در حال انتقال به بانک ... processing...
logo

کمبود نقدینگی مرغداران/ 3 پیشنهاد برای تأمین مالی تولید‌کنندگان‌ مرغ‌

جمع آوری نمونه جهت تشخیص بیماری مرزی

کربوهیدرات های غیر الیافی و اثر آنها بر تولید شیر در گاوهای پرتولید

با گران فروشی مرغ و تخم مرغ برخورد می‌شود

اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی کالاهای مشمول کشاورزی در دی ۱۴۰۰

قیمت جدید گوشت گوساله و گوسفندی اعلام شد

مهمترین افزودنی های خوراک طیور

قیمت مرغ در بازار روند افزایشی گرفت / دولت نظارت ها را افزایش دهد

جمع آوری و کشت نمونه ها جهت تشخیص بروسلا

جزییات طرح خرید دام، تخصیص نهاده دامی و دامدارکارت

مخالفت تشکل‌های صنعت طیور با حذف سامانه بازارگاه

اهمیت بهبود اشتها در جوجه های گوشتی

بلاتکلیفی تجار و تولیدکنندگان درباره حذف یا عدم حذف ارز ترجیحی

«واحدهای توزیعی مرغ» برای دریافت کد یکتا ۲ ماه فرصت دارند

اسهال ویروسی گاو (BVD) و سقط جنین

گاوهایی که نیسان می‌شوند!

مایکوتوکسین ها، ورم پستان و شیر

واردات نهاده‌های دامی ۲۰ درصد افزایش یافت

اثر CreAMINO بر انرژی در جیره حاوی فیتاز در جوجه های گوشتی

ثبات قیمت گوشت گوسفندی در ۲ ماه اخیر/ مشکلی در بازار نداریم

۷۰ تن گوشت مرغ خراسان جنوبی به سایر استان‌ها ارسال می‌شود

گاوهای دوره انتقال را به راحتی مدیریت کنید

گلایه‌های دامداران دام سبک از وضعیت تامین نهاده‌ها/جو و ذرت بازار آزاد از کجا می‌آید؟

بیماری نیوکاسل در طیور گوشتی

موافق حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی نهاده های دام و طیور هستیم

کنترل، پیشگیری و درمان لپتوسپیروز

آسیت (تجمع آب) در جوجه های گوشتی در طول فصل زمستان

واردات خوراک دام و طیور از مالیات بر ارزش افزوده معاف شود

قیمت مرغ قطعه بندی فراتر از نرخ مصوب

قیمت جوجه یک روزه همچنان ۲۵۰۰ تومان بالاتر از نرخ مصوب

مروری کلی بر بیماری ناشی از مایکوپلاسما سینویا در طیور

نور و نقش آن در پرورش طیور

صادرات دام مازاد عشایر تا دو ماه آینده

تاثیرات بافت و شکل دان بر تغذیه طیور

حل مشکل تخصیص و حمل نهاد های مرغداران

نقش گیاهان دارویی در تغذیه طیور

علت افزایش قیمت گوشت مشخص شد

٣راهکار برای جلوگیری از کاهش مصرف لبنیات بعد از حذف ترجیحی

فرسایش سنگدان

قیمت مرغ پس از قطعه بندی, 50 هزار تومان / نیاز بازنگری نرخ های مصوب

سالمونلا در طیور

تکنیک‌های واکسیناسیون برای طیور

دلایل گرانی گوشت در بازار/ اختلال در حمل و نقل و افزایش کرایه‌ها

صادرات دام کلید حل بخشی از مشکلات صنعت دامپروری است

رشد و توسعۀ واکسیناسیون

پیشگیری و درمان رینوتراکئیت عفونی گاو

قطعه بندی مرغ در فروشگاه‌ها مجاز می‌شود

حکایت تخم مرغ‌های وارداتیِ تاریخ مصرف گذشته

افزایش بازدهی مرغ گوشتی

تامین امنیت غذایی با تولید ۵ محصول در حوزه ارتقای خوراک دام و طیور

جمع آوری نمونه جهت تشخیص بیماری زبان آبی

مزایده «گاوداری» ایران‌خودرو + عکس جزئیات مزایده

حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی به شفافیت عرضه نهاده‌های دامی منجر می‌شود

حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی همچنان در دست بررسی

6 کار ضروری برای محافظت از دام در زمستان

بازگشت قیمت تخم مرغ به نرخ مصوب

انگلیس؛ استفاده از حشرات به جای سویا در خوراک طیور

نقش پروتئین در حل مشکلات طیور

قیمت مصوب مرغ روز در ستاد تنظیم بازار ۳۱ هزار تومان تعیین شد

استفاده از هورمون در پرورش مرغ، شایعه یا واقعیت

اثر ضد میکروبی اسیدهای آلی بر فلور میکروبی و سلامت روده طیور

توزیع قطره چکانی نهاده‌های دامی/ دولت مشکل تامین ارز را حل کند

چربی های حیوانی و محتویات شکمبه در خوراک دام و طیور

قیمت هر شانه تخم مرغ چند؟

بیماری های مهم قرنطینه ای

مرغ ارزان می شود؟

ویروس های نفروپاتوژنیک برونشیت عفونی پرندگان

عرضه تخم مرغ دولتی در خرده‌فروشی‌ها آغاز شد/ قیمت می‌شکند

روش انتخاب و برداشت نمونه ها از دام

«پای مرغ» هم‌قیمت مرغ شد / سنگدان کیلویی ۴۹ هزار تومان

ساکنین دستگاه گوارش دنیایی برای کشف کردن

چرا تخم مرغ در مغازه‌ها همچنان گران است؟

قیمت خرید حمایتی دام روستایی ابلاغ شد/ هر کیلو گوسفند نر ۶۲ هزار تومان

تخصیص ۶.۵ میلیارد دلار برای واردات نهاده‌های دامی

مقاصد صادراتی دام زنده اعلام شد

غذاهای دامی با منشاء حیوانی

علت گرانی و کمبود مرغ در روزهای اخیر/ برنامه دولت برای بازار شب عید چیست؟

دبیر انجمن تولیدکنندگان زنجیره‌ای گوشت مرغ:ستاد تنظیم بازار نرخ مصوبه مرغ را اعلام نکرده است

بیماری ORF یا اكتمای واگیردار

تأثیر سموم قارچی بر تولیدات گاوهای شیری

کمبود نهاده‌های دامی در کشور / دام‌ها ضایعات میوه می‌خورند

فروش فوری مرغداری ۴۵ هزار قطعه ای با تمامی امکانات

جمع آوری نمونه های بالینی از جنین سقط شده

نرخ غیررسمی بازار مرغ را بی ثبات می‌کند/ مرغداران بلاتکلیفند

برنامه ریزی های مؤثر در کنترل مقاومت به آنتی بیوتیک ها در طیور

کتاب جامع نظام دامپروری

تسهیلات با حداقل سود به کشاورزان و دامداران به زودی پرداخت می‌شود

برای تهیه یک سیلوی با کیفیت، چه باید کرد؟

کلامیدو فیلا آبورتوس و سقط جنین دام

افزایش قیمت خوراک دام در بازارهای جهانی/کرونا زنجیره عرضه را به هم ریخت

عرضه تخم‌مرغ در بازار باقیمت مصوب واردات ۱۰ هزار تن تخم‌مرغ از ترکیه

مصرف ماهی برای کنترل دیابت

قیمت دام و علوفه نسبت به سال قبل چقدر تغییر کرده است؟

تغذيه مرغ تخم گذار

رونق مرگ در مرغداری های ساوه! مرغ های مادر بیمارند؟

چرا کشتار دام‌های مولد و آبستن متوقف نشد

همه گیر شناسی بیماری تب کیو

تأثیر ارتفاع برداشت ساقه ذرت در تغذیه گاو شیری

قیمت مصوب جوجه یکروزه ٦٠٠٠ تومان/ نرخ مصوب هم در بازار رعایت نمی شود

دانلود رایگان ترجمه مقاله مروری بر فیتات و فیتاز در جوجه ها (سال ۲۰۱۶)

