در حال انتقال به بانک ... processing...
logo

علت اصلی افزایش قیمت نهاده‌های دامی چیست؟

صف معطلی کامیون ها در مرز بازرگان از ۳ ماه قبل حذف شده است

کاتالوگ اورجینال پرورش مرغ تخمگذار نژاد هایلان w80

جفت ماندگی در گاو های شیری

عرضه ۶.۶ میلیون تن انواع نهاده‌های دامی در سامانه بازارگاه

مدیریت پرورش در آب و هوای گرم

تاثیر حرارت در از بین بردن سم آفلاتوکسین

جدیدترین قیمت گوشت قرمز در بازار

چهار راه برای بهبود تراکم استخوان مرغ های تخم گذار

کاتالوگ اورجینال پرورش مرغ گوشتی نژاد راس همراه راهنمای فارسیross 308

ادامه بحران جوجه یک روزه/ قیمت دو برابر نرخ مصوب !

کاتالوگ اورجینال پرورش جوجه گوشتی نژاد کاپ همراه راهنمای فارسی coBB 500

کاتولوگ اورجینال پرورش و تغذیه مرغ تخمگذار شیور تجاری همراه با راهنمای فارسی

١.۵ میلیون یورو مواد اولیه شیرخشک در گمرکات در حال فساد است!

قیمت جوجه یک روزه گوشتی به ٩ هزار تومان رسید

۴ راهکار بخش خصوصی برای حل چالش بازار نهاده های دامی

بیماری IBH یا تورم عفونی کبد

استرس گرمایی و مشکلات ان در گاوهای شیری

توزیع روزانه ۶ هزار تن مرغ در کشور/ متوسط تلفات ناشی از تنش گرمایی در مرغداری‌ها ۱۰ درصد است

مشکل لنگش در گاو و گوساله

لبنیات گران‌تر می‌شود؟

ال کارنیتین چیست

چرا دولت دوازدهم در تنظیم بازار محصولات پروتیینی شکست خورد

چرا دولت دوازدهم در تنظیم بازار محصولات پروتئینی شکست خورد؟

بزها و تغذیه بز

بیماری یون

مشکلات زایمان

صنعت طیور چگونه می‌تواند از بحران خارج شود؟

آنزیم در طیور

برنامه چرخشی کوکسیدیوز

تنش گرمایی و راه­های مقابله با آن

بیماری های شایع در گوسفندان

تغذیه و کیفیت تخم مرغ

دولت سیزدهم چگونه می تواند چالش‌های صنعت دام و طیور را حل کند؟

سندرم آسیت

سندرم سر باد کرده ویروسی طیور

مولتی آنزیم

صادرات کره و شیرخشک مشروط به خرید شیرخام با نرخ مصوب شد

کد های تعیین وزیر جهاد کشاورزی در دولت بعدی کدهایی که اگر دقت کنید وزیر آینده را همین امروز بشما می شناساند

رشد ۲۰ درصدی قیمت تولید کننده بخش گاوداری ­های صنعتی

زنگ خطر کمبود ذرت با کاهش موجودی بنادر

بیماری تب برفکی یا زخم دهان و پا

تاثیرمکمل پوست انار برروی رشدبدن،بازده خوراک،متابولیت‌های بیوشیمیایی و وضعیت آنتی‌اکسیدانی مرغ گوشتی

مرغداران خواستار اعلام نرخ جدید تخم مرغ شدند

بیماری مشترک بین انسان و دام تب مات یا بروسلوز

تولید گندم ۳۰ درصد و خرید تضمینی ۵۰ درصد کاهش یافت

برآورد فرصت های اقتصادی هر راس گاو در گاوداری های کوچک شیری

چرا گوشت باید کیلویی ۱۵۰ هزار تومان به دست مصرف کننده برسد؟

خوراک دام و طیور از کشور قاچاق می شود+ سند

قیمت تولیدکننده محصولات مرغداری های صنعتی به ۸۰ درصد رسید

افزایش 500 درصدی سه قلم کالای مورد نیاز دامداران

لنگش در دام

پیکا یا گند خواری

دستورالعمل های زمان بر عامل تاخیر در واردات یونجه از روسیه خرید شیر خشک از کارخانه های لبنی از 4 هزار و 500 تا 6 هزار و 400 تومان

