران پرورش، به مرغ ها این امکان را می دهد تا به وزن مطلوب و استاندارد برسند و یا حتی از آن هم فراتر بروند. تغییر رژیم خوراکی در طول دوران پرورش به منظور دستیابی به وزن استاندارد بهترین رژیم برای دریافت مواد مغذی مورد نیاز پولت است. در طول دوران تخمگذاری، ترکیبات موجود در رژیم خوراکی منجر به مدیریت وزن تخم مرغ می گردد. انرژی ، متیونین / سیستین ، سایر اسیدهای آمینۀ قابل هضم ، اسید لینولئیک ، و چربی ها مستقیماً بر روی سایز تخم مرغ تأثیرگذار است. از این ترکیبات در رژیم خوراکی طیور تخمگذار استفاده می شود تا وزن تخم مرغ را بالا یا پایین ببرند. محتوای پروتئین رژیم خوراکی بایستی به نحوی تعدیل شده باشد که مصرف اسیدهای آمینه توسط طیور را تضمین کند؛ چرا که درغیر اینصورت میزان مصرف اسیدهای آمینه کافی نخواهد بود و سایز تخم مرغ ها متناسب نخواهد بود. کارشناسان برای اینکه بتوانند بزرگترین حجم تخم مرغ را تولید کنند، "بهترین نسبت اسید آمینه" یا بهترین نسبت متیونین به لیزین را 47 به 100 می دانند. باقی اسیدهای آمینه می بایست با توجه به نسبت لیزین متعادل گردند تا یک سایز ایده آل برای تخم مرغ را متضمن باشند. به منظور پیشگیری از تولید تخم مرغ های خیلی بزرگ و با پوستۀ نازک در اواخر دورۀ تخمگذاری، این مواد مغذی پس از دورۀ اوج تخمگذاری تدریجاً کاهش می یابد (30 هفتگی) .
مدیریت تولید تخم مرغ هایی با سایز بزرگ تر با توجه به کیفیت پوسته و استحکام استخوانی، مستلزم توجه به تغذیه در دوران پرورش است (رژیم غذایی در دوران پیش از تخمگذاری). وزن تخم مرغ از طریق یک دوره رژیم خوراکی قابل تنظیم و تعدیل است. دستیابی به وزن ایده آل تخم مرغ از طریق فرمول نویسی خوراک بر اساس وزن تخم مرغ یا حجم تودۀ تخم مرغ و به روزرسانی مداوم آن بر اساس این پارامترها بسیار بهتر و سهل تر خواهد بود. توجه کنید که نه تنها سطح و اندازۀ تغذیه ای، بلکه تمامی جوانب مدیریت تغذیه ای بر روی وزن تخم مرغ تأثیرگذار خواهد بود. اندازۀ ذرات خوراکی ، میزان جذب آب ، دمای آب ، و برنامۀ غذایی می تواند بر روی تغذیه و جذب مواد غذایی تأثیر بگذارد.
استرس گرمایی می تواند منجربه کاهش وزن تخم مرغ گردد. دمای محیط بالاتر از دمای مطلوب (>33درجۀ سانتیگراد) بر روی جذب خوراک طیور تأثیر منفی می گذارد و متعاقباً پرنده دچار کمبود مواد مغذی نظیر پروتئین (اسیدهای آمینه) ، و انرژی می گردد که برروی کاهش وزن تخم مرغ تأثیرگذار خواهد بود. تعدیل مناسب فرمول خوراکی در جهت  جذب بهتر خوراک و کاهش استرس گرمایی، می تواند بر روی پایین آمدن وزن تخم مرغ تأثیرگذار باشد. در مرغداری هایی که دمای آن قابل کنترل هستند، پایین آوردن دما منجر به افزایش جذب خوراک و کنترل وزن تخم مرغ می گردد.

4-برنامه های نوردهی
مرغ ها نسبت به تغییراتی که به طول روز مربوط است، واکنش نشان می دهند و این امر تأثیر چشمگیری بر روی تولید و سایز تخم مرغ دارد (نمودار2). برنامه های نوردهی که تغییر ولتاژ آن در طول دورۀ پرورش پولت آرام و تدریجی صورت می گیرد (C و D نمودار2) در واقع روشنایی بیشتری در اختیارش می گذارد تا بیشتر تغذیه کند و رشد یابد. ضمن آنکه این برنامه های نوردهی آرام و تدریجی می تواند بلوغ را به تأخیر انداخته و سایز تخم مرغ را بزرگ تر سازد.
 