سالمونلوز و سقط جنین دام

گرانفروشی مرغ به دلیل نبود نظارت پس از کشتارگاه است

منابع ذخیره ای آغوز

تعلل دامپزشکی و فساد75 تن تخم مرغ

دولت سیزدهم سیاستهای غلط گذشته در صنعت مرغداری را ادامه ندهد

تأمین نهاده های دامی کابوسی بزرگ برای دامداران

انواع صدف معدنی در خوراک طیور گوشتی و دام

افزایش میزان نقدینگی مورد نیاز واحدهای دامداری و طیور

کیفیت پولت ها، کلید موفقیت درتخمگذاری

فرم تاییدیه حقابه

فرم درصد پیشرفیت فیزیکی واحد گوسفند داشتی

فاسد شدن ۵ هزار تن ذرت دپو شده در گمرک

استفاده از تجهیزات روشنایی مناسب وکاهش هزینه برق

ناپختگی مدیران در صنعت مرغ/ تصمیمات اشتباه گذشته تکرار نشود

مدیریت مطلوب برای مبارزه با هزینه بالای خوراک

تثبیت بازار مرغ از اوایل آذر تأخیر ۴۰ روزه سامانه بازارگاه در تخصیص نهاده به مرغدار

ضدعفونی مرغداری

عدم تامین به موقع ارز به اعتبار تجار آسیب می‌زند

نمی‌دانیم هر ماه قرار است چقدر نهاده دولتی دریافت کنیم!

دستورالعمل طرح ملی هویت گذاری و پلاک کوبی دام

صنعت مرغداری چیست ؟

ارزیابی عملکرد سیستم تهویه تونلی

گزارشی از تلفات تب کریمه کنگو نداشتیم

بستر مرغداری چه شرایطی باید داشته باشد؟

قیمت تخم مرغ در بازار زیر نرخ مصوب آمد

نوک چینی طیور چیست و چه اهمیتی دارد؟

قیمت مرغ به ۴ هزار تومان زیر نرخ مصوب کاهش یافت

کاهش اتلاف آب مرغداری تخمگذار و گوشتی

عرضه گوشت تنظیم بازار تا کی ادامه دارد؟

اسیدی فایر چیست و در پرورش طیور چه استفاده هایی دارد؟

آیا فراورده های طیور فقط گوشت و تخم مرغ است؟

تخم مرغ‌ها روی دست مرغداران ماندند

خرید تضمینی تخم‌مرغ

پرورش ماهی قزل‌ آلا از صفر تا صد

تأمین 65 درصد نهاده‌های کشاورزی از سامانه بازارگاه

مرغداران به دنبال آزادسازی صادرات

مروری بر نیازهای پروتئینی طیور

افزایش قیمت خوراک دام در بازارهای جهانی همچنان ادامه دارد

نگهداری از گوساله ها پس از دوره نوزادی

کارهای عملی جهت کاهش استرس گرمایی طیور

مافیای گوشت اجازه کاهش قیمت را نمی‌دهد!

تقسیم بندی گله گاو شیری

مرغها روی دست مرغداران ماند!

زرده تخم مرغ بازتابنده سلامتی مرغ

قیمت واکسن داخلی طیور، یک سوم وارداتی است

کنترل وزن تخم مرغ در گله های تخمگذار

کمبود گوشت قرمز در بازار نداریم/ گوشت با قیمت فعلی، گران فروشی است

قطع دنبه و تاثیر آن بر صفات اقتصادی گوسفند

اندام های حرکتی گاو (دست و پا)

اطلاعات کامل ارزش غذایی تخم مرغ

اختصاص وام ۱۶.۵ هزار میلیارد تومانی به واحدهای تولید گوشت و مرغ

بهترین روش تشخیص تخم مرغ کهنه و نو

فراوانی کالاهای اساسی در نهمین روز اصلاح یارانه‌ها/ رشد‌ قیمت گوشت قرمز با توجیه گرانی نهاده‌

فواید و مضرات شیر گاو

اعلام قیمت جدید ذرت، جو و کنجاله سویا در سامانه بازارگاه

قیمت گوشت قرمز به‌زودی به قبل بازمی‌گردد

شرکت پشتیبانی امور دام موظف به خرید مازاد تولید گوشت مرغ است/ تعیین قیمت خرید توسط کمیته‌های استانی

عرضه مرغ گرم به قیمت ۳۷ تا ۴۰ هزار تومان

عفونت کیسه زرده جوجه چیست؟

موافقت دولت با اختصاص تسهیلات بانکی به واحدهای تولیدی دام و طیور

معضلات آلودگی قارچی خوراک

مشکل کمبود عرضه تخم مرغ و روغن تا ساعاتی دیگر برطرف می‌شود

ابعاد سالن مرغداری کوچک و تجهیزات مورد نیاز

صنعت پرورش اسب

توقف واردات نهاده‌های دامی از سوی بخش خصوصی/ کمبودها متاثر از جنگ روسیه و اوکراین است

کاربرد نمره وضعیت بدن (BCS) در مدیریت گاوهای شیری

10 درصد نهاده‌های خوراک دام و طیور در مسیر غیر‌واقعی توزیع می‌شود

۸۰ درصد هزینه های تولید مرغ مربوط به ذرت و کنجاله سویاست

شستن مرغ خام چه عوارض خطرناکی را به دنبال دارد؟

پرورش اسب:تضمین بازگشت سرمایه در گرو خرید نژاد مرغوب

کمبود ذرت و سویا در بازار آزاد/ تاثیر روانی جنگ اوکراین بر بازار داخلی

اهمیت شرایط بدنی گاو

سوت‌زنی| بازار داغ گران‌فروشی پروتئین در فروشگاه‌های اینترنتی

هزینه نگهداری هر رأس گاو شیری در یک سال با هزینه‌های خوراک و نگه‌داری و دارو

آفلاتوکسین ها و عملکرد توکسین بایندر در کنترل آن ها در طیور

گلایه شدید مرغداران؛ چرا تامین نهاده های دامی مختل شده است؟

کمبودی در گوشت قرمز ماه رمضان نداریم/ قیمت‌ها شکسته می‌شود

واردات گوشت برزیلی فاسد تکذیب شد

انتخاب و وازده گیری در مرغ های تخمگذار

هورمون های دخیل در سقط جنین دام ماده

کوره هوای گرم

بیماری های مرغ

قیمت هر شانه تخم مرغ به 53 هزار تومان رسید

بیماری نیوکاسل (قسمت سوم)

دست‌های پشت پرده قیمت گوشت را مصنوعی افزایش داده‌اند

احتیاجات و کمبودهای اسید آمینه ای

تولید مرغ از نیاز کشور پیشی گرفت/ آرامش بازار در شب عید

منابع پروتئینی در تغذیه طیور

بیماری آنفلوآنزا پرندگان

پیش بینی افزایش ۳۰ تا ۴۰ درصدی قیمت غلات

راهکارهای مقابله با استرس گرمایی در طیور

انواع گوشت قرمز با قیمت مناسب در روزهای پایانی سال عرضه می‌شود

قیمت گوشت نجومی شد/ رایزنی دولت برای واردات گوشت قرمز و دام زنده

بیماری نیوکاسل (قسمت چهارم)

مایکوتوکسین ها

شاخص قیمت تولیدکننده محصولات گاوداری 32 درصد کاهش یافت

ثبات در بازار مرغ و افزایش قیمت گوشت قرمز/پوست و زواید مرغ را کجا می‌برند؟

اهمیت مدیریت بهداشتی آبزیان

تورم ۳۳.۴ درصدی تولیدکننده برای مرغداری‌ها

شاخص قیمت تولید مرغداری‌های صنعتی 35.4 درصد کاهش یافت

بیماری کم خونی عفونی طیور

آنزیم فیتاز در تغذیه طیور

کشف بیش از ۱۴ هزار راس دام قاچاق/ صادرات باید هر طور شده آزاد شود

بیماری نیوکاسل پیشگیری با واکسن

نقش پروبیوتیک ها در تغذیه طیور

زنجیره تولید دام و طیور قم تکمیل شود

«گران» برای مصرف‌کننده، «زیان» برای تولیدکننده

حذف آنی ارز۴۲۰۰تومانی فاجعه ای جبران ناشدنی برای صنعت مرغداری است

عوامل کلیدی در شکل گیری میکروبایوتای دستگاه گوارش مرغ

عوامل موثر در کاهش جوجه درآوری

حداکثر قیمت مرغ در بازار ۳۱ هزار تومان است/ توزیع ۷۲ درصد میوه تنظیم بازاری شب عید در بازار