طوفان تخم مرغ در بازار/ چرا قیمت از ۵۰ هزار تومان گذشت؟

با رشد دامداري های صنعتی برخی خدمات دولتی توسط سازمان دامپزشکی صورت نمی پذیرد

۹۵ میلیون تخم مرغ نطفه دار برای تامین نیاز بازار وارد شد

عدم تامین نهاده مشکل اصلی سامانه بازارگاه افزایش قیمت تخم مرغ تبعات اتفاقات سال گذشته است

استفاده از نان خشک در تغذیه طیور

آبگرمکن خورشیدی

سبوس‌های کپک زده خوراک دام شد!

انسفالومیلت پرندگان یا اپیدمیک ترمور

کشتار دام‌های مولد با شتاب زیادی ادامه دارد

بیماری گامبور

بیماری پاستورلوز (وبای طیور)

بیماری آبله در طیور

احتمال واردات تخم‌مرغ از هفته آینده

بیماری مارک

ورشکستگی دامداران عامل کشتار دام ماده مولد و نارس

دلایل گرانی نهاده‌های دامی/ قیمت جهانی ۵۰ درصد افزایش یافت

اثر روش های مختلف فرآوری سویای پرچرب بر مورفولوژی روده جوجه های گوشتی

بیماری کلی باسیلوز

چه کسی پاسخگوی وعده های سرخرمن مسئولان است؟

بیماری کوکسیدیوز

معامله عجیب ایران و روسیه / تهاتر نفت با خوراک دام!

ویژگی های بک گاو شیری خوب

۹۵ میلیون تخم مرغ نطفه‌دار برای تأمین نیاز بازار وارد می‌شود

اسپری جدید پستان گاو

کرایه های سنگین حمل و نقل کمر مرغداران را شکسته/ جوجه یکروزه کم است

تورم فزاینده و خطر تعطیلی دامداری های صنعتی

خیز دوباره قیمت جوجه در بازار

شاخص های استرس و فیزیولوژیکی رفاه حیوان

ورم پستان

تراژدی کشتار دام مولد

تاثیر رنگ پوسته روی کیفیت و جوجه درآوری تخم مرغ

۶ پیشنهاد به وزیر جهاد کشاورزی در تامین خوراک دام و طیور

اثر تغذیه بر تولیدمثل

کاربرد آنزیم در جیره غذایی طیور

تولید جوجه تخم گذار افزایش یافت

مرغداران از دولت جدید چه می‌خواهند

بیماری کتوز در دام

٣ تصمیم جدید دولت برای کاهش قیمت جوجه یک روزه

چرا قیمت جوجه یک روزه نجومی شد؟

 آناتومی دستگاه تولید مثل مرغ تخمگذار و نحوه تشکیل تخم مرغ

کبد چرب در دام

ذبح دام سنگین در خراسان رضوی ۱۱ درصد بیشتر از حد مجاز است

نیاز شدید گاو به استراحت

بیماری برونشیت در طیور

آمریکا برای کنترل قیمت گوشت دست بکار شد

از دست دادن آب در گوساله های شیرخوار

افزایش ۱۰.۵ درصدی عرضه گوشت مرغ و طیور در بهار ۱۴۰۰

بیماری افت تولید تخم در مرغان بومی (EDS)

انتخاب جوجه(کارت جوجه)