برنامه های نوردهی که تغییر ولتاژ آن سریع تر است (A و B نمودار2) ، رشد آهسته تر اما بلوغ زودتر همراه با سایز تخم مرغ کوچکتر را به همراه دارد. نوردهی بایستی بر اساس وزن بدن و یکدست بودن طیور صورت گیرد. به طور کلی، نوردهی زودهنگام در زمانیکه وزن بدن مرغ کم است منجربه بلوغ زودرس و کاهش سایز تخم مرغ می گردد و برعکس نوردهی دیرتر به هنگام وزن بالاتر، بلوغ را به تأخیر می اندازد و سایز تخم مرغ را افزایش می دهد. در کل، هر مرغ قادر به تولید حجم معینی از تودۀ تخم مرغی است. با تغییر وزن تخم مرغ، تعداد آن به صورت عکس تغییر می یابد (رابطۀ معکوس دارند).

نکات مدیریتی برای ارتقاء سایز تخم مرغ در بازار
نحوۀ مدیریت برای سایز تخم مرغ بزرگ تر:
1.انتخاب گونۀ تجاری با سابقۀ وزن تخم مرغ بالا. Hy-Line W-80 Plus از گونۀ تجاری با تخم مرغ های بزرگ است.
2.در دورۀ پرورش از برنامه های نوردهی که تغییر ولتاژ آن آرام و تدریجی است، استفاده کنید.  
3.برنامۀ تحریک نوردهی را به هنگام وزن بالاتر پولت قرار دهید.
(W-80 Plus: 1.25 Kg; Hy-line Brown:1.40 kg  ; W-36: 1.27 kg)  
4.در طول دورۀ برنامه های خوراکی، حذفیات تدریجی کوچکتری در انرژی و متیونین/سیستین داشته باشید.

1-از فرمولاسیون خوراکی استفاده کنید که در آن جذب اسیدهای آمینه 10 تا 15 درصد بیشتر از میزان توصیه شده برای Hy-Line است.
2-اسید لینولئیک اثر مثبتی بر روی سایز تخم مرغ دارد. به منظور افزایش سایز تخم مرغ، روزانه به ازای هر پرنده 1.5 گرم اسید لینولئیک مصرف کنید. از منابع روغن های مکمل که اسید لینولئیک بالاتری دارند مثل سویا و یا بذر کتان استفاده کنید.
3-محتویات چربی یا مکمل های روغنی را در رژیم خوراک افزایش دهید. مطالعات نشان داده در طیوری که به یک اندازه اسید لینولئیک دریافت می کنند آن دسته از طیور که میزان چربی های بیشتری دریافت می کنند تخم مرغ های بزرگ تری هم تولید می کنند.
4-بالاترین میزان جذب انرژی را برای طیور حفظ کنید. در شرایطی که انرژی خوراک پایین باشد، مرغ های تخمگذار از منابع پروتئین و اسیدهای آمینه به عنوان منابع انرژی استفاده می کنند. بیش از میزان توصیه شدۀ انرژی نیز منجر به کاهش وزن تخم مرغ می گردد چراکه طیور خوراک کمتری مصرف می کنند.

نحوۀ مدیریت برای سایز تخم مرغ کوچک تر:
1.گونۀ تجاری با سابقۀ وزن تخم مرغ متوسط را انتخاب کنید.
2.در دورۀ پرورش از برنامه های نوردهی که تغییر ولتاژ آن سریع تر است، استفاده کنید.
3.برنامۀ تحریک نوردهی را به هنگام وزن پایین تر پولت قرار دهید.
(W-80:1.17kg ؛ Hy-Line Brown: 1.30kg )
4.در طول دورۀ برنامه های خوراکی، حذفیات تدریجی بزرگتری در انرژی و متیونین/سیستین داشته باشید.