ملاحظات مدیریتی برای کاهش تنش حرارتی

نگهداری از گاوهای خشک Far-off

گوشت مرغ ماه مبارک رمضان تامین است

تفسیر نتایج آزمایشگاهی الایزا در واکسیناسیون علیه بیماری گامبوروی طیور

چرا مرغ در تهران گران شد؟/ نظارتی بر بازار نیست

ارزیابی تیپ در گاوهای شیری

سه پیشنهاد تولیدکنندگان مرغ و تخم‌مرغ درباره حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی

استفاده از جلبک اسپیرولینا در تغذیه طیور

تاثیر مذاکرات روسیه و اوکراین بر بازار کالاهای اساسی کشاورزی چه بود

وضعیت سیستم پستان گاو

تصمیمی برای حذف ارز ترجیحی در تخم مرغ وجود ندارد

آنفولانزای مرغی

ممنوعیت ثبت سفارش 9 قلم نهاده دارویی مشکلات تولید کنندگان را افزایش داد

قیمت جهانی کالاهای اساسی همچنان تحت تاثیر تحولات اوکراین و روسیه

انواع سالن مرغداری

بیش از ۳۰۰ نژاد اسب در جهان

برگزاری مانور اجرای طرح ملی تشدید کنترل و نظارت بهداشتی

بیماری قانقاریا در طیور | علائم و درمان

حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی قیمت داروهای دامی را افزایش نمی‌دهد

برطرف شدن ممنوعیت توسعه صنعت دامپروری و طیور

عوامل تغذیه ای موثر در نطفه داری و جوجه درآوری تخم مرغ

نرخ جوجه یک‌روزه کاهشی شد/ مرغ منجمد از ترکیه وارد می‌شود

تصفیه آب پرورش ماهی

۲۵ کامیون ایرانی در مرز اوکراین-روسیه گرفتار شدند/ گمرک ورود کرد

دان مرغ

مکمل ویژه گاو انتظار زایمان

نقش دلالان در کاهش مرغ‌‌ِ مراکز توزیع دولتی/ تغییر مقصد برخی کامیون‌‌های حامل مرغ در میان راه‌

دعوت به همکاری

ردیابی غذاهای دریایی در ایالات متحده آمریکا

کشتار گسترده مرغ‌ها منجر به افزایش قیمت تخم مرغ شد

فلج شدن گاو پس از زایمان

اثر پرهیز غدایی در رشد جوجه ها

تامین بیش از سه میلیارد دلار برای واردات نهاده های دامی

ارزیابی علل لنگش در گاو و درمان آن

تضعیف صنعت مرغداری توسط دولت

دامپروری فراسرزمینی ضرورت یا الزام

پرورش ماهی در آسمان

گرانی مرغ قابل پیش بینی بود/ با آمارسازی آدرس غلط دادند

آمادگی جهت ورود جوجه و کنترل شرایط محیطی

زنگ خطر درباره کشتار دام‌های سبک

پیکا یا گند خواری

سمیت ویتامین ها و مواد معدنی کمیاب در طیور

دستاوردهای تحقیقاتی جدید تجاری شده در حوزه دام وطیور

تحقیق وتوسعه پایدارتیالپیا در ایران

اصلی‌ترین عامل گرانی دوباره مرغ، افزایش هزینه‌های تولید و نظام توزیع است/ تصمیمات اشتباه دولت، صنعت طیور را به آستانه نابودی کشاند

دانلود رایگان ترجمه مقاله رشد پیچه ای در اندام های گیاهی

ترکیب گوشت، پروفایل اسیدهای چرب و پایداری اکسیداتیو گوشت جوجههای گوشتی حاوی فراوردههای فرعی انار

تاثیر غذایی روغن دانه انار و روغن دانه کتان در عملکرد مرغ گوشتی و مشخصاتاسیدهای چرب گوشت

بدعهدی وزیر جهاد در جلوگیری از خام مصرفی نهاده‌های دامی

دانلود رایگان مقاله انگلیسی استفاده از آفت کش ها در گلخانه به همراه ترجمه فارسی

دانلود رایگان ترجمه مقاله تعیین رفتار متقابل DNA تیموس گوساله با بربرین هیدروکلراید (نشریه تیلور و فرانسیس ۲۰۱۹) (ترجمه ارزان – نقره ای ⭐️⭐️)

 اثرات مطلوب اسید چرب در تغذیه طیور

انتخاب جوجه(کارت جوجه)

مقاله تاثیر مکمل فیتاز میکروبی در رژیم های غذایی جوجه های گوشتی (سال ۲۰۱۸)

چرا گرماتب بهینه است؟

رشد ۲۰ درصدی قیمت تولید کننده بخش گاوداری ­های صنعتی

قیمت تولیدکننده محصولات مرغداری های صنعتی به ۸۰ درصد رسید

خوراک دام و طیور از کشور قاچاق می شود+ سند

چرا گوشت باید کیلویی ۱۵۰ هزار تومان به دست مصرف کننده برسد؟

برآورد فرصت های اقتصادی هر راس گاو در گاوداری های کوچک شیری

تولید گندم ۳۰ درصد و خرید تضمینی ۵۰ درصد کاهش یافت

بیماری مشترک بین انسان و دام تب مات یا بروسلوز

مرغداران خواستار اعلام نرخ جدید تخم مرغ شدند

تاثیرمکمل پوست انار برروی رشدبدن،بازده خوراک،متابولیت‌های بیوشیمیایی و وضعیت آنتی‌اکسیدانی مرغ گوشتی

بیماری تب برفکی یا زخم دهان و پا

کد های تعیین وزیر جهاد کشاورزی در دولت بعدی کدهایی که اگر دقت کنید وزیر آینده را همین امروز بشما می شناساند

آنزیم در طیور

صنعت طیور چگونه می‌تواند از بحران خارج شود؟

صادرات کره و شیرخشک مشروط به خرید شیرخام با نرخ مصوب شد

مولتی آنزیم

سندرم سر باد کرده ویروسی طیور

سندرم آسیت

دولت سیزدهم چگونه می تواند چالش‌های صنعت دام و طیور را حل کند؟

تغذیه و کیفیت تخم مرغ

بیماری های شایع در گوسفندان

تنش گرمایی و راه­های مقابله با آن

برنامه چرخشی کوکسیدیوز

اصول اولیه ساخت و ضدعفریونی کردن داخل مرغ داری

بررسي تاثير شستشوي پوسته تخم مرغ با آب سرد بر آلودگي سالمونلا در پوسته و محتويات آن

١.۵ میلیون یورو مواد اولیه شیرخشک در گمرکات در حال فساد است!

تأخیر در تخصیص ارز و ترخیص کالا معضل تأمین نهاده‌های دامی

تعاونی روستایی سیستم مناسبی برای اصلاح نظام توزیع محصولات کشاورزی است

نکات کاربردی در مدیریت تغذیه ای گاوهای شیری

روغن ذرت

پیش بینی تولید ماهانه ۱۲۰ میلیون قطعه جوجه یکروزه گوشتی؛

کنترل کوکسیدیوز

علل همشکل نبودن گله

تاخیر در بارگیری نهاده های دامی/تعلل دولت در تعیین نرخ شیر خام

تخم مرغ و خواص آن

آغاز تحویل تنخواه نهاده‌های دامی به مرغداران

جوجه یک روزه به قیمت 8 تا 10 هزار تومان به مرغداری‌های تحویل داده می‌شود

نقش پرتئینها در طیور

بیماری مزمن تنفسی C - R - DChronic Respiratory Disease

وضعیت نامطلوب تامین نهاده های دامی

نهاده‌ها‌ همچنان با تاخیر به دست مرغداران می‌رسد

راهبردهای تغذیه برای افزایش وزن تخم مرغ

هشدار در مورد وضعیت تولید تخم مرغ

اهمیت تغذیۀ گوساله

قیمت جوجه مرغ به بیش از 2 برابر رسید

ژنتیک، عامل اولیۀ بیماری های مربوط به سُم در گاوها

راه حلی برای دستیابی به پروتئین حشرات

آنتی بیوتیک موثر (فوزباک)