 اثرات مطلوب اسید چرب در تغذیه طیور

دعوت به همکاری

کاهش قیمت جوجه یکروزه در بازار/ نیازی به واردات مرغ نداریم

تعاونی روستایی سیستم مناسبی برای اصلاح نظام توزیع محصولات کشاورزی است

عدم تامین نهاده کاهش ۱۲ میلیون قطعه‌ای جوجه ریزی را رقم زده است

کشتار گسترده مرغ‌ها منجر به افزایش قیمت تخم مرغ شد

بیماری آنفلوآنزا ، راه ابتلا و انتقال ،‌ پیشگیری و درمان به زبان ساده

گالیم

روش‌های نوین برای زیادشدن شیر در گاوها

مقایسه عملکرد صفات تولیدی آمیخته های تجاری جوجه گوشتی

روغن ذرت

وزارت جهاد کشاورزی درباره مجوز واردات جوجه یک روزه با ارز ۴۲۰۰ شفاف‌سازی کند

دولت آینده خود را آماده گرانی تخم مرغ کند/ ادامه حذف گله‌های مرغ‌ تخم‌گذار

اندازه گیری شدت نور و تعریف محیط نوری

تکنيک انتقال جنين در گاو

تنش گرمایی و کیفیت پوسته

هشدار درباره تداوم نابسامانی بازار جوجه یکروزه

نهاده‌های دامی تا 9 ماه آینده تامین شده است

نکات کاربردی در مدیریت تغذیه ای گاوهای شیری

پیش بینی تولید ماهانه ۱۲۰ میلیون قطعه جوجه یکروزه گوشتی؛

دولت به جای افزایش قیمت شیر نهاده ارزان به دامدار بدهد

نهاده‌ها‌ همچنان با تاخیر به دست مرغداران می‌رسد

آویلامایسین(محرک رشد)

آنتی بیوتیک موثر (فوزباک)

راه حلی برای دستیابی به پروتئین حشرات

ژنتیک، عامل اولیۀ بیماری های مربوط به سُم در گاوها

اهمیت تغذیۀ گوساله

راهبردهای تغذیه برای افزایش وزن تخم مرغ

وضعیت نامطلوب تامین نهاده های دامی

کنترل کوکسیدیوز

نقش پرتئینها در طیور

تأخیر در تخصیص ارز و ترخیص کالا معضل تأمین نهاده‌های دامی

جوجه یک روزه به قیمت 8 تا 10 هزار تومان به مرغداری‌های تحویل داده می‌شود

آغاز تحویل تنخواه نهاده‌های دامی به مرغداران

تخم مرغ و خواص آن

تاخیر در بارگیری نهاده های دامی/تعلل دولت در تعیین نرخ شیر خام

علل همشکل نبودن گله

دلایل افزایش قیمت تخم مرغ

بیماری مزمن تنفسی C - R - DChronic Respiratory Disease

7 سؤال مهمی که به هنگام تهیۀ خوراک برای مرغ گوشتی باید پرسید

آمادگی جهت ورود جوجه و کنترل شرایط محیطی

اصلی‌ترین عامل گرانی دوباره مرغ، افزایش هزینه‌های تولید و نظام توزیع است/ تصمیمات اشتباه دولت، صنعت طیور را به آستانه نابودی کشاند

ارزیابی علل لنگش در گاو و درمان آن

دستاوردهای تحقیقاتی جدید تجاری شده در حوزه دام وطیور

سمیت ویتامین ها و مواد معدنی کمیاب در طیور

زنگ خطر درباره کشتار دام‌های سبک

ردیابی غذاهای دریایی در ایالات متحده آمریکا

گرانی مرغ قابل پیش بینی بود/ با آمارسازی آدرس غلط دادند

ترکیب گوشت، پروفایل اسیدهای چرب و پایداری اکسیداتیو گوشت جوجههای گوشتی حاوی فراوردههای فرعی انار