1-مدیریت تغذیه برای کنترل سایز تخم مرغ بسیار پیچیده تر از مدیریت به منظور افزایش وزن تخم مرغ است و نتایج کمرنگ تری دارد.
2-نسبت متیونین + سیستین به لیزین را کاهش دهید (کمتر از%84). این کاهش بایستی آنقدر تدریجی صورت گیرد که منجربه کاهش تولید تخم مرغ نیز نشود.  
3-میزان اسید آمینۀ قابل هضم را کنترل کنید. مطالعات نشان داده اند که کاهش جذب تمامی اسیدهای آمینه در کنترل وزن تخم مرغ بسیار مؤثرتر از کاهش تنها متیونین یا متیونین + سیستین است.  
4-مصرف اسید لینولئیک روزانه را بر روی 0.9 گرم به ازای هر پرنده محدود کنید. منبع چربی را به نحوی تغییر دهید که محتوای اسید لینولئیک کمتری را در بر داشته باشد مثل روغن پالم.
5-از طریق تغذیۀ دوره ای شروع به کنترل وزن تخم مرغ کنید.

4 عامل تأثیرگذار در سایز تخم مرغ

1-ژنتیک
شرکت Hy-Line بر پایۀ ژنتیک کار می کند تا مرغ های تخمگذار تجاری با سایزهای مختلف تخم مرغ ارائه دهد. وزن تخم مرغ تا حدودی موروثی است (تقریباً %40) که به انتخاب های ژنتیکی خوب جواب می دهد؛ اما در حدود %60 از تنوع سایز تخم مرغ به عوامل غیر ژنتیک مربوط می شود (تغذیه ، مدیریت و غیره). تولیدکننده با دستکاری این عوامل غیرژنتیک می تواند به وزن دلخواه تخم مرغ دست یابد.
اکنون چندین دهه می گذرد که Hy-Line در زمینۀ دست یابی به وزن های مختلف تخم مرغ و جمع آوری اطلاعات آن فعالیت دارد. در حال حاضر، Hy-Line سه تخم مرغ اولی را که مرغ میگذارد، به علاوۀ اواسط دورۀ تخمگذاری و در اواخر دورۀ تخمگذاری وزن گیری می کند. بخش تحقیقاتی Hy-Line از این وزن ها در تصمیم گیری بهتر برای منحنی وزن تخم مرغ استفاده می کند. به ویژه آن ها سعی دارند تا وزن تخم مرغ های اولیه را بالا ببرند، و وزن آنها را در اواسط دوره ثابت نگه داشته و در پایان دوره کاهش دهند (نمودار1) .
 
تعداد تخم مرغ ها و میزان مقاومت آن ها در برابر شکستن با وزن تخم مرغ در اواخر دوره رابطۀ عکس دارد. همچنان که مقاومت پوستۀ تخم مرغ های Hy-Line و دوام آن بهبود می یابد، سایز تخم مرغ در اواخر دوره کاهش می یابد.

2-وزن بدن
یک عامل مهم و تأثیرگذار بر روی وزن تخم مرغ، وزن خود پولت در زمان بلوغ است. در طول دورۀ تخمگذاری، مرغ های سنگین تر تمایل به تخمگذاری بیشتری دارند. وزن بدن متأثر از عوامل متعددی چون نوک چینی ، برنامه های واکسیناسیون ، جابجایی ، بیماری ها ، برنامه های نوردهی ، میزان فضایی که در اختیار طیور است و تغذیه می باشد. به دلیل تأثیر مستقیمی که وزن بدن بر روی وزن تخم مرغ دارد، دستیابی به وزن و یکدستی دستۀ طیور در مدیریت سایز تخم مرغ نقش مهمی دارد.