آویلامایسین(محرک رشد)

عدم تامین نهاده کاهش ۱۲ میلیون قطعه‌ای جوجه ریزی را رقم زده است

بیماری آنفلوآنزا ، راه ابتلا و انتقال ،‌ پیشگیری و درمان به زبان ساده

تاثیر تراکم موادمغذی جیره پایانی و سن کشتار بر بازده ابقای انرژی وپروتیین جوجه های گوشتی

7 سؤال مهمی که به هنگام تهیۀ خوراک برای مرغ گوشتی باید پرسید

اثرات سطوح مختلف گلوتن ذرت در جوجه های گوشتی

تاثیر مکمل فیتاز میکروبی در رژیم های غذایی جوجه های گوشتی

تحلیل پیشران های کلیدی صنعت طیور بااستفاده از رویکرد اینده نگاری

تغذیه گاو خشک و انتقالی

خام فروشی نهاده های دامی و هدررفت عظیم منابع

ابعاد تازه ای از سوءمدیریت در بازار نهاده‌های دامی

رنگ گوشت طیور

نهاده‌های دامی مورد نیاز سال ۱۴۰۰تامین شد/انباشت۴.۱ میلیون تن در بنادر

تب شیر در گاو

تاخیر در تامین کامیون عامل تشدید کندی روند بارگیری

دولت به جای افزایش قیمت شیر نهاده ارزان به دامدار بدهد

گالیم

دلایل افزایش قیمت تخم مرغ

نهاده‌های دامی تا 9 ماه آینده تامین شده است

هشدار درباره تداوم نابسامانی بازار جوجه یکروزه

تنش گرمایی و کیفیت پوسته

تکنيک انتقال جنين در گاو

اندازه گیری شدت نور و تعریف محیط نوری

دولت آینده خود را آماده گرانی تخم مرغ کند/ ادامه حذف گله‌های مرغ‌ تخم‌گذار

وزارت جهاد کشاورزی درباره مجوز واردات جوجه یک روزه با ارز ۴۲۰۰ شفاف‌سازی کند

مقایسه عملکرد صفات تولیدی آمیخته های تجاری جوجه گوشتی

کاهش قیمت جوجه یکروزه در بازار/ نیازی به واردات مرغ نداریم

روش‌های نوین برای زیادشدن شیر در گاوها

بیماری یون

زنگ خطر کمبود ذرت با کاهش موجودی بنادر

بزها و تغذیه بز

کاتالوگ اورجینال پرورش مرغ تخمگذار نژاد هایلان w80

اکتینومیکوزیس در گاو

علت اصلی افزایش قیمت نهاده‌های دامی چیست؟

ویژگی های بک گاو شیری خوب

معامله عجیب ایران و روسیه / تهاتر نفت با خوراک دام!

بیماری کوکسیدیوز

چه کسی پاسخگوی وعده های سرخرمن مسئولان است؟

بیماری کلی باسیلوز

اثر روش های مختلف فرآوری سویای پرچرب بر مورفولوژی روده جوجه های گوشتی

دلایل گرانی نهاده‌های دامی/ قیمت جهانی ۵۰ درصد افزایش یافت

ورشکستگی دامداران عامل کشتار دام ماده مولد و نارس

احتمال واردات تخم‌مرغ از هفته آینده

معرفی تصویری بیماری نیوکاسل

بیماری پاستورلوز (وبای طیور)

دستورالعمل های زمان بر عامل تاخیر در واردات یونجه از روسیه خرید شیر خشک از کارخانه های لبنی از 4 هزار و 500 تا 6 هزار و 400 تومان

بیماری گامبور

کشتار دام‌های مولد با شتاب زیادی ادامه دارد

انسفالومیلت پرندگان یا اپیدمیک ترمور

سبوس‌های کپک زده خوراک دام شد!

آبگرمکن خورشیدی

استفاده از نان خشک در تغذیه طیور

عدم تامین نهاده مشکل اصلی سامانه بازارگاه افزایش قیمت تخم مرغ تبعات اتفاقات سال گذشته است

۹۵ میلیون تخم مرغ نطفه دار برای تامین نیاز بازار وارد شد

قیمت واقعی مرغ برای مصرف کننده ۳۰ هزار تومان است

بیماری سل مرغی در طیور

طوفان تخم مرغ در بازار/ چرا قیمت از ۵۰ هزار تومان گذشت؟

هیتر پاتیو

دستور العمل طیور 1400

۲۰ درصد مرغداری‌ها تعطیل شدند / مشکل چیست؟

قیمت ماهی قزل آلا به ۱۲۵ هزار تومان رسید

فرآیندهای مورد نیاز در صدور پروانه واحدهای دام و طیور

تعرفه خدمات کشاورزی 1400

کشتار دام های آبستن بی سر و صدا ادامه دارد

فلج شدن گاو پس از زایمان و درمان تب شیر

تولید ماده اساسی و وارداتی برای رشد طیور در کشور

قانون توزیع عادلانه آب

کاهش قیمت لبنیات داوطلبانه بود

جت هیتر

قیمت تخم مرغ چرا گران شد؟

کوره هوای گرم (کابینتی)

جت هیتر سری G

واحد های مختلف مورد نیاز در سیستم جوجه کشی

مرغداران خواستار اصلاح قیمت مرغ شدند

معرفی تصویری بیماری برونشیت عفونی طیور

صادرات دام زنده آزاد شد

واکسن غیرفعال نیوکاسل و برونشیت عفونی و سندرم کاهش تولید تخم‌مرغ

عرضه تخم مرغ شانه‌ای ۴۲۵۰۰ تومانی

مرغ‌های ایرانی تریاکی نیستند

واکسن زنده نیوکاسل کلون سویه CL/79

به جای گوشت چربی تولید می‌کنیم / تفاله نیشکر خوراک جدید دام‌ها

با رشد دامداري های صنعتی برخی خدمات دولتی توسط سازمان دامپزشکی صورت نمی پذیرد

بیماری مارک

۹۵ میلیون تخم مرغ نطفه‌دار برای تأمین نیاز بازار وارد می‌شود

بیماری آبله در طیور

افزایش 500 درصدی سه قلم کالای مورد نیاز دامداران

چرا دولت دوازدهم در تنظیم بازار محصولات پروتئینی شکست خورد؟

چرا دولت دوازدهم در تنظیم بازار محصولات پروتیینی شکست خورد

ال کارنیتین چیست

لبنیات گران‌تر می‌شود؟

مشکل لنگش در گاو و گوساله

توزیع روزانه ۶ هزار تن مرغ در کشور/ متوسط تلفات ناشی از تنش گرمایی در مرغداری‌ها ۱۰ درصد است

استرس گرمایی و مشکلات ان در گاوهای شیری

بیماری IBH یا تورم عفونی کبد

۴ راهکار بخش خصوصی برای حل چالش بازار نهاده های دامی

کاتولوگ اورجینال پرورش و تغذیه مرغ تخمگذار شیور تجاری همراه با راهنمای فارسی

لنگش در دام

صف معطلی کامیون ها در مرز بازرگان از ۳ ماه قبل حذف شده است

کاتالوگ اورجینال پرورش جوجه گوشتی نژاد کاپ همراه راهنمای فارسی coBB 500

ادامه بحران جوجه یک روزه/ قیمت دو برابر نرخ مصوب !