پرورش ماهی در آسمان

فلج شدن گاو پس از زایمان

دامپروری فراسرزمینی ضرورت یا الزام

اثر پرهیز غدایی در رشد جوجه ها

تاخیر در تامین کامیون عامل تشدید کندی روند بارگیری

تضعیف صنعت مرغداری توسط دولت

تامین بیش از سه میلیارد دلار برای واردات نهاده های دامی

دانلود رایگان ترجمه مقاله رشد پیچه ای در اندام های گیاهی

تحقیق وتوسعه پایدارتیالپیا در ایران

تاثیر غذایی روغن دانه انار و روغن دانه کتان در عملکرد مرغ گوشتی و مشخصاتاسیدهای چرب گوشت

تحلیل پیشران های کلیدی صنعت طیور بااستفاده از رویکرد اینده نگاری

تب شیر در گاو

نهاده‌های دامی مورد نیاز سال ۱۴۰۰تامین شد/انباشت۴.۱ میلیون تن در بنادر

رنگ گوشت طیور

بدعهدی وزیر جهاد در جلوگیری از خام مصرفی نهاده‌های دامی

خام فروشی نهاده های دامی و هدررفت عظیم منابع

تغذیه گاو خشک و انتقالی

ابعاد تازه ای از سوءمدیریت در بازار نهاده‌های دامی

تاثیر مکمل فیتاز میکروبی در رژیم های غذایی جوجه های گوشتی

تاثیر تراکم موادمغذی جیره پایانی و سن کشتار بر بازده ابقای انرژی وپروتیین جوجه های گوشتی

بررسي تاثير شستشوي پوسته تخم مرغ با آب سرد بر آلودگي سالمونلا در پوسته و محتويات آن

مقاله تاثیر مکمل فیتاز میکروبی در رژیم های غذایی جوجه های گوشتی (سال ۲۰۱۸)

اصول اولیه ساخت و ضدعفریونی کردن داخل مرغ داری

دانلود رایگان ترجمه مقاله تعیین رفتار متقابل DNA تیموس گوساله با بربرین هیدروکلراید (نشریه تیلور و فرانسیس ۲۰۱۹) (ترجمه ارزان – نقره ای ⭐️⭐️)