3-تغذیه
تغذیه در طول دوران پرورش و تخم گذاری نقش کلیدی بر روی وزن تخم مرغ دارد. تغذیۀ مناسب در طول دوران پرورش، به مرغ ها این امکان را می دهد تا به وزن مطلوب و استاندارد برسند و یا حتی از آن هم فراتر بروند. تغییر رژیم خوراکی در طول دوران پرورش به منظور دستیابی به وزن استاندارد بهترین رژیم برای دریافت مواد مغذی مورد نیاز پولت است. در طول دوران تخمگذاری، ترکیبات موجود در رژیم خوراکی منجر به مدیریت وزن تخم مرغ می گردد. انرژی ، متیونین / سیستین ، سایر اسیدهای آمینۀ قابل هضم ، اسید لینولئیک ، و چربی ها مستقیماً بر روی سایز تخم مرغ تأثیرگذار است. از این ترکیبات در رژیم خوراکی طیور تخمگذار استفاده می شود تا وزن تخم مرغ را بالا یا پایین ببرند. محتوای پروتئین رژیم خوراکی بایستی به نحوی تعدیل شده باشد که مصرف اسیدهای آمینه توسط طیور را تضمین کند؛ چرا که درغیر اینصورت میزان مصرف اسیدهای آمینه کافی نخواهد بود و سایز تخم مرغ ها متناسب نخواهد بود. کارشناسان برای اینکه بتوانند بزرگترین حجم تخم مرغ را تولید کنند، "بهترین نسبت اسید آمینه" یا بهترین نسبت متیونین به لیزین را 47 به 100 می دانند. باقی اسیدهای آمینه می بایست با توجه به نسبت لیزین متعادل گردند تا یک سایز ایده آل برای تخم مرغ را متضمن باشند. به منظور پیشگیری از تولید تخم مرغ های خیلی بزرگ و با پوستۀ نازک در اواخر دورۀ تخمگذاری، این مواد مغذی پس از دورۀ اوج تخمگذاری تدریجاً کاهش می یابد (30 هفتگی) .
مدیریت تولید تخم مرغ هایی با سایز بزرگ تر با توجه به کیفیت پوسته و استحکام استخوانی، مستلزم توجه به تغذیه در دوران پرورش است (رژیم غذایی در دوران پیش از تخمگذاری). وزن تخم مرغ از طریق یک دوره رژیم خوراکی قابل تنظیم و تعدیل است. دستیابی به وزن ایده آل تخم مرغ از طریق فرمول نویسی خوراک بر اساس وزن تخم مرغ یا حجم تودۀ تخم مرغ و به روزرسانی مداوم آن بر اساس این پارامترها بسیار بهتر و سهل تر خواهد بود. توجه کنید که نه تنها سطح و اندازۀ تغذیه ای، بلکه تمامی جوانب مدیریت تغذیه ای بر روی وزن تخم مرغ تأثیرگذار خواهد بود. اندازۀ ذرات خوراکی ، میزان جذب آب ، دمای آب ، و برنامۀ غذایی می تواند بر روی تغذیه و جذب مواد غذایی تأثیر بگذارد.
استرس گرمایی می تواند منجربه کاهش وزن تخم مرغ گردد. دمای محیط بالاتر از دمای مطلوب (>33درجۀ سانتیگراد) بر روی جذب خوراک طیور تأثیر منفی می گذارد و متعاقباً پرنده دچار کمبود مواد مغذی نظیر پروتئین (اسیدهای آمینه) ، و انرژی می گردد که برروی کاهش وزن تخم مرغ تأثیرگذار خواهد بود. تعدیل مناسب فرمول خوراکی در جهت  جذب بهتر خوراک و کاهش استرس گرمایی، می تواند بر روی پایین آمدن وزن تخم مرغ تأثیرگذار باشد. در مرغداری هایی که دمای آن قابل کنترل هستند، پایین آوردن دما منجر به افزایش جذب خوراک و کنترل وزن تخم مرغ می گردد.

4-برنامه های نوردهی
مرغ ها نسبت به تغییراتی که به طول روز مربوط است، واکنش نشان می دهند و این امر تأثیر چشمگیری بر روی تولید و سایز تخم مرغ دارد (نمودار2). برنامه های نوردهی که تغییر ولتاژ آن در طول دورۀ پرورش پولت آرام و تدریجی صورت می گیرد (C و D نمودار2) در واقع روشنایی بیشتری در اختیارش می گذارد تا بیشتر تغذیه کند و رشد یابد. ضمن آنکه این برنامه های نوردهی آرام و تدریجی می تواند بلوغ را به تأخیر انداخته و سایز تخم مرغ را بزرگ تر سازد.
 
برنامه های نوردهی که تغییر ولتاژ آن سریع تر است (A و B نمودار2) ، رشد آهسته تر اما بلوغ زودتر همراه با سایز تخم مرغ کوچکتر را به همراه دارد. نوردهی بایستی بر اساس وزن بدن و یکدست بودن طیور صورت گیرد. به طور کلی، نوردهی زودهنگام در زمانیکه وزن بدن مرغ کم است منجربه بلوغ زودرس و کاهش سایز تخم مرغ می گردد و برعکس نوردهی دیرتر به هنگام وزن بالاتر، بلوغ را به تأخیر می اندازد و سایز تخم مرغ را افزایش می دهد. در کل، هر مرغ قادر به تولید حجم معینی از تودۀ تخم مرغی است. با تغییر وزن تخم مرغ، تعداد آن به صورت عکس تغییر می یابد (رابطۀ معکوس دارند).