کاتالوگ اورجینال پرورش مرغ گوشتی نژاد راس همراه راهنمای فارسیross 308

چهار راه برای بهبود تراکم استخوان مرغ های تخم گذار

جدیدترین قیمت گوشت قرمز در بازار

تاثیر حرارت در از بین بردن سم آفلاتوکسین

مدیریت پرورش در آب و هوای گرم

عرضه ۶.۶ میلیون تن انواع نهاده‌های دامی در سامانه بازارگاه

جفت ماندگی در گاو های شیری

مشکلات زایمان

قیمت جوجه یک روزه گوشتی به ٩ هزار تومان رسید

کرایه های سنگین حمل و نقل کمر مرغداران را شکسته/ جوجه یکروزه کم است

 آناتومی دستگاه تولید مثل مرغ تخمگذار و نحوه تشکیل تخم مرغ

خیز دوباره قیمت جوجه در بازار

از دست دادن آب در گوساله های شیرخوار

افزایش ۱۰.۵ درصدی عرضه گوشت مرغ و طیور در بهار ۱۴۰۰

بیماری افت تولید تخم در مرغان بومی (EDS)

آمریکا برای کنترل قیمت گوشت دست بکار شد

بیماری برونشیت در طیور

٣ تصمیم جدید دولت برای کاهش قیمت جوجه یک روزه

نیاز شدید گاو به استراحت

اسپری جدید پستان گاو

ذبح دام سنگین در خراسان رضوی ۱۱ درصد بیشتر از حد مجاز است

کبد چرب در دام

چرا قیمت جوجه یک روزه نجومی شد؟

۶ پیشنهاد به وزیر جهاد کشاورزی در تامین خوراک دام و طیور

شاخص های استرس و فیزیولوژیکی رفاه حیوان

تراژدی کشتار دام مولد

ورم پستان

بیماری کتوز در دام

تاثیر رنگ پوسته روی کیفیت و جوجه درآوری تخم مرغ

اثر تغذیه بر تولیدمثل

کاربرد آنزیم در جیره غذایی طیور

تولید جوجه تخم گذار افزایش یافت

مرغداران از دولت جدید چه می‌خواهند

تورم فزاینده و خطر تعطیلی دامداری های صنعتی

رییس سازمان دامپزشکی اعلام کرد: عرضه ۶ هزار و ۶۲۲ تن گوشت مرغ گرم به بازار

پیش‌بینی افزایش قیمت مرغ

سقف قیمت واردات نهاده‌های دامی به واردکنندگان ابلاغ شد

افزایش قیمت جوجه یک روزه، تخلف است

پشت پرده کمبود و افزایش قیمت نهاده های دامی چیست؟

معاون وزیر جهاد کشاورزی: نقش اصناف در توزیع مرغ پررنگ‌تر می‌شود

واردکنندگان نهاده‌هاخواستار رفع تبعیض میان دولت و بخش خصوصی شدند

جایگزینی برای شیر پاستوریزه؛ تکنیک جدید فراوری شیر

برای یک تا ۲ ماه آینده در تامین‌ نهاده های دامی مشکلی نخواهیم داشت

تولید کننده انواع مکمل و کنسانتره طیور و دام

نظارت بر کشتارگاه های مرغ تشدید شود

زرده تخم مرغ چه خواص و چه مضراتی دارد؟

نیازی به واردات جوجه نداریم/ هشدار درباره التهاب مجدد قیمت مرغ در بازار

افزایش قیمت ذرت

افزایش نرخ رسمی کنجاله سویا

وزارت جهادکشاورزی سکان بازار مرغ را به دست گرفت

قیمت تخم‌مرغ در میادین میوه و تره‌بار تهران ارزان شد: هر شانه ۲۹۹۰۰ هزار تومان

تعامل دستگاه قضا با بخش خصوصی امری ستودنی و اقدامی مؤثر در افزایش تولید است

نکاتی برای بهبود دورۀ انتقالی گاو به منظور افزایش باروری و شیردهی

درج قیمت مصوب روی مرغ و تخم مرغ الزامی شد

وزیر جهادکشاورزی باید پاسخگوی سومدیریت و احتکار مرغ باشد

آزادسازی ذخایر مرغ منجمد ۱۵ هزار تومانی

ممنوعیت صادرات مرغ به کلیه گمرکات اجرایی کشور ابلاغ شد

افزایش بی رویه قیمت خوراک دام نشانگر وجود بی‌تدبیری است

سود قیمت گذاری دستوری در جیب واسطه‌ها

رسوب ۳ میلیون تن انواع نهاده‌های دامی در بنادر کشور

صادرات تخم‌مرغ آغاز شد.