دانلود رایگان مقاله انگلیسی استفاده از آفت کش ها در گلخانه به همراه ترجمه فارسی

اثرات سطوح مختلف گلوتن ذرت در جوجه های گوشتی

رییس سازمان دامپزشکی اعلام کرد: عرضه ۶ هزار و ۶۲۲ تن گوشت مرغ گرم به بازار

پیش‌بینی افزایش قیمت مرغ

سقف قیمت واردات نهاده‌های دامی به واردکنندگان ابلاغ شد

افزایش قیمت جوجه یک روزه، تخلف است

پشت پرده کمبود و افزایش قیمت نهاده های دامی چیست؟

معاون وزیر جهاد کشاورزی: نقش اصناف در توزیع مرغ پررنگ‌تر می‌شود

واردکنندگان نهاده‌هاخواستار رفع تبعیض میان دولت و بخش خصوصی شدند

جایگزینی برای شیر پاستوریزه؛ تکنیک جدید فراوری شیر

برای یک تا ۲ ماه آینده در تامین‌ نهاده های دامی مشکلی نخواهیم داشت

تولید کننده انواع مکمل و کنسانتره طیور و دام

نظارت بر کشتارگاه های مرغ تشدید شود

هشدار در مورد وضعیت تولید تخم مرغ

زرده تخم مرغ چه خواص و چه مضراتی دارد؟

قیمت جوجه مرغ به بیش از 2 برابر رسید

نیازی به واردات جوجه نداریم/ هشدار درباره التهاب مجدد قیمت مرغ در بازار

افزایش قیمت ذرت

افزایش نرخ رسمی کنجاله سویا

وزارت جهادکشاورزی سکان بازار مرغ را به دست گرفت

قیمت تخم‌مرغ در میادین میوه و تره‌بار تهران ارزان شد: هر شانه ۲۹۹۰۰ هزار تومان

تعامل دستگاه قضا با بخش خصوصی امری ستودنی و اقدامی مؤثر در افزایش تولید است

نکاتی برای بهبود دورۀ انتقالی گاو به منظور افزایش باروری و شیردهی

درج قیمت مصوب روی مرغ و تخم مرغ الزامی شد

وزیر جهادکشاورزی باید پاسخگوی سومدیریت و احتکار مرغ باشد

آزادسازی ذخایر مرغ منجمد ۱۵ هزار تومانی

ممنوعیت صادرات مرغ به کلیه گمرکات اجرایی کشور ابلاغ شد

افزایش بی رویه قیمت خوراک دام نشانگر وجود بی‌تدبیری است

سود قیمت گذاری دستوری در جیب واسطه‌ها

رسوب ۳ میلیون تن انواع نهاده‌های دامی در بنادر کشور

صادرات تخم‌مرغ آغاز شد.