نکات مدیریتی برای ارتقاء سایز تخم مرغ در بازار
نحوۀ مدیریت برای سایز تخم مرغ بزرگ تر:
1.انتخاب گونۀ تجاری با سابقۀ وزن تخم مرغ بالا. Hy-Line W-80 Plus از گونۀ تجاری با تخم مرغ های بزرگ است.
2.در دورۀ پرورش از برنامه های نوردهی که تغییر ولتاژ آن آرام و تدریجی است، استفاده کنید.  
3.برنامۀ تحریک نوردهی را به هنگام وزن بالاتر پولت قرار دهید.
(W-80 Plus: 1.25 Kg; Hy-line Brown:1.40 kg  ; W-36: 1.27 kg)  
4.در طول دورۀ برنامه های خوراکی، حذفیات تدریجی کوچکتری در انرژی و متیونین/سیستین داشته باشید.

1-از فرمولاسیون خوراکی استفاده کنید که در آن جذب اسیدهای آمینه 10 تا 15 درصد بیشتر از میزان توصیه شده برای Hy-Line است.
2-اسید لینولئیک اثر مثبتی بر روی سایز تخم مرغ دارد. به منظور افزایش سایز تخم مرغ، روزانه به ازای هر پرنده 1.5 گرم اسید لینولئیک مصرف کنید. از منابع روغن های مکمل که اسید لینولئیک بالاتری دارند مثل سویا و یا بذر کتان استفاده کنید.
3-محتویات چربی یا مکمل های روغنی را در رژیم خوراک افزایش دهید. مطالعات نشان داده در طیوری که به یک اندازه اسید لینولئیک دریافت می کنند آن دسته از طیور که میزان چربی های بیشتری دریافت می کنند تخم مرغ های بزرگ تری هم تولید می کنند.
4-بالاترین میزان جذب انرژی را برای طیور حفظ کنید. در شرایطی که انرژی خوراک پایین باشد، مرغ های تخمگذار از منابع پروتئین و اسیدهای آمینه به عنوان منابع انرژی استفاده می کنند. بیش از میزان توصیه شدۀ انرژی نیز منجر به کاهش وزن تخم مرغ می گردد چراکه طیور خوراک کمتری مصرف می کنند.

نحوۀ مدیریت برای سایز تخم مرغ کوچک تر:
1.گونۀ تجاری با سابقۀ وزن تخم مرغ متوسط را انتخاب کنید.
2.در دورۀ پرورش از برنامه های نوردهی که تغییر ولتاژ آن سریع تر است، استفاده کنید.
3.برنامۀ تحریک نوردهی را به هنگام وزن پایین تر پولت قرار دهید.
(W-80:1.17kg ؛ Hy-Line Brown: 1.30kg )
4.در طول دورۀ برنامه های خوراکی، حذفیات تدریجی بزرگتری در انرژی و متیونین/سیستین داشته باشید.

1-مدیریت تغذیه برای کنترل سایز تخم مرغ بسیار پیچیده تر از مدیریت به منظور افزایش وزن تخم مرغ است و نتایج کمرنگ تری دارد.
2-نسبت متیونین + سیستین به لیزین را کاهش دهید (کمتر از%84). این کاهش بایستی آنقدر تدریجی صورت گیرد که منجربه کاهش تولید تخم مرغ نیز نشود.  
3-میزان اسید آمینۀ قابل هضم را کنترل کنید. مطالعات نشان داده اند که کاهش جذب تمامی اسیدهای آمینه در کنترل وزن تخم مرغ بسیار مؤثرتر از کاهش تنها متیونین یا متیونین + سیستین است.  
4-مصرف اسید لینولئیک روزانه را بر روی 0.9 گرم به ازای هر پرنده محدود کنید. منبع چربی را به نحوی تغییر دهید که محتوای اسید لینولئیک کمتری را در بر داشته باشد مثل روغن پالم.
5-از طریق تغذیۀ دوره ای شروع به کنترل وزن تخم مرغ کنید.

//