بهینه سازی اندازۀ تخم مرغ در مرغ های تخمگذار تجاری

پرورش مرغ گوشتی

فروشگاه قاصدک ، قیمت ، کیفیت ، بازگشت و سلامت کالا

بیماریهای متابولیک در طیور

10 تیر 1400 | 10:15 مقالات

بیماریهای متابولیک در طیور نویسنده: دکتر مرادعلی زهری برگرفته از کتاب: عوارض و بیماری های غیر عفونی طیور بیماری آسیت یکی از متداول ترین عوارض متابولیکی در طیور است که بطور وسیع در گله های مرغ در همه دنیا دیده می شود این بیماری اغلب در جوجه های گوشتی که دارای رشد سریع هستند گرفتاریهای زیادی بوجود می آورد. علامت مشترک در این بیماری جمع شدن مقدار زیادی ماده سرمی شکل در محوطه شکمی است شرایط ذکر شده اغلب موجب تلفات در مرغهای گوشتی و یا حذف لاشه در کشتارگاه می گردد. در شرایط شیوع بیماری در گله درصد مرگ و میر بین ۲ تا ۱۰ درصد می باشد. علل مختلفی در بوجود آمدن این عارضه وجود دارد از اینرو بیماری بصورت سندرم می باشد. سندرم آسیت به علت نارسائی قلبی و افزایش خون وریدی و تجمع بیش از حد مایع در کبد و نفوذ آن به حفره شکمی می باشد. سابقه بیماری: اولین گزارشی که در مورد این سندرم داده شده است از پولت های بوقلمون در ایالت آیووای آمریکا در سال ۱۹۴۶ بوده است. بعداً در سال ۱۹۸۵  یک سری گزارشهای جدید در مورد مشاهده بیماری آسیت مسئله مهمی را بویژه در نقاطی که ارتفاع ان بالاتر از ۱۵۰۰ متر از سطح دریا بود در گله های گوشتی بوجود آورد و بیماری در آفریقای جنوبی و مکزیک نیز گزارش داده است که در پاره ای موارد تلفات ناشی از این بیماری تا ۳۰ درصد رسید در ابتدا به دلیل شیوع زیاد این بیماری در نقاط مرتفع ، آن بیماری را ارتفاع نیز نامیدند. ولی این نام مقرون به واقعیت نبود زیرا بعداٌ شیوع این بیماری در همه نقاط دنیا از جمله انگلستان، ایتالیا و آلمان و کوبا گزارش داده شد که در نقاط مختلف نام های مختلفی مانند ورم طیور یا ادما و بیماری پرخئنی قلب و بیماری شکم آبی به آن داده شد. طبق بررسی های بعمل آمده توسط ماکسول و رابرتسون در سال ۱۹۹۶ این بیماری در ۱۸ کشور از ۴ قاره دنیا مشخص شد. در کانادا ۷/۴ درصد از مرغهای گوشتی به این بیماری مبتلا بودند که موجب حذف لاشه آنها از کشتارگاه گردید. آمار و ارقام نشان داد که در اثر توسعه این بیماری مجموع لاشه های حذفی حتی به ۱۹ درصد رسید که این امر سبب ضرر و زیان فراوانی گرید بطور کلی ضرر و زیان این بیماری در کشورهای مختلف دنیا میلیون ها دلار در سال تخمین زده می شود.
سن ابتلا به بیماری: بیماری در سن ۵ - ۴ هفتگی تشخیص داده می شود ولی در جوجه های سه روزه نیز گزارش داده شده است و احتمالاً کمبود اکسیژن در دوران جنینی باعث وقوع آسیت در جوجه ها در مراحل اول زندگی می گردد. ولی اغلب شیوع بیماری در ۴ هفتگی است و بیشتر در خروس ها دیده می شود طبق گزارشات وجود بیماری در اردک های جوان و طیور زینتی و قرقاول نیز تشخیص داده شده است.
علائم بالینی و جراحات: جوجه های مبتلا به آب آوردگی شکم دارای شکم های بزرگ هستند.
گاهی در داخل محوطه بطنی بیش از (cc ۵۰۰) مایع تجمع می یابد که این مایع، زلال و به رنگ زرد روشن و گاهی همراه با خونابه یا فیبری و یا بدون دلمه همراه با ترکیبات سلولی شامل گویچه های قرمز، گویچه های سفید (لنفوسیتها) و ماکروفاژها دیده می شود، نشانی های دیگر عبارتند از خمیدگی و نفس تنگی با پرهای ژولیده ، کاهش رشد، گیجی و بی حالی و در موارد شدید بیماری حالت سیانوژه شدن به ویژه در اطراف تاج، در هنگام جدا کردن طیور بعضی از آن ها دفعتاًٌ دچار تشنج شده و تلف می گردند . ورم زیر جلدی نیز ندرتاً دیده می شود. در هنگام باز کردن شکم مقداری مایع کهربائی روشن (لنف) مشابه پلاسمای خون مشاهده می شود به اضافه آب آوردگی ژلاتینی پرده قلب و بزرگ شدن آن و انبساط بطن قسمت راست به چشم می خورد اگر چه وزن خود در قلب در جوجه های مبتلا و جوجه های سالم مشابه است ولی ظاهراً  قلب بزرگتر و شل تر به نظر می رسد وزن بطن راست که در شرایط معمولی ۲۰ درصد  است  به ۴۰ درصد میرسد کبد جوجه های مبتلا منظره گوناگونی دارد چروک و وسیع شده با غده های کوچک یا ره رگه با لبه های گرد دیده می شود ممکن است اغلب، پرده های غلیظ خاکستری شبیه به ژلاتین و دلمه های فیبری توام باشد که سبب چسبندگی می شود. شش پرنده مبتلا اغلب رنگ پریده و یا متمایل به خاکستری ، چروکیده و حاوی ادم است. کلیه ها اغلب بزرگ شده و پر خون  حاوی اورات می باشد، طحال کوچک است و در روده ها پرخونی وسیع وجود دارد.
سبب شناسی بیماری: نارسایی مکانیکی سیستم فلبی - عروقی بدن، باعث تجمع مایعات در محوطه بطنی، (آسیت) می شود، قلب دستگاه پمپ مرکزی است که خون را به تمام ارگانهای بدن موجوداات پمپ می کند. این عمل باعث رساندن اکسیژن و مواد غذایی به اندامها و دفع گاز دی اکسید کربن و سایر ضایعات دفعی می شود. در حالت عادی ، رشد و توسعه عضلات و اسکلت جوجه، در رابطه و تناسب اندازه ششها و گنجایش قلب، برای برآورده ساختن تمام نیازمندیهای فیزیولوژیکی بدن در شرایط رشد عادی می باشد. برنامه های انتخاب ژنتیکی در انتخاب  نژاد برتر و جوجه های گوشتی بسیار خوب عمل کرده است ولی در رابطه با سایر ارگانهای فعال بدن، توجه آنچنانی ننموده است. نتایج این گونه انتخابات ژنتیکی آن است که باعث افزایش رشد عضلات جوجه ها شده ولی گنجایش ششها در جوجه های پرورشی ثابت مانده است. افزایش سرعت رشد نیازمند افزایش حجم خون جاری در بدن برای رساندن مواد غذایی به ارگانها و دفع گازها و ضایعات متابولیکی می باشد. قلب برای  پاسخ دهی به افزایش درخواست خون، از سمت راست خود، پمپ شده و درجه پمپ و مقدار خون ورودی را به طرف ششها افزایش می دهد و ششها به دلیل کوچک بودن اندازه و عدم انعطاف پذیری عضلات خود، قادر به قبول مقدار افزوده خون به داخل خود نبوده و ضایعات آغاز می شود. در این مرحله، برای دریافت درجه مقدار خون افزوده شده به ششها، فشار خون از طرف راست قلب به طرف سرخرگهای ششی سبب فشار خون می شود . این عمل باعث انبساط بطن راست قلب، گشادی بطن یا انبساط آن می شود. در نتیجه دریچه نمی تواند عمل بسته شدن دریچه از برگشت خون به داخل خود نبوده و ضایعات آغاز می شود . در این مرحله برای دریافت درجه مقدار خون افزوده شده به ششها، فشار خون از طرف راست قلب به طرف سرخرگهای ششی سبب فشار خون می شود. این عمل باعث انبساط بطن راست قلب، گشادی بطن یا انبساط آن می شود. در نتیجه دریچه نمی تواند عمل بسته شدن را بطور موثر و کامل انجام دهد می دانیم عمل بسته شدن دریچه از برگشت خون به داخل محل پمپ شده، جلوگیری می کند، بنابراین وقتی که قلب منقبض می شود ، مقداری از خون به داخل رگ اصلی با فشار، برگشت داده شده و باعث افزایش فشار برگشتی می شود. این عمل روی کبد که یکی از ارگانهای اصلی ساختمان بدن موجودات زنده است، تاثیر گذاشته  و خون سیاهرگی را به داخل قلب می ریزد، افزایش فشار، باعث ایجاد نیروی بیشتر و فشار غالب به پلاسما در داخل رگهی خونی و سلولهای ضعیف شده و در نتیجه باعث تجمع این مایع در داخل محوطه شکمی می شود . در ادامه جریان یافتن پلاسما در داخل رگهای خونی افزایش می یابد. خون غلیظ شده نیازمند فشار بیشتر برای جریان یافتن در طوب مویرگها می باشد که این عمل مشکلات اساسی و قلبی، عروقی بدن را شدت می بخشند و در نهایت سبب حالت آسیت یا آب آوردگی شکم می شود.