بهینه سازی اندازۀ تخم مرغ در مرغ های تخمگذار تجاری

پرورش مرغ تخمگذار

فروشگاه قاصدک ، قیمت ، کیفیت ، بازگشت و سلامت کالا

تاثیر رنگ پوسته روی کیفیت و جوجه درآوری تخم مرغ

07 شهریور 1400 | 09:21 مقالات

تاثیر رنگ پوسته روی کیفیت و جوجه درآوری تخم مرغ

   
  پرورش دهندگان مرغ مادر و تولید کنندگان تخم مرغ جوجه کشی اغلب برایشان این سوال مطرح بوده است که آیا بین رنگ پوسته و کیفیت داخلی تخم مرغ ارتباطی وجود دارد.در آزمایشات مختلفی برخی از خصوصیات تخم مرغ از قبیل رنگ پوسته ، وزن مخصوص ، استحکام پوسته و... در مرغان مادر گوشتی ثبت شدند، تا اهمیت رنگ پوسته را روی کیفیت تخم مرغ ارزیابی کنند. در آزمایشی چهار سویه از مرغان مادر که با سه برنامه غذایی متفاوت تغذیه می شدند برای برسی کیفیت پوسته مطالعه شدند، تا رابطه بین رنگ پوسته و کیفیت آن آشکار گردد.  هرچه رنگ قهوه ای پوسته تیره تر باشد وزن مخصوص آن بالاتر است و کیفیت بالاتری دارد. رنگ پوسته بیشتر تحت تاثیر سویه ونژاد قرار دارد تا برنامه های غذایی ، اگرچه که رابطه بین رنگ پوسته وکیفیت آن کوچکتر از آن است، که بتوان رابطه آن را از روی این سه برنامه غذایی تشخیص داد. توضیح مسئله: رنگ پوسته براساس بر اساس نوع سلیقه مصرف کننده تاثیر مهمی روی بازار مصرف آن دارد، و یک تفاوت سلیقه نسبت به رنگ پوسته در سرتاسر جهان مشاهده می گردد. از گذشته دور دسته بندی تخم مرغ بر اساس رنگ پوسته مورد توجه بوده است. رنگ پوسته در مرغان مادر گوشتی در یک محدوده از رنگ کرم روشن تا قهوه ای تیره متغییر است . پیگمان هایی که در پوسته تخم مرغ به صورت طبیعی یافت می شوند پروفیرین ها هستند که تحت کنترل ژن های افزایشی قرار دارد. معمولا رنگ پوسته در جوجه ها به طور متوسط  بینابین رنگ پوسته والدین است. طبق یک مطالعه گزارش شد که بین رنگ پوسته، وزن تخم مرغ و ضخامت پوسته یک همبستگی معنی دار وجود دارد.رابطه بین رنگ پوسته و کیفیت آن هنوز نامعلوم است وبه یک نتیجه کلی در این رابطه هنوز بدست نیامده است. کیفیت پوسته با استفاده از پارامترهای وزن مخصوص پوسته ، ضخامت و استحکام پوسته تعیین می گردد. یک محقق گزارش داد که انتخاب به میزان زیادی می تواند برخی خصوصیات مانند پوسته قهوه ای ، آلبومین غلیظ تر، وزن تخم مرغ و کیفیت پوسته را با گذشت ه نسل بهتر نماید. در بلدرچین نژاد ژاپنی تخم های رنگی و تخم سفید تاثیری روی پارامتر هایی مانند قدرت پوسته، جوجه دهی و وزن تخم مرغ ندارد. در یک مطالعه دو سویه نژاد نیوهمشایر، از نظر رنگ پوسته، وزن مخصوص و ضخامت پوسته در تخم مرغ های قهوه ای تیره و روشن اندازه گیری شدند و با یکدیگر مقایسه گردیدند. این محقق پوسته های رنگی هر تخمی را بر اساس استانداردهایش مرتب نمود. رابطه بین وزن مخصوص و مقاومت پوسته بزرگتر از همبستگی بین رنگ پوسته و مقاومت آن بود ولی هر دو رابطه مهم بودند. این محقق نتیجه گیری نمود که تخم های قهوه ای تیره مستحکم تر و ضخیم تر از تخم مرغ های قهوه ای روشن هستند، همچنین با انتخاب ژنتیکی می توان کیفیت را در نژادهای تخم قهوه ای افزایش داد. در مطالعه ای دیگر رنگ پوسته و وزن مخصوص آن در نژادهای تخم قهوه ای  در یک دوره 15 هفته ای اندازه گیری شدند وبعد از مقایسه مشخص شد که رنگ پوسته با وزن مخصوص آن همبستگی دارد هر چند که این رابطه به آن اندازه نیست که نتیجه گیری کنیم پوسته های رنگی استحکام و وزن مخصوص بهتری دارد. یکی از مشکلاتی که نمی توان  در رابطه با رنگ پوسته و کیفیت آن نتیجه گیری درستی کنیم، مربوط به روش اندازه گیری ماست که روش دقیق برای اندازه گیری میزان تمرکز رنگدانه های پوسته وجود ندارد. تکنیک هایی که در گذشته برای اندازه گیری رنگ پوسته استفاده می شد یکسری پیچیدگی هایی را برای طبقه بندی تخم ها ایجاد می نمود. در گذشته یک سری از پوسته های رنگی را به عنوان مقیاس استاندارد پایه در نظر می گرفتند که سایر پوسته های رنگی بر اساس آنها طبقه بندی می گردید. در یک تحقیق از تجهیزات نوری جهت مطالعه رنگ پوسته استفاده گردید که شامل یک انعکاس دهنده نوری مرتبط با یک گالوانومتر بود که میزان انعکاس های نوری را در یک مقیاس معین  اندازه گیری می کرد. دستگاه طیف سنج برای تعیین رنگ پوسته مفید واقع می گردند به شرط آنکه بتواند میزان تمرکز رنگ و خلوص رنگ پوسته را تعیین نماید.این دستگاه برای دسته بندی رنگ پوسته از آنچه که در گذشته استفاده می گردید مناسب تر بود. مواد و روشها: جدیدا در یک مطالعه تلاش شد تا ارتباط میان رنگ پوسته و کیفیت آن در مرغان مادر گوشتی برای 4 سویه مختلف که با سه برنامه غذایی تغذیه می شدند بررسی گردد. در این مطالعه از تجهیزات الکترونیکی طیف سنج نوری برای تعیین رنگ پوسته استفاده شد، همچنین بوسیله یک نرم افزار که توانایی آنالیز تصاویر را داشت، تمایز بین رنگها مشخص می شد. این نرم افزار هر رنگ را به صورت یک عدد کمی بیان می نمود.