مطالعات خون شناسی در جوجه های گوشتی که دچار عارضه آسیت بوده اند تغییرات قابل توجهی را در ترکیبات اجزای خون نشان می دهد که بعلت کم بودن اکسیژن بوجود می آید. تراکم هموگلوبین ، حجم سلولها و گلبولهای قرمز را افزایش می دهد. سلولهای تروفیل و منوسیت ها بطور قابل توجهی افزایش می یابد. بالا رفتن تعداد گلبولهای قرمز مشخص کننده افزایش غیر طبیعی در ترشح هرمون اریتروپوتین می باشد که در شرایط کمبود فشار اکسیژن همراه با افزایش سنتزهموگلوبین اتفاق می افتد.
چگونگی اثر بیماری آسیت در ریه ها
در بسیاری ازلانه های نگهداری جوجه های گوشتی در طی زمستان و فصول سرد، حرارت را با استفاده از هیترها و مادرهای گازی افزایش داده و تهویه را کم کرده و به حداقل می رسانند. این امر سبب افزایش دی اکسید کربن می شود و میزان تراکم این گاز به بالاتر از ۷۰ قسمت در میلیون می رسد. در نتیجه در جوجه ها سبب کم شدن اکسیژن  مصرفی شده و عارضه آسیت در آن ها به وجود می آید . عوامل آلودگی دیگر مانند بالا رفتن میزان آمونیاک ، رطوبت و گرد و خاک در لانه نیز دارای همین اثر می باشد. در این شرایط عمل ریه ها در جوجه ها مختل شده  و آماده برای ابتلاء به آسیت می گردند در نتیجه خون در ریه ها به خوبی پخش نشده و تبادل اکسیژن به سهولت  انجام نمی گیرد. مطالعات انجام شده در مکزیک به روشنی نشان داده که اختلال  در اعمال ریه یکی از علل اولیه بیماری سندرم آسیت به شمار می رود. به طوری که در اغلب مزارعی که مشکل اسیت داشته اند در جوجه ها به درجات مختلف آثار نارسائی ریوی وجود داشته است. مطالعاتی که در جوجه های یکروزه انجام شده نشان  داده نشان داده جوجه هائی که در طول جوجه کشی دچار کمبود تهویه و اکسیژن بوده اند کم و بیش دارای عوارض قلبی و ریوی می باشند و چنین جوجه هایی حتی اگر در شرایط مناسب تهویه رورش داده شوند تا ۵ هفتگی اثار پرخونی ریوی در جوجه ها در ابتلا به آسیت مسئله مهمی به شمار می رود. در انیستیتو روزلین در اسکاتلند به مطالعات نشان داده که در جه های مستعد به آسیب غده های کوچک کارتیلاژی در ریه افزایش قابلتوجهی پیدا کرده ان. چنین نودول هائی در ریه طیور سالم هم در سنین مختلف دیده می شود. آزمایشهای انجام شده ثابت کرده است که جوجه های حاصله از یک نژاد که در دو نقطه مختلف از نظر محل نگاهداری شده اند  از نظر تعداد این نودول ها در ریه با هم متفاوت بوده اند، به نظر می رسد این تفاوت ناشی از شرایط محل و وضعیت تهویه و میزان دی اکسید کربن و آمونیاک و گرد و خاک  بوده است. علاوه بر این، شرایط محیطی ممکن است سبب فیبری شدن بافت ریه شده و در نتیجه علائمی شبیه کمبود اکسیژن به وجود آید. افزایش غده های کوچک یا نودول ها در پارانشیم ریه سبب اختلالات تنفسی شده و آثار کمبود اکسیژن را نشان می دهد. در طیور تلف شده از آسیت اغلب تعداد نودول های ریوی بیش از طیوری است که از بیماری های تنفسی دیگر تلف شده اند و اغلب ای امر در ریه چپ بیشتر از ریه راست ملاحظه می گردد. این مطالعات نشان داده است که در طیور مبتلا افزایش ساخته شدن مواد کلاژن در ریه ها بیشتر می باشد. تهویه کم و نامناسب موجب افزایش تعداد نودول ها در ریه جوجه های گوشتی می شود و در نتیجه ظرفیت تنفسی را کاهش می دهد. در طیوری که دارای رشد سریع تر هستند عمل سیستم قلبی - تنفسی برای رساندن اکسیژن ضروری به بدن  باید فعالتر از نژادهائی باشد که دارای خاصیت رشد کمتری هستند و چنانچه به هر علتی میزان فعالیت این سیستم با رشد سریع پرنده تطبیق نداشته باشد عوارض کمبود اکسیژن و در نتیجه اسیت بوجود می آید در مطالعات اخیر افزایش توجه به اندازه سلولهای قرمز، به عنوان یک کلید برای تشخیص بیماری ، بکار برده می شوند . در طیوری که دچار عارضه کمبود اکسیژن یا HIPOXIA هستند ،چه در نقاط مرتفع و چه در نقاط پست، تغییراتی در بنیاد مویرگها پیدا می شود که ممکن است سبب بازداشتن عبور اریتروسیت ها از مسیر رگهای مویی در ریه ها گردند و به این امر سبب افزایش فشار در ریه ها می شود و در نتیجه سبب اختلال در قلب می گردد.
بعنوان مثال اریتروسیت های طیور در هنگام  عبور معمولی از کاپیلارهای ریوی که قطر نازکترین آنها شش مو می باشد در فشار قرار می گیرند.
مطالعات اخیر نشان داده که اندازه سلولهای قرمز در طیور در بیماری آسیت افزایش می یابد. مطالعات خون شناسی نشان داده است که سلولهای قرمز جوجه های گوشتی بطور قابل توجهی درشت تر از این سلولها در طیور تخم گذار می باشد، بخصوص در ۴ هفته اول زندگی ، این زمان مقارن با زمانی است که رشد جوجه های گوشتی سریعتر است و از طرفی خطر بوجود آمدن بیماریهای متابولیک زیاد است.
در هنگام محدودیت غذایی اندازه سلولهای قرمز کاهش می یابد و این امر جوجه های گوشتی را برای ابتلا به بیماریهای ریوی مستعد می سازد.
پیشگیری از آسیت
الف - محدودیت غذایی
کاهش خوراک مصرفی موجب افت بازدهی مرغ گوشتی می شود. سرعت رشد ماهیچه و استخوان (به صورت درصدی از وزن بدن ) در این هنگام به اوج خود می رسد.
پرندگانی که از رشد آهسته تر برخوردارند به اکسیژن کمتری نیاز دارند. محدودیت خوراکی فقط هنگام موارد بسیار شدید آسیت  در گله نفعت اقتصادی دارد.
از نقطه نظر متابولیکی ، سه هفته اول زندگی دوره تنش زدایی برای مرغ گوشتی محسوب می شود . محدودیت خوراکی موجب رشد بتنی می شود و به اندامهای قلبی و تنفسی (قلب و شش) پرنده اجازه می دهد که با تقاضای اکسیژن تناسب پیدا کند.
اعمال محدودیت خوراکی در دوره پایانی اهمیت کمتری دارد.
زیرا افزایش وزن بدن به اندازه جثه بدن نیست . اما پرندگانی که اوایل دوره محدودیت خوراک دارند، قادرند با سیستم قلبی تنفسی قوی تری وارد دوران رشد پایانی شوند. با اعمال محدودیت خوراکی ملایم نهایتاً پرنده همان وزنی را به دست می آورد که بدون محدودیت خوراک به آن می رسد .
جثه کوچکتر، به همان نسبت خوراک کمتری نیز برای نگهداری نیاز دارد و ضریب تبدیل خوراک در مجموع دوره توسط رشد جبرانی بهبود پیدا می کند. بهبود بازدهی خوراک نیاز اکسیژن پرنده را افزایش می دهد.
روشهای مختلف محدودیت خوراکی :
۱_ شکل خوراک (آردی در برابر پلت)
مصرف کمتر خوراک  موجب کاهش آسیت می شود، پلت، خوراکی متراکم است و باعث مصرف بیشتر مواد مغذی می گردد. بنابراین خوراک آردی بنزین است. در دوره آغازین (۰ تا ۲۱ یا ۲۸ روزگی ) برای کاهش آسیت توصیه می شود . بطوریکه استفاده از خوراک آردی توسط مرغهای ۴ هفته ای باعث کاهش تلفات شده و کیفیت گوشت لاشه نیز افت پیدا نمی کند.
۲- ترکیب خوراک
محدودیت کیفی خوراک با کاهش مقدار انرژی جیره به دست می آید . چنانچه محدودیت کیفی در اوایل زندگی انجام شود . به بیان دیگر هنگامیکه خوراک مصرفی به ازای هر واحد وزن متابولیکی به اوج می رسد ، نیاز اکسیژن نیز افزایش می یابد و از اینرو  حساسیت پذیری نسبت به  آسیت  کاهش پیدا می کند.
همچنین ترکیبات غذایی (اعم از : غلظت زیاد انرژی ، نسبت بالای پروتئین به انرژی و خوراک پلت ) که ضریب تبدیل خوراک را بهبود می بخشد موجب افزایش آسیت می شود.
۳- محدودیت دسترسی به خوراک
برنامه های روشنایی روشی برای محدودیت خوراکی مصرفی از طریق محدودیت دستیابی به خوراک است و برای کاهش وقوع  مشکلات پا، سندرم مرگ ناگهانی و آسیت توصیه شده است. سندرم مرگ ناگهانی در مرغ های گوشتی احتمالاًمربوط به آسیت می شود و علت ثانویه  آن می تواند ناراحتی بطن راست باشد. برنامه روشنایی پلکانی (متغیر) در مقایسه با روشنایی پیوسته با کاهش میزان فعالیت یا تقاضای اکسیژن همراه است که ای موضوع می تواند در کاهش آسیت موثر باشد.
۴- تغذیه یک روز در میان
برنامه تغذیه یک روز در میان در مواردی که تلفات ناشی از آسیت بسیار زیاد باشد، توصیه نمی شود. زیرا رشد جبرانی پس از محدودیت خوراکی شدید برای جبران کاستی در اوایل رشد  مرغ های گوشتی کافی نیست. برنامه یک روز در میان در اوایل دوره آغازین تاثیرات سوئی را که منتج به تاخیر در افزایش وزن می شود، کاهش می دهد. موثرترین شیوه درمان برای کنترل آسیت در کنیا برنامه محدودیت خوراکی یک روز در میان  گزارش شده، برنامه خوراکی یک روز در میان گزارش شده ، برنامه خوراکی یک روز در میان  طی دوره آغازین (روزهای ۱۳، ۱۱، ۹، ۷) همراه با خوراک آردی کم پروتئین استفاده شد. برنامه مذکور به طور موفقیت آمیزی طی دو سال اخیر استفاده شد و باعث کاهش ناگهانی آسیت از ۳۰ به ۵ درصد در سال در ارتفاعات (۵۶۰۰ متری نایروبی) گردید. محدودیت خوراکی  ابزار مفیدی برای کنترل اسیت محسوب می شود، به شرطی که با مدیریت کارآمدی همراه باشد. چنانچه گله های گوشتی تجاری از مدیریت مناسبی برخوردار باشند آنگاه محدودیت  خوراکی برای کنترل آسیت در آینده بسیار موثر خواهد بود.
عوامل محیطی
۱) درجه حرارت
۲) توجه به دمای سالن جوجه های گوشتی برای پیشگیری از اسیت امری مهم و اساسی است. دمای پایین محیط جوجه کشی باعث می شود تا پرنده برای تثبیت دمای بدن انرژی مصرف کند. این یک عامل مستعد کننده برای اسیت در گله های مرغ های گوشتی است. چنانچه تلفات ناشی از آسیت بسیار زیاد باشد، توصیه نمی شود، اگر چه علائم اسیت در اواخر تولید مشخص شده و دمای هوا در آن زمان مهم است، اما اوایل تولید بیشتر بحرانی به نظر می رسد.
ب)  کیفیت هوا
هرگونه تلاشی در آینده به منظور توانایی پرنده برای مبادله اکسیژن با محیط اطرافش عامل مستعد کننده برای آسیت محسوب می شود. محیط آلوده به گرد و غبار در وقوع اسیت سهم بسزایی می تواند داشته باشد. مگ گاورن ۱۹۹۸ ثابت نمود ، بخش بطن است قلب مبتلا به آسیت هنگامی که میزان گرد و غبار در سالن مرغ گوشتی کنترل شده و از محدودیت خوراکی برخوردار نبود، کاهش یافت. گرد و غبار با پاشیدن روغن کانولاروی بستر (۸/۰ لیتر در متر مربع) به مدت ۶ هفته در دوره رشد موجب کنترل آسیت می شود. میکروارگانیسم های بیماریزا قادرند به ذرات گرد و غبار بچسبند و پس از استنشاق باعث حساسیت یا عفونت شش ها شوند. این موضوع اکسیژن مبادله ای بین پرنده و محیط را کاهش می دهد. مقدار زیادی آمونیاک در جایگاه مرغ گوشتی باعث حساسیت ریوی و کاهش اکسیژن مبادله ای بین پرنده و محیط می شود.
ج) پرورش
سالن های پرورش که سوخت آنها گاز طبیعی است، میزان اکسیژن در فضای جایگاه مرغ گوشتی را کاهش می دهد، به عبارتی سوختن اکسیژن با تنفس پرنده به صورت مستقیم رقابت می کند. تهویه باید به اندازه کافی هوا را دوباره برای مصرف اکسیژن تامین کند یا به عبارتی هوای تازه تامین شود. هوای ورودی به سالن برای پرنده باید یکنواخت بوده و هوای سرد قبل از تماس با پرنده گرم شود. هنگامی که مقداری دی اکسید کربن به ۲۵۰۰ P.P.M می رسد، هوا از کیفیت قابل قبولی برخوردار است. معمولاً مقدار مناسب اکسیژن باید با سطوح اندک آمونیاک و گرد و غبار قابل استنشاق همراه باشد، یک روش به منظور جلوگیری از آسیت مبادله کافی هوا است، زیرا مرغ گوشتی که رشد سریعی دارد برای جلوگیری از تنش افزوده سیستم تنفس و قلب به مقدار کافی اکسیژن نیازمند می باشد.
نقش ویتامینها در پیشگیری از آسیت
براساس بررسی های انجام شده در پاره ای از کشورها از جمله افریقای شمالی اضافه نمودن ویتامین C، E ، B۱ ، B۶  به جیره غذائی تلفات بیماری آسیت را به نحو محسوسی کاهش داده است. اخیراً اضافه نمودن ویتامین C به مقادیر مختلف ۱۵۰ و ۳۰۰ و ۴۰۰ قسمت در میلیون بوده است . توام شدن ویتامین های دیگر مانند ویتامین E  با ویتامین C اثر بهتری داشته است.
سندرم کبد چرب
سندرم کبد چرب یک بیماری متابولیکی بوده که در مرغان  تخم گذار رخ می دهد و باعث خسارات چشمگیر اقتصادی در صنعت مرغداری می شود. سندرم کبد چرب، (FLS) به وسیله علائم چاقی  کاهش در تولید تخم مرغ در مرغان مبتلا خود را نشان می دهد. مرغان مبتلا عموماً چاق هستند  و دارای کبد چرب بوده و همچنین خونریزی کبدی رخ می دهد. بیماری (FLHS) یا سندرم کبد چرب توام با خونریزی را می گویند. این بیماری شرایط را به گونه ای مهیا می کند که باعث آمادگی گله برای تلفات بالا می شود. محدودیت اصلی برای سبب شناسی و پیشگیری از این بیماری است که ما، در بوجود آوردن این بیماری در آزمایشگاه و به طور مصنوعی با شکست مواجه شده ایم . تغذیه اجباری با سطوح بالای انرژی روش بسیار معمولی در به وجود آوردن این بیماری در شرایط آزمایشگاهی است. این روش باعث استرس شدید در مرغان شده در نتیجه باعث کاهش در تولید تخم مرغ در آغاز بیماری می شود. علاوه بر این گاهی ممکن است ما در آزمایشات خودمان با تغذیه اجباری به نتایج غیر عادی برخورد کنیم که معمولاً ناشی از سطوح بالای انرژی خوارک نیست.
علائم بیماری:
در گله مرغان، طیور مبتلا به سختی از طیور سالم تشخیص داده می شوند، زیرا طیور مبتلا از نظر ظاهری در شرایط بسیار خوبی به سر می برند  وزن مرغان مبتلا اغلب سنگین تر است و علت آن هم تجمع زیاد چربی در حفره شکمی است  تاج و ریش بزرگ و زرد رنگ شده نوک تاج هم کبود می شود . تولید تخم مرغ در یک زمان نسبتاً کوتاه به شدت پایین می آید و در بعضی موارد کاهش تولید تخم مرغ تا ۵۰ درصد هم گزارش شده است. تلفات در هنگام دژنره شدن بافت کبد رخ می دهد و علت آن هم متلاشی شدن کپسول کبد در نتیجه خونریزی داخلی کبد است . تجمع توده بزرگی از چربی در حفره کمی و محوطه احشایی دیده می شود . کبد مرغان مبتلا به (FLS) بزرگ شده  دارای چربی زیاد می شود. رنگ کبد هم از قهوه ای روشن به زرد تغییر می کند. کبد می تواند دارای یک یا چند نقطه هماتوم یا خونریزی موضعی باشد. در این هنگام در برش کبد متوجه بافت برآمده در قسمت بریده می شویم . مقدار چربی کبد می تواند به ۵۰ تا ۶۰ درصد ماده خشک کبد برسد و در موارد حاد بیشتر از ۷۰ - ۸۰ وزن خشک کبد برسد.
سبب شناسی بیماری
عوامل محیطی زیادی  باعث بوجود آمدن (FLS) در مرغان تخگذار می شود که شامل عوامل وراثتی، تغذیه ای ،مدیریتی، محیطی، هورمونی و مواد سمی است. علاوه بر عوامل ذکر شده ، استروژن به میزان بیشتر از نیاز بلوغ جنسی هم می تواند عامل مستعد شدن طیور برای ابتلاء (FLS) باشد
۱- عوامل ژنتیکی و وراثتی
وجود تفاوت در حساسیت لاین ها و گونه های مختلف طیور نسبت به (FLS) را به وجود تفاوتهای ژنتیکی در آن ها نسبت می دهند. شیوع بالای (FLS) در جوجه هایی که استعداد ژنتیکی ابتلاء به این بیماری را دارند دیده می شود. انتخاب ژنتیکی برای تولید تخم مرغ زیاد احتمالاً یکی از فاکتورهایی است ه باعث وقوع (FLS) می شود . تولید تخم مرغ یاد باعث تحریک تجمع چربی در کبد و شدت یافتن متابولیسم استروژن می شود.
۲- تغذیه
الف) انرژی اضافی
تغذیه با سطوح بالای انرژی یکی از دلایل اصلی وقوع و توسعه (FLS) و یا (FLHS) در طیور است . تغذیه آزاد طیور در قفس، آن ها را برای ابتلاء به (FLS) مستعد می کند. مصرف جیره هایی با انرژی بالا سبب مصرف کالری بیشتر و تعادل انرژی مثبت در طیور می شود. مصرف مقدار زیادی از کربوهیدرات ها می تواند از طریق تبدیل کربوهیدرات اضافی به چربی به وسیله واکنش گلوکونئوژنز باعث وقوع (FLS)  می شود.      


//