4 سویه از مرغان مادر گوشتی که در این آزمایش استفاده شدند عبارتند از:    Cobb 500 (w) , Shaver Starbro (x) , Avian 24K (y) و Hubbard Hi-Y (z) هر سویه در سه دسته جداگانه نگهداری شدند که با سه برنامه غذایی متفاوت تغذیه می شدند. از هر سویه تعداد 80 پرنده انتخاب شدند و از سن 20 هفتگی بر اساس وزن در قفس های جداگانه ای نگهداری شدند. در سن 22 هفتگی تحریک نوری با افزایش طول مدت روشنایی آغاز گردید و روشنایی از 8 ساعت به 15 ساعت افزایش یافت. سه برنامه غذایی که استفاده می شد عبارت بود از: ad libifurn (AL), slowfeed (SF), and fast feed (FF)  برنامه غذایی است که غذا به صورت آزاد در اختیار پرنده قرار داشت :AL  دراین برنامه غذایی جیره به صورت هفتگی افزایش می یافت :SF  دراین برنامه غذایی جیره به صورت روزانه افزایش می یافت:FF طراحی آزمایش: تا سن 50 هفتگی تعداد 823 عدد تخم مرغ جمع آوری گردید و سپس در یک دوره یک هفته ای تخم ها به صورت روزانه جمع آوری و وزن شدند و سپس در یخچال در دمای  5- درجه نگهداری شدند. در پایان روز هفتم تخم ها از یخچال خارج شده و دوباره وزن شدند. وزن مخصوص تخم ها با اسثفاده از شناور نمودن آن در یک محلول نمکی تعیین شد. وزن مخصوص تخم ها در رنجی بین 1.064 تا 1.096 قرار داشت ، همچنین به میزان 0.002 به وزن مخصوص تخم ها به خاطر استاندارد تاثیر سن روی وزن گم شده تخم ها افزوده شد، سپس تخم ها بر اساس وزن مخصوص آنها مرتب شد تا تخم های تازه مشخص گردد. در هر گروه اثر متقابل غذا و سویه مشخص گردید. برای تعیین رنگ پوسته تخم ها از یک استوانه آلومینیومی که دوربینی در بالای آن تعبیه شده بود استفاده شد. عکس ها گرفته شده سیاه و سفید بودند. توسط یک نرم افزار عکس ها آنالیز شده و شدت رنگ پوسته برای هر تخمی توسط یک عدد مشخص می گردد. اعداد در رنجی بین 0 تا 255 قرار داشت. صفر معرف رنگ سیاه و 255 معرف رنگ سفید می باشد. عکس ها برای هر تخمی ثبت شده و سپس محتویات داخل تخم مرغ خالی شده و پوسته زیر آب گرم شسته شد. پوسته کاملا خشک شده وسپس وزن گردیدو توصیفات مربوط به هر داده ای به صورت کامل یادداشت گردید. نتیجه گیری: تاثیر سویه و برنامه غذایی روی کیفیت و رنگ پوسته اندازه گیری شد و مشخص گردید که گوناگونی در رنگ پوسته تحت تاثیر سویه و جیره غذایی قرار می گیرد. پرندگانی که برنامه غذادهی آزاد داشتند تخم های روشن تری تولید می نمودند.(واحد رنگی پوسته: 118.7 )  ارزش خاکستری (شدت تمرکز رنگ) برای سویه های  به ترتیب عبارتند از: 101.1 ، 107.4 ، 119.2 ، 127.4 X ، Z ، Y ، W  : از نظر میزان تمرکز رنگ روشنترین تخم ها را تولید می کردند. Shaver Starbro (x) : از نظر میزان تمرکز رنگ تیره ترین تخم ها را تولید می کردند.Cobb 500 (w) در هر سه برنامه غذایی نیز شدت رنگ پوسته از قاعده گفته شده پیروی می کرد. بنابراین درجه بندی و محدوده تغییرات رنگ پوسته بیشتر تحت تاثیرتفاوت های نژادی قرار داشت تا تفاوت های مربوط به برنامه غذایی مرغانی که برنامه غذادهی آزاد داشتند نسبت به دو برنامه غذایی دیگر، و احتمالا این افزایش وزن مربوط به زرده بزرگتری بود که تولید می شد.متوسط وزن تخم مرغ برای سه برنامه غذایی به صورت زیر بود:              SF : 66.1    ، FF: 66.1  ،  AL: 68.3 تخم های سنگین تردر هر سویه ای  پوسته روشن تری تولید می نمودند زیرا برای تشکیل پوسته هر تخمی مقدار مشخصی  ازپیگمان رنگی  تولید می گردد ، بنابراین تخم های بزرگتر تعداد کمتری از پیگمان های رنگی را در واحد سطح دریافت می کنند. تفاوت های وزن تخم مرغ با توجه به سویه جالب توجه است ودر رنجی بین 65.8 تا 68.1 قرار دارد :  ( W : 68.1  -  X : 65.8  -  Y :  66.1 -  Z: 66.8 )  این همبستگی خیلی شبیه است با ارتباط وزن تخم مرغ با برنامه غذایی که در رنجی بین 66.1 تا 68.2 قرار دارد. سویه کاب سنگین ترین تخم ها با تیره ترین پوسته را تولید می کند در حالیکه سویه شاور استاربرو کوچکترین تخم ها را با روشن ترین پوسته تولید می نمایند. از نظر تاثیر سویه روی وزن مخصوص پوسته تفاوتی مشاهده نمی گردد ولی هنگامی که وزن مخصوص پوسته را در  برنامه غذا دهی آزاد با دو برنامه غذایی دیگر مقایسه می کنیم یک تفاوت معنی دار مشاهده می گردد. ( FF : 8.66  -  SF : 8.72  -  AL :  8.48 )   در هر سه برنامه غذایی تخم های سویه شاور استاربرو سبکترین پوسته را دارند و سویه آوین تخم های با وزن مخصوص بالا تولید می کنند. بنابر این سویه بزرگترین اثر را روی وزن مخصوص پوسته دارد و کمتر تحت تاقیر برنامه های غذایی قرار می گیرد. بین رنگ پوسته و وزن مخصوص آن ارتباط مناسبی وجود دارد و این رابطه در سویه شاور ستاربرو و در برنامه غذادهی آهسته از همه معنی دارتر بود.

وزن مخصوص رابطه منفی با با وزن تخم مرغ و رابطه مثبت با وزن پوسته دارد، که هر سه برنامه غذایی و هر چهار سویه این رابطه را تایید می کند.از وزن مخصوص پوسته به عنوان یک استاندارد صنعتی جهت تشخیص کیفیت پوسته استفاده می گردد. استفاده از تکنولوژی آنالیز تصاویر ثابت کرد که رنگ پوسته روی برخی از پارامتر ها از جمله وزن مخصوص پوسته موثر است. نتایج و کاربرد ها :
1-  سویه پرنده تاثیر بزرگتری روی رنگ پوسته دارد تا رفتارهای غذایی ، هر چند که مشخص شد بین رنگ پوسته و وزن مخصوص آن یک رابطه مثبت وجود دارد.
2-  برنامه های غذایی آزاد و محدود می توانند جهت تولید تخم هایی با پوسته روشنتر یا تیره تر در مرغان مادر گوشتی استفاده گردد.
3-  مطالعه در این زمینه نیازمند استفاده از یک نمونه بزرگتر است تا بتوان تاپیر برنامه های غذایی و سویه را روی تک تک پارامترهای کیفیت پوسته بررسی نمود.
4-  استفاده از تکنیک آنالیز عکس های دیجیتال مشخص نمود که می تواند به عنوان یک ابزار بسیار مفید جهت ارزیابی رنگ پوسته با استفاده از ارقام  کمی استفاده نمود.     


//